Врхунски соларни јогин Умашанкар у Београду


Iзвор: http://www.pogledi.net/

Соларни јогин Умашанкар ће одржати тродневну радионицу о Соларној Јоги.
Датум: 11. – 13. маја 2012. год. од 06:00 до 18:00.
Место: Хотел „Н“, Билећка 57, Београд (Вождовац)

Цена: 75 еура за уплате до 20.4.2012 – за уплате након тог датума 90 еура.

(Умашанкар подучава бесплатно. Плаћањем семинара се покривају путни трошкови, смештај, простор за семинар,превођење итд. Евентуални приход ће бити донација ашраму за ширење Сунyоге).

Језик: обезбеђен превод са енглеског
Пријава и више инфомрација на: info@pogledi.net
или на 063/7297-713
Број места је ограничен.

Теме радионице – Умашанкар ће на радионицама говорити:

 • Како је открио Соларну јогу у познатом ашраму у Пондичерију и шестогодишњи ход за мир широм Индије, босоног, са две памучне хаљине, без новца, хране и воде.
 • О 600 дана проведених у Хималајима на 40 – 45 степени испод нуле, спознаје и открића до којих је дошао.
 • Сусрет са Махаватаром Бабађијем и учење које му је Бабађи пренео.
 • Дневна вежба Соларне јоге укључујући четири препоручне асане.
 • Детаљно објашњење гледања у Сунце да би се постигао одређени ефекат.
 • Детаљно објашњење свих тринаест фаза Сунyоге да би се достигао крајњи циљ.
 • О наших 29 чакри и њихово активирање кроз Сунyогу укључујући буђење кундалини енергије и самади.
 • Духовне функције мозга у току медитације и шта је Самади.
 • Откривање закона универзума и формуле за универзлани мир.
 • Медитација за лоше временске услове и припрема за Сунyогу.
 • Глобално загревање и корелација са духовном науком и зашто је Сунyога потребна за изазове са којима ће се човечанство ускоро суочити.

Соларни јогин Умашанкар

Соларни јогин Умашанкарје рођен 1967. године у хинду породици у Западном Бенгалу, близу Калкуте. Цело детињство је живео у близини ашрама тако да је рано развио интерес за јогу и духовност. Будући да је велики део свог живота провео пракиткујући јогу одлучио је да обилази Индију ширећи поруку “Универзалног јединства, мира и братства” без обзира на то ко је какву религијску позадину имао. То путовање је започео 1997.године. Две године пре тога је провео практикујући јогу и откривајући значајна сазнања у Ауробиндовом ашраму у Пондичерију. Најзначајније откриће је била Соларна Јога. У то време мало се знало о тој врсти јоге и знало се да је још једино Хира Ратан Манек практиковао Соларну јогу.

Током боравка у ашраму у Пондичерију, Умашанкар је свако јутро медитирао на камену посматрајући одраз Сунца на површини мора. Такве свакодневне медитације на одраз сунчеве светлости у води, су му пружале много задовољства, али тада то није сматрао врстом јоге. Након неког времена, Умашанкар је постао свестан да је на неки начин способан да кроз своје медитације упије моћну енергију сунчевих зрака. Почео је да експериментише гледајући директно у Сунце у почетку само када је излазило, а касније је почео да се концентрише и када је било високо на небу. Након пар месеци сунце му се приказивало као „прозирни прстен са меканим плавим небом унутра“. Оштро бљештавило је нестало и он је осетио како постаје све више умирујуће. Временом је почео да види „седам светлих боја како исијавају из Сунца, полако сежући све ближе ка земљи“. Три месеца након што је почео своје концентрисање на Сунце Умашанкар је и осетио те зраке, сунчеву космичку енергију, како додирују његово тело, стварајући у њему неописив осећај мира и смирености.

Убрзо након овог искуства, Умашанкар се вратио у ашрам да једе своју уобичајену храну, али је открио да не може да свари најобичнију порцију чапатија (јело из Северне Индије направљено само од брашна и воде, налик палачинки, без икаквих додатака и адитива, без соли, уља…). Његово тело је одбијало храну, али се он осећао потпуно ситим и осећао је да је можда пронашао начин апсорбовања сунчеве енергије директно у своје тело. Зато је Умашанкар, и даље експериментишући, престао да једе доручак и наставио да се концентририше на Сунце. Шест месеци касније, престао је да једе вечеру, а онда, шест месеци након тога, престао је да уопште узима храну. Од 17. 08 до 07.12 1996. године, Умашанкар је престао да једе и да спава. Његова телесна тежина је остала непромењена и наставио је са својим свакодневним обавзама у ашраму у савршеном здравственом стању. Убрзо након овог периода његовог живота, започео је своје путовање кроз Индију подучавајући људе које је сретао оно што је научио. Током његових путовања, постао је центар интересовања научних и медицинских центара за истраживање где су се његове тврдње тестирале, проучиле и провериле – барем до границе софистицираности коју су модерни научни инструменти способни да достигну.

Умашанкар говори да је Бог “свуда”, да постоји у сваком живом бићу. Тело без душе не може да живи, а душа без тела не може да постоји (на крају ће се вратити супер-души – или Богу). Зато, ако научници тврде да нема душе, онда је ово свакако доказ да они проучавају мртво тело науке. У циљу да стекну истинско знање, научници прво треба да проуче сопствена осећања и открију сопствену душу. Једино ће тим путем разумети живот науке, а не њено мртво тело. Како Умашанкар каже:

„једна кап практиковања је боља него океан књига и теорија”.

Кроз медитације можемо да осетимо, а кроз осећај можемо да откријемо душу.

Тринаест фаза Соларне Јоге по Умашанкару:

 1. Решавање и ослобађање свих материјалних жеља (сексуалност, љутња, похлепа, тврдоглавост, его, љубомора, стид, мржња и страх);
 2. Развијање Божанске енергије;
 3. Соларни Јогин Умашанкар или откриће Душе;
 4. Самадхи или Просвјетљење;
 5. Превазилажење глади;
 6. Превазилажење жеђи;
 7. Превазилажење болести;
 8. Парамаханса – приземљеност ума у свим ситуацијама;
 9. Живот без непријатеља – сви непријатељи ће бити пријатељи (укључујући и животиње);
 10. Сједињавање тела са околином (изједначавање вибрација);
 11. Вибрација тела и вибрација Земље постају једно;
 12. Вибрација тела и вибрација Сунца постају једно;
 13. Вибрација тела и вибрација Свемира (Врховна душа) постају једно;

**********

Соларни јогин Умашанкар

Свим сангејзерима илити онима који практикују вежбу гледања у сунце, пружа се прилика да виде и чују напредног соларног јогина, Умашанкара, као и да учествују у радионици коју ће он водити. Све ће то коштати, а колико видеће се доцније, док се не види број кандидата који се пријаве. Умашанкару се требају надокнадити трошкови путовања авионом, смештај и исхрана у Београду, и нормално је да му то треба надокнадити. Са сајта Умашанкара нашо сам информацију да приликом сваког гостовања у неком граду када одржава радионице соларне јоге, одржи и бесплатно предавање ако има заинтересованих.

Вежбу гледања у сунце радим и ја, јер је одлична за здравље и све је бесплатно, будући да нам сунце не наплаћује ништа, а при том нам даје здравље. Ја сам стигао до 25 минута и 50 секунди директног гледања у Сунце и здравствено се осећам све боље. Многе су заблуде смишљено створене око Сунца да се човек плаши њега, да је оно штетно, но све је супротно, сунце нам може бити најбољи доктор ако се правилно „хранимо“ сунчевом енергијом.

Зато и давњашна народна мудрост каже:

„Ко се Сунца крије, боље да га није“

Прво да нагласим да је у овом практиковању вежбе гледања у сунце која је извучена из соларне јоге и прилагођена обичном човеко не-јогину, стриктно наведено, и то је обавезно поштовати, да се гледање у сунце може практиковати само током првог сата зоре, или задњег сата сутона, када сунце није штетно да се у њега директно гледа. Пракса се обавља стојећи, опуштено стојиш и гледаш директно у сунце, без јога положаја, практиковањем ове вежбе можете се решити свих болест. Првог дана се почиње са 10 секунди гледања у сунце, затим се сваког наредног дана додаје по још 10 секунди, све док се не постигне цела минутажа од 45 минута гледања у сунце. О томе више прецизних детаља и упутстава у овом чланку».

Међутим, напредни соларни јогини попут Умашанкара у сунце гледају и ван тих првих сати, они гледају и по неколико сати директно у сунце, и наравно очи су им здраве, јер по логици ствари нико није луд да чини себи зло, а и екипе стручњака и медицинара који су пратили и надгледали Умашанкара док је практиковао соларну јогу, па му касније прегледали очи, утврдили су да нису оштећене. Наравно, соларни јогини пристају добровољно на то, не би ли отклонили другима сваку неверицу или сумњу да је то неко залуђивање или превара. Ко жели да крене са напреднијим стадијумом гледања у сунце, односно соларном јогом, то треба да ради уз стриктна упутства и надгледање неког искусног соларног јогина, јер све треба знати: како, када, зашто, због чега….

Нешто више о соларној јоги и Умашанкару можете сазнати путем следећих видео прилога.

Сангејзинг, соларна јога, соларни јогини
(Овде се Умашанкар појављује делимично…)

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Sunyogi – Umasankar

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Соларни јогин Умашанкар на Хималајима -1

Соларни јогин Умашанкар на Хималајима -2

Сангејзинг, соларна јога „У почетку беше светлост“ (живети од светлости)

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

После овог изванредно урађеног документарца, који иде са српским преводом, сами ћете сагледати о чему се овде ради и определити се шта ћете да радите. Људима је потребно само дати потпуну информацију, за и против, а на њима је да својом сопственом главом размисле и стекну увид, да ли је то то, или није…

6 реаговања to “Врхунски соларни јогин Умашанкар у Београду”

  • Небојша Says:

   Да подсетим, као што је и наведено у тексту, сви који су заинтересовани да учествују у соларној радионици нека се пријаве на овај мејл: info@pogledi.net

 1. Lukin Mayo Says:

  Poštovani Nebojša,
  Upražnjavam solarnu jogu po Hirinoj metodi (nalazim se na 9 minuta, supruga je već na 15-16) ali nisam mogao da odolim a da prokomentarišem ovaj tekst.
  Ovde ima jedna nelogičnost. Napisali ste, citiram
  „Умашанкару се требају надокнадити трошкови путовања авионом, смештај и исхрана у Београду, и нормално је да му то треба надокнадити.“
  Normalno je da treba. Smeštaj i troškove. ali zašto ishrana? U tekstu koji ste verovatno preneli se naglašava da čovek ne konzumira hranu, pa ovo baš bode oči. I još jedna čudna pojava. U videu o poštovanom gospodinu se vide samo beli ljudi, verovatno evropljani i sl. Nikada nema indijaca. Malo mi je ovo intrigantno. Zar ljudi sa prostora odakle dolaze ove tehnike neznaju za ove dobrobiti? Molim Vas da me shvatite dobronamerno, samo ukazujem na nelogičnosti.
  Takođe želeo bih ako je moguće da pogledate ovaj tekst „Šta Srbi moraju da znaju, da bi opstali“ i ako je moguće da ga objavite na Vašem blogu. Naravno da bi bilo dobro ako bi gospodin Duci i Abramović i drugi mogli da ga prokometarišu. Koliko smemo verovati, mada iskreno rečeno ja se slažem sa napisanim.
  Smatram da je ovo stvar sa kojom treba upoznati što više našeg naroda u ovom sumornom vremenu.
  Tekst se nalazi na sledećem linku:http://bit.ly/zyxTPc

  • Небојша Says:

   Поштовани Lukin Mayo,

   Да, у праву сте за једну нелогичност, ону када сам наводио који се трошкови требају надокнадити Умашанкару, па сам наводио и трошкове исхране, а заборавио сам да је он соларни јогин. Та трошковна набрајања урадио сам по сећању гледајући на његовом сајту те податке раније, мада нисам све ни набројао, а када сам те трошкове набрајао радио сам рутински, као што се и иначе набраја када неко тражи да му се трошкови надокнаде, па каже: трошкови путовања, смештај, храна итд… но кажем, то је била омашка, у тексту сам дао линк Умашанкаровог сајта и можете проверити које трошкове тражи да му се надокнаде, и ту нема ништа за трошкове око исхране, једноставно све сам рутински набрајао заборављајући да говорим о соларном јогину. 🙂

   Ево га и овде Умашанкаров сајт па проверите.

   За ову другу нелогичност или чудност, по вама, ја не видим никакву чудност.
   Мени није ништа чудно што нема индијаца, јер је то вероватно промотиван клип за подручје ван Индије. У прилогу под називом: „Сангејзинг, соларна јога, соларни јогини“ такође имате у једној секвенци прилог о Умашанкару и ту се виде Индијци приликом заједничке праксе.

   Људи из Индије знају пре нас да је гледање у Сунце за добробит и вероватно многи то и раде, као ви, ја, ваша супруга… по упутствима Хире Ратан Манека, тако да им не треба Умашанкар нити Хира Ратан Манек да би практиковали обично гледање у Сунце, али ако би желели напреднији стадијум, односно соларну јогу, онда би морали да се обрате неком искусном соларном јогину, Хири, Умашанкару или неком трећем, све једно. Дакле, мени није ништа чудно што у том једном клипу има само европљана, јер за квалитет подучавања нечега, па и соларне јоге, није битно ко је дошао на курс, већ ко га држи. Ако га држи онај индијац који заиста зна, не значи да је нешто чудно што нема индијаца, па да би се наводно мислило да је то превара, да је нешто нелогично, јер ето нема индијаца.

   Узмимо хипотетички, да курсеве напредног стадијума соларне јоге држи неки индијац попут Умашанкара, али да је преварант, не Умашанкар, и сад од ученика има свакојаких: индијаца, европљана, кинеза… и по вашим критеријумима онда ту ништа не би било чудно. Да, по тим критеријумима ништа не би било чудно, али превара би била у току, јер предавач је преварант…

   Мислим да сад схватате поенту…

   Немам сада времена због обимности посла да прочитам цео текст из Таблоида, почео сам да га читам и знам о чему се ради, тај прочитани делић ме упућује на смисао, али када будем имао више времена прочитаћу га до краја и могу га и поставити на блог. Сам све радим око блога, има ту пуно посла тако да остварујем динамику која је могућа само једном човеку, али када је тимски рад све иде брже.

 2. zoran Says:

  Privodim kraju HRM metod solarne yoge, pa sam u dilemi kako dalje.Molio bih nekog ko je prisustvovao Umasankarovom kursu da mi se javi.Ja se zovem Zoran i moja adresa je- cipizoran@yahoo.com


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: