Светозар Радишић: Нестаје магични свет хирамоваца и хермесоваца


Аутор: Проф. др Светозар Радишић
www.svetozarradisic.com

Замислите хапшење слободног зидара због крађе било чега и његово робијање у складу с почињеном грешком, или кардинала с истом судбином. Лакше их је замислити разрогачених очију са кесом на глави. Много тога није јасно у овом свету на ивици безнађа, али је сасвим извесно да су га ритуално стварали Хирамовци(1) и Хермесовци(2). Друго што никако није спорно је да једни и други знају више од обичног плебса, сведеног на заглупљену руљу. Доступна знања о функционисању свемира усмерили су несавладаном похлепом ка стицању моћи и владавини планетом. Истовремено ускраћују слободу, испирају мозак, застрашују људе и припремају их за прихватање предстојећег зла. Стога, није чудно што потискују слободоумље, користе психотронику и медије за утицај на људски мозак, прете пореским обвезницима војском и полицијом, уводе папски екумеизам.

Уосталом, није тешко разумети шта је хтео да каже Олдос Хаксли, познати заговорник основног програма који је настао у клиници Тејвисток, један од гуруа покрета „New Age”, на предавању које је спонзорисао Стејт департментов „Глас Америке“. У Калифорнијској медицинској школи у Сан Франциску, обратио се већ давне 1961. године, групи лекара, психијатара и владиних административаца речима: „У следећој генерацији или ту отприлике, фармаколошки ће се уређивати да људи воле своје робовање и производити, тако рећи, диктатуре без суза. Произаћи ће нека врста безболног концентрационог логора за читава друштва, тако да ће људима у ствари бити одузета њихова слобода, али ће радо уживати у томе, јер ће бити одвраћени од било какве жеље за побуном – пропагандом, ‘испирањем мозга’, или идиотизацијом појачаном фармаколошким средствима. И то ће изгледа бити крајња револуција”. Не треба сумњати да је знао за дела Хирама и Хермеса.

 _________________________

1. Хирам Абиф представља главног архитекту Соломоновог храма, у ритуалу трећег степана масонерије. Један је од главних симбола тзв. слободног зидарства. Видети: Кристофер Најт и Роберт Ломас, Хирамов кључ, стр. 8.
2. Хермес Трисмегистус, оснивач свих тајних наука. Видети: Živorad Mihajlović-Slavinski, Ključevi psihičke magije, стр. 13.

Човек и Космос

Како је могуће довести цео људски род у стање обесправљене, опљачкане, неслободне, заглупљене руље? Једноставно. У рату против Бога и човека примењујеу се, односно злоупотребљавају скривена, тајна научна знања о вези човека са „умном енергијом”. Реч је, пре свега, о неокортикалном рату у којем се утиче на људски мозак, преко феномена који настају у неокортексу – кори великог мозга.

Користи се истина да је космос у основи „умна енергија“. Да га чине енергијска поља која се циклично, спирално и у одређеном ритму крећу и кретањем стварају и одржавају живот. Проблем је што могући утицај електромагнетних поља показује да су људи нека врста предвидљивих енергисјких механизама, којима је могуће управљати пробраним енергијама.

О енергијама и њиховим ритмовима су знали и стари народи попут Срба и Маја. На основу њихових знања настали су календари, који су уносили ред у свакодневни живот и ритам ритуалних радњи. Српски календар је био у службеној употреби све до 19. века(3). Сунце је код Срба имало одлике човека: рађало се, имало детињство, младост, зрелост и умирало је. Ново младо Сунце (Божић) рађа се 22. децембра, а 1. јануара постаје дете (мали Божић). Пунолетство достиже око Ђурђевдана и живи до 22. децембра – када умире. Резултати најновијих истраживања падавина показују да киша заиста суштински мења хемијски састав у недељи око Преображења. Анализе показују да се у капима кише од Ђурђевдана до Преображења налазе тешки хемијски елементи који долазе са наше звезде као млаз елементарних честица – Сунчев ветар. После Преображења тих елемената нагло се смањује и киша од благо киселе, с pH вредношћу од 5 до 6, постаје неутрална. „Остаје тајна“, каже мр Милан Стеванчевић(4), „како су наши преци знали за те процесе на нашој звезди када се они могу регистровати само најновијим иснтрументима помоћу сателита“.

_________________________
3. Према српском календару, Цар Душан Силни је прокламовао свој Законик на празник Вазнесења 21. маја 6857. године.
4. Експерт за телекомуникације и истраживач у Београдској школи метеорологије.

Наведени циклуси, или спирале, суштина су ритма људског организма. Српски календар, као и тренутно у свету најпознатији Цолкин (Tzolkin), ритуални календар Маја, почива на астрономским подацима из којих су извођени редослед дана и циклуси који су се понављали и који су били међусобно испреплетани. Сваком појединачном дану приписиван је одређени судбински карактер.

На пример, Маје су сматрале Сунце везом до „срца“ универзума. Били су убеђени у то да космос има одређене „намере“ и да се из средишта универзума управља свим токовима видљивог света. Мудрац Оглала Сијукса, по имену Црни Лос, изразио је везу човека са космосом следећим речима: „Ми знамо да смо повезани у једно са свим стварима неба и земље, са јутарњом звездом и јутром које са њом стиже, Месецом у ноћи и звездама на небу. Једино незналица види мноштво тамо где заправо постоји само једно”.

Уз помоћ рачунара, последњих година су откривени периодични обрасци. Оно што ове обрасце чини посебним јесте да су идентични с периодима у мајанском календару. У међувремену су у природним наукама спознате повезаности соларних активности и људског понашања. Два канадска писца, Морис Котерел (Maurice Kotterell) и Адријан Гилберт (Adrian Gilbert), написали су на ту тему бестселер. У њему су доказали недвосмислену везу између успона и падова светских царстава и соларних циклуса. У једној студији је доказана несагледива повезаност између натпросечних годишњих геомагнетних активности (ГМА) и вероватноће да ће у истој години избити ратови.

Због космичког ритма и утицаја Сунца, како је говорио и Никола Тесла, догађају се у истим, или скоро истим, временским размацима кризе, ратови, успони и падови народа и држава. Реч је о космичкој спирали ритмичког понављања и различитим фреквенцијама у различитим сферама (физичка, енергетска, астрална, ментална, психичка) и на различитим нивоима. Руски научник Александар Чижевски, аутор теорије о зависности масовног понашања људи од космичких утицаја, сугерисао је да државна власт мора сваког момента да зна актуелно стање Сунца и стадијуме његових активности.

Поља су медијум који повезује читав космос. И људи емитују поља и примају их. Кроз поља су трајно повезани са космосом, примају енергију и информације. Када се то зна, лако је разумети зашто соларне активности и осцилације поља која настају услед њих, могу да изазову снажне реакције у људима. Истраживачи из америчке свемирске агенције NASA указују на корелацију између одступања код електромагнетних поља и срчаног инфаркта, изненадне смрти деце, као и читавог низа других функционалних сметњи. Професори Херберт Л. Кениг, Х. Фрелих, Александер Пресман и бројни други научници полазе од тога да су ЕМ-поља одиграла одлучујућу улогу у еволуцији.
Немачки биофизичар Дитер Брерс је у својој књизи (Р)еволуција 2012 написао: „Имам доказе да поремећаји електромагнетних поља и Земљиног магнетног поља непосредно утичу на активности мозга(5).

Неокортикални рат је неспоран

Злоупотребе мозга, осим под усмереним и контролисаним утицајем енергијских поља, на пример приликом примене радиофреквентног и микроталасног оружја(6), могуће су и у сектама, за време вођених и контролисаних медитација, на пример приликом трансценденталне медитације. Научно је доказано да мозак може под одређеним условима да произведе и избаци материје које ће се поново пронаћи у синтетичком стању на списку забрањених супстанци. Оно што се сматра „нормалним стварима“ само услед дуготрајних духовних вежби, као што је медитација, дешава се исто тако под дејством електромагнетних поља, дакле, подстиче споља: давањем одговарајућих „дрога“ у облику вештачки изазваних поља.
Веома је важна истина, да у непрестаном неокортикалном рату стабилни ћелијски системи који су намерно десинхронизовани, могу да се одговарајућим електромагнетним пољима поново доведу у своје стабилно почетно стање. Могућност енергијског подешавања организма је најбољи доказ о постојању те врсте рата, јер су ретки људи који још верују у честитост „владара из сенке“. То значи да су ти владари склони да све што знају (зло)употребе.

Две, три деценије уназад људи су мало знали о тзв. макрокосмосу и микрокосмосу. Макрокосмос сваки дан запљускује новим информацијама, у складу са развојем нових технологија и повећаним техничким могућностима. Природне науке су, чак и у експериментима на људима, такође принеле огромно бреме нових информација о људској души. Сада је јасно да молекули комуницирају између себе. Та особина је свима прихватљива код живих система, али у најмању руку је неочекивано да је и неживи системи показују. После свега што су учинили Мајци Земљи, људи стрепе и од помисли да је Земља жива. Ипак, доказано је да материја поседује особину да се сама организује, од нижих до све виших структура. Још од доба руског научника Владимира Вернадског, Земља се посматра као веома сложен, отворен систем који самим собом управља, са много других подсистема на које се може утицати. Модерна квантна физика је осим тога утврдила да клице свести постоје и у најмањој елементарној честици. Гитон сматра исто: „У свакој честици, сваком атому, сваком молекулу, свакој независној ћелији живи и делује, свима непозната, свеприсутност.“

_________________________
5. Diter Brers, (R)evolucija 2012, стр. 117.
6. Амерички официри и функционери су признали глобалну примену ХААРП-а и примену наведеног електромагнетног оружја у рату у Кувајту и Ираку. Постоје индиције да је то оружје примењено и на српским просторима.

Назире се излаз

Религија и наука, као полови (свештеници и научници се одричу Хирама и Хермеса),(7) почели су да се прожимају у теми о постојању Бога. „Ако универзум има ‘историју’ која се може реконструисати, која би могла да досеже до Великог праска, онда нам је блиска мисао да у дубини универзума постоји узрок хармоније узрока; другим речима: надређена интелигенција.“ На тај начин би, по Гитону, била искључена претпоставка да се универзум са својим облицима живота развио пуким случајем.

Многима који не верују да се примењује неокортикални рат главни ослонац је у вери да је немогуће електромагнетним инструментима, оруђима и оружјем мењати енергију у људима. Међутим, 2001. године је ДПА (Deutsche Presse Agentur) објавила напис под насловом „Научници радио-таласима укључују и искључују наследни материјал“. У том тексту је даље писало: „Научнику Џозефу Џејкобсону са Технолошког института из Масачусетса (МИТ) пошло је за руком да радио-таласима искључи и поново укључи поједине молекуле ДНК.“(8)

Опасности које прете човеку због сагласја са електромагнерном енергијом најавили су Етјен Гије, Кристина Арди, Александер Трофимов, Влаиљ Казначејев, Дејан Раковић, Николај Љубимов, Џон Хегелин… На пример, у књизи Алхемија живота доказано је постојање телепатије у молекулу ДНК. У међувремену се дошло до модела по којем је ДНК предочен као комуникацијски медијум: он емитује и прима информације и меморише их у једну банку података, која се налази ван димензија нашег простор-времена. Дитер Брерс, члан научног института International Council for Scientefic Development, који повезује више од стотину добитника Нобелове награде, пише: „Све наше духовне информације, као што су наша искуства, мисли итд, улазе у подручје обраде и меморисања са нашим материјалним планом (геном/ДНК). Ти процеси се одвијају ван димензија нашег простор-времена. У размени информација са банком података ДНК, Земљино магнетно поље функционише као медијум. Земљино магнетно поље које недостаје или осцилује утиче на комуникацију између ДНК и банке података. Ако ово разумемо, лакше ћемо докучити зашто поремећаји Земљиног магнетног поља тако драстично утичу на биолошке системе… Доказано је да језгро ћелије – ДНК – има додатно и једну врсту сталне везе/изнајмљене линије са духовним световима димензија којима управља. Она је одавде у посебној позицији да прима информације са извора постојања. Стога је ДНК релативно независан од земаљских и космичких поља.“ „Он је“, како Брерс мисли и пише, „нешто као веза са ‘оним скроз горе’.“(9)

Ослањање на ставове Дитера Брерса у овом напису је намерно, будући да темељито поништавају малициозности објављене у последњих 18 година против аутора књиге Неокортикални рат. Немачки научник је само потврдио податке о утицају на људски мозак које су раније објавили Ј. В. и Ј.Е. Ферјзер, Хозе Делгадо, Алан Фреј, Кевин Ворвик, Рос Адеј, Џозеф Шарп, Дејвид Пит, Вилфрид Ото Шуман, Ајзак Чуанг, Адам Манделбаум, Вјачеслав Михајлович Звоников, Џон А. Ворден, Александар Трифони и др. Сви они су недостижни за демократске српске научнике, који су медијским нападом на наводну псеудонауку покушали да одврате пажњу људи са неокортикалног рата, који је свевремен.

Како је човек суштином религиозна душа, изузетно је важно што организацијом духовно-материјалних система управља гравитационо, односно електромагнетно поље. Сада научници тврде да без електромагнетног поља не би било плана, ни концепта – а према томе ни конструкције тродимензионе стварности. Поменута поља су, такорећи, медијум између трансдимензија, хиперпростора и простор-времена на планети Земљи. При томе, треба да се зна да је хиперпростор исто што и Бог, будући да се као синоними за Бога и разним наукама и метафизици користе: „умна енергија“ (космичка свест), „вечни ум“ Светог Максима, „поље нулте тачке“, Борхесов „универзални ум“, „празнина“, „бездан“, „колективно несвесно“, „акаша“, Махаришијево „јединствено поље интелигенције природе“, „спиритуална панорама“, Зеландов „простор животних варијанти“…

Све човекове ћелије располажу врстом мозга. То знају и они следбеници Хирама и Хермеса који се нису одрекли Сатане. Сврстали су се у језуите и вавилонце у настојању да створе неоробовласнички поредак. За контролу људи, осим микрочипова користе и системе попут ХААРП-а (са централом на Аљасци) и СИГИНТА у Мериленду, уз помоћ супер компјутара и сателита. Злоупотребљавају планету, људе, религију, магију, медије, школске системе, па чак и јоносферу, која поред своје заштитне функције, има и још једну важну особину: она има највећи значај у развоју свег живота на земљи.

Упркос свему нељудском, пред људским родом је ера нанотехнологије и самоосвешћивања. Ускоро ће се „космички пешчани сат“ окренути и почеће нови космички циклус. То су закључци научника, попут Тесле, Шумана, Бома и Брерса.

Њихови ставови су логични. Емпиријска наслеђа се показују као неупотревљива и биће одбачена. Ново време доноси преображај друштва у којем ће доминирати истина, интелигенција, увиђање и милост, након што се у себи ућуткају разум и его. Баш као што оптимистички каже Дитер Брерс: „Посматрано у макрокосмичким димензијама, људски род ће доживети револуционарну еволуцију.“

________________________

7. Истина да се одричу Хирама и Хермеса значи да нису свесни, да они који владају њима поседују тајна знања и да су изнад религија и званичних учења током више миленијума.
8. Diter Brers, (R)evolucija 2012, стр. 152.
9. Diter Brers, (R)evolucija 2012, стр. 156 и 157.

Треба сачекати најважнији скуп у историји људског рода, који ће се одржати крајем септембра, или почетком октобра 2012. године, у Астани. На IV конгресу светских политичких лидера и лидера традиционалних религија састаће се први пут најмоћнији магичари света (херметисти) и у средишњем делу пирамиде, седећи око велике фигуре Сунца, одлучити о планетраном путу у будућност. Уколико скупу буде присуствовао и папа биће јасније зашто зналци тврде да највећи фонд раритета из области окултизма и магије поседује Ватиканска библиотека.

10 реаговања to “Светозар Радишић: Нестаје магични свет хирамоваца и хермесоваца”

 1. Trifko Says:

  Procitao sam pazljivo vas cijenjeni clanak ovdje na internetu objavljen.Mora da vam priznam zbog dugotrajnog rada na dekodiranju Biblije i dekodiranju Nostradamusovih prorocanstava bio sam prinudjen a i sada sam jos vise da sve posmatram iz PROROCKE TACKE GLEDISTA.To je kao gledanje vjecnosti iz neke nove recimo pete ili seste dimenzije jer se sadasnjost proslost i buducnost mogu jedino posmatrati iz posebne dimenzije koje nisu ove cetiri poznate. To znaci da postoji takva dimenzija a traze je naucnici i u rezultatima rada VHK velikog hadronskog kolajdera koji trazi nove dimenzije, supersimetriju, boziju cesticu (sada kazu da su je nasli) i mnogo drugih naucnih cinjenica kao posledicu velikog praska.Pominju kosmicka vlakna u otkrivanju novih saznanja..Sve sto pomenuh se nalazi i u Bibliji i u Nostradamusovim prorocanstvima cak i to da ce doci covjek iz kosmosa u jednu zemlju kratko ce vladati a bice dobar vladar.Ovom prilikom da vam kazem da je prorocanstvo pisano 1555 godine vidjelo koliko sam do sada uspio dekodirati 5 velikih ljudi najznacajniji za ljudski rod a to su:Petar Petrovic Njegos,Luj Paster, Maks Plank, Nikola Tesla i Milutin Milankovic.OVI VELIKANI SE BAVE ISTORIOM PRIRODE, ISTORIJOM LJUDSKOG DRUSTVA,I ISTORIOM KOSMOSA. GELOSKOM ISTORIJOM ZEMLJE I ISTORIJOM SVIH VRSTA TALASNE ENERGIJE Napominjen da sam to opisao u mojoj drugoj knjizi koja nosi naslov: Kodirana Biblija i kODIRANI NOSTRADAMUS, IZDANJE PRIZME KRAGUJEVAC 2011 godine.a izaslaq je i moja treca knjiga KOSMICKE DIVINACIJSKE SIMETRICNE MREZE I VEZE izdanje Famili pres 2011 godine a sada pisem cetvrtu knjigu.Ovo vam napominjem da su teme u mojim knjigama DONEKLE KOMPLEMENTARNE SA VASIM NApisanim saznanjima koja su vrlo interesantna i od mene imaju visoku ocjenu uz malu opasku gledanja iz dimenzije vjecnosti.Puno srdacnih pozdrava Trifko Guzina, privremeno na NOVOM ZELANDU kod porodice.

  • Небојша Says:

   Trifko,

   Реците ми само, пошто радите на декодирању Библије, да ли сте је прочитали целу, и да ли је, сходно томе, по вашем мишљењу, Библију писао Бог, или можда тадашњи високи свештеници?

 2. Zoltan Says:

  Poštovani g.Svetozare, dragi kolega,
  Pažljivo sam pročitao Vaš tekst i mogu Vam reći da se, ako ne u potpunosti, ono sa malim izmenama, slažem sa Vama.
  Drago mi je da kod nas još ima takve snage i umova koji se mogu suprotstaviti ovom „nezajažljivom Globalizmu“.
  Onog momenta kada uspemo da usaglasimo mi naše metalne frekvencije tada će nam krenuti na bolje, odnosno tad će mo se otrgnutu od neokolonijalnog robstva.
  Hvala Vam na ovako iscrpnom izveštaju.
  Pozdrav!
  Zoltan

 3. eugenika Says:

 4. Milos Says:

  Sto se tice dekodiranja biblije, postoji odlican kanal na you tube.
  http://www.youtube.com/user/bdona4556/videos?view=1

 5. Trifko Says:

  odgovor Nebojsi naravno da sam procitao BIBLIJU i mnogo toga uz Bibliju.Da to nije tako kako bih se mogao baviti dekodiranjem iste, U KNJIZI KODIRANA BIBLIJA I KODIRANI NOSTRADAMUS NALAZI SE I ODGOVOR na vase pitanje.Po onome sto tamo pise Bog slava njemu ui milost njegovu molimo, ne samo da je napisao Bibliju nego je ljudskom rodu dao i pisma prije osam do deset hiljada godina kada je covjeka doveo do nivoa svijesti da moze da prihvati pismo.PISMA SU bOZIJEG PORIJEKLA PA I BIBLIJA. naravno. Ovom prilikom ne mogu sve ovo detaljisati jer je to stvar i licnog iskustva i dugotrajnog istrazivanja. Pozdrav Nebojsi Trifko Guzina

 6. Vladimir Says:

  Da se nauka drži makar malo hermetike uznapredovala bi već jedan stepen… Tu se nalazi jedan od odgovora Njegoševe „Luče mikrokozme“, i poredili je sa „Ključom misterija“ od Levija ili Bardonovom „Inicijacijom u hermetizam“, to je to, samo van stihova – čitava nauka. Tako se najbolje shvata intuicija i tu dobijamo dio odgovora na ljude poput Tesle… Slobodni zidari su samo šarlatani i nimalo duhovni ljudi, jer su slobodni od koga?! Da nije od Kosmosa?! Biće da je baš to, a svoju moć stavljaju na vrhu piramide ispred kosmičke ili Božanstvene, koja ne piše knjige, već daje čovjeku da tumači poput božanskog pjesnika Orfeja, a duhovne energije su te koje pod meditacijom daju informacije. Zato imamo da neki intelektualci iz klubova balkanske pionske elite velikih igrača šaha tajne vlade svijeta, kažu studentima: „Ja znam za 10, Bog za 9 a vi svi ispod njega“. Koliko čovjek može da bude i u nauci i u vlasti može da bude osion da smatra da je iznad Kosmosa govore upravo ovakvi primjeri iz života, ali ih je istorija još punija, od starog Egipta do danas, ali i prije toga kada su elite počele sebe da poistovjećuju sa „Božjim izaslanicima“ kojima se daje sve za pravo, što je čista zamjena teza, kao i to da Božanstvenost ili Bog piše knjige. Masoni su šarlatani (dječica koja hodaju po crno-bijelim podom, ili konobari sa bijelim rukavicama, šta li su zapravo), jer to dokazuju ubice i pljačkaši legalizovani koje primaju u ložama, tako da tu nema ni grama „duhovnosti i pameti“ jer to nije spojivo sa onima koji poznaju samo jezik sile, kao što nije spojiv imperijalizam SAD-a sa demokratijom u Ustavu, pa zato mora da izmišlja nerede po svijetu kako bi javno mnjenje odobrilo njihove pohode za „širenje hrišćanstva i demokratije“ zajedno sa priveskom zvanim EU, koja je pod stalnim mentorstvom SAD-a još od Maršalovog plana 1947.
  Što se tiče vladavine globalista i njihova danas masovna manipulacija govori i PLAN POD ŠIFROM „OPERATION NORTHERWOODS“, KOJEG JE POČETKOM 60-IH GODINA SKOVAO NAČELNIK GENERALŠTABA SAD-A LAJMEN LEMNICER, PREMA KOJEM JE TREBALO VRŠITI TERORISTIČKE NAPADE I IZ ZASJEDE UBIJATI AMERIČKE CIVILE NA AMERIČKIM ULICAMA, KAKO BI SE NA TAJ NAČIN DOBILA POLITIČKA PODRŠKA AMERIČKOG STANOVNIŠTVA ZA INVAZIJU NA KUBU. LEMNICER JE POSLIJE OTKRIVANJA OVOG PLANA PRINUĐEN DA DA OSTAVKU, ALI JE OSTALA VJEČITA SUMNJA DA AMERIČKO RUKOVODSTVO OSIM ŠTO IZMIŠLJA PRETNJE, POKOLJE DRUGIH ZA INVAZIJE RADI „ZAŠTITE LJUDSKIH PRAVA“ I SL., SPROVODI NAPADE I DALJE NA AMERIČKO STANOVNIŠTVO – OTUDA I SUMNJA U 11. SEPTEMBAR 2001.
  Na ovaj način svjetski nesrećnici koji samo šire nesreću, uz pomoć medija u svakom ratu već decenijama, dolivaju ulje na vatru uz pomoć medija koje kontrolišu, što je čista zloupotreba fotonistike, dakle, crna magija objašnjena na naučan način, jer laž fotonima i ljudskim nezadovoljstvom vibrira u mozgu dok je ostalo sve samo ponovljeni doživljaj, tj. nastavak ponavljane laži od medija i političara… Jasno je da se hrane ljudskom patnjom i nalikuju vampirima.

  • Небојша Says:

   Trifko,

   Садржај библије сам себе руши у смислу да ју је писао Бог, довољно је прочитати само првих 20-ак страна и то увидети, поготову око тога да се Адам и Ева одмах по Божјем стварању нису постидели, јер нису ни могли то да учине, будући да је та осуда сексуалности дошла много година касније од стране црквених људи, не од Бога, а њих двоје су тада били једини примерци људског рода, па тако нису могли да знају за ту осуду која је дошла много година касније, када је путем родоскрнављења настало човечанство (по библији), а са тиме и цркве и попови који су осудили сексуалност (па сходно томе треба се стидети ње, а њу нам је опет подарио ко? Па Бог. Апсурд до апсурда, обичне детињарије), јер по библији човечанство се могло размножити само путем Адама и Еве и њиховог потомства које би имало сексуалне односе.

   „Бог“ нам није описао у библији да је сем Адама и Еве створио неко треће лице: Перу, Мику, Ђоку, Славицу, Милицу итд… и тада по библији човечанство не би настало путем родоскрнављења, то сам већ писао раније.

   И тек после неколико дана, недеља и шта ти ја знам временски колико, након што их је створио „Бог“, по Библији коју је наводно писао Бог, када су Адам и Ева загризли забрањене плодове дрвета знања, они се постидише, тек тада, јер су покрили своје гениталије. Па како су онда могли да знају пре тог ручкања са дрвета знања, да треба да се постиде, јер наводнио „Бог“ је написао пре тог ручкања са дрвета знања:

   „И не постидеше се….“

   Ееее, баш су безобразни…

   Ето, апсурд над апсурдима, прво „Бог“ наводно каже да се Адам и Ева нису постидели непосредно после Божјег стварања, а после када су појели плодове са дрвета знања, они се ипак постидоше. 🙂

   Ето, и по том аспекту руши се идеја да је Бог писао библију.

   Ето, и у тој другој варијанти види се да Библију није писао Бог, јер како су онда то могли да да се Адам и Ева постиде непосредно по Божјем стварању? Наравно да нису могли, јер су то тек сазнали да треба да ураде (да се постиде) кад су поручкали плодове са дрвета знања, а све се то десило после него што их је створио Бог.
   И све те нелогичности наводно пише Бог, а не људи, неки свештеник?
   Па зар такве компромитујуће нелогичности може да напише Бог?

   Па затим, случај када је Кајин отишо у земљу Наидску и тамо оженио неку непостојећу жену, јер до тада у библији није наведено да је „Бог“ створио било које људско биће осим Адама и Еве.

   итд… итд…итд…

   Све је и сувише јасно да се увиди да библију није писао Бог, тако да је узалуд било који труд (барем за мене, да ме нешто разувери да нисам у праву) попут тебе и разних других присталица који тврде да је Бог писао библију, јер су ствари и сувише јасне и тако очито да је то немогуће, нонсенс…

   Осим тога, а то је и веома важно разумети, идеја да Бог пише неку књигу попут ових људских, Библију, значи, да имају корице и странице, да Бог пенкалом пише по тој књизи, тако је детињаста и неозбиљна. А заједно с тим иде и наводно чињеница да је Бог издао и неке заповести људима, верницима…

   Ајде, може да се дозволи и схвати да је неко ко је на високом духовном нивоу, чује божји глас и запише то што је чуо од Бога у некој књизи, назовимо је „Библија“, али да сам Бог пенкалом пише књигу је невиђене бесмислица.

   Зашто?

   Па зато што Бог „пише“ сасвим другим језиком, узмимо пример природе. Бог је у природи створивши је, „написао“ разне законитости по којима природа непосредно дејствује, постоји и утиче на људе, али тај његов језик није овај људски, са словима, граматиком, попут србског, италијанског, енглеског итд…

   Тај људски језик користе разни обдарени генији попот Шаубергера, Тесле, и разни други генијални научници кроз историју, да уочивши те Божје закнитости и односе, напишу те људске књиге, па је тако настала, хемија, физика и остале научне гране, са свим могућим књигама и уџбеницима.

   Бог не пише тим језиком, нема потребе за тим, као што нам ни природа не пише разне књиге са теоријама како она делује, под којим законитостима, односима итд…

   То уочавају људи, па после пишу књиге, тако после настају књиге и уџбеници о: биологији, физици, хемији… а природа непосредено и директно живо делује по тим законитостима, Божјим законитостима. Природа нема потребе да пише књиге, јер она само непосредно делује и извршава Божје законитости претходно исписане у њој Божјим ванчулним „језиком“, не на папиру, хартији, већ у енергији од које је Бог творио природу. Књиге, о природи и њеним чудесима, са корицама и страницама, пишу људи, не Богови. Бог је већ својим ванчулним језиком утиснуо основне Космичке законитости по којима дејствује природа, а људи научнице то преточе у књиге од корица и страница људским језиком. Бог не користи хемијску оловку, већ човек, то је детињарија.

   А наравно, ни Бог не заповеда никакве искључиве заповести по којима би се човек без поговора понашао, и следио их, у било ком смислу и значају.

   Зашто?

   Па зато што Бог зна, будући да је дао људима слободну вољу и право на слободан избор, да ће те заповести неки људи прихватити и следити их, а неки неће.

   Бог је изнад те људске воље, он даје законитости, вечите законитости по којима се остварује и функционише, како земаљски, тако и духовни свет. Те законитости су непроменљиве, ни један човек ма колике моћи имао (спиритуалне, магијске…), не може против тих законитости ништа, једино може да их уочи, схвати, функционише и живи саобразно у складу са њима, у противном, супротстављајући им се, желећи да их мења, изгубиће сваку битку, настрадаће.

   Човек не може, ма колико моћан био, да натера број 2 да постане број 3, то је немогуће, нити може натерати воду да кључа изнад или испод 100 степени, јер против тих божјих законитости које је бог исписао потпуно другачијим језиком него што је људски, не може се ништа.

   Наравно, надам се да разумеш, ово су једноставни примери, поређење и аналогије, да би се што лакше схватила поента дубље ИСТИНЕ.

   Бог не издаје заповести, већ законитости по којима функционише физички и духовни свет. Да би се то што лакше схватило, може се вршити аналогија са језиком који користе програмери када стварају шеме и образце по којима функционишу веб сајтови, као рецимо овај мој. Да нема тог обичним корисницима „невидљивог“ програмерског језика и синтаксе, тих речи, ми не би ни могли да пратимо сајтове и читамо разне чланке по њима (укључујући и ово наше писање), гледамо разне слике и видео прилоге. Оно што обичан корисник интернета који не види „Бога“ (програмера) и његов дубљи програмерски језик, него што је наш ( азбука, слова, речи, појмови…) ни не слути, да ако би се којим случајем из тог програмерској језика избрисала само једна тачка, зарез, читав „свет“ (сајт) би се моментално срушио и он не би видео ништа што је тада гледао по том сајту (слике, видео прилози) или можда читао неко штиво писано људским језиком, у нашем примеру србским.

   То је тако зато што тај Божи језик делује по строго утврђеним и ЈЕДИНО ВЕЧНИМ ЗАКОНИТОСТИМА, а док овим језиком на којима људи пишу по сајтовима, могу да се мењају речи, слова, смисао, то је небитно за функционисање „света“ ( сајта).

   Верујем да си схватио поенту, јер на једноставним и јасним поређењима, аналогијама, суштина онога што се жели рећи је уочљивија.

   Што се тиче духовности, Бог је и за духовни свет и његово функционисање поставио одређене, и једино вечите и непроменљиве законитости. Он их не наређује људима, не даје их у виду заповести, будући да ако је дао људима слободну вољу, нека људска бића и не морају, ако немају потребе, да крену духовним путем, зашто би их Бог терао на то? Нити ће их кажњавати што не иду диховним путем, јер када им је већ дао слободну вољу, људи имају право сходно својим потребама, да живе морално и вредно у оквиру земаљског схваћања живота, да кажем атеистичкогог, са свим малим ситним радостима и проблемима.

   Али, саме неумитне људске невоље кроз које људи пролазе живећи само овоземаљсаки живот, кроз многе инкарнације, пре или касније, натераће људе да крену духовним путем, ка Богу. Нема потреба за заповестима, све је у Божјим законитостима које се само могу уочити, или не уочити од стране неких људи. Бесмислене су заповесити под теретом казне, Божје казне, јер Бог је људима дао слободбу вољу, могућност да бирају.

   Бог води није дао заповест да мора кључати на 100 степени, иначе ће се десити свашта, већ јој је одредио законитости, које нису подложне слободној вољи воде (човека) и њеном утицају да иде против Божјих заповести.

   Овакви једноставни примери су и више него довољни да се крене путем разумевања и схватања дубљих и сложенијих загонетки живота кроз које човек пролази, а и живи их, вечито питајући се…

   Ако неко крене духовним путем, временом, он ће уочити те Божје законитости по којима се једино може уздићи до Божјих висина, али он је то сам схватио у својој свести, разумео, није му то наметнуто ултимативно Библијом.

   И на крају, добро и пажљиво погледајте сви шта је велики Толстој у приватном писму једном пријатељу рекао о Библији и хришћанском учењу. У праву је 1000 %.

   Толстој о религији

   Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
   Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

   Највећа трагедија у хришћанском верничком свету су управо људи свештеници који нису манипулатори, они који искрено мисле да је Библију писао Бог („Пут у пакао поплочан је добрим намерама“), али су несвесни да је то заправо манипулација, не ови свештеници који знају да је то превара, јер неки од њих су веома добри беседници, тако да своју заблуду несвесно преносе на вернике путем каризматичне беседе.

 7. Trifko Says:

  Postovani Nebojsa,ja sam naravno tolerantan do te mere da zeluim da cujem svakog covjeka i o svakoj misli da i sam razmisljam..Bog slava njemu, po Baruhu Spinozi je supstancija sa beskrajnim brojem atributa sa dva svojstva a to je prostiranje i misljenje.Bog slava njemu je dao covjeku slobodnu volju, i BOG vodi ljudski rod sa ciljevima i namjerama i Bog nije ostavio covjeka, on mu je odredio puteve kroz kosmicku univerzalnu harmoniju. Bog je dao covjeku slobodnu volju s tim da se krece Bozijim putem u skladu sa univerzalnom kosmickom harmonijom.Bog je covjeku dao i svoje Bozije zakone kojih covjek treba da se pridrzava u skladu i sa prirodnim zakonima i da na ova dva temelja zasniva svoje ljudske zakone Naravno ogromna vecina ljudi ima u svojim racunim saznanje daon treba pa i mora da ide ovim putevima da ide ovim bozijim pravim putevima. No postoje i stranputice na koje dio ljudi skrece SATANA I REZULTAT toga dejstva su ratovi i sve ono sto shvatamo kao naopacke radnje covjeka koji je naspanovan da ovako naopacke radi.Ovo ne bih htio dalje da razlazem i obrazlazem jer sam o ovome pisao u knjizi ISTINITI NOSTRADAMUS., pa je moguce to tamo procitati ako neko i to zeli. Ovdje bih htio da kazem nesto o Bibliji.Vas komentar o tome ko je pisao Bibliju moze neko ko to zeli i prihvatiti, ako je samo citao Bibliju kao sakralne spise sa istoricnom dimenzijom i tu su moguca razlicita razmisljanja i misljenja i zakljucivanja pa i manipulacije.Covjek je racionalno bice i ogromna vecina se drzi svoga racionalnog stava moglo bi se reci da je racionalnost covjekova logicna mjera svega postojeceg i zamisljenog.Druga je stvar da je Biblija sveta knjiga koju zdusno citaju vjernici i vjeruju njenoj svakoj napisanoj rijeci i misli i tu je za njih tacka.Treca stvar je da je Biblija i metaforicna knjiga pa nas ovaj stav vodi na nesto drugacija razmisljanja.Na koncu od cetvrtog novembra l995 mora se prihvatiti i stav da je Biblija i KODIRANA knjiga da je to potpuno nova knjiga istoriskih realnosti u sakralnoj Bibliji.Tosu neki citaoci vec napisali u gornjim redovima ovih komentara.Za svakoga pa i za vas Nebojsa bilo bi potrebno da procitate knjigu Majkla Drosnina BIBLIJSKI KOD.Na moje veliko iznenadjenje i Nostradamus je u svome centurija katrenu 856 napisao da je Biblija kodirana knjiga i da ce jednim dogadjajem oid 4 novebra l995 godine poceti proces dekodiranja Biblije koji ce trajati dugo u buducnosti i ovakvo iscitavanje Biblije se vise ne moze zaustaviti.Ljudi koji su ovo saznali napisali su da je ovo saznanje da je Buiblija kodirana knjiga najvece otkrice u istoriji covjecanstva. Ja sam napisao knjigu :KODIRANA BIBLIJA I KODIRANI NOSTRADAMUS koja je stampana i izasla iz stampe 2011 godine.Mozete akoi zelitte naci tu knjigu da procitate u narodnoj biblioteci u Beogradu.Kada procitate navedene knjige tamo cete naci da je Bog slava njemu tvorac Biblije,i on se objavljuje u kodiranom tekstu Biblije.Mozete mi vjerovati da mi nije namjera da vi treba da mijenjate misljenje nego samo da dobijete autenticnu informaciju. Ja narano ne bih htio dalje da diskutujem o ovim stvarima sem sto zelim da kazem da bi svakom covjeku bilo sve jasnije kada bi stvari moga posmatrati iz tacke gledista VJECNOSTI. Puno srdaCNIH POZDRAVA svim citaocima ovih nadasve zanimljivim temama.Trifko Guzina

 8. jo Says:

  Postovani Trifko, gde se u Bibliji pominju Srbi?


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: