Драган Симовић: Ако Србије буде, онда ће и нас бити!


Аутор: Драган Симовић, песник и књижевник

У својим дневничким белешкама Херман Хесе има један диван оглед о патриотизму и родољубљу, где он нагласак ставља управо на оне лажне патриоте, које назива ура-патриотима и буђелар-патриотима, а којих би истински патриоти и посвећени родољуби морали највише да се клоне и чувају.

Време које долази, а које је већ дошло, управо ће то разоткрити и обелоданити у нас, у Србији. Ових неколико недеља пред председничке и парламентарне изборе у трену ће показати ко је ко на политичкој сцени Србије.

Како ћемо разлучити истинске патриоте од лажних патриота?
Веома лако!

Истински ће патриота, истински родољуб, превазићи сваку личну сујету и таштину, и тражиће да се удружи са свим другим патриотима у стварању јединственог патриотског блока, јер је одговоран, и свестан, да се само заједничким наступом, заједничким патриотким снагама, може савладати противник, будући да је овде, не само песнички, већ и буквално, реч о противнику и непријатељу, у оном изворном значњу речи, србског народа!

Лажни патриоти, илити хесеовски речено, ура-патриоти и буђелар-патриоти правиће своје рачунице и интелектуалне комбинације и спекулације. Они ће вазда да се снебивају, да се нећкају, да се позивају на ова или она философска и интелектуална начела, на своје ставове, на свој философски поглед на свет, на друштво, на државу, на нацију, на демократију. Они ће измислити стотину и један разлог да се не удруже и не уједине са другима, који су њима сродни и блиски.
Такви су најопаснији! Највише нам се ваља чувати лажних родољуба и орук-патриота! Зато што управо они највише збуњују и слуђују овај напаћени и толико пута преварени србски народ!

По мени, а то је, уистини, моје виђење, као и виђење неколицине пријатеља ми, требало би да се створи снажан патриотски савез, у који би ушли ови покрети: Двери српске, Слободна Србија, Наши, Еколошки покрет  Србије – Никола Алексић, као и ина патриотска, родољубива и србска евроазијска друштва, и, наравно, неке од већ давно основаних патриотских странака, уколико то заистински желе.
Надаље, ми морамо бити свени тога, да је она друга страна, која презире све србско и словенско, посве сложна и јединствена, да има јаку и свеколику подршку непријатељског нам Запада, да она надзире све електронске и писане медије у Србији, те би, с тим у вези, требало обавезно да позовемо, превасходно, и посматраче из Русије, Бразила, Индије и Кине, будући да ће западни посматрачи, у то сам уверен, радити и навијати за противничку страну, односно, да ће западни посматрачи заједно са влашћу учествовати у крађи гласова.

Ово је веома важно да освестимо, и да знамо!
И још нешто.

Ако већ ову евроунијатску коалицију подржавају све западне амбасаде, ако им све западне земље дају новац ипишу програме за изборе, зашто ми онда не бисмо тражили помоћ од, рецимо, руске, кинеске, бразилске, индијске и сваке друге источне земље и амбасаде!

У противном, онда ту нема поштених и равноправних демократских избора! Онда је све ово фарса и опсена! Ово је само мој предлог за размишљање.

И, нека ми опросте они патриоти и родољуби, који се не слажу са овим мојим виђењем!Сваки истински патриота, верујем да већ зна ово што ћу, на концу, рећи:

Ако Србије буде, онда ће и нас бити!

4 реаговања to “Драган Симовић: Ако Србије буде, онда ће и нас бити!”

 1. Момир Says:

  Опростите и Ви поштовани Симовићу, дозволћете једну малу „исправку“. У потуности се слажем да треба формирати један јединствен патриотски блок и потући домаћу аждају 6.маја 2012. За моје схватанје родољуб је сваки онај који на овај или онај начин брани и штити свој праг и своју земљу Србију.
  На данашнји дан Војислав Шешељ ,тренутно највећи Српски родољуб, треба да изложи завршну реч, пред сотонским судом у Хагу и да их до краја прегази и победи. Ако му здавствено станје дозволи.

  Према томе, патриотски савез без Шешеља и његове Српске радикалне странке „тешко“ може да прође.
  Значи, Војислав Шешељ ( СРС ), Јован Деретић („Слободна Србија“) , „Српске Двери“, „Наши“, „Српски Народни Покрет 1389“, Еколошки покрет Србије -Никола Алексић и сви други , искрени борци за српска и национална права у један Савез и поразити издајнике и окупаторе.
  Само јединствени можемо нешто да урадимо а све остало је мучење и пропаст.

 2. Србин Says:

  Господине Момире, Двери и јесу позвали све опозиционе, наводно, про-српске странке (СРС, СНС, НС, ДСС) да потпишу споразум о уједињењу и сагласност да неће правити коалицију са ДС. Међутим нико се није одазвао на тај њихов позив, и на тај начин занемарили су њихов сада већ очигледан солидан број гласача, што доводи у питање политику ових опозиционих странака, коју би пожелела свака власт у Свету јер нису ни мрднули простом за све ове године демократске тираније!

  Послушајте подпредседника СРС Александра Маринковића:

 3. Sonja Pavlovic Says:

  Uz dužno poštovanje, vaš tekst sadrži jedan urnebesan detalj. Mislim na prizivanje posmatrača iz Kine. Da, to bi bilo neophodno. Imajući u vidu njihovo iskustvo sa višestranačjem i pluralizmom, ne sumnjam da bi bili relevantan posmatrač i procenjivač stepena poštovanja demokratske procedure prilikom glasanja. Nadam se da niste imali ideju da bi trebalo da prate i predizborni proces i procene demokratičnost, otvorenosti i nepristrasnost medija u Srbiji.

 4. Момир Says:

  U ovom slučaju „Srbine“ pitanje je „malo nezgodno“, da ga pojednostavimo. Od dva zla , koje bi izabrao DS ili SNS ???
  S nekim moraš formirati vladu, SAM NE MOŽEŠ !?! on je rekao sa DS !?!
  U redu, ja lično NISAM ZA TI KOMBINACIJU. Jer smatram da sa OKUPATORSKOM VLAŠĆU NI PO KOJU CENU NE TREBA ULAZITI U NEKU POSTIZBORNU SARADNJU ( DS;SPS;LDP;LSD;G17;ND)!
  Ali od čega sve to zavisi ? Od dobijenih glasova na izborima! Prema tome , ( da sada parafraziram pitanje!!!) gospodine Martinoviću, sa kim bi formirali vladu sa DS (20%) ili Dveri i Slobodna Srbija (10% + 10%), normalno sa Dveri i Slobodnom Srbijom !!! Ali POTREBNO je OSVOJITI toliki broj glasova. Mislim da je to poenta, a ne UNAPRED odrediti “ evo krivca“ !!!
  Na kraju da ponovim, NAJLEPŠE bi bilo da Vladu Srbije formira jedan patriotki savez : Slobodna Srbija; Dveri; Srpska radikalna stranka; Naši; Ekološki pokret Srbije; Pokret 1389 i ostale patriotske stranke,pokreti i udruženja. Ali priznaćete, da će to biti veoma ,veoma teško!
  Samo takva vlast može da povrati nacionalnu nezavisnost Srbije.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: