Спортски споменар: Љубодраг Симоновић Дуци


Спортски споменар: Љубодраг Симоновић Дуци

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Љубодраг Симоновић – Дуци, велики човек и хуманисата, био је гост на Радио Београду 1, 27. марта 2011. у емисији „Спортски споменар“. Разговор са Дуцијем водио је Мирослав Нешић.

Ово је једна дивна сентиментална емисија где је Дуци представио себе као човека говорећи о себи, о свом развојном и животном пут као људског бића, од најранијег детињства па до данашњих дана. С почетка емисије представио је своју породицу у којој се родио, говорио је о свом оцу, мајци, брату, родбини, о свом детињству проведеном у Краљеву, о томе шта га је тада предодредило да буде оно што је данас, оно што је увек био, велики хуманиста и борац за слободу људи, правду, истину, за један нови хуманији и бољи свет. Што је емисија одмицала даље, Дуци је говорио о својим каснијим фазама живота, о моментима када се преселио за Београд и почео да игра кошарку, па уписао студије, затим о одласку у иностранство, сусрету са Ђинђићем… и тако све до данашњих дана. Била је то једна сажета рекапитулација свог живота закључно са садашњим тренутком… будући да живот тече даље, борба тече даље, до последњег даха…

Једно реаговање to “Спортски споменар: Љубодраг Симоновић Дуци”

 1. Bojan Says:

  Odlična emisija! Predlog Duciju da pročita knjigu: Born to Run by Christopher McDougall.

  Click to access borntorun.pdf


  + Nešto kratkog štiva:
  http://bit.ly/M0WJpx

  Knjiga „Rođen za trčanje“ je rezultat autorove potrage za odgovorom na pitanje: „Zašto me bole stopala?“ Kao i većina trkača, Kristofer Mekdugal je patio od višestrukih povreda izazvanih trčanjem. Za poslednjih pet godina pokidao je potkolenu tetivu (dva puta), istezao ahilove tetive (više puta), uganuo oba članka (naizmenično), patio od bolova u svodu stopala (neprestano) i morao da silazi niz stepenice unazad, na prstima, zbog bolova u petama. Nakon 9 meseci primene iskustava Tarahumara Indijanca bio je lakši deset kilograma i po prvi put posle mnogo godina, bez ijedne povrede. Odlučio je da ode na trku sa Tarahumarama dugu 75 Km. Poštovanje i veliki pozdrav!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: