Владан Пантелић о Шешељевој одбрани: Бошко Југовић – Надсократова Одбрана и Живот


Др Војислав Шешељ – Завршна реч 20.03.2012

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Аутор: Владан Пантелић

Б о ш к о Ј у г о в и ћ
Надсократова Одбрана и Живот

Осам eона је прошло од издаје, увезивања у прљаво-жуте узице, и утамничења витеза Бошка Југовића. Прошла је цела Осмица – недоумица… Осмица – у Божјем милосном суду праслика Правде, која стоји испред сваког земаљског суда, испред сваког судије или пороте, испред цара, испред, сваке врсте и боје, поглавара. Правда стоји и испред Господара Светлости као његов камен темељац за окупљање свих светлица за коначну победу Добра, победу над криволовцима, крвницима, ждерачима, отимачима, преварантима, лажовима, победу над мраком. Прошло је осам еона чамотиње и неправде и неравноправне борбе са разнобојним и вешто замаскираним непријатељима.

Бошко Југовић велики србски витез, ватреног језика и бритке памети, носећи етрични мач несаломиви и Крсташ барјак небески, вековима је путовао до Косова Првог, на састанак са Лазаром Пећинским. Сишао је са Неба високога, пре више од стотину векова, када су Земљом полудивље хорде звериле. Низ-вео се заједно са витез-змајевима који су Светлост и Говор и Азбуку и Мудрост са Неба спустили. Пут дуг Хиљаду Битака! Пут дуг Хиљаду Светлосних Зрака! Пут Доноси-оца Седмотитрајног ритма и Свитања!

Сада, на Косову Трећем, у Хеаду безсрцом, отровном, мрачном и студеном, борио се жестоко, бори се и бориће се; побеђивао је чојством и јунаштвом, побеђује и побеђиваће исту гладну и халапљиву хорду, хорду хладноруку, хорду ледносрцу, муклу, лукаву, која се од отимачине и јајарења и гледања у туђа дворишта, и меркања туђих имања, никада није помакла.
Велика борба и велика победа на хиљаду хиљада фронтова!

О, Бошко, јуначе, гласнојасноговорниче, правдозналче, професоре, Надсократе! Како си лако раскринкао сваку кринку, како си лако смицао сваку смицалицу, како си лако поразбијао сва јаја од кукавица, како си их тренутачно препознао! И како си их жестоко уплашио и у утваре и авети претворио! Све одреда – и оне иза твојих широких плећа, и оне испред твоје вееелике главе, и оне бочно од тебе, и оне видљиве, и оне невидљиве – ни броја им се не зна. Седећи на оптуженој клупи катедру си држао: за Хеад, за судије, за тужи-оце, за лажа-сведоке, за посматраче – овога и онога света, свих светова, за Васељену. Пред Правдом су на јадничке јадницијате личили, смањивали се да у мишју рупу стану, у песак главе забијали; сметали им само набубрели буђелари. Пред правдом су мали, малецки, са кривдом су крупни и гласни, горди и бесни, застрашивачи, свасрдстваши.

* * *

Пролазе дани, отичу воде. Чекамо да стигне пре-суда. Чекамо а не плашимо се, нити ми, нити Бошко Југовић. Каква год даје, Бошка, са бар-јак-ОМ, у Светлост, у вечност, уздиже.

Звезде сијају на небу Косова, сијају изнад Саве, Рзава, Мораве, Дрине и Истара, сијау изнад Ртња, Радана, Рудника, Овчара и Каблара, сијају изнад тихе Тијаније и васцеле Праисконије.

То су индиго звезде петокраке, крупне као лубенице, чији је сјај вечан и неугасив. И божури се спремају да процветају. И они плави, и они црвени. На Пољу се утајило, нема више јунака – ратника Светлости. Остале су само, у орловско перје, прерушене свраке и стрвождерке. Победници су изгинули и вратиће се у једном сутра, видим их да већ стижу, надолазе, а побеђене гони Бошко ка Стамболу, ка Стамболу на Босфору.

Још остаде Бошко Југовићу
Крст-АШ му се по Косову вије
Још разгони Турке на буљуке.

3 реаговања to “Владан Пантелић о Шешељевој одбрани: Бошко Југовић – Надсократова Одбрана и Живот”

 1. Gordon Flash* Says:

  Haško uvažavanje običaja rata jeste,
  ! ODBRANA RATA KAO OBIČAJA !
  I ! NIJE ODBRANA LJUDSKOG PRAVA !
  ______________________________________
  *****************************
  Šešeljevo uvažavanje
  *PRAVA NA ODBRANU OD RATA*
  JESTE
  *ODBRANA LJUDSKIH PRAVA*
  ******************************

  *RAT NIJE PRAVO,
  RAT JESTE NEPOŠTOVANJE PRAVA*

  BUDA_LAMA*

 2. Vladimir Says:

  „Biti BOGAT znači dati; ne dati ništa je biti siromašan; ŽIVJETI znači voljeti; NE VOLJETI ništa je biti mrtav; biti SREĆAN znači posvetiti se nečemu; POSTOJATI SAMO RADI SEBE znači biti odbačen…

  DUŽNOST je širenje i uživanje slobode; IZOLOVANO PRAVO je praroditelj ropstva. Dužnost je posvjećenje; PRAVO je sebičnost; dužnost je požrtvovanje; pravo je krađa i otimačina. Dužnost je ljubav; pravo je mržnja. Dužnost je beskrajan život, pravo je VJEČNA SMRT… Dužnost je ljubav; neka nestanu sve prepreke ljubavi! …

  Svaki čovjek koji pati zbog svojih shvatanja jeste MUČENIK vjere. On daje prednost pravdi i istini, mada se možda loše izražava, zato ga nemojte osuditi prije nego što ga razumijete…

  VOLITE! To je čitava doktrina istinite vjere… Voljeti znači davati. VJERA znači MILOSRĐE, a Bog je samo ljubav… BEZBOŽNIK je onaj koji uzima od drugih. POBOŽAN je onaj koji sebe daje čovječanstvu…“ E. Levi

 3. Gordon Flash* Says:

  *NEMOJ UČESTVOVATI NI U SAOBRAĆAJU,AKO VOLIŠ DA MRZIŠ PRAVO*

  BUDA_LAMA*


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: