Саопштење за јавност о подношењу кривичне пријаве против бившег председника Србије, због злоупотребе службеног положаја


Аутор: Еколошки Покрет Новог Сада

Јавни позив лидерима свих странака да уместо такмичења са издајником, потпишу захтев Јавном тужиоцу да ухапси бившег председника Републике Србије Бориса Тадића због издаје народа и државе. Грађани Србије су свакодневно сведоци агресије на Србију радиолошко-хемијско-биолошким средствима којима се становништво Србије запрашује отровима са неба из авиона највеће терористичке организације на свету.

Председник Србије, Влада, посланици Народне скупштине и сви државни органи су упознати о агресији на Републику Србију преко јавних протеста еколога и безброј дописа упућених именованим личностима и државним органима. Нико од наведених органа и функционера није одговорио нити на један допис или протест еколога.

По чл. 6, тачка 1 и 2 Закона о одбрани Републике Србије, председник Републике Србије је дужан да руководи одбраном и да донесе план одбране.
По чл. 73 истог Закона у случају агресије предузимају се мере заштите и спасавања по тачки 5 ,,радиолошко-хемијско-биолошка заштита,,.
По Закону о заштити животне средине за непредузимање мера од надлежних лица и органа према чл. 261 ст.3 казниће се истом казном прописаном чл. 260 ст.3 у вези ст.1 КЗ где је запрећена казна од једне до осам година затвора. Бивши председник Србије је одбио да руководи одбраном и да донесе план одбране, није наредио да се предузму мере заштите и спасавања становништва од агресије радиолошко-хемијско-биолошким средствима.

Непредузимањем законске обавезе омогућио је угрожавање здравља и живота становништва као и ,,загађење ваздуха, воде и земљишта Републике Србије у већој мери и на ширем подручју (ст.1), при чему је дошло до уништења животињског и биљног света великих размера и загађења животне средине у тој мери да је за отклањање последица потребно дуже време и велики трошкови, чиме је нечињењем починио кривично дело злоупотрбе положаја из члана КЗ. РС, за шта се кажњава затвором од једне до осам година.

Као последица омогућавања агресије на Републику Србију радиолошко-хемијско-биолошким средствима, дошло је до појаве Моргелонсове болести, најстрашније болести у историји људске цивилизације.

Случај chemtrails: Моргелонсова болест (Morgellons) – Dr. Hildegarde Staninger 1/3 – 26 од 35

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Описаним изостанцима предузимања законских обавеза, бивши председник Републике Србије је угрозио чак и будуће генерације народа Србије, поред издаје националних интереса Републике Србије и српског народа признавањем терористичке државе Косово и Метохија, ускраћивањем уставних права делу становништва Србије на Косову и Метохији, прећутне дозволе Хрватској да пређе утврђену граничну линију дуж матице Дунава и отпочне изградњу утврђења на територији Републике Србије, што ће бити предмет посебне кривичне пријаве после обраде кривичних дела од стране правних стручњака Еко-правне заштите, институције Еколошког покрета Новог Сада.

Неприхватање придруживања кривичној пријави од стране позваних лидера политичких странака, или одбијањем Јавног тужиоца Србије да предузме законске кораке сада када је бивши председник лишен заштите председничког имунитета, сматраће се саучесништвом у наведеним кривичним делима бившег председника Републике Србије, о чему ће јавност бити обавештена.

Објављено у Друштво. 11 Comments »

11 реаговања to “Саопштење за јавност о подношењу кривичне пријаве против бившег председника Србије, због злоупотребе службеног положаја”

 1. Vesna1 Says:

  Мислим да се на овај предлог нико из власти неће одазвати, мишеви броје последње дане и паре које су опљачкали, а из змијског гнезда не могу тек тако да се извуку. Чувши за износ који је бивши ДОС примио за обарање Слободана Милошевића (за кога с накнадном памети видимо да је био геније политике и херој, у односу на ове који нама владају данас, без обзира на све), а цифру је рекао Лазањски на промоцији књиге о викиликсовим депешама, јасно је све. А ми Срби, у Србији, где више ништа није СрБско, ојађени и уништени, можемо да се поуздамо у здрав разум, уколико је код неког још увек преостао, обзиром на количину хемијских трагова која се сваког дана испушта на нас, и да за Ђурђевдан учинимо оно што смо давно требали. Страшно је заиста шта се догађа. Ако немамо своје памети можемо да се присетимо старе индијанске пословице: “Планету земљу нисмо наследили од предака већ смо је позајмили од наших потомака“. Њу често стављају у уџбенике лажни професори, лажне екологије, позивајући се на званичне теорије моћника, позивајући се на разне агенде 21 или Архуске конвенције. Безсрамности никада краја.

 2. Mirsad. Says:

  Nikolu Aleksica za predsjednika jer se preporucio svojim mudima koja nikoи iz vlasti i opozicije nema i pokazao se kao odgovoran covjek i gradjanin i patriota na djelu

 3. Радосав Says:

  -Поштовани Борисе!

  Државним ударом или пучем извршеним петог октобра,у организацији неколико обавештајних служби ,неколико земаља великих сила а највише САД и Немачке,помогнуте ненародним елементима унутар Србије,инсталирана је на власт марионетска влада,као пуки извршилац наредби скованих у неким тајним одајама белосветског шљама.Све то у име демократије и слободе мишљења и говора.Управо користећи слободу говора и мишљења обраћам Вам се овим писмом,јер као војник,после дванаест година ћутања,не могу да гледам распарчавање своје једине државе и нестајање свог народа.На овај морални чин ме тера савест,војничка част и обавеза,као и обавеза према мојим погинулим друговима чија се крв узбуркала.
  Кампања коју сте месецима и годинама водили против „својих“ војника који су били у рововима и гинули на Србском небу је незапамћена у људском роду до данас.Подсећам Вас на ваше речи (не мислим ту само на Вас лично већ на све из ДОС-а)како Србска војска представља“последњи бастион Слобизма“,“анти-хашко и анти-демократско упориште“,“анти-реформску структуру“,“баласт друштву који нам је непотребан на путу ка Европи“ и још много тога да не набрајам више,нас понижава и вређа.Разним аферама сте сугерисали родитељима да не шаљу децу у војску ,подстицали дезертерство итд.чиме сте директно утицали на умањење борбене готовости тадашње ЈНА и осталих војски којима смо мењали име ,што и сада важи као кривично дело.Све сте то говорили по налогу Ваших ментора а крајњи циљ је био уништење сопствене војске,под фирмом „реорганизације и преструктурирање војске“ које је почело Вашим министрoвањем а завршило коначно Вашим кумом Шутановцем.Наиван и заведен народ окривљује Европу за недаће које су га снашле,јер није „школован“да препозна главне кривце за сва понижења и све преживљено и пре а нарочито после петог октобра.
  Ни једна лоша реч о Србском народу и Србској војсци није изговорена у Европи.Све је почело овде у Београду из ваших уста,уста“ шетача“ по београдском асфалту.Само ми војници знамо како та истина боли,док сте урлали по улицама нашег Београда,и док су наши другови убијани снајперским хицима у опкољеним касарнама без хране ,воде и забраном да на ватру не одговарамо.Урлали сте месецима о колективној кривици Србског народа,о четири Милошевићева рата,о Србском освајању Словеније,о нападу на Хрватску,о агресији Србије на БиХ,о геноциду Срба над муслиманима ,о концепту „Велика Србија“,о “Балканском касапину“ који је био Врховни Командант „неке“ војске,о „Слобо Садаме“ и још много тога да не набрајам више. Са овим Европа нема везе.Све ове оцене и злочиначке констатације смишљенe су овде у Београду,а одлазиле су у свет као став „Милошевићеве опозиције“ и „демократа“,а сада нам се и вама враћају као тешке оптужбе међународне заједнице.Цела опозиција ДОС-а и Влада покојног Зорана Ђинђића као и све досадашње владе бориле су се само за власт,сатанизујући сопствени народ и Милошевића,правећи од њих разбијача оне Југославије,агресора,тлачитеља других народа,а њега убицу , диктатора и све најгоре што може да измисле прљаве „демократске“ кухиње.Зато веома смешно делује Ваша недавна изјава на ТВ како ће те Ви повратити у Европи,некадашњи имиџ о Србском народу и Србској војсци.Заборавили сте да се бумеранг враћа „бацачу“ и удара га у главу.Због напред наведених Ваших оцена и констатација,Марти Ахтисари је и изјавио да Србски народ МОРА бити кажњен за злочине које је починио,и направио план који сада „морате“ да извршавате.
  Ово је мали увод у разлог који ме је натерао да Вам се као ветеран ратова и пензионисани војник, директно обратим и подсетим на део обећања које сте давали народу и зло које сте му нанели.Да ли сте то учинили из незнања,неспособности или не хтења , не ослобађа вас одговорности.
  Пре и после државног удара који сте извели уз помоћ страних сила ,и постављањем марионетске владе на челу са покојним Премијером Зораном Ђинђићем,обећали сте заведеној маси и Србском народу следеће:
  -Да ће та зауставити даље пропадање и распарчавање Србије,
  -Да ће те поставити поштену стручну и одговорну власт,
  -Да ће те покренути економски развој и побољшати животни стандард грађана,
  -Да ће те укинути санкције и да ће тe обновити РАВНОПРАВНУ сарадњу са Европом,
  -Да ће тe уредити односе са Црном Гором на демократски начин.
  -Да ће те решити питање Косова и Метохије (које је за време Милошевића било демократско питање, а Вашим доласком после убиства Зорана Ђинђића постало је политичко питање),
  -Да нећете дозволити реваншизам и поделе,
  -Да ће те функционерима укинути привилегије,
  -Да ће те сузбити криминал и злоупотребе,
  -Да ће те се изборити за то да се у Србији за поштен рад поштено и плати,
  -Да ће те Савету безбедности доставити програм конкретних мера којима би се омогућила доследна примена резолуције 1244 о КиМ,и тако очувао територијални интегритет, суверенитет и целовитост Србије.
  -Да ће те смањити број министарстава за трећину (укупно 17 ),укинути сва министарска места без портфеља,ограничити број подпредседничких места на три и да ће те смањити администрацију за трећину,
  -Да ће те усвојити прописе за спровођење максималне штедње у пословању јавних институција и државних фирми(рационализација возног парка,трошкови репрезентације,опремање кабинета итд),
  -Да ће те обезбедити јавност рада свих државних органа( ФИАТ),
  -Да ће те увести драконске казне за све злоупотребе и малверзације (Рашета и разне мафије),
  -Даће те отворити стoтине хиљада радних места,
  -Да ће те спречити одлив „мозгова“ из Србије који су „бежали „ од диктаторског режима Слободана Милошевића“. Обећавали сте још много тога али и ово је довољно па не бих више набрајао.
  Све ово сте обећавали заведеном и наивном народу,са јединим циљем да се Ви докопате власти а са ње макнете човека за кога сте тврдили да „није разумео савремена кретања у свету и Европи“,а који је другог октобра 2000.године у свом задњем обраћању Србском народу упутио упозорење:
  „Велики део посла контролисања земаља Балканског полуострва од неких западних сила,обављен је постављањем марионетских влада и ограничавањем или лишавањем суверенитета тих земаља.ЗБОГ ОТПОРА ТАКВОЈ СУДБИНИ ИЗЛОЖЕНИ СМО БРОЈНИМ ПРИТИСЦИМА.Код нас је дуго присутна групација која под именом опозиционе политичке партије демократске оријентације,заступа интересе влада који су носиоци притисака.Њен стварни шеф није кандидат за Председника државе (Коштуница ).Њен дугогогодишњи шеф је Председник Демократске странке и сарадник војне алијансе која је ратовала против наше земље (Зоран Ђинђић).То није могао да сакрије.Познат је његов апел да се Србија бомбардује онолико недеља колико је потребно да би се њен отпор сломио.Та групација је послала поруку…(већ сам навео део тих порука и обећања ).
  Моја је дужност да Вас опоменем да је свако од тих обећања ЛАЖ и да није испуњиво.Постављањем власти подржане од НАТО-а (што је и учињено ),постали бисмо земља чија ће територија бити распарчана.Косово и Метохија би било прва жртва.Његов садашњи статус би се прогласио за легалан и дефинитиван.То је први део Србије са којим би она морала да се опрости.Србски народ би снашла судбина Курда,али би били истребљени брже јер их има мање и јер им је кретање ограничено на мањи простор.Црна Гора би била препуштена мафији.
  Нови власници државне територије некадашње Југославије,као и окупатори преостале Србске територије,вршили би терор над становништвом јер не желе мир на Балкану,већ да Балкан буде зона сталних сукоба и ратова ,који би им дали алиби за њихово стално присуство.Свака земља са ограниченим суверенитетом и марионетском владом,вртоглаво је постала сиромашнија.И ми би смо под контролом власника наше земље брзо имали велики број сиромашних без перспективе.Мањина богатих била би састављена од шверцерске елите,којој би било допуштено да буде богата само ако је лојална команди која одлучује о судбини земље.Јавна и друштвена својина постала би приватна,али власници би били странци.
  Један од битних задатака марионетске владе јесте губљење националног идентитета.Земље којима се диригује споља брзо се растају са историјом,прошлошћу традицијом,националним симболима,навикама,писмом и са својим књижевним језиком.Једна од несумљивих последица запоседања територије је поништавање идентитета домаћег народа,који брзо почиње да користи туђи језик као свој,идентификује се са туђим историјским личностима,познаје боље књижевност окупатора од своје,глорификује туђу историју ругајући се својој (пример Светислава Басаре који је својом изјавом и заступањем става да су Карађорђе и Обреновићи били први терористи у свету провалио дно исто као и Вук Драшковић ).Губљење националног идентитета је највећи пораз једне нације.Тај нови облик колонизације искључује изражавања мишљења и испољавања воље.Неслободне земље укидају право грађана на мишљење јер би се мишљење пре свега сукобило са слободом.Отуда је и тортура над мишљењем најдоследнији и најнеопходнији облик тортуре за земље без слободе.
  ДОС,новцем из иностранства поткупљује и застрашује грађане,организује штрајкове,немире и насиље,не би ли се стопирали сваки рад и сваке активности,све са циљем да стане живот и са образложењем да тај живот може поново да почне да се одвија ,када га та група организује,група која заступа окупаторске намере и интересе.
  Сматрао сам као дужност да Вас опоменем на последице активности,које финансирају и подржавају владе земаља НАТО-а.Заблуда да човек сам бира,оно што за њега бира неко други,најопаснија је заблуда,зато Вам се и обраћам“.
  И претходни део написаног и овај задњи део који је написао Слободан Милошевић потичу из 2000.године,а песму коју ћу написати чуо сам од мојих ђедова Дробњака,иначе комшије јуначких Пивљана којима и ви припадате.Њу је испевао народ а она гласи:
  „Што је ово,ево неко ново доба,
  Уједно су овце и курјаци.
  Што је човек,ко слабо живинче,
  Ум се смути а језик саплиће.
  Јуче је за јуче,а данас за данас,
  Спасиоци уче што је боље за нас.
  Који брзо уче ,брзо се потурче“.
  Годинама нам понављате како сте нас повели путем без алтернативе.Као војник знам да пут који нема алтернативу представља катастрофу за оног који иде тим путем.Овога пута у питању је Србски народ и Србска држава и морате одустати за неко време од тог пута јер не смете зарад Ваших ситних ,личних поена и неког места у ЕУ,да жртвујете ни народ ни државу.Оваква изјава дата са места на ком се налазите захтева Ваш моментални опозив а најављено опстајање на том путу, поред смене и кривичну одговорност.Закон Вам брани да се ни са Вашом породицом не смете тако поигравати акамоли не са државом.Шта чека и зашта прима паре Републички тужилац и Уставни суд или већ неко ко је задужен да контролише Ваш рад и изјаве ,не знам али знам да ће једног дана морати да се полажу рачуни у којима ће те сви Ви који сада учествујете у власти морати да сносите сваку врсту одговорности.Прво што сам научио у војној школи и прва парола исписана на зиду једне зграде је била :“Командовати ,значи предвиђати“.Ви који се бавите политиком и који водите ову земљу морате то да знате.Вас не сме да изненади светска рецесија о којој смо ми из обавештајне обуке учили још 1997.-1998.године да се тако нешто предвиђа.Овако као народ и држава,коју воде недорасли људи њеној вредности,на путу без алтернативе,не знамо ни куд идемо ,ни куд плови наш брод.Једино што нам је извесно то је да нам на том путу повратка нема ако Ви брзо не сиђете са власти.
  После државног удара и смене Слободана Милошевића,ЕУ нас је примила само тамо где може да нам намеће обавезе и уцене,али нас зато нису примили нигде где се о нечему одлучује и на шта ми можемо да утичемо.Нисам забележио за Ваша два председничка мандата да сте игде споменули међународне обавезе који је требао да спроведе УНМИК на основу резолуције 1244.Тек после саопштења Ангеле Меркел сазнајемо да сте цело време уцењивани од те исте ЕУ а посебно Немачке у вези са КиМ и резолуције 1244..Да ли можете да замислите на какве је уцене и сплетке наилазио Слободан Милошевић кога нису волели,а Вас као демократу воле.Поред њих он је имао на врату и Вас, поред свих осталих проблема.И опстајао је док није уследила најстршнија и најмонструознија уцена у цивилизацији од њеног постања.Зарад опстанка свог народа пристао је на прекид отпора и оставио Вам у аманет Резолуцију 1244 које се сада сви држите ,као и Дејтонски споразум који омогућава опстанак Србског народа у БиХ да не буде поклан.Поставља се питање зашто сте га онда сменили?Само зарад власти и личних привилегија.Ви имате подршку свих несрпских партија и Вашег чланства које представљају углавном новокомпоновани богаташи,а Милошевић није имао никога.Чак га је издало поред историје и Руско руководство на челу са пијаним Јељцином о чијем пореклу не бих сада писао.Цео свет се ругао кад се урушио социјалистички систем,а сада кад се тотално срушио капитализам као систем и када су ради голог опстанка примењиване класичне социјалистичке мере и методе,сада сви ћуте.Пред и Вашим и нашим очима руши се и систем ЕУ а Ви и даље опстајете на путу без алтернативе.Да ли то чините из незнања,нехтења,или из неспособности да то уочите, то Вас не ослобађа од одговорности.Бесомучно, уз здушно одобравање“ цивилизоване“ Европе,преко РТС ( чијим очима треба да верујемо,ко да смо ми слепи ), и других строго контролисаних медија обасипате народ обманама и лажима о повећању БНД ,о стабилности и предстојећој борби против сиромаштва,борби против разних мафија,вечном пријатељству и љубави са западом,које је било нарушено само у периоду владавине Милошевића,заборављајући као Пивљанин стихове највећег Србина са Цетиња П.П.Његоша:“Да је иђе брата у свијету,да зажали,ка да би помога“.Од тада има преко 160 година.Као бивши просветни радник требало би то да знате,јер историја је учитељица живота.Бити транспарентан не значи бити понизан,што Вам и као Пивљанину не доликује,акамоли Председнику мале али поносите и јуначке Србије.
  У Србији је још на снази датум пети октобар 2000.године јер све што сте обећали у бесомучној борби за власт нисте ништа урадили.Једино где сте постигли пуно јесу судови,специјални судови,затвори ,специјални затвори и ништа друго.Стање је десет пута горе.Индустрија одумире и уништава се,народна добра дају се криминалцима у бесцење,наука је уништена,војска разбијена и не постоји,одлазак младих и школованих кадрова се удесетостручио,број сиромашних и гладних је премашио цифру 1 500 000 људи(што није било ни за време најнецивилизованијег ембарга незапамћеног у историји људског рода ),укинуто је милион радних места,пољопривреда опустошена и да не набрајам више.А Ви нас Борисе Пивљанине водите путем без алтернативе.Ја верујем да би Вас се ђедови због тог пута постиђели,као и што би се мене моји да радим тако.За сва неиспуњена обећања и обмане окривљујете „режим“ Слободана Милошевића „који није разумео савремена кретања у свету“ а ја бих рекао да није хтео да допусти да му поробе народ и државу на чијем се челу тада налазио.То уосталом доказује и његово писмо написано пре 12 година а које Ви и данас не разумете ,јер Вам недостаје Пивљанске части и образа.Слободан Милошевић је поседовао само две лоше мане за политичара.Те мане су врлина народа којем припада ,као и нас двојица,и домаћем васпитању јуначког братства Милошевића.Поштење и искреност које су га красиле,две најважније карактеристике народног карактера Срба (Пивљана и Дробњака) у политици постају манама.Политика нема ништа заједничко са моралом и сваки владар који се држао морала ( а он се држао ),је осуђен на пропаст.Онај ко хоће да влада мора да прибегава варкама и преварама.(угледајте се на Јосиповића,једно Вам прича ,друго ради а треће мисли).У ту сврху светским властодршцима служе похлепни интелектуалци,кратковиди либерали,демократе,НВО и др.На власт доводе политичаре чија је главна карактеристика,снисходљивост,грабљивост,похлепа,среброљубство итд.Под Вашим мандатом оживео је систем где је крађа постала легитимна,лаж неопходна а издаја пожељна.Под вашим руководством пали смо у ропски положај и као народ и као држава.Вашим погрешним одлукама омогућили сте једној настраној мањини и егзибиционистима да преузму примат над нормалном већином и укинули јој сва права,знајући да ће таква одлука изазвати рушилачке последице са могућим људским жртвама.Још гора Ваша одлука је пуштање на слободу осуђеног ратног злочинца Јуришића,директног кривца за смрт 239 војника ЈНА,80 несталих и стотине рањених из Тузланске колоне.Ваше помиловање Жарка Лаушевића,убице два младића и једног онеспособљеног и одлазак Министра полиције у Њујорк да му лично преда пасош,па му још то представља част, је пробијање дна снисходљивости и потезима којима се у Србији ствара систем по којем одређени људи и професије могу да убију,краду огромне суме новца па после носе наруквицу ,или буду помиловани,чиме је наше судство пало у варварсто поништавајући чак Душанов законик који је ушао у историју јер је изједначио обичан народ са краљем,за исти учињени преступ.
  Србски народ очекује од Вас да водите про Србску политику.Ви водите политику као да сте представник ЕУ у Србији,водећи политику југоисточне Европе.Нажалост и Вашу и нашу Ви сте Председник Србије,и не можете трговати с нечим што није Ваше.Стално понављате о фактичком стању на терену.За Вас као Председника Србије фактичко стање на терену треба да буде 09.јуни 1999.год. у време потписивања Кумановског споразума.То је фактичко стање за Председника једне поробљене државе,даље следи Ваш захтев да у задатом року УНМИК истражи све злочине почињене над Србима од доласка КФОР-а.Ако у задатом року не поднесу Вама извештај у датом року захтевати повлачење и КФОР-а,и УНМИК-а са територије јер није извршио задате задатке од Савета Безбедности УН.Ако то не ураде у задатом року прогласити територију КиМ окупираном од стране НАТО-а и задржати право војне интервенције онда кад Србија донесе такву одлуку,и кад буде војно способна за то.Сада Врховни Команданте војска Србије није способна да одбрани своју отаџбину.Од Русије,Кине и Индије затражити војну и материјалну помоћ у опремању и оспособљавању Србске војске,а ЕУ јасно и таксативно набројати све шта смо урадили небили придобили њихову наклоност,и ставити им до знања да до даљег замрзавамо наш пут уласка у ЕУ.
  Таквим поступком бисте пред светом и Србијом повратили част,углед и достојанство и лично и државно по чему су нас распознавали од других.Тек тада би у Србији свануо шести октобар 2000.год.
  ЕУ је масонски пројекат поробљавања европских народа.Служи се принципом завади,задужи,осиромаши и купи.Пројекти НСП нису успели Србију да униште ни 1914.год.,ни 1941.год.,ни 1991.год.,нису успели ни 1999.год. који смо ми срушили у Јадранско море.Нису успели ни социјализмом ,ни ембаргом,ни ратом, ни ратовима.Зато то покушавају помоћу домаћих истомишљеника којима ће обезбедити угодан и леп живот а народ нека сече прсте и једе,нека скаче у понор са целом породицом.Највеће препреке НСП су националне партије ( СРС),национална удружења, која устају у одбрану националних вредности.Они иступају јавно,обраћају се народу,отворено говоре о свим недаћама које су задесиле наш народ и нашу Србију,и о злочинима који су почињени над њима.Националне организације покушавају својим деловањем да сачувају све врлине и вредности нашег националног бића,почев од обичаја,писма,језика,до традиционалног очувања Србске породице.Такве партије и организације Ви лично као и Влада називате најпогрднијим именима и увредама као криминалци,хулигани,издајице итд.Па чак и Србе на Јарињу и Брњаку сте назвали криминалцима,што је то одмах сутра дан искористио Хашим Тачи на конференцији за штампу када је пред светским и ЕУ новинарима рекао да предузета акција на прелазима није уперена против Србског народа јер је то добар народ већ се на ту акцију одлучио због криминалаца у сверном делу Косова.Ваша изјава је за сваку осуду.
  И данас у 21. Веку наша права ограничавају,оспоравају и доводе у питање са свих оних страна са којих је то увек долазило,и са којима смо водили вековне ратове,које сада покушавате да нам представите да су нам пријатељи.Србски народ хоће пријатељство са свима,и он је за то да са свима што више тргујемо и сарађујемо,али као што не мислимо да са нашом робом дајемо и наше мишљење о животу,тако исто нећемо да нам други са робом натурају њихове идеје како ми треба да живимо и понашамо се.Природа глобализације је да уједињује и повезује свет,али га она хијерархизује,стварајући све дубље поделе.Глобализација не подразумева богату и слободну Србију (или било коју другу малу државу,нарочито са истока ),већ управо обрнуто сиромашну.Свако супростављање оваквим светским променама,значи претварање своје државе у гето.(вероватно цивилизацијски гето).Слободан Милошевић се супроставио овом систему НСП па смо искусили све „цивилизацијске“ мере од ембарга до рата.Претњи поништавања властите културе,језика,писма и др. супроставио се Слободан Милошевић, јер то код Србског народа изазива контра акцију и сукоб,а у том случају гетоизација је сасвим извесна.Све је то знао Слободан Милошевић,али је поступао Србски,јуначки што потврђују и давно написани стихови:“Вук на овцу право има,ко тирјанин на слаба чоека.Ал тирјанству стати ногом за врат,дужност је људска пресвијетла“.У томе је разлика између њега и Вас Борисе Пивљанине.Србин дозвољава себи да буде понижен,али да живи у понижењу то никад.Зато свет који вековима покушава да успостави НСП,примењујњ снагу и моћ уводећи либерализам,дупле стандарде и анархију.Све то је супротно нашем православљу које проповеда тројство,веру,наду и љубав.Срби спадају у ред самосвесног народа,богатог слободарског духа,продуховљен вером и историјом а све то представља кочницу НСП.
  Србија и даље живи у логору,у којем наиван народ не види жицу.А управо логор у ком се не види жица је најбољи логор.Жицу народ не види од магле коју ви стварате.Слажем се са Вама кад кажете да нам је ЕУ циљ,али додајте и то да смо у том случају ми њима мета.Лепо је то рекао Слободан Милошевић:“Не јуре они мене због мене ,већ због Србије ,њима је Србија мета“.НСП је изједначио границу између истине и лажи,а страдају сви они који не пристају на њихову лаж.Као Србски Председник те ствари треба да објасните свом народу а не да се понашате као да заступате интересе ЕУ без алтернативе.Нашом храбром одбраном закочили смо и европски мондијализам и НСП у свом напретку ка истоку.Западна цивилизација је веру наметнула као вододелницу нација ,на нашим просторима, а не језик.Зато сада доминирају Бошњачки,Хрватски,Црногорски а ускоро ће и Војвођански,што је све уперено против православних Срба (људе другог реда),а шире против утицаја Русије на Балкан.Стално понављање да треба да достигнемо ЕУ ниво цивилизације,је равно катастрофи,јер је та цивилизација нанела људском роду невероватне злочине,а нарочито Словенском делу света,где је само Руса 25 000 000 побијено а Срба преко 1 500 000 .Хвала Вам за ту цивилизацију , а за њихово богатсво нека захвале пљачки целог света,где још имају поробљене колоније.Америчка политика и Ватикан су се определиле за идеју прерастања националних држава у вишенационалну заједницу,а све са циљем њиховог утицаја и могућности избијања потенцијалних сукоба према њиховим потребама.Таквом политиком САД , користе се муслимани и Шиптари за цепање Србије и прогон народа.
  САД и запад контролом Србије обезбеђује контролу Балкана,а „контролом“ КиМ обезбеђују контролу Србије.О значају Србије ,односно њеног стратешког положаја,са војничке тачке гледишта знали су и Римљани ,и Турци ,и Хитлер јер се одатле отвара могућност контроле Европе,Блиског истока,северне Африке.Ми морамо уважавати њихове интересе али исто тако морамо уважавати и интересе Руса који то неће олако препустити.Заговорници НСП,заборавили су чињеницу да могу силом зуазети неку територију али да се после тога та империја руши,као што је урушено Римско,Бугарско,Турско,Хабзбуршко царство као и Хитлер а вечита Србија опстаје и препорођује се.Сви претходни освајачи нису увек добијали победе снагом свог оружја,већ помоћу издајника у Србском народу.Настојања целе водеће структуре и Министра одбране који агитују да уђемо у НАТО су безуспешни.Србски и НАТО геополитички идентитети су супростављени,јер НАТО је са нама имао нама наметнут рат,имали жртве,одузимање територије,економске санкције,сталне ултиматуме,пропагандну сатанизацију,блокаде свих врста и то још траје.Све остале земље око нас имале су помоћ НАТО-а,у свом сепаратизму,у сатанизацији Срба,формирање државе на штету Србије,креирање својих сопствених националних идентитета,и негирање Србских права и националног идентитета.Аргумент,који то није,да смо окружени земљама НАТО-а асоцира на опасност од НАТО-а.У том случају постоје опције пробоја тог обруча,да се браните,одуговлачите и ако је то могуће преговарате,чекате помоћ са стране која ће вас извући из обруча.Постоји и најгора опција по Србски народ и Србију а то је да се предамо непријатељу и постанемо њихова чланица.НАТО је војни савез формиран са анти-руским геополитичким и геостратегијским циљевима.И на крају ,уласком у НАТО Србија би у потпуности легализовала фашистичку НАТО агресију и независно Косово и Метохију.
  Овим редовима којима Вам се обраћам Борисе Пивљанине,одужујем дуг према мојим ратним друговима који су своје главе и животе уградили у темеље ове Србије,као и њихови преци,Србски,јуначки, а ви разграђивањем тих темеља обезвређујете наше главе.Немате право то да чините јер Ви и сви око Вас који то раде нисте за нашу Србију ништа дали.За Србију смо као војници имали тако мало да жртвујемо.Само свој живот.Србија је заслужила више али ми нисмо имали шта више да јој дамо.Ми нисмо хтели рат.Он нам је наметнут.Од Словеније до Косова и Метохије.И ми смо га примили Србски и јуначки онако како су то чинили наши очеви,ђедови,прађедови и остали.Бранили смо свој народ и отаџбину јер су хтели да нам узма слободу и право на живот.Слобода има највећу цену а Ваш став да Србија неће више никад ратовати,у тренуцима кад Вам убијају народ и децу на КиМ,супротна је свакој војничкој и државној логици.Само слободни људи могу устати против тираније.Ми смо спремни поново да гинемо за Србију и КиМ,јер то је најлепша смрт за војника када да живот за своју отаџбину.Ако сте Ви заборавили наше погинуле другове,ми нисмо.Није ни Србија ,она памти своје хероје.Наши другови су погинули због наде да живимо слободно.А ви сте нас вашом политиком поробили.Најавили сте да ће те одузети одликовања нашим херојима заточеним у Хашким казаматима.Наши другови и ми смо се само бранили,себе и своју Србију и свој народ.То не смете да урадите и на то немате право.
  На целом Балкану данас расту издајничке и преверене нације,изникле из Србских коренова,које мржњом према свом пореклу,лече срамоту и крију издају.Из јуначке Пиве отишли сте на клањање у Сребреницу а да никад нисте били у Братунац.Сви умни људи света сматрају Сребреницу као највећи тријумф прања мозгова у ЕУ и свету а Вашим ангажовањем ничим изазваним доносите резолуцију о Сребреници којом Србском народу намичете омчу око врата која ће нас пратити док је света.
  Путем без алтернативе којим нас водите и поред тога што знате да је ЕУ масонски поројекат поробљавања народа,до сада нам је донела само корупцију,мафијашку приватизацију,квази интелектуалце,корумпиране политичаре,бизнис профитере,поткупљиво здравство,корумпирано Високо образовање,науку која не постоји,непотизам,везе,судство које не функционише,лаж,крађу и уништену војску а оснажену полицију и жандармерију за свој народ.Како објаснити Ваше потпуно нереаговање као и Републичког тужиоца на речи Мире Бањац на конвенцији Ваше странке у Новом Саду да:“за њих гласају људи другог реда“.Недалеко одатле 1940 и неке године, Мађарски кољачи су клали у под лед бацали људе другог реда како су тада сматрали Србе.(То је било пред задње изборе).То и Ваше погрешне стратегијске принципе: ЕУ пут без алтернативе,и КиМ и ЕУ,ЕУЛЕКС , мањање резолуције Скупштине Србије пред заседање УН и др. само Вас саплићу у реално могућим остваривим циљевима.
  Морате знати да на Балкану нема мира док се не реши Србско национално питање а не историјско помирење Срба и шиптара.Они се никад нису ни свађали ,њих је увек неко други завађао зарад својих интереса.Да бисмо ушли у ЕУ морамо прво остварити националну интеграцију.Оба ова циља су проглашена за реметилачки фактор на Балкану,од стране Немачке,(исто тако је мислио и Хитлер),а Србе насилно покушавају да интегришу у њихову Косовску државу.Привидним и привременим окончањем ратова у бившој Југославији ЕУ и САД су оставили многе фитиље за нове ратове кад то њиховим циљевима и интересима буде одговарало.Над нашом Србијом се надвија растућа несигурност а изгледи за позитивну и мирну еволуцију су све мањи и мањи.У току је обликовање контекста признавања КиМ и насилна асимилација нашег народа и на КиМ,и у Црној Гори,Војводини,Хрватској,БиХ а све у склопу растуће европеизације која нас разграђује а наше суседе учвршћује у својој независности.Путем којим сте нас повели,нико па ни Ви не знате куда води.Ви сте заборавили како сте дошли на власт,а на неки заокрет више немате право.Вашим поступцима нисте доказали оно зашта сте оптуживали Слободана Милошевића,да је свака власт смењива,ако не реализује своја предизборна обећања,чак најављујете да не смете да изгубите следеће изборе.Да ли то треба да значи нови пети октобар или нешто друго.
  Заблуде наших политичара ,које им намећу творци НСП,који су прихватили принцип да војска мора да буде ван политике је неприхватљива.Тај принцип није важио онда када су тенковима довели пијаног Јелцина на власт,тада им је војска била потребна и одговарала им.Војска ван политике је за немислеће људе.Никад кроз историју није нити може бити такав принцип.Армија је била,јесте и биће основни инструмент политике.Творци НСП увек посматрају војна лица као послушни капитал.Армију држе на чврстој дисциплини и беспоговорном извршавању наређења.Све је то правилно до одређеног тренутка.Када власт доноси лоше одлуке по свој народ и државу ,онда је непромишљено и послушно извршавање њихових наредби злочин проти сопстевног народа.Зато постоји војничка заклетва и Устав који их обавезују да то спрече.Зато творци НСП настоје да забране војсци свакаква дејства и изјашњавање о власти.Светска искуства нам говоре да када у земљи влада безакоње,опошта пљачка народне имовине,где влада невиђена корупција,где се распарчава државна територија,где људи гладују,где масовно остају без посла народ устаје и доводи на власт своју војску.Зато се творци НСП плаше војника у политици.Војничка дужност сваког војног лица је да устане у заштиту свог народа и своје државе.Зато на чело војске морају да буду мудри Генерали,поштени и одани свом народу,који ће знати да процене ситуацију у земљи и ако треба упозоре државно руководство на придржавање закона и устава.Све су то обавезе из Устава,војних закона и војничке заклетве.Ток историје на зависи од нас ,јер смо ми мала држава али од нас зависи место које ћемо заузети у њој.За нас војнике никад није било важно колика те сила напада већ светиња коју браниш.Ми смо нашим прецима осветлали образ 1999.године онда када смо полетали један на сто фашистичких авиона.Гинули смо војнички,Србски и часно,зато Вам се и обраћам Борисе Пивљанине,не били у теби побудио макар мало Пивљанске части,која би ти помогла да поднесеш оставку и часно се повучеш са тог места и политике јер се твоја досадашња политика срушила као кула од карата.Ових дана из Ваше странке допиру гласови како нема ко да замени ни Вас ни ДС.Чини ми се да смо ово већ једном ,негде чули.Да ли се Ви сећате где?
  Не бојте се ,има ко и бољи и паметнији само од нагомиланих медиокритета не могу да дођу до изражаја.Недавно сте изјавили како је Винстон Черчил изјавио како у политици никад не треба одустајати.То је сасвим тачно али ако сте на правом путу али ако то нисте онда то морате урадити што пре.Има још једна његова изјава,када су га новинари питали поводом његовог повлачења из политике :“Када поново да Вас позовемо да се вратите у политику“,он им је одговорио:“Онда када се Немачка уједини“.То сте требали пре да запамтите,јер Берлински зид који је срушен,пао је на Србију а то треба да знате.

  Б Е О Г Р А Д
  Дурковић М. Радосав
  03.03.2012.год. Ратни ветеран 126.бр.ВОЈИН

 4. Радосав Says:

  -Поштовани Генерале,Господине Диковићу !

  Обраћам Вам се као саборац саборцу,јер смо заједно 1999.год. бранили своју земљу и свој народ,од фашистичке агресије НАТО и ЕУ као изршиоци идеје НСП.Припадао сам најелитнијим јединицама РВ и ПВО,а Ви легендарном Приштинском Корпусу.Разлог мог обраћања Вама,као Првом војнику Србије је наше ћутање и пасивно посматрање пропадања наше Србије,откидања делова наше Србије,којој смо положили војничку заклетву.Као бивши професионални војник,ветеран из два рата,не могу да седим скрштених руку,чекајући неминовну смрт моје једине државе којој сам не могу да помогнем,али могу ,на основу досадашњег војничког искуства да се обратим свом саборцу и ратном другу и свом народу и овим путем изразим своје неслагање са вођењем Србије,и са свим оним што нас очекује на путу без алтернативе.
  Својом незлобном ведрином,честитошћу и чврстином стеченом у вечитој борби за слободу и опстанак,Србски се народ по ко зна који пут у својој историји нашао у зверињаку који је показао и све више показује своју суровост,а који се супроставио овом злочиначком НСП својим тихим животом.Говоре нам, наши политичари и квази интелектуалци,да смо заостали вилајет у срцу Европе.Ругају нам се и презриво говоре о нама и нашој историји и нашим прецима.Срби су увек били ничији,увек на некој међи,увек нечији мираз.На шаву истока и запада.Сви су нас убијали и пљачкали и није чудо што смо материјално сиромашни али зато духовно богатији од свих њих заједно.Стотинама и хиљадама година,због њих,ми се тражимо и препознајемо.Кидају нам територију,унаказују језик и приписују га другима,поништавају нам писмо,криве историју,деле народ и од нас праве нове ,тако да ускоро нећемо знати ни ко смо ни шта смо,ни чији смо.Садашњим владарима чини част да идемо под туђом заставом.Зову нас кад смо им потребни а одбацују кад одслужимо.Тако губимо своје лице а туђе не можемо да прихватимо јер се не прима.Откинути смо а неприхваћени,страни смо свакоме и онима чији смо род и онима који нас у род не примају.Онима који нас хође ми нећемо.Презиру нас браћа и дошљаци,а ми се бранимо поносом.Хтели смо да се сачувамо а тако смо се изгубили да више на знамо ни ко смо ни шта смо.
  Живимо на размеђи светова,на граници народа,свакоме на удару и увек неком криви.Сила нам је досадила а од невоље смо створили врлину,јер није битно колика нас сила напада већ светиња коју бранимо.Они (НАТО,ЕУ,НСП ) су безобзирни из беса а ми смо постали племенити из поноса и ината.И сада нас као и наше претке мрзе,презиру,руже,коре,чине нас усамљенима и одбаченима а ми све више осећамо чежњу за извором од којег смо потекли.Хоће да у нам сатру осећање припадности једном народу, којег и поред свега што му чине у име НСП,дубоко поштују ,само то не показују.Не изаћи њима на мегдан,бранећи своју колевку,не би било ни војнички ни Србски,јер тешко је бити човек,још теже је бити Србин али је лепо.Знали смо ми и пре боја да смо инфериорни по многим питањима у односу на њих али стихови Краља Николе су нас обавезивали да на мегдан изађемо.
  “Добро ми је још оружје,
  Па се борит имам чиме,
  Јер узмакнут не даје ми ,
  Стара слава част и име.
  Част ме веже на разбоју,
  Хоћу борбу да продужим,
  Било сабљом,ноктом,зубом,
  Тек да прошлост не наружим“.
  Помоћу наших владара мењају нам историју,прошлост,традицију,националне симболе,обичаје,навике.Покушавају да нам промене генетски код.На свим странама врше расрбљавање Срба,што је изазвало батргање народа и непризнавање немоћи и зависности од туђе воље.Стварају нам заблуду да ми бирамо оно што за нас бира неко други.То је најопаснија заблуда коју не смемо да дозволимо да доживимо.
  Над Србијом се поново надвија растућа несигурност,а изгледи за позитивну и мирну еволуцију су све мањи.Обликовање контекста који би одговарао нашој асимилацији у склопу „растуће еуропеизације“,а која учвршћује независност само наших суседа и уједно омогућава стварање нових независних држава на тлу наше Србије,је немогуће зауставити са наметнутом влашћу петог октобра,извршеним државним пучем или ударом.Петооктобарци то спроводе врло перфидно и тако постају најопаснији по опстанак Србске нације и Србске државе.Свакодневним и дугогодишњим бесомучним бомбардовањем лажима,и пут којим су нас „повели“ нико не зна ни куд води ни куда иде али је једно сигурно да са њега повратка нема.Једино што нас је до сада одржало ,можемо захвалити својим хиљадудугогодишњим духовним и културним коренима.Под актуелном влашћу крађа је постала легитимна,лаж неопходна а издаја пожељна.Посланици у Скупштини немају уопште осећај одговорности за политику коју спроводе.Парламент је недостојан Србског народа ,у којем само мањина безуспешно покушава да каже истину али одмах бива извргнута руглу од крајње неодговорности партијских послишника.Самовољно ,неуставно и ван Перламентарно вођење политике од стране актуелног Председника и „преговарачког тима“ огледа се у прихватању царинског печата,наплате царина у корист „Косова“,прихватање ЕУЛЕКСА као испоставе ЕУ за спровођење плана М. Ахтисарија,нигде прихваћеног и свугде одбаченог ( и у СБ ),прихватање да ЕУЛЕКС врши правосудну и полицијску надлежност,налог Статистичком заводу Републике Србије да на КиМ не врши попис,укидање и повлачење последњих државних институција на КиМ,налог МУП-у Србије да не врше замену старих регистарских таблица за нове и још много тога.Све ово није верификовано у Скупштини Србије сходно члану 99 тачка 4 Устава.Свим овим је фактички признао границе створене Резолуцијом 1244 и УНМИК , на прелазни период од три године.За тај период УНМИК је био дужан на основу те Резолуције да створи услове за повратак 1000 војника на границе,1000 полицајаца,цариника и др. што актуелни владари никад нису споменули од петог октобра.
  Председник Србије се приликом ступања на дужност заклео свом народу…“да ће све своје снаге посветити очувању суверености и целе територије Републике Србије,укључујући и КиМ,као њен саставни део,као и поштовању и одбрани Устава и Закона.“(члан 114 став 3 Устава РС ).
  Члан 307 КЗ РС каже:“Ко силом или на неки други против уставан начин покуша да отцепи ,неки део територије Србије,или да део те територије припоји другој држави казниће се …“ и да не набрајам више.
  Да би једну ствар могао променити потребно је њу претходно спознати.Срби са севера КиМ,тај највернији део нашег народа,су спознали опасност и отпочели борбу у којој им ми ометамо и одмажемо.Национални нагон самоодржања Срба кроз историју,(која је учитељица живота),натерао је Србе са севера КиМ на барикаде,на референдум итд.али Србски народ на КиМ увек је био издан од својих владара.Србски народ који живи у логору , је осетио владавину насиља ЕУЛЕКСА,ЕУ,НСП и УНМИК-а и другог белосветског шљама ( у виду ембарга,сатанизације,рат,изолације,тотална обесправљеност,логор и др.)чиме му је предодређена пропаст.Побуна,када се тако нешто осети сваког појединца и народа у целини је не само право већ и обавеза.Само онај ко на сопственом телу осећа шта значи бити Србин у стању је да одмери сву дубину чежње,којом у свим временима изгарају срца деце одвојене од матице државе.Ви то добро знате и осећате ,јер сте били тамо кад је било најтеже.Нама борцима ратова од 1991.-1999.год. а нарочито 1999.год у боју за нашу колевку КиМ,груди су биле преуске од плиме осећања Србства.Могу хиљаде година да прођу и док и један Србин буде жив он ће се сећати да су ту некада били синови његовог народа,који су се по ко зна који пут супроставили Србским крволоцима,на Србској колевци ,на нашем КиМ.
  Док су на фронту падали најбољи Србски синови на улицама Београда урлали су издајници називајући нас најпогрднијим именима.Наша највиша војничка светиња је част,највеће Србско благо слобода,а највећа част је умрети за отаџбину.Најлепша војничка Србска врлина је верност отаџбини,часној речи и Заклетви.Цео један народ ,као и сваки човек,ако није кадар да у заштиту своје части и слободе ,радо жртвује све па и свој живот недостојан је да живи и постоји.Част која нам је кршена свих ових година,увредама и испорукама наших ратних другова,Команданата џелатима у Хагу неће им бити опроштена од нас њихових сабораца ни од Бога Вида.Неће им бити опроштено ни од наших мртвих ратних другова који су своје главе и младе животе уградили у темеље своје Србије, као и њихови очеви и преци пре њих,а које садашњи владари разграђују и обезвређују.Борба против сопственог гнезда,сопственог завичаја стварно је несхватљива неприродност која их има у свом поседу а нашта они приморавају сопствени народ.Да ли борба за народ и државу није више вредна труда и жртве које имају да положе они најбољи,за такав људски шкарт који води нашу Србију?
  Држава није само економска организација,већ је она и организам за очување једне врсте(народа),па зато и има своју војску.Нас војнике војничка Заклетва обавезује да се ставимо у одбрани народа онда када власт доноси лоше одлуке по свој народ и државу,када нам окупирају део територије,када нам поробљавају део народа на окупираној територији,када влада невероватна корупција,мафијашка прихватизација,корумпирани политичари,бизнис профитери,поткупљиво здравство,корумпирано високо образовање,наука која не постоји,непотизам,везе,судство које не функционише,лаж,крађу и уништавање сопствене војске.Не смемо да се миримо са заблудама наших владара које им намећу њихови ментори,творци НСП да војска мора да буде ван политике.Тај принцип није важио онда када су пијаног Јељцина тенковима доводили на власт.Војска ван политике је за немислеће људе.Никад кроз историју није нити је био такав принцип.Армија је била ,јесте и биће основни инструмент политике.Творци НСП посматрају војна лица као послушни капитал.Армију држе на чврстој дисциплини и беспоговорном извршавању наређења.Све је то правилно до одређеног тренутка.Када власт доноси лоше одлуке по свој народ и државу онда је непромишљено и послушно извршавање њихових наредби злочин против сопственог народа.Зато постоји војничка Заклетва и Устав који их обавезују да то спрече.Због тога творци НСП настоје да забране војсци свакаква дејства и изјашњавање о власти.Светска искуства кроз историју нам говоре да када у земљи влада безакоње,општа пљачка народне имовине,где влада невиђена корупција,где се распарчава државна територија,где људи гладују,где масовно остају без посла народ устаје и доводи на власт своју војску.Војничка дужност и обавеза сваког војног лица је да устане у заштиту свог народа и своје државе.Због тога се твопрци НСП плаше војске у политици.Зато на челу војске морају да буду мудри Генерали,поштени и одани свом народу,који ће знати да процене ситуацију у земљи и ако треба упозоре државно руководство на придржавање Закона и Устава.Ток историје не зависи од нас али од нас зависи место које ћемо заузети у њој.Молио бих Вас да се јавно изјасните о писму које сам Вам упутио а уједно одговорите на следећа питања.
  1.Да ли знате колико је војних објеката,коме и по којој цени продато,дато у закуп или пок-
  лоњено?Да ли знате судбину аеродрома у Пониквама,као и касарне „Виктор Бубањ“ у
  Нишу?Коме је продата касарна,по којој цени и ко је доносио такву (е) одлуке?
  2.Да ли знате судбину новца од продатих војних објеката,и да ли је и колико од тих сред-
  Става уплаћено у фонд за акције војних лица,како је било речено?
  3.Да ли знате судбину фонда за акције и да ли је уопште нешто у фонд уплаћено,и да ли
  супруге преминулих наших другова имају права на те акције(средства) јер су им супрузи
  у време доношења таквих правилника и закона били у животу?
  4.Зашто се не заузмете да се побољша стандард пензионисаних војних лица,јер су им пен-
  зије испод животног минимума,што доводи до породичних трагедија?
  5.Да ли прихватате фактичко стање на КиМ или је за Вас фактичко стање датум потписива-
  ње Кумановског споразума,10.јуна 1999.год?
  6.Да ли сте за приступању НАТО војном савезу?
  7.Да ли Вам је познат систем „ХААРП“ у селу Бељина,јужно од Београда,и шта сте
  предузели да се једна таква субверзивна активност спречи и забрани?
  8.Да ли Вам је познато ко је и шта ,и по чијем одобрењу у Србији ради Морис Коен?
  9.Да ли се слажете да обесправљени припадници Геј популације равноправно конкуришу
  на Војне школе и Академије ВС.
  10.Да ли је тачно да је на ВСО донет закључак да ВС није способна да одбрани земљу од
  било које врсте агресије?Ако је то тачно зашто народу не изнесете истину и узроке про
  пасти наше војске и као частан војник не поднесете оставку?Јер ако је то тачно шта ће
  нам таква војска?

  Ово писмо сам написао као дуг према нашим погинулим друговима а и себи да олакшам душу.Ви сеците јер у Вашој руци су и нож и хлабац.Још није касно,и још има наде.Али већ сутраможе бити касно.Прецима сви полажемо рачуне.Само наша борба може да има изглед сутрашњице.Војнички Вас поздрављам и желим пуно успеха у раду.Ваш саборац,

  Дурковић М. Радосав

  ____________________

  Припадник 126.бр.ВОЈИН

 5. Радосав Says:

  -БОРЦИ И РАТНИ И МИРНОДОПСКИ ВОЈНИ ИНВАЛИДИ,ЗА ПРАВО И ПРАВДУ !

  Србски народ,кроз нашу миленијумску борбу ,увек је био претеча и борац за Нови Светски Поредак,али поредак у коме ће владати право и правда,равноправност људи,уништење класа и привилегија и опште благостање.Зато је Србија ,чији су војници и борци били наши прадедови,дедови,очеви и ми ,храбро стала на мегдан НСП и 1914. и 1941. и 1991. и 1999.године и супроставили се рађању новог светског фашизма,предвођеног англо-америчком и белосветском камарилом и германско-ватиканским шљамом.Супроставила се НСП у коме влада неправда безакоње,покоравање и уништење малих и непослушних држава.Преко Србије и нас њених бораца су хтели да сперу своју љагу,своје злочине и свој расизам и геноцидност.Хтели су и сада упорно настоје ,да преко наших владара упрљају нашу прошлост, нашу историју,Србско име ,Србску славу.Наши владари безпоговорно прихватају све недоказане и измишљене наводно почињене злочине па нас заједно убеђују како је добро што су нас бомбардовали,односно како је опште добро и корист човечанства ако нас истребе.Зато мудро ћуте и они и наши владари и не истражују ни један злочин учињен над Србским народом па чак не истражују ни најмонструознији злочин који није чинио ни Хитлер,трговину људским органима Срба.
  Бацањем прашине у очи сопственом народу,доношењем две резолуције о Сребреници а одвојено о злочинима над Србима,је притисак на мозгове гладних људи и наметање туђе кривице сопственом народу,што представља преседан над преседанима.Злочини се не могу делити у две резолуције,нити се таквим текстовима могу примењивати различити именитељи,за сукобљене стране у верском и грађанском рату.Нико нема право да намеће кривицу свом народу и њиховим потомцима,а најмање права за то имају актуелни владари јер док смо ми били у рову и проливали нашу крв они су у Београду урликали о нашој колективној кривици итд.Све то постижу служећи се Парламентарном фарсом.Сви умни људи света сматрају Сребреницу као највећи тријумф прања мозгова у Европи и свету.Доношењем резолуције о Сребреници ЕУ инсистира на једностраним жртвама и убицама и таква резолуција не доприноси помирењу ваћ подстиче мржњу.Помоћу наших владара оптужују нас да смо напали своју земљу ,а Србију оптужују за догађаје у другој држави.
  У Србији почињу да звоне звона.Од постанка она служе само за узбуну.У нашој Србији она сада нису модерна,па да се не би чула актуелни владари нас обасипају бесомучно лажима о повећању БНД,о стабилности и предстојећој борби против сиромаштва,о борби против разних мафија,о „вечном пријатељству и љубави са западом“,које је било нарушено само за време режима Слободана Милошевића,да Србија нема непријатеља осим међународног тероризма,а ако нас и затекне неко зло браниће нас нико други до НАТО.
  Сва обећања дата у претходна два изборна циклуса од како су на власти садашњи владари,нису испуњена ниједна уопште.Индустрија је уништена и одумире,народна имовина се даје криминалцима и бизнис профитерима у бесцење уз високе провизије,наука је уништена,одлазак младих и школованих кадрова се удесетостручио,војска је разбијена,број гладних премашује цифру од милион људи а крајње сиромашних преко два милиона,што није било ни за време ембарга под режимом Слободана Милошевића.Наши владари ,својим нерадом и не знањем уопште се не боре за Србију коју секу,цепају и кидају на комаде,прекрајају,у којој народ и децу убијају муче и секу им корене.Србију кроз историју нису победили ни Бугари,ни Турци,ни Аустро-Угари,ни Хитлер,ни НАТО са САД и ЕУ,већ њене бановине и деспотовине међусобно завађене,што и сада покушавају са „регионима“.
  Све наше борбе и погибије актуелни владари називају поразима,а да се у војску уопште не разумеју као што се не разуме ни актуелни Министар војни.Утерују нам зеца у срце и покушавају да нам промене генетски код.Окренули су копље наопако па им није ни до какве борбе већ до власти и привилегија.За власт би дали и народ и земљу и КиМ ,не схватајући да је и народ и земља и КиМ изнад свих нас.
  Наши погинули другови,своје главе су положили у темеље Србије,као и њихови преци,а наши владари безобзирно разграђују те темеље,обезвређујући нашу борбу и животе наших погинулих другова.У Србији је 1991. год. и 1999.год. погинуло све што је било вредно.Петооктобарским државним ударом инсталирана је марионетска власт на чијем челу је био покојни Зоран Ђинђић.Од тада они покушавају да заташкају све злочине САД,ЕУ и НАТО над Србском нејачи и народом.Србски народ не сме да заборави и мора да упамти све злочине које су они учинили против њега.За те злочине не важи никакво застаревање.Србски народ мора да испостави рачун за почињене злочине над њим и Хрватима,и Словенцима,и Немцима, и ЕУ , и САД.Лажна пропаганда на коју су „насели“ наши „наивни“ и транспарентни (понизни) владари да у сваком народу постоје добри и лоши момци и да само треба да одговарају ти лоши момци,другим речима да се колективни злочини индивидуализују,што је највише одговарало горе набројаним државама,је лаж и демагогија.Сваки народ је сносио,сноси и сносиће колективну одговорност за своје колективне радње.Истрбљење Срба у Хрватској је државни пројекат који траје цео 20.век а који је завршен егзодусом Срба 1993.год. из Хрватске зашта нико није нити ће одговарати.Исто важи и за политику „Призренске лиге“ за КиМ.Исто то важи и за пројекат који је предвиђала „Муслиманска декларација“ Алије Изетбеговића.Ту о појединачним злочинима нема говора већ су то државни пројекти.Најгласнији у томе су Хрвати који су најгори народ јер се ничега не стиде,па су нас тужили за геноцид користећи створену анти-србску атмосферу коју желе да искористе исто као и Румуни по питању влаха.Јевреји су Немцима окачили колективну кривицу за други светски рат,а ми Хрватима нисмо ни за први ни за други ни за овај сада 1991.године захваљујући Комунистима и њиховој политици „братства и јединства“.Народ памти све ове злочине,које актуелни владари прећуткују,окривљујући претходни режим да је крив за сва зла која су нас задесила у последњих 20 година.Цело човечанство ,па и Србија ,је све болеснија од егоистичне халапљивости,прескакања свих моралних норми и оквира ради личне користи.
  Свака оваква поступања проузрокују појаву националних покрета,пораст насиља,експанзију агресивности,наркоманију,страшне болести,нарочито канцера после „пријатељског“ бомбардовања,деградацију породице због сиромаштва ствара духовно и физичку болесну децу и омладину.А све ово је својом личном борбом а после и нашом борбом покушао да спречи претходни режим,који је одбијао похлепу,хедонизам,мондијализам као глобалну цивилизацију,ничим нерегулисано тржиште нити тржишну конкуренцију,безусловно признавање западне доминације и западне цивилизације,непостојања утицаја друштва и државе (народа),на процесе међу људима.Све то и још много горе увео је у праксу сатирања сопственог народа покојни Зоран Ђинђић,који је као и његови наследници до бесвести понављао белосветске лажи ,а за све лоше што нас је затекло од њега и ДОС-а окривљавао претходни режим,а све у циљу контроле ума свог народа повинујући се захтевима својих ментора са запада.Због свега претходно наведеног и још много тога што нисам навео захтевамо следеће:
  1.)Укидање назива улица,булевара и тргова са именом Зорана Ђинђића.
  2.)Све улице,булеваре и тргове,уместо Зоран Ђинђић, назвати именом пилота Зорана Радосављевића.

  О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е :
  Зоран Ђинђић.
  -Ништа од обећања која је изрекао заведеном народу није испуниио.
  -У дужем временском периоду био сарадник НАТО-а и неких страних служби.
  -Био предводник и организатор у насилном рушењу Уставног поретка и државног удара.
  -Уско сарађивао са подземљем,укључујући и Љубишу Буху и који је поред ЈСО и Милорада Улемека Легије био главни ослонац у извођењу државног ударау организацији и материјалној помоћи ЦИА-е и других страних служби.
  -Апеловао је побегавши у Немачку ,да НАТО бомбардује(убија)Србију онолико недеља колико је то потребно да се сруши режим Слободана Милошевића,и њен отпор сломио.
  -Омогућавао је „контроверзним“ бизнисменима,енормно богаћење давајући им у безцење државну имовину.
  -Омогућавао је инфилтрирање криминалаца у политичке структуре и легализацију њиховог прљавог новца у легалне токове.
  -Нелегално,ван законско и ван уставно киднаповање и испоручивање бившег Председника Србије Слободана Милошевића нелегалном „трибуналу“ у Хагу.
  -Налагање Хашком „трибуналу“ и Карли Делпонте,хапшење и одвођење Војислава Шешеља у Шевенинген и његово невраћање у Србију.
  -Коришћење „услуга“људи из криминала у личне и породичне сврхе ,проводећи се у Дубаију,наводно не знајући ни ко му је то платио,ни чији је то авион итд.
  -Беспоговорно се повиновао свим захтевима од стране својих ментора.
  -Увео је систем где је крађа постала легитимна,лаж неопходна а издаја пожељна што су наставили његови „наследници“,чиме је Србију довео до ивице сиромаштва масовне глади.
  -Безусловно је признавао западну доминацију и западну цивилизацију,нерегулисано тржиште,непостојање тржишне конкуренције,опште расуло у војсци и пензионисање свих кадрова ,свих нивоа који су учествовали у извршавању борбених задатака против НАТО-а ,САД и ЕУ.
  Због свега наведеног ,мислим ,да му не припада та част да улице ,булевари и тргови носе његово име.Његови наследници се крију иза његових“речи и дела“не би ли што дуже остали на власти,и жртвовали цео народ и територију не би ли одржали своју доктрину „без алтернативе“.Зато оставимо историји и времену да одлучи о Зорану Ђинђићу а не похлепним политичарима и појединцима,који нису вредни места на којима се налазе.
  Пилот Зоран Радосављевић.
  -Од малих ногу се определио за најтежи и најчаснији позив.Бити војник својој држави је позив који захтева сваку врсту одрицања и самопожртвовања.
  -Васпитаван и одан свим принципима патриотизма,родољубља,части ,чојства и јунаштва који су га красили као и све Србске официре кроз историју,одричући се многих задовољстава своје генерације,због позива који је изабрао.
  -Врхунски оспособљен и обучен за извођење борбених дејстава на свим типовима борбених авиона,до најсавременијег МИГ-29.
  -Поред свакодневног стручнмог усавршавања,и одржавања тренажа,био је Магистар и припремао је докторску дисертацију,што је од њега захтевало много напора и одрицања.
  -Имао је широки спектар споредних активности и хобија а нарочито се истицао у једриличарству.
  -Добар друг,омиљен,скроман,поштен ,одан, непоткупљив,врхунски оспособљен за посао којим се бавио,непоколебљив,неустрашив,храбар изнад свега не жалећи да свој млади живот положи на олтар својој Србији.
  -Испунио је своју војничку обавезу и заклетву и као највећи патриотски чин положио свој живот за своју отаџбину.
  Разлике су неспорне са било које тачке гледишта.Зато захтевам од надлежних органа да донесу уредбу како би се ова неправда исправила а наше улице и булевари носили називе истинских хероја и бораца за слободу Србије.
  СЛЕДЕЋИ ЗАХТЕВИ.
  -Да у МЗ у којима су живели сви погинули војници и полицајци који су се борили на КиМ и ратовима од 1991.год. једна улица добије назив са њиховим именом.
  -Да свако општинско место својим погинулим борцима подигне спомен обележје са наведеним имено и презименом,годином рођења и смрти.На тај начин би се наша борба и њихове жртве спасиле од заборава а држава на неки начин макар мало одужила.
  -Да се на спомен обележје ОБАВЕЗНО напише да су погинули бранећи своју отаџбину од фашистичке алијансе НАТО.САД и ЕУ.
  -Да се на Славији у „рупи“ преко пута хотела „СЛАВИЈА“ подигне монументалан споменик у виду сломљеног крила а на полукружним „обелисцима“ на терасастим нивоима исписана имена свих погинулих бораца,војника и полицајаца који су се борили на КиМ.
  Испред „сломљеног „крила вбелика мермерна плоча на којој би био исписан исти текст као и у свим општинским обележјима : ПОГИНУЛИ БРАНЕЋИ СРБИЈУ ОД ФАШИСТИЧКЕ АЛИЈАНСЕ НАТО,САД и ЕУ:
  Оваквим поступком Србија би се донекле одужила својим борцима и њихову и нашу борбу и жртвовање спасила од заборава.

  Дурковић М.Радосав
  ____________________

  Борац 126.бригаде ВОЈИН
  Официр у пензији

 6. Радосав Says:

  УПРАВНОМ ОДБОРУ ЈАВНОГ СЕРВИСА Р Т С

  Заменик У.О. Р Т С – социолог Милан Николић

  У саопштењу У.О. Р Т С од 24.маја 2011.године каже се следеће:

  1.У.О. јавног сервиса извињава се грађанима Србије и суседних држава који су током деведесетих година у програму те медијске куће били предмет увреда и клевета.
  2.У.О. наводи да су због програмских начела и вредности које ће заступати током петогодишњег мандата осетили и потребу да се одреде према друштвеној и политичкој улози у последњој деценији прошлог века.Даље каже уважена Господа: „Са жаљењем констатујемо да је програм РТБ и РТС , био непрестано и грубо употребљаван у сврху дискредитовања политичке опозиције и њених водећих личности,као и део пропаганде тадашњег не демократског режима.
  Уважени Господин Милан Николић каже да су били једногласни и да је јавни сервис желео да се јавно огради од свих људи који су тада учествовали у уређивачкој политици.Даље обећава да је ово само један у низу одлука како би РТС постао прави сервис грађана.Турци би на ово рекли :“Аферим Милане“.

  Као грађанин Србије и ветеран ратова од 1991.-1999.године,и официр у пензији са гнушањем одбацујем као неприхватљиво,срамно извињење У.О. РТС и не прихватам га са чуђењем колико неко у нечијем интересу може ниско да падне.Свим члановима У.О. РТС Професору Слободану Марковићу,Професору Зорану Поповићу,Жарку Требјешанину,Академику Војиславу Станојчићу и економисти Душану Стокановићу гласно кажем:“ Срам Вас било“.Ваше званично извињење дубоко вређа проливену крв мојих погинулих другова који су своје животе уградили у темеље ове и овакве,а нама једине Србије.То Вам не даје за право да изигравате бајне Космополите и неоправдано пљујете по крви наших погинулих другова.Нама је рат наметнут,ми нисмо извршили никакву агресију ни на кога јер смо ми већ били „тамо“,живели са својим породицама,радили и доживели голготу коју ни Вама не бисмо пожелели.Како ми тако и наше породице а поготово деца.
  -Да ли се извињавате Мађарској која је на Србе увек гледала закрвављених очију,и која је максимално и поред ембарга максимално наоружавала Хрвате;
  -Да ли се извињавате „цивилизованим“ Словенцима и Хрватима,који су невиђеном пропагандом станизовали ЈНА,Српски народ уз обилату помоћ из Београда,који су наше војнике из целе СФРЈ држали заробљерне у касарнама без хране,воде и др.Ти млади војници су имали непуних 20 година;
  -Да ли се извињавате оном кољачу који је младог воника давио на тенку у Сплиту,или онима који су нашу децу доводили на капије касарни са ножем под грлом, и тржили да им се очеви официри предају ;
  -Да ли се извињавате хрватским спикерима који су у време НАТО-фашистичке агресије на нашу Србију завршавали дневник речима „Штовани гледаоци,хвала вам на позорности.Желимо вам угодну ноћ а НАТО пилотима чисто небо“;

  -Да ли се извињавате Кристијан Аманпур и свим новинарима ХРТ и онда и сада који и даље говоре истим речником као и пре .И не само они већ и њихови „дужносници“ почев од председника па надоле до дна;
  -Да ли се извињавате усташама и муслиманима из Добровољачке,Тузле,Братунца и са још хиљаде стратишта Срба;
  -Да ли се извињавате Веслију Кларку и да их не набрајам више.
  Коме шаљете ничим изазвано али однекуд наређено извињење,и у чије име кад сте ви били с друге стране рова док смо ми крварили и полетели један авион на сто НАТО авиона бранећи Србско небо.Тадашња РТБ и РТС се само незналачки покушала супроставити светској харанги против своје војске и свог народа,а та харанга започела је овде у Београду од Вас „слободних и независних „ новинара и интелектуалаца.
  Тадашња РТБ и РТС су били једина светла тачка у Европи и свету која је ширила истину о злочинима које чини „Милосрдни анђео“ према Србској нејачи,и која је покушала часно да одбрани оно чему је и намењена.Вашим доласком а нарочито после издатог саопштења и то мало части што је било у њој је изгубљено.Зато што је ширила истину била је и бомбардована од НАТО фашиста твораца НСП.
  Зар је била лаж и неистина о објављеним френетичним аплаузима и овацијама које је доживео Вук Драшковић у Дому омладине у Београду када је објавио вест да је САРАТОГА ушла у Јадранско море,а ми два месеца дежурамо у авионима одвојени од својих породица спремни да се као камиказе заријемо у њу.Зар је лаж да је Ваш „идол“ Зоран Ђинђић захтевао у Немачкој ,где се сакрио са породицом,да се Србија бомбардује (убија) све дотле док се не сруши „режим“ Слободана Милошевића.А ми гинемо за нашу Србију само се бранећи.Зар су то лажи које је објављивао РТБ и РТС.Има тога још много али и ово је доста.
  Нису нама војницима били тешки НАТО војници,за њих смо знали да су нам непријатељи,тежи сте нам били Ви.Ви сте у то време припадали моћном механизму заташкавања истине и опструкције правде који је материјално помаган од Ваших ментора.Што сада не причате свакодневно и подсећате цео свет о трговини људским органима коју они хоће да забашуре као да није постојала.Зашто ћутите?Бране Вам Ваши ментори јер то мора отићи у заборав а Ви на ђубриште историје и новинарства.
  Као УО РТС морате знате да се истина брани гомилом лажи а не „веровање вашим очима“.Као војник подсетићу Вас и на новинарску заклетву коју мало новинара зна:“У рату не лагати је пропуст,не поверовати у ту лаж прекршај а објавити истину је злочин“.
  Још једном срам Вас било,никоговићи .Желим Вам само пуно здравља и нећу веровати Вашим очима.

  Ветеран ратова 1991.год.-1999.године
  Припадник херојске 126.бр ВОЈИН
  Дробњак са Жабљака
  Дурковић М. Радосав

 7. Радосав Says:

  НЕБОЈША,
  Молим те објави све текстове ,нека се види став нас бораца и бивших ратника 1999.год.које су отерали у пензију НАТО послушници,под изговором „реорганизације“ војске јер нећу неко време бити у Србију путујем у Црну Гору да обиђем Фамилију.Зато сам и написао ова три текста одједном.Поздрав теби и свим посетиоцима твог сајта.Живела наша једина СРБИЈА:Радосав

  • Небојша Says:

   Radosave,

   Пустио сам све твоје коментаре, као и коментаре других. Јуче цео дан нисам био у Бору, а данас сам каснмо устао, тако да сам све коментаре због тога пропустио са закашњењем. Одлични су ти коментари.

   Поздрав!

 8. Gordon Flash* Says:

  ..sad se jasno vidi na čemu je slabost naše odbrane..

 9. Pančevac Says:

  @Radosave , svaka ti se pozlatila ! Toliko istine, i toliko iskrenog i poštenog u jednom tekstu ( sva tri komentara za mene je jedan tekst) retko se danas mogu pronaći i pročitati . Svaka čast, ima još rodoljuba, i Srba u Srbiji !
  Zahvaljujem se i Nebojši što je ove kometare objavio.

 10. Saša Says:

  Ja ću samo ovo da napišem:

  Srbija nije država nego koncentracioni logor u kojem je smešteno nekoliko miliona Srba obeleženih za istrebljenje.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: