Покрет за препород: Перунови Вртови


Перунови Вртови

У Србији се зачео и родио један уметнички, исцелитељски, духовни и еколошки покрет под називом: „Перунови Вртови„. Ко жели да помогне покрет, добродошао је. Да би сазнали нешто више о Перуновим Вртовима, преносим речи једног од креатора покрета:

Ова је моја песма постала темељ једног уметничког, исцелитељског, духовног и еколошког Покрета у Великом Гају (у општини Пландиште, а у Банату), који смо заједнички осмислили мој пријатељ, Др Зоран Стојановић, из Вршца, и ја!

По замисли Др Зорана Стојановића (иначе, ортопеда-хирурга, који је пре неку годину напустио званичну западну медицину, и прешао на древне методе духовног исцелитељства), ово би, истовремено, требало да буде и Покрет и Школа самоисцељења и самоизлечења илити самооздрављења! Сва та Древна Знања, превасходно Ведских Срба и Руса, о Свеколикости Живота и Живљења, уткана су у темеље, како Покрета тако и Школе.

И Покрет и Школа обједињени су под именом Перунови вртови!

Мој је пријатељ, Др Зоран Стојановић, дошао до самопознања, да су све болести савременог човека, последица његовог удаљавања од Природе и Духа, те да ће се поновно исцељење и оздрављење, уистини, догодити само онда када се човек врати Природи и Духу Стварања! По веровању, и сазнању, Др Стојановића, свако је самоме себи једини истински лекар и исцелитељ!

Дакле, Др Стојановић, у Перуновим вртовима, жели да пренесе своја искуства, знања и сазнања, свакоме ономе ко жели да крене овим Путем Посвећења, те да свако самога себе и лечи и исцељује. Ми се надамо, и верујемо, да ће неко у Србији ово препознати, и да ће стати иза нас.

Све смо осмислили, заокружили и надахнуто написали. Имамо кућу од двеста квадрата. Имао баште и вртове. Имамо у селу три парка за духовно тиховање и за летња предавања.

Село је на путу ветрова са Карпата уистини ваздушна бања!

Једино нам недостају скромна средства, од општине и од покрајине, па да се на стотине људи учини радосним и задовољним животом у Истини и у Лепоти!“

Прилози покрета, текстови, песме…

4 реаговања to “Покрет за препород: Перунови Вртови”

 1. Радосав Says:

  Бриљантно. На јесен кад се вратим из Соко Бање где имам кућу у „шуми“ долазим код Вас са прилогом који ћу донети и да ме мало боље подучите како бих ово проширио и на две свете планине ОЗРЕН (ОЗАРЕН) и РТАЊ.Једина „примедба“ коју стављам на текст је што Србе и Русе спомињете као два народа.То је један народ који ми „наметнуто“ лоше изговарамо.И они сами кажу за себе Раси ИЛИ Расија или на енглеском РАШН.И да не дужим даље.Пуно успеха у раду и пуно здравља драги Срби Звездана расо.Ваш Радосав Дурковић.Радосав . Дробњак са Жабљака.

 2. Драган Симовић Says:

  Радосаве! Ведски Србине!

  Све што бих Ти ја рекао, то већ и сам знаш! Сва Знања су у Бићу и у Суштаству нашему уписана! Онај ко је, попут Тебе, толико одмакао на Путу Посвећења, самоме је себи најбољи, и једини, учитељ на Земљи! Перунови Вртови јесу управо то! Да се ми присетимо Знања, која смо давно примили од Богова и Великих Предака.
  Ми можемо да научимо само оно, што смо од Богова и Предака примили! Ми овде на Земљи не учимо, већ се само присећамо! То су знали Ведски Бели Срби. А Ти, као Потомак Ведских Белих Срба, одувек собом носиш та Света Знања!
  Остај ми у здрављу, Ратниче Светлости!

 3. Драган Симовић Says:

  КЛИНИКА ПЕРУНОВИ ВРТОВИ
  Вама, драги моји читаоци, вама који читате ове моје песничке и лирске радове, дајем једно ОБАВЕШТЕЊЕ, а које, некима од вас, може бити веома важно, и корисно!
  Из ове песничке и духовне замисли ПЕРУНОВИХ ВРТОВА, произишла је и КЛИНИКА ПЕРУНОВИ ВРТОВИ, коју води Др Зоран Стојановић.
  Клиника је, песнички речено, покретна илити путујућа!
  А то значи, да је Клиника тамо где се, у одређеном добу године, налази Др Зоран Стојановић!
  Постоје тренутно два одредишта – Космај понад Београда и Велики Гај код Вршца.
  Некима је ближи Београд а некима, пак, Вршац!
  На оба одредишта практикује се, упоредо, класична и квантна, информациона и древна медицина.
  Ко год жели да ступи у везу са Др Зораном Стојановићем, може то да учини преко овог броја: 063 37 24 52, само нека се позове на мене!
  Песник је више у облацима него ли на Земљи!
  Али, зато постоје Песникови Пријатељи, који темељно и чврсто стоје на Земљи!
  И Они, савесно и одговорно, обављају свој задатак!
  Поздрав од Песника!

 4. Драган Симовић Says:

  РАЗЈАШЊЕЊЕ!
  Они који желе нешто више да сазнају о различним деловањима КЛИНИКЕ ПЕРУНОВИ ВРТОВИ (будући да Они дејствују на више поља), могу да се јаве и стручним сарадницима Др Стојановића, Биљани или Омеру, на број: 060 19 01 907, и да уговоре сусрет!
  Ето, и тај задатак обавих!
  Лакше ми је писати песме, него ова обавештења и разјашњења!
  Поздрав свима од Песника!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: