ЕТАР – Свепрожимајући медијум


Ово је заједничка студија два аутора.

Аутори: Владимир Караџић и Сеадин Јеловац

Да би целу презентацију читали преко целог екрана кликните на прву команду Scribd плејера на доњој командној линије почевши с лева у десно. Сликовито упутство можете погледати у овом приказу.

„Пред читаоцима је мала студија о етру, која има за циљ да помогне свакоме кога занима овај појам али и да поспијеши даља истраживања из математичког дијела рада. Идеја о писању студије је настала спонтано, током једног дописа између аутора почетком децембра 2011. године. Још више ју је учврстила скоро иста спознаја о етру, произашла одвојено и кроз шире поље истраживања.

Имајући у виду старост овог појма, његову сатканост дубоко у историји људског рода кроз филозофију као мајку свих наука, и опстанак појма све до краја XIX вијека и његовог напуштања због Теорије релативитета, одлучили смо све то приказати у овој студији. Зато су уз филозофију, историјат, теорију и праксу кроз Теслину науку и других теоретичара и експериментатора дати и математички прорачуни честица-таласа, како би се увидјела још већа спознаја и озбиљност избацивања овог појма из свијета науке у претходном вијеку.

Очигледно као посљедица критичне масе усљед схватања велике грешке у науци и јединственог сагледавања свега у Универзуму, појам о коме ћемо говорити данас се све више појављује у науци. Све више изгледа могућим и реалним да официјелна наука једног дана поново уведе етар у научни свијет. Нема сумње да ће се то десити, кад год то било. Некада је много времена требало да се, можда поново, схвати и прихвати хелиоцентрични систем, у размаку од Аристарха до Коперника. Била је то сасвим друга епоха у односу на данашњу, у којој се ствари свакако брже одвијају.

Жеља нам је да ово дјело подстакне све истраживаче етра, и да им буде оријентир и помагач у њиховим будућим истраживањима.“

Аутори
Март 2012. године

Преузми студију у целости:

ЕТАР – Свепрожимајући медијум (Word 2003 3,77 mb.)
ЕТАР – Свепрожимајући медијум (Word 2007 3,16 mb )
ЕТАР – Свепрожимајући медијум (Pdf 1,92 mb.)

ЕТАР – Свепрожимајући медијум

22 реаговања to “ЕТАР – Свепрожимајући медијум”

 1. Petar Says:

  Необично ми је драго да има и озбиљних људи које интересује и нешто друго сем ове бљутаве и досадне и отрцане свакодневице. Нешто што је „безвремено“, вечно, стално је заокупљало моју пажњу. Велика Вам хвала на несебичном труду да сакупите и сачините преглед свеколике тежње и труда у историји цивилизације па да истина угледа светло дана. Поред историјата постоји и непосредна активност, Ја необично волим да имам посла са људима који гледају својим широко отвореним очима, ослушкују својим ушима и надасве непосредно и непристрано мисле својом главом. Моје питање упућивано многима је : Да ли постоји НИШТА? Ви одговарате и расправљате о некаквом ЕТРУ. А просте ствари остављате за нека боља времена. Тачно је да постоји нешто као ТАЧКА и СПИРАЛА. И да нема никаквих кругова. А за то ми није потребно да своју меморију оптерећујем некаквим лутањима у историји. Истина је пред нашим носем и очима и мота се од када је све ово и настало. Нисам ни препотентан ни сујетан него жељан да једном кажемо које су праве вредности.

 2. Vladimir Says:

  Dragi Petre,

  zahvaljujem i u Seadinovo i u moje ime na pohvali. Da, tačno je to što kažeš, ali je preko potrebno prikazati dubinu nečega što diktatorska nauka, da kažem bolje – Inkvizicija, uporno odbija zadnjih sto godina i bombarduje širom medija, pogrdno naziva u literaturi pa i autore itd. I

  Istina jeste pred našim očima, ali dubina ne – ona se traga, jer: „Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem“ („Siđi u utrobu zemlje i prečišćavajući naćićeš skriven kamen“)

  Srdačno i sa poštovanjem,
  autori

 3. Gordon Flash* Says:

  Да ли постоји НИШТА !

  ..zažmuri i „videćeš“ ga..
  _____________________________

  ..ali,pravo pitanje je,dali fizičari slabije razumeju matematiku ili matematičari slabije razumeju fiziku?
  jer
  ako matematičar napiše m^2,metar na kvadrat, fizičar zna da je to OČIGLEDNO u realnosti postojeći KVADRATNI METAR,ali kada matematičar napiše s^2,sekund na kvadrat,fizičar dobije Nobela a matematičar nikad ne sazna ŠTA JE TO KVADRATNI SEKUND ..
  zato mogu da kažem da je teorija o Etru „dokazivana“ pomoću KVADRATNOG SEKUNDA,očigledno NETAČNO OBJAŠNJENJE i promašeno razumevanje prave istine !

  Meni kao lo_gičaru je najbolja moja privatna neobjavljena

  »Teorija lo_gike *E_TARa*«

  ..no čestitam za pedantnu evidenciju OČIGLEDNOG OPIPAVANJA istine U MRAKU.
  ili tačnije rečeno,
  ..istraživanje *E_TARa*,“gledanjem“ u mraku..

 4. Petar Says:

  I evo, opet ja! Pri zdravoj pameti i čistoj svesti, nemajući nameru da ikoga vređam a još manje omalovažavam, pokušavam da nekome dostavim do znanja suštu suštastvenu Istinu. Da postoji NIŠTA a ja sam u to i te kako uveren i ubeđen. Da nije tako mi danas ne bi postojali – ovako. Mnogi u to ne veruju, nego zatvaraju oči, da to ne bi videli – no da bi videli mrak. Da, tačno je to, jedna odlika tog ničega je – mrak, mrkli mrak. Odsustvo svega materijalnog. Hladnoća mu je druga, treća beskraj, četvrta večnost, ima ih još, da ne nabrajam dalje. A to je Njegovo Veličanstvo – PROSTOR. „Nešto“ je tako stvarno a ipak nestvarno, apstraktno. No, najinteresantnije je u svemu tome da nas to pitanje muči od prvog dana, nastanka života, pa sve do današnjih dana. Prvo je to bilo obvijeno plaštom misterije i nesvesno, a sada je to sve zaogrnuto naukom i navodno svešću. Ni onda ni sada nismo bliži istini dok ne raskrstimo sa nekim našim navikama, iluzijama i pogledima na očitu stvarnost. Ako je reč o dubini (i to je jedna odlika toga) ali ima pored tog otvorenog i zatvorenog apstraktnog prostora i u nama. Tako je sve prosto a toliko komplikovano da se u malo ili sa malo reči ne može nikako da opiše. Jeste da smo mi sačinjeni, odnosno razređeni sa tim prostorom, kao prostorija, manja ili veća. I sa međusobnim rastojanjem, manjim ili većim. Ono što se dalje događalo je da je sve usko povezano sa dualizmom, par – nepar, muško – žensko. puš – pul. A to je duža i druga priča. Tu se krije to božansko proviđenje i promisao. Tek tada možemo da pričamo o ETERU.

 5. Vladimir Says:

  Hvala Gordon!

  Mi smo spontano zaista dogovorili zajednički rad putem mejl dopisa i napisali ga tako, jer smo na krajevima svijeta, otprilike, zahvaljujući Tesli. Htjeli smo objediniti sve i napraviti nešto cjelovito, jer uvijek može nekome valjati, s obzirom da ima valjanih studija a ima i jako uskih. Htjeli smo tako spojiti sve istraženo na datu temu sa matematičkim dijelom koji ima Seadin. Uvijek može valjati nekome u budućnosti. Ja barem lično, razočaran i generacijama mojim kao i dobom, uvijek mislim na generacije XXI vijeka, jer samo će one mijenjati – neće pamtiti nacionalizme, ratove, ideologije, uočavaće promašaje opšte, glupost, sve i znaće samo za mafiju kojom će se čuditi kako je obmanula svijet, jer mafija u politici i ona u nauci skoro da su jedno te isto. Generacije rođene nakon 2000. godine uhvatiće se za glavu vidjevši šta je sve prošlo kroz XX vijek…. Samo će one mijenjati, jer će se potpuno stopiti sa Novim dobom-dobom nauke (o tome sam prije ovog rada, prije 2 mjeseca pisao naučne komentare na Teslin članak iz 1937. o ovom vijeku, gdje sam stavio i planove na bionici i drugom do 2050.).

  Mi pojedinci iz generacija XX vijeka smo uvijek kroz čitav vijek bili u manjini – nismo imali kritičnu masu, kao što će imati generacije XXI vijeka. Kada se greške u nauci nastavljaju zahvaljujući konzervativnim naučnicima koji bi da ih održe, a ukoliko se neke od teorija s eksperimentima predlažu već decenijama na temelju starog znanja koje pružaju jednostavnije i logičnije objašnjenje, onda kritična masa uglavnom novijih, tj. mlađih generacija prestaje podržavati staru paradigmu. Na taj način nastaje promjena u paradigmi. To je onaj trenutak o kojem je Tesla pisao u „Povećanju ljudske energije“ 1900.godine, govoreći o korisnoj opoziciji i završavajući članak Geteovim citatima.

 6. Vladimir Says:

  Petre,

  nismo mi ni shvatili kao vrijeđanje… Neko će nešto čuvati za sebe, neko dati drugima, sve je i sve samo stvar izbora i ništa više. U tome je sva poenta!

 7. Vladimir Says:

  Ja se uvijek vodim time da lenjost, kako kaže Levi, je najveće zlo, a ‘mladom čovjeku ne treba milion dolara da bi mislio’, reče Tesla, a ja dodajem da danas zahvaljujući internetu nije potrebno onom ko piše i istražuje ni dinara za objavu dok bi ga izdavačke kuće iscrpile. Nemati rashoda ako se nema ni prihoda, najbolja je stvar, a sve ostalo su volja, želja da se podjeli, strpljenje, rad, red, disciplina, empatija i entuzijazam. Ništa više! Hvala i Tesli!

 8. Богосав Says:

  Владимире много је речено на 80 страница, и т о је добро. Него има један део материјала, који треба редуцирати и убацити причу о тријадама са којима је др Питер Плихта ( види сајт~~plichta.de) објединио физику, хемију и математику, у књизи БОЖАНСТВЕНИ НУМЕРИЧКИ КОД, ПРЕДСТАВИО
  То у виду КРСТА ПРИМАРНИХ БРОЈЕВА периодног система хемијских елемената, 7 периода (кругова са по 24 елемената) , укупно 168 елемената, или класична подела 7 пер. 8 група је 56 пута 3 једнако
  опет 168., са МОНАДОМ типа ( – 1 и + 1 а то је оно НИШТА а било је НЕШТО) као АПСОЛУТОМ илити БОГОМ у средини а около 24 СТАРАЦА седе, по библији. Реплика тог крста се одскора отвара у пресеку грабова подно РАДАНА, а јесенас и у ПРИЛУЖЈУ код Вучитрна. Погледајте Плихтин сајт где на крају манифестацију супстанција приказује ТЕТРАЕДРОМ (под којим је на интарнету безброј варијација). Аристотелова наивна системологија и платонова теорија државе базира на
  ТРИЈАДАМА, Савремена системологија од 1997. године базира НА ТЕТРЕДРИМА . Ланац спирала ДНК
  формиран је од тетредара, мистерија воде баш базира на тетредрима молекула воде, Тетредар физичког стања маерије; ЧВРСТО као лед, ТЕЧНО као вода, гасовито КАО ПАРА, и ПЛАЗМА као четврто
  стање. На мом сајту `~~~~слике и закон постања~~~~ има мало више за боље разумевање нове
  пардигме базиране на тетредрима. а што је најважније ЗАШТО СУ СРБИ ТАКО ВАЖНИ ДА СВИ ХОЋЕ
  ДА ПОЛОМЕ ЗУБЕ. Друга ПОЛУГА СРБСКОМ ТЕТРАЕДР је ЈЕЗИК, а о томе поgледајте Славишу
  Миљковића из Ниша, на ~~ www. vimeo.com/17269469~~~ e да би се неки ОСОЛИЛИ. У сат ипо
  у срж срочено преко 1500 страница ( пет књига).
  БОГ ЧВА СРБИЈУ, КО СЕ СРБА И СРБИЦЕ ОДРЕКНЕ, БОГ СЕ ОДРЕКНЕ ЊЕГА!!!!!!!

 9. Vladimir Says:

  HVALA Bogosave,

  posebno na kritici studioznoj i na uputu na knjigu. To smo i objasnili u prvom dijelu kroz filozofiju elemenata. Imaćemo u vidu i to, svakako, jer Seadin je iz mog VI dijela pronašao već stvari koje su mu dale ideje za nešto novo, ili buduće dopunjavanje studije što imamo u planu. Imao sam u vidu da po pitanju užeg pojma „plastični medijum“ ubacim jedan poseban citat iz Talmuda a koji se tiče glasa i vibracija… ali je sasvim dovoljno onamo u dodatku i povezano sa Teslinim predavanjem iz 1893. Imam namjeru da objavim i svoje posebno istraživanje i zapažanje na temi manipulacije i retorike. Spojio sam u tome retoriku, vibracije etra, psihologiju, sociologiju (funkcije društvenih sukoba), hipnozu i nauku o elektricitetu uz okultno u tome zašto se i kako zloupotrebljavala priroda Čovjeka, putem kreštavih vatrenih govornika s bine i kako dolazi do određenih pojava i fenomena… Pošto odavno vidim da si uman čovjek, lako ti je zaključiti o čemu će biti riječi i nema potrebe da ti objašnjavam, jer kapiraš. Ovim sam završio prvu etapu rezultata (počevši još oktobra 2009.u objavama od ‘Vremena’ pa do „Koraka budućnosti’, ‘Razvoju čovječanstva’, ‘Simbolu Sunca i filosofiji elemenata stvaranja kroz istoriju’ sl. i ovog sad u prvom timskom), a onda radim temu za diplomiranje na specijalističkim studijama istorije, pa tek onda bih uradio pomenuto i naravno dopune tj. drugo izdanje sa Seadinom na etru. Oko pomenutog-bio bi to spoj dodatka iz ovog rada sa tim i još dodatnim obogaćivanjem. Uvijek su u mojim radovima barem, istaknuti makro i mikro svijet u sinhronicitetu, jer smatram da ni geneologija ne objašnjava sve i da je samo čovjekova uobrazilja pred Kosmosom. Već taj rad bio bi samo ograničen na društveni svijet i to na specijalni fenomen dobro poznat u prvoj polovini prethodnog vijeka. Sve ima naučno objašnjenje i sve treba čitati, analizirati, izvršiti kritiku i analogno povezati jer samo to je HIRURGIJA i Razum i odgovor, isto kao što u korijenima našim prezimenima jedini odgovor i potpun imamo ako spojimo semantiku, etimologiju, Mengelove moždane kodove s akaša poljem. Ali, na žalost, samo onaj sa širim spektrom i istinski slobodan može aktivno i nesmetano razmišljati spajati. Znaš i sam, da je napredak svih nauka u budućnosti moguć samo onda kada se uvede akaša polje, i kada sve nauke u pojedinim segmentima koje ih vezuju krenu da sarađuju. Možda ja to ne doživim iako sam u februaru napunio 24, ali savršeno znam da će se to dogoditi, kad god bilo.

  Mnogo ti zahvaljujem i u Seadinovo ime na ovako jakom komentaru oko pitagorejstva. Svaka čast kao i Gordonu koji posjeduje ključ. Lično mislim da bi se ljudi poput vas trebalo takođe spojiti za neki rad s obzirom na dubinu. Naravno, sve je stvar izbora i volje, ali samo kažem kako stvari mogu napredovati u budućnosti, barem na ovim prostorima koja je na žalost, neprimjećena Zlatna sredina četiri strane svijeta kroz vijekove kultura…

 10. Vladimir Says:

  Inače, ima studija o akaši od Ervina Lasloa, i ima jedno 300 strana a da vrlo malo daje, jer autor nema slobode već samo ustručavanja i za njega ne postoji niko sem Ajnštajn i Plank, a potrošio je 40 godina na radu etra kako kaže i ne može da se poredi sa studijom Jana Viherinka koju je na ovim prostorima preveo Mladen Kvaternik 2006. i koja je dosta pomogla, i smatram je za jednom od najdubljih i nešto najkvalitetnije prevedeno na ovim prostorima.
  Daleko od toga da sam nešto pretenciozan o našoj studiji, ali mislim da smo uradili dosta dobro i da makar može valjati početnicima za upućivanje. Ja se sjećam kada sam čitao neke okultne klasike kao tinejdžer, a onda filozofiju pa nauku i pratio dokumentarce kosmološke, bio sam potpuno razoružan tada da nisam mogao sa sigurnošću sebi reći ko griješi a ko ne, i to samo pokazuje naučnu krizu. Nisam tako bio siguran tada da li je to isti etar, te ga jedni odbacuju a drugi ne. Vremenom, naročito tu negdje od osamnaeste kada sam se počeo baviti Teslom, e onda je sve postajalo jasnije. Iz toga razloga je i došla ova ideja, u nadi da svakako može valjati nekome i pomoći, s obzirom da su duboke studije prerijetke, osim dr.Abramovića i inžinjera Marjanovića koje su kvalitetnije no sve zapadne da se skupe, jer na Zapadu pretežno ne postoji filozofija, postoje samo naučnici relativizma iz prethodnog vijeka kao jedini istorijat – kao da do tada nije postojala nikakva misao kroz istoriju ljudskog roda.

 11. Vladimir Says:

  I da ne zaboravim, jedino se tu izdvajaju danas na Zapadu Vilkok, Vinter i La Violete…

 12. Petar Says:

  Да вас опет не замарам са оним отрцаним питањем : Шта је старије – кокош или јаје? Или ћете да помислите, овај се опет држи оног свога, као пијан плота. Или ко о чему а баба о уштипцима. Само да није оних „парадокса“ геометријских и научних, или што би рекли обичним језиком : изузетцима од правила, све би било добро и бајно. Да није тих репова! Има неки очигледан : Упалите светло и до вас оно дође за извесно време уз одговарајући, преваљени пут, и то је нека информација. Али та иста информација пређе побочно двоструку раздаљину за тај исти временски интервал. Наука „научно“ објашњава да је то геометријски парадокс. Са тиме је у вези и прорачун о величини васионе 13,7 милијарди светлосних година. Да се није можда поткрала грешка? Величина Васионе би требала да је 25,00 милијарди! Има и неки париски експеримент : Светлосни зрак. Из једног извора иду зраци на супротне стране. И на једном крају од једног зрака делује магнетно поље. На сасвим супротном крају другог зрака настаје тренутно, није важно растојање, настаје спин, скретање. Како то објаснити? О томе су писали професори Лалевић, Ајдачић и други. Објашњење је изостало. Чиста магија. Пошто све постоји морамо да признамо да је једном морало да настане. Ако је настало мора једном и да нестане. Ако би пак било тек онако вечно, а да није настало, онда би понајпре то била нека фантазија или апстракција. Живот нас учи да све ово није обмана ни Фата Моргана. У питању су озбиљне ствари – енталпија и ентропија! Узмимо остало : фрактале, холограме – памет да нам стане! А што се тиче семантике : Моје име Петар говори о нечему : Прво Простор па Етар!

 13. Vladimir Says:

  Da, kao i T-ETRA-EDAR i sl. ili kao u islamu što ima anđeo Etrafil koji objavljuje Strašni sud…

 14. Gordon Flash* Says:

  *GEOMETRIJSKI PROSTOR*
  ____________________________
  koji je UMna IDEJA,IDEJNO određen sa xyz kordinatnim sistemom POSTOJI kao 3D zamisao,“san“ o javi,
  ..shvatanje,
  ..matematičke geometrijske lo_gike,
  ..konstruisana umom kontura,
  ,po uzoru čulno opaženog,
  ___________________________
  *REALNOG PROSTORA*
  MATERIJALNO-ENERGETSKE
  ……………….SLIKE……………..
  …………………..IZ………………..
  …..JEDINO JEDINSTVENO….
  …….P O S T O J E Ć E G A…..
  ………FIZIČKI REALNOG……..
  ……….*LO_GhOSt-A*………
  …………..*E_TAR-A*…………
  ……………….BOGA……………..
  …………..HARMONIJE…………
  ……….spasenja života………
  ……………..*UM_A*…………..
  …………………..*………………..

  ..od koga zalud vernik duhom svojim »Strašnim sudom« uplašeni beži
  u religiji svojoj kao Kalimero nazad u prvobitnog jajeta ljusci svojoj..od viđenog a nejasnog paradoksa sveta „haosa“..mu !

 15. Gordon Flash* Says:

  Prvo je REALNI PROSTOR
  *E_TAR* pa njemu od njega nastala materija uma pa u materije uma nastala ideja o postojanju НИШТА po uzoru na postojanju NEČEGA !

  *Ispred *Lo_gike* *E_TARa* nikad prvo neće biti НИШТА*

  BUDA_LAMA*

 16. Petar Says:

  Дa, да, априори је онако како аутроритети кажу. Тешко је и Калимеру да буде калимеро. Ништа није тако ни толико стварно као оно што је нестварно. Важније је веровање и од саме Вере. Чула нас уче да је стварност оно што ми осећамо и мислимо да је стварност. Историјат и лутање претстављају својеврсну љуску из које није лако изаћи. У праву истину свако ће се лично уверити својим непосредним присуством и учествовњем када дође време за то. Устврдити да је почетак био пре неког почетка је исто као и почети бајку : Био једном један цар па имао сина… Бајкама треба дати приоритет. И ја сам то радо чинио кад сам био мали. Сада сам превалио 77-у. А и парну машину је измислио Џемс Ват а не његов отац. На млађима свет остаје и на њима ће и пропасти.

 17. Vladimir Says:

  „…На млађима свет остаје и на њима ће и пропасти.“ – Ako propadne na mlađima, to će biti zato što su, činjenično, stari utrli put propasti. Uvijek srediti sve prije smrti da se mlađima problemi ne ostavljaju-trebala je biti vodilja života prethodnih generacija, kako na Balkanu tako i u globalu.

 18. Gordon Flash* Says:

  *SVET STARIJIH NE PROPADA OD MLAĐIJIH,
  NI SVET MLAĐIJIH NE PROPADA OD STARIJIH..

  LJUDI NE UMIRU OD STAROSTI..
  LJUDI UMIRU OD NEOBAVEŠTENOSTI,DA SMRT NIJE KRAJNJI CILJ NASTALOG ŽIVOTA..*

  BUDA_LAMA*

 19. Vladimir Says:

  Da, Gordon, u tom smislu na kojem mislis, potpuno je prihvatljivo, ali u onom kompleksnom drustvenom svijetu van granica duhovnosti prastare, ta pravila ne vaze. To pokazuje istorija, i to ne ona pisana vec ona prakticna. Odnosi se na sve one nerijesive probleme drustva pojedinacnog, regionalnog pa sve dalje do globala. Korijen koji vuce sve ostalo u buducnosti, i razlike su (na Zemlji) samo u prostoru, materiji i energiji kroz vrijeme…

  „Ljudi umiru od neobavestenosti, da smrt nije krajnji cilj nastalog zivota.“ – naravno, nijedan atom nam ne propada, a medijum cini svoje!

 20. Gordon Flash* Says:

  SHVATANJEM POŠTOVANJA *APSOLUTA*LO_gike*principa*E_TARa*,APSOLUTNE USLOVLJENOSTI ISTORIJE SVETA,
  *« korena korenu »*materijalno-energetskog prostora vidljivog realiteta,
  ..(i Zemlje na svevremenskom NEBU)..
  VUČE PROMENU materijalno-energetske SLIKE ISTORIJE, *NEPROMENLJIVOSTI SUD_BINE*SVETU,
  SVOJIM SAVRŠENSTVOM *LO_GhOSt_A* PREMA SVOJOJ
  APSOLUTNOJ,dakle SAVRŠENOSTI, K SVOJOJ BESKONAČNOSTI TRAJANJA svih nivoa u HARMONIJI .
  ..principom *SAMOUSAVRŠAVANJEM PREMA APSOLUTNOM SAVRŠENSTVU*,
  *SVE NESAVRŠENO NESTAĆE !*
  =>
  *SAMO SAVRŠENSTVO HARMONIJE TRAJNO JE*
  ..a istorija naše ljudske ili evo gledaj mnogo slične mravljim kolonijama“samovlje za slobodu“ bez dovoljno razuma *lo_gike* ustrojstva,hteli nehteli znali neznali,poštovali nepoštovali jednosmerno „o’zgo“ zadate nam,jedino realno moguće
  *«slobode u harmoniji»* *CILJNA funkcija je SVETA*

  »-S-N->

 21. Petar Says:

  I opet ste svi u pravu, ili bar donekle. Tako se ona ženska stvar i zove… Pitali jednu sirotu, kako održava higijenu. A ona odgovori : Naspem u lavor vode pa se umijem do pojasa, do nekle, pa onda, posle, operem noge i dole, opet do nekle.
  Nisu starije generacije krive što mlađi naraštaji gledaju kako će da dohakaju civilizaciji. Tako je i jednom, kada je bio zemljotres u našim južnim krajevima, tužili cigla i beton – željezo. Da je ono krivo što se zgrada srušila. A željezo se branilo : Kako mogu da budem krivo, kad tamo nisam ni bilo! Radilo se o jednoj aferi koja je, kao i sve što su bile i što će da budu – zataškane.
  Ne razlikovati stvarne, materijalne strukturalne stvari i predmete od apstraktnih, govori i o samoj ličnosti oponenata. Nikako, pa ni slavni Albert nije smeo ni mogao to da uradi. Zato su i rezultati ispali takvi – kakvi su.
  I nikako neznam šta znači izraz : BUDA_LAMA? Ja pred sobom imam časne i normalne ljude. Nadam se da se ne varam. A o svetloj, neminovnoj budućnosti bolje je da i ne govorimo! Po jutru se dan poznaje!

 22. Gordon Flash* Says:

  ..i nestajaće čitavi svetovi materijalni i nastajaće novi..
  u savršenstvu *E_TARa*
  ..put spasenja materiji umnim životom nalaziće se u datom nam spoju,
  * * * * * * * * * * * * * *
  *ISKUSTVA i MUDROSTI*
  *****BUDA_LAMA*****

  ..koji,o_sećajući se tek takvim,
  postižu prvi uslov na mogućem putu k
  *«beskonačnosti trajanja»*
  ,jedino moguće prave,
  *«slobode u harmoniji»*
  ..ovo nije
  PROR_OČNO PREDVIĐANJE,
  trećim okom,u neko ljudsko vreme,ljudskim očima viđeno,
  !OVO JE SVEVREMENO!
  *LOGIČKO VIĐENJE*
  čulom um_a,četvrtog oka.
  U tome je razlika religije od prave nauke,vere u nešto od razumevanja nečega.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: