Пут којим се ређе иде: Шпијунско-кокаински живот Чедомира Јовановића


Извор: Таблоид

Пут којим се ређе иде: Шшпијунско-кокаински живот Чедомира Јовановића
Мед на прстима, секира за вратом

Ретко када је у мрачним кухињама српских обавештајних служби направљен такав политичко-шпијунски ранкенштајн какав је Чедомир Јовановић. Драматургију његовог успона, од сиромашног студента до потпредседника Владе Србије, страсног корисника земаљских задовољстава и повереника британских обавештајних служби на Балкану, осмислили су некадашњи шефови Државне безбедности, данас хашки оптуженици, Франко Симатовић и Јовица Станишић. У новом режиму који је остварио пуни континуитет са претходним, Јовановић је наставио са својом позоришном представом. Позадина му је данас црвена, али бело и даље доминира

Милован Бркић
Милан Гламочанин

Некада сам био Циганин, а сада сам Ром, каква дивна промена у животу мом!
Овај стих, тврде упућени, Брана Црнчевић је посветио тада младом српском политичару Чедомиру Јовановићу, једном од најистакнутијих Рома у Србији.
Чедомир Јовановић је рођен 13. априла 1971. године у Београду. Основну школу завршио је у Београду, а први разред средње започео је у Деветој београдској гимназији, да би се убрзо пребацио у Трећу економску школу. Дипломирао је драматургију на Факултету драмских уметности у Београду, 1998. године.
У службеној биографији господина Јовановића забележено је да је био један од лидера студентског протеста 1996/97. када је стекао знатну популарност. Тих дана је наводно извесна студенткиња Миа лансирала и беџ са натписом „Чедо, ожени ме!“ што је Јовановић објашњавао тиме да се људима вероватно допада то што он прича. Студенткињу Миу никад нико није видео, а измислили су је оперативци Државне безбедности Србије, који су тада правили имиџ свом пулену Чеди. Јовановић тврди да је у то време био хапшен и пребијан више пута од стране полиције, мада о томе доказа у полицији, и живих сведока, нема.
По окончању протеста, са Чедомиром Антићем и групом тадашњих истомишљеника основао је Студентски политички клуб који је подржао бојкот републичких избора 1997.

Демократској странци господин Јовановић приступио је тек 1998. године! А већ у октобру 2001. изабран је за њеног потпредседника!

Учествовао је у изборним кампањама у септембру и децембру 2000. године. Током кампање налазио се на месту шефа изборног штаба Демократске странке и Демократске опозиције Србије. На републичким изборима децембра 2000. године изабран је за посланика у Скупштини Србије. Чедомир Јовановић брзо напредује до позиције потпредседника ДС-а на коју је изабран 2001. године.
Од јануара 2001. до марта 2003. године био је на функцији шефа посланичке групе, односно ДОС – Реформа Србије. Био је најмлађи политичар на тој функцији у историји Србије. Био је и један од организатора хапшења Слободана Милошевића у марту 2001. године и један од главних преговарача о његовој мирној предаји, и потом његовог изручења Хашком трибуналу, 28. јуна исте године.
У Влади Републике Србије формираној након смрти Зорана Ђинђића, 18. марта 2003. године постао је потпредседник Владе Републике Србије задужен за европске интеграције и координацију реформи.

Године 2008. Јовановић се кандидовао за председника Србије, а након гласања био је пети, са 5,34 одсто освојених гласова. Ожењен је Јеленом Савић, и отац је четворо деце – Михајла Лајфа, Јане Харт, Зоре Фејт и Анђелије Феј.
Не пада ивер далеко од кладе. Мада никада није демантовао да је пореклом Ром, његова нарав и живот то потврђују. „Имам неке другове, познате по томе што презиру Цигане, а поштују Роме„, овим стихом је Брана Црнчевић описао оне који се стиде свог порекла.

Чедомир Јовановић је у политички живот Србије ушао ниоткуда. Мењао је пријатеље, опредељења, ставове и идеје “к’о Циганин коње“. Млади Чедомир Јовановић је, као бруцош, био следбеник Четничког покрета, а потом и Шешељев добровољац на фронту. Ангажовање младог Чедомира на очувању „светих српских територија и српства“ оправдава и његово десетогодишње студирање драматургије на Факултету драмских уметности. Диплому је Јовановићу обезбедио Зоран Ђинђић, када се Чедомир 1998. године учланио у Демократску странку.

Један је Војвода

Војислав Шешељ је једини српски политичар за кога Чедомир Јовановић, минулих година, има лепе речи. Пријатељи Јовановићеви тврде да је Шешељ истински идол Чеди. Док је Шешељ био посланик у Скупштини, Воја је седео у реду иза Чеде, и увек су били у присним односима. Чеда га је ословљавао са Дебели.

Када је неко на вуковарском фронту препоручио пажњи Франка Симатовића младог Шешељевог добровољца, уз одобрење Јовице Станишића почело се са радом на Чедином имиџу. Када је Чеда представљен Станишићевим оперативцима, које је предводио тадашњи начелник Обавештајне управе Драган Филиповић, један од њих је запевушио – Циганче, Циганче, купићу ти златно ланче…
После обуке од инструктора Државне безбедности, Чедомира Јовановића убацују у студентски покрет. Да би га држали под контролом и ослободили урођеног страха од полиције и масе, инструктори Државне безбедности навлаче Чеду на кокаин, којим су га годинама снабдевали.

У време студентског покрета 1996/67. године Чедомир Јовановић је на Факултету драмских уметности био тек на другој години студија. Државна безбедност је, да се студентски покрет не отргне контроли, убацила међу студенте свог човека, Чеду Јовановића. ДБ је измислила студенткињу Миу и беџ са натписом „Чедо, ожени ме!“
Изабраница Чедомира Јовановића изабрана је од оних који су, доласком ДОС-а на власт, из Зорановог утицаја отргли његовог љубимца Чеду. Тадашњег шефа посланичке групе ДОС-а у Народној скупштини Србије преузели су сарадници енглеске обавештајне групе, коју је предводио тадашњи Ђинђићев саветник за безбедност Зоран Јањушевић.

У тој групи је био и педијатар из Бањалуке Мијат Савић, у то време директор Републичког фонда пензионог и здравственог осигурања. Господин Савић је опељешио пензиони фонд, чак је био и под судском истрагом. Његову Јелену препоручили су наркоману Чеди да буде под контролом.
За говорницом Народне скупштине Србије тадашњи шеф посланичке групе ДОС-а Чедомир Јовановић јавно се залагао да нове власти треба да омогуће младима да имају право да уживају лаке дроге! Такав став је, казао је Јовановић за скупштинском говорницом маја 2002. године, и став Демократске странке!
После доласка ДОС-а на власт, боље рећи након 5. октобра 2000. године, Чедомир Јовановић постаје сарадник сурчинског клана, на чијем је челу у то време био пензионисани аутолимар Љубиша Буха Чуме. Он је свакодневно у Шилеровој, у стамбено-пословном здању Душана Спасојевића. Душан га снабдева новцем, дрогом, купује му џипове, одела.

Камере су бележиле Јовановићеве доласке у Шилерову, а он је одлазио и у посету Спасојевићу, док се налазио у притвору у Окружном затвору у Београду, када је депортован из Француске. Осим Душана Спасојевића, долазак банде из ДОС-а у посету бандитима из Шилерове и братске пољупце снимала је и Војна служба безбедности, камерама које су биле постављене на згради Дома здравља.
Тешко је израчунати коју количину новца је Чедомир Јовановић добио од сурчинског и земунског клана. Душан Спасојевић је умео да захвали онима који су покривали његове послове. Спасојевић је за рачун ЦИА шверцовао тоне хероина и кокаина за Европу. Транспорте су обезбеђивале Црвене беретке.

Када је Чеда на почетку свог успона, као шеф посланичке групе ДОС-а, преценио свој утицај и место у сурчинско-земунском клану, Љубиша Буха Чуме запалио му је 2001. године џип који су му мафијаши поклонили. Џип је изгорео код Каленића пијаце. Било је то само мало упозорење Чеди наркоману да зна где је.
Чедомира Јовановића и његов политички пројекат помагао је и Драгољуб Марковић, звани Крмоје, човек који је зарадио милионе на продаји сточне хране, Владимир Беба Поповић, касније шеф ДОС-ове коминтерне, али су га финансијски помагале и поједине личности из Црне Горе, попут Душка Кнежевића, такозваног контроверзног бизнисмена, власника Атлас империје, чија Атласмонт банка има канцеларију у Београду на Тргу Републике. Кнежевић је иначе и власник Атлас телевизије из Подгорице и највероватније власник бројних предузећа у Србији.
Чедомир Јовановић је планирао и киднаповање власника Делта компаније Мирослава Мишковића, за чији откуп је компанија отмичарима морала да исплати пет милиона марака. Као отмичаре полиција је ухапсила Душана Спасојевића и његове мафијаше. Чеда Јовановић је издејствовао да буду пуштени на слободу.
Део новца од отмице бизнисмена Мишковића, на паркингу иза београдског хотела „Хајат“, један од отмичара Дејан Миленковић Багзи је лично предао Чедомиру Јовановићу. Багзи и Чеда изашли су из својих возила, руковали се, Миленковић је предао црну актен-ташну у којој су биле девизе. Све се одиграло муњевито.
На примопредају новца код „Хајата“ Чедомир Јовановић дошао је са два BMW. Једно од та два возила види се на ТВ снимку од 12. марта 2003, кад Зорана Ђинђића одвозе у Ургентни центар. Из тог возила је неко заустављао саобраћај машући знаком „Стоп!“

Колики је мој део?

Након вишегодишњег ћутања у вези са случајем његовог киднаповања и знуђивања вишемилионског откупа, огласио се пре три године у јавности Мирослав Мишковић, власник компаније Делта, и позвао Чедомира Јовановића да одговори на низ питања. Између осталог и на то да ли је дао дозволу, упутство или гарантовао имунитет отмичарима, да ли је узео пет милиона марака као део крвавог новца од отмице, ако је отмичаре посећивао у затвору да ли је утицао на тужиоца и суд да их ослободе притвора, да ли је на било који начин утицао да судски процес због отмице одумре, а да истина о творцима плана, ортаклуку политике и мафије и подели плена заувек остане тајна…

Јовановић никада није одговорио ни на једно од ових питања нити је икада демантовао нити изнео било какав валидан доказ да није узео свој део од откупа Мирослава Мишковића. Напротив, знајући добро да је напад најбоља одбрана, покренуо је медијску хајку на Мишковића и његову компанију не би ли ова непријатна питања била што брже заборављена. У обраћању јавности поводом напада Чедомира Јовановића на њега, Мишковић је први пут јавно испричао да му се покојни премијер Зоран Ђинђић жалио како не може Јовановића да одвоји од мафије.

– Нисам проговорио ни кад ме је покојни Ђинђић, после свега, позвао на разговор. Ја знам шта ми је премијер рекао о отмици, исплати и подели. Ја сам сведок његовог огорчења што не успева – ни казнама, ни претњама, ни прекидом пријатељства и контаката – да себи блиског младог сарадника одмакне од мафије. Име тог ортака мафије је данас стављено пред пороту целокупне српске јавности – испричао је том приликом Мишковић. На оптужбе да је био члан земунског клана, Чедомир Јовановић је одговорио: „Можда су ми руке прљаве, али ми је савест чиста“.

Када је тадашњи премијер Зоран Ђинђић ставио на лед свог пулена Јовановића, он је већ, увелико, био део заверничког тима који му је дошао главе. Чедин таст Мијат Савић био је 12. марта 2003. године саслушаван пред истражним судијом Другог општинског суда у Београду. Замолио је истражног судију да му дозволи да држи укључен мобилни телефон, јер очекује важну вест! Када му је телефон зазвонио, јавили су му да је премијер убијен!

Истог дана уведено је ванредно стање, неколико дана касније Чеда је постао потпредседник у влади Зорана Живковића и један од актера злогласне акције „Сабља„, у којој је ухапшено 13.000 људи. На Јовановићево инсистирање ухапшени су и Франко Симатовић и Јовица Станишић, да не открију истину о њему, као и Аца Томић, бивши начелник Управе за безбедност Војске Југославије. Након укидања ванредног стања, Станишић и Симатовић испоручени су Хагу, а тужитељка Карла дел Понте је касније изјавила да је обојицу експресно оптужила, јер је то тражено из Београда! Када није могао да са својом криминалном групом преузме Демократску странку, Јовановић је основао прво унутар странке фракцију, а потом и своју Либерално-демократску партију.

Одакле толика количина новца Чедомиру Јовановићу?

Од када је у браку са Мијатовом кћерком Јеленом, Чеда се дневно саветује са тастом, који на његово деловање има пресудан утицај. Чеда је свом тасту успео да обезбеди куповину многих предузећа, без накнаде. Велики финансијери Чедомира Јовановића су Милан Беко, Миодраг Костић и Викторија група, преко директора Зорана Митровића. Велику количину новца добијао је и од Станка Суботића Цанета, док се није разишао са Бебом Поповићем. Бизнисмени Беко и Костић обезбеђују Јовановићу велике количине новца. Чедомир је постао власник стана од 140 квадрата на престижној локацији код хале Лимес. Његов стан је на трећем спрату, а Колетов на првом. Зграда има портира, а Јовановић поред полицијског, има и приватне чуваре. Чедомир Јовановић и његов ЛДП осигуравају интересе Бека и Костића. Ко би угрозио њихове интересе, Јовановић и његови посланици залајали би на сав глас!

Пре више од годину дана Чедомира Јовановића напустио је Владимир Беба Поповић, прекинувши све контакте са њим, описујући га као као наркомана и лудака. Тиме су прекинути и Јовановићеви контакти са енглеском обавештајном службом. Захваљујући непостојању институција и расулу у земљи, које је створио Борис Тадић, Чеда је још на слободи.
Велики Чедомиров донатор је и Викторија група, са чијим директором Зораном Митровићем је Чеда у великом пријатељству. Викторија група обрће стотине милиона евра, које узима из државних фондова. Директор Викторија групе Зоран Митровић је отац троје деце, а оженио се другом женом која има четворо деце. У овој компанији је дошло до сукоба међу власницима, јер је један од власника, Станко Поповић, напустио Нови Сад и вратио се у Шабац.

Чедомир Јовановић је у лошим односима и са Ружицом Ђинђић, која не жели да га види због његовог учешћа у атентату на њеног мужа Зорана! На летовање у Грчку Јовановић са породицом путује авионом који је изнајмио од Пинк компаније. Два комбија, којима управљају полицајци МУП-а Србије, из Београда крећу за Грчку, возе Чедин мотор и друге потрепштине. Министарство спољних послова Србије дипломатским путем обезбеђује Јовановићу заштиту и на мору, јер један наоружани полицајац, Грк, такође води рачуна о Чединој безбедности. По повратку са одмора, Јовановићи доносе скупоцена пића, потроше стотине хиљада евра на разне предмете. У кафанама, у којима Чеда даноноћно шенлучи, за њега и његово друштво точе се чивас, дон перињон, служе се кавијар, лососи…

Чедина супруга Јелена има необичан хоби. Свакога дана посећује педикире, маникире. Обожава да купује ципеле. Има их више од Имелде Маркос, супруге бившег филипинског диктатора Маркоса. Своје дадиље, међутим, Чеда лоше плаћа.
Госпођа Јелена Јовановић је 9. новембра прошле године у предузећу „Нова Фиделинка“ поново укључила млинове, пошто је претходно потписан уговор између стечајног управника те фирме и предузећа „Агропослови“, на чијем челу је супруга председника ЛДП-а Чедомира Јовановића. Та фирма, чији је оснивач у Лондону, нови је закупац „Фиделинке“. Јелена Јовановић је у фабрици са представницима локалне самоуправе Суботице и руководством предузећа свечано покренула производњу у млину, која је друга кћерка фабрика компаније „Фиделинка“, издата у закуп за 15.000 евра месечно. У „Агропословима“ су раније одбацили гласине да је прави власник те фирме управо породица Јовановић. Супруга Чеде Јовановића, који је иначе крајем октобра прошле године одбио да јавно коментарише пословне потезе своје лепше половине, изјавила је тада да иза ње „стоји 120 јаких људи“, не наводећи њихова имена.

Лидер ЛДП-а ни своје најближе сараднике не сматра вредним поштовања. Ни Зоран Остојић, осим посланичке плате, нема никаквих других прихода. Чедомир плаћа само своје окружење. Његову партију су напустили глумац Бранислав Лечић, Горан Петровић, бивши шеф Државне безбедности Србије, Весна Пешић…Прва двојица јавно су описали Јовановића као криминалца, наркомана и преваранта. Али, Чедомир Јовановић иде даље. Њему је упала секира у мед. И он ће тај мед лизати све док му секира, уместо у мед, не западне за врат. А много је оних који би Чеди откинули главу. Много је оних који су због свих његових заокрета и преокрета остали без имовине, који су били киднаповани, осрамоћени.

Сиромашни Ром Чеда Јовановић данас живи као лорд. Он и његова супруга Јелена путују по белом свету, и годишње на проводе троше око два милиона евра!

25 реаговања to “Пут којим се ређе иде: Шпијунско-кокаински живот Чедомира Јовановића”

 1. domana Says:

  U tekstu je zaobidjen deo koji se odnosi na Cedine veza sa stranim slubama – iz „razumljivih razloga“… 😉

 2. Радосав Says:

  Нама Србима су увек неки Јовановићи и Цветковићи долазили главе.Надам се да ће после ових избора да се промени ситуација ,али само у случају да гласамо за неку националистичку странку,јер свака странка „демократорске „оријентације,либерална и сличне доћи ће нам главе.Услов за победу је да СРБИ изађу на изборе у што већем броју. Зашто? Зато сто ће ДС добити 18 посто гласова и удружиће се у коалицију са Мађарима,Хрватима,муслиманима и осталим мањинама ,а оних 49 посто Срба поделиће гласове на СНС,СПС,ЈС,Пензионерску странку и Срби увек изгубе изборе.Не припадам ни једној странци,али мислим да су сада дошли на ред Радикали ,јер колико год да су или нису у праву стално заступају једну идеологију.Хајде да их проверимо.Зашто не за СНС Томе Николића,и осталу булументу око њега.Прво издао је кума,што је код нас Срба неопростив злочин.Друго,прегазио је заклетву коју је потписао пред богом.Треће.Зар мислите да је све ово урадио за џабе и он и оно поред њега а зове се Вучић.Зашто не за СПС Ивице Дачића.Зато што је издао политику за коју је изгинуло неколико хиљада Срба и ушао у коалицију са „крвним“ непријатељима који су једни о другима говорили све најгоре .Зар мислите да је то учинио џабе? Постао је Министар полиције,нема доказа у афери „кофер“.За ЈС и Палму Марковића зато што још није наћен убица новинара Пантића,а његов син је један од главних у афери „КОЛУБАРА“ и много тога. За пензионара Кркобабића,зато што је одмах запослио пола фамилије а онај пензионер из Н.Сада (чини ми се Чолаковић)узео у борби за пензионере прко 2 000 000 динара само прошле године.Чеди и либералима треба судити, јер су плаћени анти-Србски елементи.Остају Радикали и једна странка у оснивању СЛОБОДНА СРБИЈА коју оснив Академик Др.Јован И. Деретић.Морамо да групишемо гласове јер ће Србија и Срби поново да изгубе.Не дозволимо да буде по оној:“Тражили сте,добили сте,хоћете ли још“. Групишимо се око Радикала па шта нам бог да.А даће јер горе не може да буде.У Србији је постала и смрт боља него да ДС остане на власт.(„Ђекна још није умрла а кад не знамо “ Миђуновић балван за све заставе.
  Живела Србија.
  Радосав (Дробњак са Жабљака)

 3. momcilo jovanovic Says:

  Nadam se da ce uskoro odgovarati pred licem pravde nas rom Ceda i oni koji ga podrzavaju da bude to sto jeste.

 4. Нови сад Says:

  Не желим да коментаришем изјаве полусвета нити ћутање званичника ове државе,јер би то већ било дегутантно. Желим да укажем пре свега на погрешно,противзаконито и противуставно тумачење институције имунитета.По мом схватању Европске конвенције о заштити људских права и основних слобода, Устава Републике Србије и важећих закона, имунитет штити одређеног човека само док не учини кривично дело да би га заштитио од малтретирања било које врсте и спречавања вршења дужности због које и ужива имунитет. Чим учини/изврши кривично дело, имунитет аутоматски треба да је укинут сопственом вољом самог извршиоца кривичног дела или чином у коме је лице са имунитетом учествовало вољно или случајно. Свако друго тумачење институције имунитета крши Европску конвенцију о заштити људских права и основних слобода, која има већу снагу од Устава земље потписнице, и која забрањује било какву дискриминацију. Устав Републике Србије такође изједначава све грађане у погледу једнакости и њиховог остваривања права и одговорности. Кривични законик Републике Србије такође изједначава грађане у случају извршења кривичног дела. Накарадним тумачењем институције имунитета створени су ,,равноправнији,, грађани Србије који су недодирљиви упркос наведеним одредбама Конвенције, Устава и Законика. Али у Србији после 5. октобра 2000. године све је могуће… Уништити државу, опљачкати привреду, издати народ и државу, поклањати територију Србије терористима, одрицати се од територијалног интегритета и националног идентитета, продавати будућност народа и државе и све друго што можете замислити. Никола Алексић

 5. Kasius Says:

  Mister Džonson molim vas objasnite ovom jadnom radikalcu da nebi nikako trebao da nagovara Srbe da glasaju za stranku koju je stvorila DB i Čedinog (Debelog) koji je toliko debeo da i on radi za DB i ko zna koga jos. Debeli nije ništa bolji od Čede to su dva ista tipa, jedino sto debeli nije ciganin, a radio je i odradio jos gnusnije poslove od Čede uperene protiv Srba, puno vaznih Srba su pogubili glave usled njegove izdaje. Dvadeset tajnih Vojvoda. Vojvode Momčila Đujića su likvidirani jer ih je „Debeli“ cinkario, predao je spisak tih Srba DB-u i oni su likvidirani. Đujić je rekao da ga niko nije tako izradio kao on. Malo je rekao. Debeli je vodio oveću grupu ljudi da navodno ruse kuću cveća uvukao ih je u zasedu DB-a pohapšeni su i pretučeni. On naravno ne. ITD. ITD. ITD. I ovaj radikalac je moguće DB provokator jer Deretića spominje ali predlaže radikale, slucajno jel ??? 100%.

 6. Vučko Says:

  “ Mister Kasius (Klej!?!)“ – Šta ti znaš o Srpskoj radikalnoj stranci? Šta znaš o Vojislavu Šešelju? Koji su tvoji izvori saznanja o radikalima ili o Šešelju? Možda iz DB, znaš li čoveka iz DB koji je to POTVRDIO!?! Sve se svodi po principu „rekla-kazala“!?! Možda si ti čovek koji radi za DB i protura takve lažne informacije za interese ŽUTOKRATIJE ! A DS,LDP nema nikakve veze sa DB !?! Da nije možda u zatvoru ovih DEVET godina u Hagu po instrukcijama DB !?! I ona njegova ISTORIJSKA BORBA PROTIV GLOBALIZMA ( sa čuvenim izjavama koje se vrte na Youtubu !!!) Znači Šešelj je LAŽNI rodoljub, službenik DB!!! Običan statista, glumac!?! Koliko smo plitki i naivni. Šešelj je na javnoj sceni oko 27 godina !?! Folirant 27 godina? Mister Klej, nemaš ti pojma ko je i kakva je duhovna gromada Voja Šešelj – BESMRTNI V.Šešelj !!! FENOMEN koji se zove ŠEŠELJ!!! To je velika zagonetka ne za DB već za ceo tzv “ prozapadni “ svet. Svaku rodoljub glasaće za petriotske stranke jer tu nam je jedini spas. Za Radikale , za Dveri, za Deretića za ……

  P.S. Toliko „znaš“ o Radikalima i Šešelju kao i o „Misteru Džonsonu“!?!

 7. Радосав Says:

  Поштовани Касијусе!
  Ниси поступио ни другарски,ми разумно ни Србски.Уместо да размислиш мало дубље и боље о мојим размишљањима које сам само таксативно набројао зашто за и зашто не за некога ти си ми одмах залепио етикету.Нисам,нити ћу више икада припадати ни једној странци (а био сам у СКЈ ),али ћу увек бити на страни свог Србског народа мада сам пореклом са Жабљака.Не знам колико година имаш али ја се сећам да је чистачица БЕО банке метлом најурила у бекство наоружаног пљачкаша,да су пензионери голоруки јурили по Ташмајдану атентаторе на Турског амбасадора и да не набрајам више.Откако нам је“ почела историја“ пре 12 година и од када смо кренули путем баз алтернативе из цивилизоване ЕУ смо добили:корупцију,мафијашку прихватизацију,квази интелектуалце,корумпиране политичаре,бизнис профитере,подкупљиво здравство,корумпирано високо образовање,науку која не постоји,непотизам, везе,судство које не функционише,лаж,карађу и уништену војску .Опет да не набрајам даље има тога много.То ми је био циљ.А из свега овога може нас извуђи само нека националистичка странка,јер будућност света је у националним партијама и национализму,никако шовинизму или нечем другом.Надам се да се нећеш наљутити ако ти кажем да сада мало више и дубље размислиш о напред написаном.Ја сам иначе пензионер са солидном пензијом,а ти ако си млађи могу само са жаљењем да ти кажем као и мојој деци да су веђ постали „робови“,као и наша драга и једина Србија.Јер циљ ЕУ,Мондијализма и НСП је стварање робских држава и народа.Ми смо мала држава али не значи да треба да се предамо.Подсетићу те на стихове Његоша:“Вук на овцу право има,ко тирјанин на слаба чоека.Ал тирјанству стати ногом заврат,дужност је људска пресвијетла“.Ови стиховима те поздрављам и желим ти здравље и срећу.
  Радосав

  • Небојша Says:

   Видим да некима још није познат мој став око странака, па и радикала, али понављаћу то колико год треба, ми Срби треба да се опаметимо једном за свагда. Слушао сам једном Чавошког када је причао како се формирала ДС, деведесетих, и одмах ми је била јасна шема, за све патије. Причао је како је имао огромно поверење у неког типа када је створен ДС, пре Ђинђића (ДС су формирали Чавошки и покојни академик Никола Милошевић, али када су видели с ким имају посла, брзо су напустили странку) који је долазио у његов стан, овај му се поверавао до детаља, веровао му је, али се после испоставило да је тај његов „пријатељ“ и члан ДС-а, уствари „кртица“ човек из ДБ-а који је цинкарио Чавошког. Није му реко име, али Чавошки каже да је после та кртица прешла у СПС.

   Дакле, јасно је да свака странка има неког из ДБ или како се већ зову, свака странка има неку „кртицу“ тако да неко ко је на врху пирамиде власти, а странке то нису, има потпуну контролу дешавања, усмеравања, преусмеравања…

   И пре тога ми је било јасно да су код нас Срба странке апсолутно зло! То је јасано када се погледају историјска дешавања. Нама су потребне не партије те је*ене странке, већ нека родољубива организација СА ПОТПУНО НОВИМ ЉУДИМА КОЈИ НИКАДА НИСУ У ЖИВОТУ БИЛИ НИТИ У ЈЕДНОЈ СТРАНЦИ! Имамо ми такве људе, само треба да крену са организовањем самих себе и народа, јер народ без неке добре родољубиве организације не може ништа сам.

   Људи више ником не верују, какви радикали, сви нас само је*у, све је то шибицар до шибицара, „пљачкаши“ људских душа!

   Можеш ти да причаш против овог квислиншког и пљачкашког режима шта хоћеш, по сајтивима, блоговима, мањим телевизијама, трибинама, брига режим за то, њима је само битно да нико организовано не изводи народ на улицу, а причај о њима шта хоћеш, брига њих за то, они знају да је то само „вентил“ за народ, јер ето… неко прича оно што народ жели да чује па му је мало лакше, барем се нешто нада, очекује… и тек када народ неко организовано позива испред Скупштине, тек онда им је то опасност.

   По таквим активностима се познају све опозиционе странке, али када је било најпотребније није их било нигде, нити од радикала, нити од читаве тзв. „опозиције“.

   Па да почнемо…

   Зашто Радикали, на миран начин, како је предложио професор Грујић, не иду на рушење Тадића, без капи проливене крви, који је прекршио Устав на парламентарним изборима 2008-ме, јер по Уставу није могао истовремено као предсдник ДС-а, да се кандидује као носилац листе „За европску Србију – Борис ТАДИЋ“. Потребно је да се скупи минимум 100.000 (а убеђен сам да би их били и милион!) потписа грађана са за захтев за референдум о обарању Тадића! Који крши Устав, и тада по сили закона Скупштина је обавезна да распише референдум. Три године радикалима стоји та опција, свим шибицарским партијама, и нико то не чини, а радикали само кукају по тв екранима о Тадићу, ко бабе нарикаче, „он је издајник“… што га неће сменити.

   Јер…

   Тадић крши устав, будући да је на изборима 2008-ме био носилац предизборних листи („За европску Србију – Борис ТАДИЋ“) а то није мого да буде као председник Републике, јер је то противуставно, што се види из следећег:

   ********
   Ево шта каже Члан 6 Устава Србије:

   „Нико не може вршити државну или јавну функцију која је у сукобу са његовим другим функцијама, пословима или приватним интересима.
   Постојање сукоба интереса и одговорност при његовом решавању одређују се Уставом и законом.“

   Неспојивост функција

   Члан 115.

   Председник Републике не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност.

   ********

   Тадић, као што је познато, као Председник Србије (поново је изабран на ту функцију фебруара 2008-ме), није дао оставку на место председника Демократске странке за време ванредних парламентарних избора који су се окончали маја 2008-ме. Будући да по Уставу Србије, Тадић не може истовремено да буде и Председник Републике и као страначки лидер своје партије носиоц изборне листе (био је носиоц листе „За европску Србију – Борис ТАДИЋ“), тиме је он свесно злоупотребио функцију Председника Републике Србије ради политичке изборне користи, што значи да су све остале странке биле у неравноправном положају. Затим, у децембру 2010-те Тадић је поново био изабран за председника своје странке што нам говори да он скоро 3 године активно крши Устав!Самим тим, од 11-ог маја 2008-ме ДС спроводи власт неуставно и нелегитимно, и све одлуке у том периоду које је ДС донео у коалицији са СПС-ом су неуставне, незаконите, нелегитимне и противуставне!

   О том кршењу, свесном кршењу Устава од стране Тадиће можете детаљно прочитати са овог линка

   Захтев за оставку Бориса Тадића:
   http://goo.gl/qGZdz

   Зашто ово све нису урадили радикали?

   Да организују у свим градовима прикупљање потписа грађана за захтев за референдум о обарању Тадића?

   Зато што су шибицари!
   Исто као и ДС, ДСС, СНС, СПС, СПО, ЛДП, ЛСВ, итд…!!

   Радиклали непрекидно говоре да ће процесуирати ове властодршце кад дођу на власт, међутим тренутни властодршци не крше власт, већ законе, тако да организоване протесте грађана опозиција треба да организује када види да се крше закони и Устав, али видимо да то не раде.

   Где је била фолирантска СРС када се у Скупштини доносила антисрпска резолуција о Сребреници, где! Месецима пре тог 31.03.2010. када се усвајала сребреничка резолуција, СРС је знала да нам властодршци спремају издајничку резолуцију, и уместо да најаве масама дан када ће бити протест против те резолуције, ДА СЕ ЊЕНО ДОНОШЕЕ СПРЕЧИ, они се само ограничавају на кукање на тв екранима, у Скупштини, ко бабе нарикаче!

   Неће од тога да се уплаши власт, од испразне реторике, и не донесе ту антисрпску резолуцију са непроцењивом штетом по Србију, већ од масовног грађанског протеста!!

   Зашто Радикали нису организовали уличне протесте против те антисрпске сребреничке резолуције?

   Зато што су шибицари!

   Зашто радикална странка није помогла Алексића, да анимира своје чланство ширем Србије, да у што врећем броју дођу путем бесплатних аутобуса на протест против ГМО, Кодекса Алиментаријуса и Кемтраилса, који је одржан 05.06.2011. у Београду а заказан је 3 месеца пре тога?

   Био сам тамо, дошло је само 500 људи!?

   То је суштински протест, јер ако биолошки пропаднемо, џаба нам свака друга борба! Да можда на радикале не делује ГМО, и сви ти отрови?

   Зашто радикали нису организовали протест испред Скупштине када је Тадић доносио издајничку резолуцију поводом КиМ-а у УН-у, коју су у ствари писали непријатељски оријентисан фактор према Србима из ЕУ?

   Зашто радикали нису организовали протест грађана, када је Тадићев издајнички режим прекршио сопствену декларацију у Скупштини 30.07.2011. о КиМ-у, када је деонета одлука да се не иде у преговоре, док се ситуација не врати на претходно стање, пре напада Тачијеве РОСЕ?

   Зато што су шибицари…!

   Наши свеуништавајући нихилистички политичари не либе се да нас понижавају, говорећи нам отворено да су нас обмањивали и лагали, попут Динкићевих свесно лажних обећања за бесплатне акције од 1000 евра.

   Сваки правник зна, и без овог Динкићевог признања о превари, да је то кривично дело злоупотребе службеног положаја ради придобијања политичке користи у изборној кампањи, јер је сва та лажна обећања дао као министар економије и регионалног развоја. Да се подсетимо, Динкић је 7 јуна 2007-ме свесно обмануо милионе грађана, тврдећи да ће сви пунолетни грађани који до тада нису учествовали у процесу приватизације, у наредној 2008-ој години добити бесплатне акције у вредности од 1000 евра.

   Рокови за исплату су одавно истекли, грађани су преварени, и по кривичном закону Србије то је злоупотреба службеног положаја у давању лажног обећања награде, односно то је класична превара, јер милиони грађана нису добили тих 1000 евра!

   Зашто радикали нису анимирали грађане широм Србије да потпишу милионску тужбу против Динкића због злоупотребе злужбеног положаја ради политичке користи?

   Зашто то нису урадли? Имају правни основ за то у законма Србије.

   Зашто сада, када је Динкић недавно признао обману, нико од тих Радикала не анимира преварене грађане да потпишу милионску тужбу против Динкића?

   Зар им треба да дођу на власт па да то ураде?
   Наравно да не, тужбе се покрећу ослањањем на законе.

   Ето, ово што важи за радикале важи за сву ту је*ену „опозицију“.
   Србији требају потпуно нови људи, часни и поштени, који су спремни на жртву ради општег добра!

 8. Vučko Says:

  „Лепо је све то, али теба нешто КОНКРЕТНО УРАДИТИ „.

  ВЕЛИКИ МИТИНГ СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ „СРБИЈА НЕЋЕ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ, СРБИЈА ХОЋЕ ШЕШЕЉА“

  БЕОГРАДСКА АРЕНА, субота 25. фебруар, у 13.00 часова

  Сви који желе да дођу на митинг треба да се јаве најближем општинском одбору Српске радикалне странке који ће организовати превоз до „Београдске арене“.

  • Небојша Says:

   Да, лепо је све то, али где су радикали били када је било ПОТРЕБНО све ово што сам споменуо горе конкретно урадити ради српског народа?

   Нигде…!

   Они су шибицари, фолиранти…!

   Сад када се приближавају избори мамче људе митинзима, стара шема свих „опозиционара“ пред изборе…

   „кад ми дођемо на власт… ми ћемо…“

   Фут…!

   Само нови људи доносе промене, доста нам је старих превараната, шибицара људских душа…!

 9. Kasius Says:

  Gospodine Radoslave ovaj moj komentar ste videli slucajno i nije bio namenjen za javno objavljivanje, nisam imao nameru da ga vidite ni vi a ni ostali posetioci bloga, jer da je tako obraćao bih se u njemu vama a ne Nebojši.
  Sa Nebojšom sam odranije imao dogovor da više ne objavljuje bilo šta što ja napišem, pa sam komentar poslao njemu kao poruku, da obrati pažnju na to da neko poziva ljude da glasaju za radikale.

  Da spominje Deretica a ne poziva da se glasa za njega ni za tu novu stranku koja nije iz iste fabrike kao ove ostale na sceni.

  Nisam imao vremena da mu pišem široku privatnu poruku sa objašnjenjima jer sam bio u ogromnoj žurbi nego je moja poruka ( komentar ) stajala tacno tu u temi gde je i njemu zgodno da sve brzo sagleda, medjutim on je omaškom pomislio da ja stvarno želim da komentarišem javno i pustio poruku da je svi vide. Shvatićete nadam se da vam nisam imao nameru zalepiti etiketu predizbornog DB provokatora, vec sam to samo Nebojši stavio kao podsetnik da se moguće radi i o tome.

  Dakle sve što sam napisao, je bilo napisano samo Nebojši a ne za javnost.

  Inace što se mog mišljenja o politici tiče ja bih je ukinuo kao jedno nemerljivo štetno i beskorisno parazitsko zanimanje, a bolje je da vam nekažem šta bih ja radio sa političarima.

  Gospodinu Vučku imam da kažem da ja stvarno znam strasno puno i previše o radikalnoj stranci i Šešelju, ali samo negativne stvari pozitivnih nema, kao što znam strašno puno i o svim ostalim strankama 99,99% negativnog skoro nista pozitivno.

  Znam i to da gospodin Vučko kao i mnogi ostali nezna ko je uopšte taj njegov idol Šešelj ( mislim na njegov lični identitet ) navodno bivši kum Vuka Draškovica i bivsi ( zbog odsustva Debelog ) mentor Čede ciganina Jovanovića ( čast i poštovanje svim čestitim ciganima koji se stide Čede ).

  Gospodine Vučko vi ste jako naivni i suvise emotivni molim vas kao Srbina ispravnog, osecam, da dobro promislite o svemu, hladne glave i bez suvišnih emocija koje vas zaslepljuju, da informacije potražite na pouzdanijim i upucenijim izvorima i shvatite da je projekat TITO uveo novi vid agenture, ljude koji su rodjeni u Srbiji, javno važe za Srbe a Srbi nisu.

  Rođeni su sa lažnim identitetima, osobe koje se vode kao njihovi roditelji nisu njihovi roditelji njihovi roditelji su tajna. Naprimer samo jedan njihov roditelj ( ženski ) je Srbskog porekla i taj jedan je fizički uklonjen malo nakon rodjenja te osobe.

  Nekima oba roditelja nisu Srbi ali zvanicno na papiru jesu.

  Ti lazni Srbi su od rodjenja skolovani i obučavani za rad na uništenju Srba i Srbije i oni sada upravo demonstriraju i sprovode svoje skolovanje u praksu i delo.

  Neki Srbi gospodine Vučko ove stvari znaju ( kako bismo rekli uživo ) vi samo malo vremena odvojite i malo volje uložite da ih pronađete i poslušate šta imaju da kažu o tim stvarima o kojima vi očigledno i neslutite da postoje, jer su previse fantastične za vaš a i pojmove većine drugih ljudi.

  Vi gospodine vučko tako naivno zvucite kao da ste obrazovani pomocu crtanih filmova.

  Tih par opaski koje sam vam napomenuo o stvarnosti, su takve, baš zato što to ne smišljaju i ne koordiniraju tako naivni ljudi kao što ste vi, već jako, jako namazani, visoko inteligentni i pokvareni tipovi, visoko obrazovani i obuceni za te ultra pokvarene radnje i akcije a za razliku od vas apsolutno ne emotivni, usput i jako dobro plaćeni i nagrađeni.

  To što oni smišljaju i rade vi nemate maštu ni da sanjate, verujte mi na reč, ako neverujete proverite, ali morate puno da učite ako stvarno želite da saznate.

  Želim vam srećno učenje.

  Pronađite neke osobe iz okruženja Vojvode Momčila Đujića i pitajte njih o Šešelju, što pre budete napravili prvi korak u učenju brže ćete izići iz zablude a kada iz nje iziđete obavestite i druge da su u zabludi.

  Na sceni su samo stranke koje su u podobnom programu neprijatelja Srba i Srbije neke sitne su nestale same neke koje su ozbiljno smetale kao što je stranka Bogoljuba Karića koja nije bila u programu i koju je on naivno krenuo da vodi mimo i na smetnju tog programa u momentu kada je počeo da stvarno jača i pridobija ogroman broj pristalica uklonili su ga pretnjama i nameštaljkama, nije on ništa pošteniji od njih ali je isao mimo programa i time što je sve vise glasača privlačio, postajao je sve veća smetnja za njih, za dlaku je izvukao živu glavu pobegao, primirio se i od tada ga oni i ne spominju. Setite se svi toga da biste lakše razmišljali o celoj toj zloj mašineriji.

  Bez obzira na to što sam totalni protivnik bavljenja politikom nemam ništa protiv toga da svi Srbi glasaju za stranku Jovana Deretica koja je isto mimo sistema zla i predlažem vam svima da to uradite kao sto i gospodin Radoslav želi, isto radi grupisanja glasova na stranu Srbije a suprotno od neprijatelja Srba i Srbije jer to je trenutno jedina stranka na strani Srbije druge nema, sve ostale su duboko neprijateljske to će vam i dokazati to što će i nju munjevito nastojati da uklone na silu.

  Ali mišljenja sam da nikakva politika nije rešenje, nego je rešenje, ukidanje svih institucija tog zlog sistema jednom opstom neposlušnošću i opštim bojkotom svih njegovih poluga moći jedno hrabro ponašanje kao da ga nema to je kao da mu je zatvoren dovod kiseonika i on će sam da umre prirodnom smrću od nedostatka vazduha.

  Žao mi je što se događa da ponovo javno pišem ali desilo se slučajno, kako kažemo ko zna zašta je to dobro.

  Ovo sam napisao da otklonim zabune a nisam raspolžen da sa bilo kime polemišem dalje.

  Pozdrav svima.

 10. Vučko Says:

  Vi „Kasius“ ste mnogo fini i pametni ali mnogo vređate i podcenjujete ljude. Što nije u redu i nije pošteno sa vaše strane.To je ružna osobina za svakog a pogotovo za čoveka koji je „visoko produhovljen“.
  Možda sam ja „… obrazovani pomocu crtanih filmova.“ ali moj JEDAN od izvora saznanja su: Miloš Milojević, Lazo M. Kostić, Miloš Crnjanski, Jovan Deretić, Smilja Avramov , Kosta Čavoški, Vasilije Krestić, Milo Lompar, Predrag Dragić Kijuk …. itd ! Svi su oni u VELIKOJ ZABLUDI i SLEPI I NAIVNI !!! A šta reći za običnog čoveka !?! Kako on da ODABERE „PRAVOG“ LIDERA?!? Da nije i Karađorđe Petrović „podmetnut“ od centara moći!!! Ili NIJE pa čekamo NOVOG Karđorđa!!! I taj bi u vašem „sistemu zla“ bio obeležen kao „prljav politikant“! Da mi je znati ko ga plaća!?!
  Vojvoda Momčilo Đujić nije neprikosnoveni izvor mog saznanja a ni Šešelj!?!

  Zato predlažem „Kasius“ jednu molbu. Da više ne budemo glupi i slepi predložite Vi vaš IZVOR ZNANJA pa da PROGLEDAMO!!! Navedite mi najmanje „tri izvora saznanja“(knjige,neki sajt i sl.) da saznamo o Svetu i politici kako više ne budemo NIČIJE OVCE i slepi poslušnici! Je li u redu?
  „Čovekovo delo više govori o njegovoj pameti“. Pozdrav!

 11. Kasius Says:

  Gospodine Vučko ako sam vas uvredio izvinjavam se.

  I molim, da završimo ovu nesvrsishodnu raspravu tako što ću ja priznati da sam glup, živim u zabludama i neznam ništa, čak ni na kojoj planeti živim, da se obrazujem pomoću stripova i crtanih filmova, ali ako verujete da ja to radim iz istih pobuda kao što su vaše u korist Srbije i Srba nadam se da ćete mi oprostiti.

  Još jednom vam se izvinjavam duboko kao i gospodinu Radoslavu i odoh da nešto ne pokvarim pošto očigledno neznam ništa.

  Pozdrav svima i izvinjavam se i vama izgleda da sam usao na pogresna vrata i to potpuno go a sistem kaze, da je sramota ići go i to strogo zabranjuje i kažnjava oštrim merama.

 12. Vučko Says:

  Gospodine Kasius, nema potrebe da se izvinjavate, ali ima POTREBE da mi date Vaše izvore znanja i saznanja.To je bila moja molba koju ste namerno preskočili. Zato Vas ponovo molim da mi date neke naslove,literaturu,sajt i slično kako bi NEŠTO VIŠE SAZNAO O SVETU !!! Ja sam spreman da učim i ŽEDAN SAM ISTINE. To iskreno želim. Prema tome, budite ljubazni pa me uputine na neke naslove. To najozbiljnije tražim od Vas.
  „Ja znam da ništa ne znam“ (Sokrat). Molim odgovor. Pozdrav!

  • Небојша Says:

   Господине Vučko,

   Не треба вама никакво знање, немате потребе да молите нешто да вам се да знање, већ сте га добили на овом сајту, о радикалној странци, да су фолиранити и шибицари који нису деловали и организовали народ на протесте испред скупштине када је било најпотребније У АКТУЕЛНОМ И ДАТОМ МОМЕНТУ, А НЕ:

   „КАДА ДОЂЕМО НА ВЛАСТ МИ ЋЕМО….“!

   Шта ћете бре…?
   Ништа, ништа, фут, фолирање!!!
   Чак сте то и потврдили, рекавши:

   „Лепо је све то, али теба нешто КОНКРЕТНО УРАДИТИ „.
   ВЕЛИКИ МИТИНГ СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ „СРБИЈА НЕЋЕ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ, СРБИЈА ХОЋЕ ШЕШЕЉА“

   Дакле, овде се види да је кампања радикалне странке, тих фолираната и шибицара кренула путерм блогова, сајтова, то потврђујете ви сами, на јефтин начин сте се офирали да сте члан радикалне странке, а чак сте и цинични са овим:

   „Лепо је све то, али теба нешто КОНКРЕТНО УРАДИТИ „.

   Дакле, ви потврђујете тачност свега овога горе што сам изнео за радикале, али то конкретно што требамо учинити је да без обзира на чињеници да су радикали фолиранти, ви упућујете људе да иду на митинг тих фолираната?!

   То је чист бескрупулозни цинизам и агитивање једног радикала за своју странку!
   Не итересује вас надод, или тобоже неко знање, већ само уски страначки интереси, радикалски, то се лепо види.

   Било би боље да прихватите ово знање што сте добили о радикалима, да се ишчланите из радикала и да се учланите у Деретићеву организацију „Слободна Србија!»“ која се шири, и сами сте помињали да треба да се гласа за Деретића.

   Знам, биће вам тешко, радиће емоције, везани сте за радикале, али већ сте спознали истину о радикалима која вас може прочистити.

 13. Vučko Says:

  Gospodine Nebojša,
  Mislim da nije u redu da mi odgovarate umesto „Kasiusa“ i da ga na „neki“ način štitite .Ja sam tražio od njega da mi predoči , SVOJE IZVORE SAZNANJA I ZNANJA i ništa više!?! Je li to neki problem ? Ja sam svoje izvore izneo u javnost a on ne može da me udostoji da kaže samo „NEKE“ izvore svog saznanja!?! Zašto, u čemu je tu problem!!?! Strogo povreljivo? Ne tražim nikavu milostinju već NEGOVE IZVORE SAZNANJA !!!

  Nebojša, mnogo si grašan ( grešiš) u odnosu na stav prema Srpskoj radikalnoj stranci. Ne želim da dalje polemišem u vezi SRS, ali bih te podsetio, na pokušaj NJENOG RAZBIJANJA 2008.g. od strane OLOŠA , Nikolića i Vučića ! To je bio takav NOGDAUN da bi retko koja druga stranka „PREŽIVELA“ a Radikali su taj nogdaun preživeli i „malo“ ojačali.
  Da se razumemo, nisam ja ortodoksni radikal ,slepo-poslušni partijac.Imam je i „malo“ mozga u glavi i neko svoje „ja“!?! Moj stav je jasan: SVE PATRIOTSKE SNAGE MORAJU DA SE UDRUŽE protiv ove vladajuće kuge koja razara i unišava Srbiju !!!
  Nebojša, tvoj predlog nije loš, za Slobodnu Srbiju, jer cenim Jovana Deretića. Međutim, ja predlaže bolju kombinaciju .
  Da pređem ja u DVERI SRPSKE. Ljudi iz Dveri su ODLIČNI !!! Pošto su Dveri pokret a ne stranka i okupljaju sve PATRIOTSKE stranke, patrotska Udrženja i slično u JEDINSTVEN FRONT za spas Srbije. Ovako rasparčani teško da dođemo do pobede .Sloboda Šešelju, Sloboda SRBIJI !!! Za Slobodnu Srbiju !!!

  P.S Pozdrav za „Kasiusa“ (I.A.A.I)

  • Небојша Says:

   Господине Vučko,

   Не одговарам ја уместо Kasiusa нити га штитим, већ пишем у своје лично име и не грешим душу око радикала, јер ове истине о њима увиђају сви обични људи, а то сам аргументовао убедљиво што нико не може да порекне, јер је народ сведок тога! Баш када су били најјачи радикали су требали да изводе народ на протест, пред скупштином, због пљачкашке приватизације и свега осталог што сам писао.

   Али нису то урадили….!!!

   Све што сам реко за радикале у горњем коментару, важи и за Двери (те моје критике постоје на сајту), и они су то могли да ураде, јер су као организација постојали и тада, као и сада, али нису, тако да сам и ту јасан.

   Сваки ваш следећи коментар око Касијуса да би се препирали око ваших знања и извора ћу обрисати, јер не желим никакво бабско препирање преко мог сајта!

   Тачка!

   Што се тиче ДБ-а немамо ми никакав ДБ, све њих контролишу стране обавештајне службе, наша државна безбедност је само њихов сервис! Велики брат све то контролише и позицију и „опозицију“!

   Земља нам је шупља ко швајцарски сир!
   То је јасно свакоме клинцу!

   Радикали су фолиранти, не гласајте за њих народе, молим вас!!!

   Имате Деретића и његову Слобиодну Србију. Због разних фолираната и шибицара на политичкој сцени историчар Деретић је био принуђен да размишља о политици. Али он је чист, није био ни у једној од тих шибицарских партија, политика га није ни интересовала, али ето одлучио је да повуче и тај корак, корак формирања патриотске организације за промене које народ жељно очекује, да се отарасимо свих дугогодишњих шибицара који нам непрекидно пљачкају душе!

   Ко је заинтересован за Деретићеву организацију „Слободна Србија“ може на сајтзу погледати програм. Деретића цене и Руси, тако да је по питању контаката са русима он најбољи човек, као и Никола Алексић.

 14. Vučko Says:

  Za Radikale a pogotovo za njegovog lidera Vojislava Šešelja, NISI U PRAVU!!!
  Za Dveri, NISI U PRAVU!!! T A Č K A !!! Ali ne vredi !?! Laku noć, Gospodine Nebojša !

  „Dajte mi oslonac i dovoljno dugačku polugu, pokrenuću i kuglu zemaljsku“.
  Arhimed i Tesla

  • Небојша Says:

   Годсподине Vučko,

   Не подмићи ми Шешеља подмукло којег нисам ни помињао, шибицару један!!!!!

   Марш напоље Радикали из политичког живота у Србији, Марш!!!

   И за

   радикале, и за Двери

   сам у праву, ево неумољивих чињеница!!!

   Поново, поново, и поново.
   Њихова тачност је убитачна!!

   Ово још нисам споменуо, али је веома битно…

   Ево, једне најбитније ствари коју ни Радикали ни Двери не потенцирају, а то је да код нас влада мањински партламентарни изборни систем.

   Шта то значи?

   То значи да ако изађу 100 човека на гласање, избори су успели. И нормално, сви послушни партиски чланови свих странака обично изађу, гласају, и без обзира што је излазност грађана испод 50% избори су успели.
   То значи да у овој земљи на влада воља народа, воља већине, већ воља уско интересних партијских кланова којима је општи интерес задња рупа на свирали!
   Зашто су „демократе“ донела такав мањински систем?

   Па једноставно, они знају да им сви ми грађани апсолутно ништа не верујемо, толико пута смо били преварени, плашили су се да ако остане већински изборни систем, па ако грађани не изађу у великој мери на изборе због незадовоства и ако то буде испод 50% грађана, морало би да се иде на поновно оснивање уставотворне скупштине, и то би помрсило рачуне партијских кланова, а народ би имао шансу да уз помоћу нових људи доведе часну и поштену елиту на власт.

   Ето, то је главно нашта пре следећих избора треба да се инсистира, да се врати старти већински изборни систем за Парламент, и то највише одговара опозицији, и народу, али „опозиција“ то не тражи, ни Радикали, ни Двери, да се промени изборни систем, да се поново на парламентарном нивоу успостави већински изборни сисатем, воља већине, а не уских патијских кланова.

   Зашто

   Радикали и Двери

   , на миран начин, како је предложио професор Грујић, не иду на рушење Тадића, без капи проливене крви, који је прекршио Устав на парламентарним изборима 2008-ме, јер по Уставу није могао истовремено као предсдник ДС-а, да се кандидује као носилац листе „За европску Србију – Борис ТАДИЋ“. Потребно је да се скупи минимум 100.000 (а убеђен сам да би их били и милион!) потписа грађана са за захтев за референдум о обарању Тадића! Који крши Устав, и тада по сили закона Скупштина је обавезна да распише референдум. Три године

   радикалима и Дверима

   стоји та опција (!!!), као и свим осталим шибицарским партијама, и нико то не чини, а

   радикали и Двери

   само кукају по тв екранима о Тадићу, ко бабе нарикаче, „он је издајник“… што га неће сменити.

   Јер…

   Тадић крши Устав, будући да је на изборима 2008-ме био носилац предизборних листи („За европску Србију – Борис ТАДИЋ“) а то није мого да буде као председник Републике, јер је то противуставно, што се види из следећег:

   ********
   Ево шта каже Члан 6 Устава Србије:

   „Нико не може вршити државну или јавну функцију која је у сукобу са његовим другим функцијама, пословима или приватним интересима.
   Постојање сукоба интереса и одговорност при његовом решавању одређују се Уставом и законом.“

   Неспојивост функција

   Члан 115.

   Председник Републике не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност.

   ********

   Тадић, као што је познато, као Председник Србије (поново је изабран на ту функцију фебруара 2008-ме), није дао оставку на место председника Демократске странке за време ванредних парламентарних избора који су се окончали маја 2008-ме. Будући да по Уставу Србије, Тадић не може истовремено да буде и Председник Републике и као страначки лидер своје партије носиоц изборне листе (био је носиоц листе „За европску Србију – Борис ТАДИЋ“), тиме је он свесно злоупотребио функцију Председника Републике Србије ради политичке изборне користи, што значи да су све остале странке биле у неравноправном положају. Затим, у децембру 2010-те Тадић је поново био изабран за председника своје странке што нам говори да он скоро 3 године активно крши Устав!Самим тим, од 11-ог маја 2008-ме ДС спроводи власт неуставно и нелегитимно, и све одлуке у том периоду које је ДС донео у коалицији са СПС-ом су неуставне, незаконите, нелегитимне и противуставне!

   О том кршењу, свесном кршењу Устава од стране Тадиће можете и ви

   РАДИКАЛИ и ви ДВЕРИ

   прочитати са овог линка

   Захтев за оставку Бориса Тадића:
   http://goo.gl/qGZdz

   Зашто ово све нису урадили

   Радикали и ДВЕРИ!!!

   Да организују у свим градовима прикупљање потписа грађана за захтев за референдум о обарању Тадића?

   Зато што су шибицари!
   Исто као и ДС, ДСС, СНС, СПС, СПО, ЛДП, ЛСВ, итд…!!

   Где је била фолирантска

   СРС, као и ДВЕРИ

   када се у Скупштини доносила антисрпска резолуција о Сребреници, где! Месецима пре тог 31.03.2010. када се усвајала сребреничка резолуција,

   СРС као и Двери

   су знала да нам властодршци спремају издајничку резолуцију, и уместо да најаве масама дан када ће бити протест против те резолуције,

   ДА СЕ ЊЕНО ДОНОШЕЕ СПРЕЧИ (!!!)

   , они се само ограничавају на кукање на тв екранима, у Скупштини, а Двери по сајтовимако бабе нарикаче!

   Неће од тога да се уплаши власт, од испразне реторике, и не донесе ту антисрпску резолуцију са непроцењивом штетом по Србију, већ од масовног грађанског протеста!!

   Зашто

   Радикали или ДВЕРИ

   нису организовали уличне протесте против те антисрпске сребреничке резолуције!!!

   Зато што су шибицари, фолиранти, калкуланти!

   Зашто

   радикална странка, као и ДВЕРИ

   нису помогли Алексића, да анимирају своје чланство ширем Србије, да у што врећем броју дођу путем бесплатних аутобуса на протест против ГМО, Кодекса Алиментаријуса и Кемтраилса, који је одржан 05.06.2011. у Београду а заказан је 3 месеца пре тога?

   Био сам тамо, дошло је само 500 људи!?

   То је суштински протест, јер ако биолошки пропаднемо, џаба нам свака друга борба! Да можда на

   радикале и чланове Двери

   не делује ГМО, и сви ти отрови?

   Зашто

   радикали или ДВЕРИ

   нису организовали протест испред Скупштине када је Тадић доносио издајничку резолуцију поводом КиМ-а у УН-у, коју су у ствари писали непријатељски оријентисан фактор према Србима из ЕУ?

   Зашто

   радикали или ДВЕРИ

   нису организовали протест грађана, када је Тадићев издајнички режим прекршио сопствену декларацију у Скупштини 30.07.2011. о КиМ-у, када је деонета одлука да се не иде у преговоре, док се ситуација не врати на претходно стање, пре напада Тачијеве РОСЕ?

   Зато што су шибицари, калкуланти…!

   Наши свеуништавајући нихилистички политичари не либе се да нас понижавају, говорећи нам отворено да су нас обмањивали и лагали, попут Динкићевих свесно лажних обећања за бесплатне акције од 1000 евра.

   Сваки правник зна, и без овог Динкићевог признања о превари, да је то кривично дело злоупотребе службеног положаја ради придобијања политичке користи у изборној кампањи, јер је сва та лажна обећања дао као министар економије и регионалног развоја. Да се подсетимо, Динкић је 7 јуна 2007-ме свесно обмануо милионе грађана, тврдећи да ће сви пунолетни грађани који до тада нису учествовали у процесу приватизације, у наредној 2008-ој години добити бесплатне акције у вредности од 1000 евра.

   Рокови за исплату су одавно истекли, грађани су преварени, и по кривичном закону Србије то је злоупотреба службеног положаја у давању лажног обећања награде, односно то је класична превара, јер милиони грађана нису добили тих 1000 евра!

   Зашто

   радикали или ДВЕРИ

   нису анимирали грађане широм Србије да потпишу милионску тужбу против Динкића због злоупотребе злужбеног положаја ради политичке користи?

   Зашто то нису урадли? Имају правни основ за то у законма Србије!!!

   Треба им власт!!!
   Фут!!!

   Зашто сада, када је Динкић недавно признао обману, нико од тих

   Радикала или из ДВЕРИ

   не анимира преварене грађане да потпишу милионску тужбу против Динкића!!!

   Зар им треба да дођу на власт па да то ураде?
   Наравно да не, тужбе се покрећу ослањањем на законе!!!

 15. Vučko Says:

  Laku noć, Gospodine Nebojša !

  P.S. Проф. др Војислав Шешељ је један од оснивача и председник Српске радикалне странке од њеног оснивања, 1991. године. Sloboda Šešelju !!!

  • Небојша Says:

   И шта стим што је Шешељ основао странку?
   Ви сте нула, фолиранти, шибицари!!!
   Марш из политичког живопта Србије, марш!!!
   Не радикали, не!!!

 16. Vladimir Says:

  „… И пре тога ми је било јасно да су код нас Срба странке апсолутно зло! То је јасано када се погледају историјска дешавања. Нама су потребне не партије те је*ене странке, већ нека родољубива организација СА ПОТПУНО НОВИМ ЉУДИМА КОЈИ НИКАДА НИСУ У ЖИВОТУ БИЛИ НИТИ У ЈЕДНОЈ СТРАНЦИ! Имамо ми такве људе, само треба да крену са организовањем самих себе и народа, јер народ без неке добре родољубиве организације не може ништа сам…“ (Nebojša)

  Upravo tako – to treba cijelom regionu. Ljudi nikako da shvate da režimi koji su ili došli iz rata ili iz mafijaških struktura ne mogu biti srećni po zemlju, ma o kojoj se radilo. Istorija je to pokazala, i ona je jedina činjenica, a ako nemamo nijednu drugu dokazanost imamo naše živote koji su bili svjedoci toga i danas su još uvijek. Iz socijalističkog sistema proizašlog iz bratoubilačkog rata 1941-1945 proizašao je bratoubilački rat 1991, odatle režimi iz rata, korupcija i kriminal, a iz njih krimos političke strukture. Svako nastavljanje podržavanja tako za Dušu razarajućih struktura široke lepeze kvazikvaliteta jeste samo nastavljanje Patnje i Nazadovanja. To važi za čitav region. Ako se narod nije opametio i uvidio da su Skupštine samo mjesta praznih priča i zamlaćivanja masa starih i relativno novih, onda se nikad opametiti neće i nema šta da očekuje drugo nako da bude totalno duhovno a onda i fizički zbrisan ne od nekog spoljnjeg već od svog domaćine i svoje naivnosti beskonačne.
  Stvari su vrlo ozbiljne što se tiče stanovišta Duha naroda, i nisu nimalo za šalu. Žalosno je vidjeti samo kako gospoda još od 1990. u regionu nemaju sluha osjećaja i saosjećaja za duše naroda, nego ljude vuku u sve veći bezdan. Njihova destruktiva , dakle svih političara regiona, tolika je da oni uopšte izgleda nemaju namjeru da ostave išta zdravo ili da načine išta zdravo, a još misle da prostor čine zdravim za svoje unuke. Oni misle da će vječno živjeti i da će njihovi unuci i praunuci sjutra živjeti u zdravim sistemima. To sljepilo pored očiju… Tijelo im nije crkva jer u njoj nema životne sile ni duha. A lobanja im nema prijemnik i odašiljač zvani mozak, već izgleda neku kašu u kojoj Razum izgleda nikad neće ući jer je očito nemoguće.

 17. Радосав Says:

  Поштовани Касијусе!
  После Вашег кратког обраћања мени увидео сам да смо скоро у потпуности истомишљеници.Имамо мало простора за дубље изношење својих ставова али се са Вама у потпуности слажем по свим питањима која се тичу наше Србије.Ја сам ветеран из два рата тако да ми је Србија у Срцу од кућног васпитања до данас и тако ће бити док сам жив.Полетео сам ја 1999.год на сто авиона и имао сам среће да преживим,али зарад мојих другова који ту срећу нису имали никад нећу издати ни Србију ни свој народ.То можда потврђује да не радим за ДБ коју органски не подносим,а СРС сам споменуо као мени једину националистичку странку колико је мени познато.Не знам много ни о једној странци,ни и њиховим „радњама“ али из личног живота видим да је то катастрофа.Уздам се једино да ћемо успети да оформимо „СЛОБОДНУ СРБИЈУ“ Академика Ј.И.Деретића па шта нам бог да.Са најлепшим жељама и добрим здрављем од Радосава.ЖИВЕЛА ВЕЧНА СРБИЈА.
  Радосав – Дробњак са Жабљака

  • Небојша Says:

   Да би неке ствари биле јасније, морам да кажем следеће. Овом радикалу Vučku забранио сам коментарисање, јер је слао такве коментаре са циљем да се расправа птретвори у бабску препирку између њега и мене, хтео је у то да ме увуче да би маскирао НЕУМОЉИВЕ АРГУМЕНТЕ ДА СУ РАДИКАЛИ ШИБИЦАРИ и фолиранти. Нападао ме је лично са разним провокацијама и једно 2-3 дана је слао те коментаре које нисам објављивао. Све је покушавао, али није успео да ме увуче, како је мислио, у те расправо где би он нападао мене, ја њега, и када је видео да му нуће објавити коментаре, последњи покушај је био да наводно нећу да му објавим коментар, јер ме је као „матирао аргументима“ :-), а у ствари изфрустрирано је нападао мене КАДА ЈЕ СХВАТИО ДА ЈЕ САМ СЕБЕ МАТИРАО, јер док сам набрајао оно шта су радикали требали да раде изводећи народ испред скупштине, а нису, он се демаскирао и матирао овим:

   „Лепо је све то, али треба нешто КОНКРЕТНО УРАДИТИ “

   Значи сам је признао да сам у праву, да када су радикали требали да изведу народ испред скупштине због обарања Тадића, антисрпске резолуције о Сребреници итд… и каже да треба нешто конкретно урадити, односно да се иде на митинг радиклалне странке у арени?! Док све оно што сам навео да су радикали требали урадити, а нису, било је још конкретније, заправо ТО ЈЕ БИЛА ПРАВА СТВАР, извести народ пред скупштину када треба нека акција Тадићевог ОКУПАТОРСКОГ режима да се спречи, да се барем покуша… и тако се пошаље слика у народу да неко мисли на њега и ради праву ствар, јер реторика неће сменити Тадићев режим, већ заједничка акција народа Србије и неке организације која га окупља.

   Сам се матирао тај Вучко и демаскирао, само га парцијални интереси радикалне странке интересују, не српског народа.

   Ево сада ово што радикали организују, овај митинг у арени под паролом:

   “СРБИЈА НЕЋЕ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ, СРБИЈА ХОЋЕ ШЕШЕЉА”

   како говори „Vučko“.

   Анализирајмо то мало….

   Да би се тај митинг у арени реализовао, да се арена напуни људима, да се плате трошкови коришћења хале, финансијска партиципација за хиљаде њих који ће доћи у арени… то богами кошта сигурно између 30 и 50 хиљада евра, јер ти људи који напуне арену неће ништа плаћати, за њих ће све бити плаћено, платиће то радикали.

   Пре него што поентирам изјаснићу се о Шешељу. Да, треба тражити слободу за Шешеља, без обзира на његову страначку припадност као лидера радикала. То су глупости. Заправо, то осим радикала треба да ради и држава у име својих грађана и Срба којима се у Хагу крше основна људска права, то је основна ствар, ствар људскости и часности, јер у Хагу се не крше права радикала да странчаре, већ основна људска права једног Србина да има фер и коректно суђење без обзира што је србин, будући да треба да се гледа као човек, као људско биће.

   Међутим, то треба истаћи, управо је Шешељ потпуно на стручан начин разбио тај Хаг и показао целом свету да је Хашки трибунал инквизиција за тамничење и убијање Срба, а не за успостављања неке правде!

   Хашки трибунал не само да крши Шешељу као човеку право на фер и коректно суђење, у складу са међународним правом, већ му угрожава и живот неадекватном лекарском негом, једва се извуко. На све ово би требало да реагује држава, без обзиира што је овом властодржачком режиму Шешељ љут противним, јер њему су у Хагу угрожена основна људска права, чак и право на живот.

   У то име желим Шешељу да доживи слободу, да се врати у Србију жив и здрав, без обзира шта ја мислим о радикалној странци, то му желим као човеку и Србину. Било како било, Шешељ ће ући у вечну историју и славу како човек који је потпуно разобличио хашки трибунал и показао јасно целом свету, да то није никакав суд правде, већ неправде, Хашки трибунал је инквизиција за тамничење и убијање Срба, каква правда!

   Е, добро… али сад пређимо на радикале, јер им суд у Хагу не ускраћује право да раде праве ствари у интересу србског народа, али се види, што сам горе на примерима указао, да су радикали ко и цела „опозиција“ шибицари и фолиранти!

   Уреду је што у арени траже слободу за Шешеља, али види се да им је то и предизборни митинг, јер ће на митингу образлагати своје ставове против уласка у ЕУ. И то је у реду, али то је само реторика, но погледајмо ово, нешто најсвежије…

   Сада за предизборну кампању радикали имају од 30 до 50 хиљада евра да плате трошкове за арену, а где су биле те паре када је било најпотребније!

   Нигде!

   Када је требало по градовима организовати народ и платити аутобусе да идемо на север Кима у што већем броју, да чисто мирним и физичким присуством на барикадама помогнемо нашој мученичкој и храброј браћи са Космета!

   Где су тада били радикали да све то организују и плате?

   Нигде!

   Наравно, као и све партије, само су организовали одлазак на барикадама свог малобројног, ужег и одабраног чланства, да би то користили после у политичке сврхе:

   „Ми смо једини који су…“

   Један једини човек, Србин из Канаде, Борис Малагурски, учинио је више од радикала и целе „опозиције“ са свим њиховим парама и логистиком! Један једини човек! Борис Малагурски овим својим активизмом и позивом учинио је више него цела радикална странка!!!

   29. Октобар: Сви на барикаде! Помозимо браћи косметским Србима!
   http://bit.ly/tCIwyD

   Један једини човек, без икакве логистике и финансија, са тиме не може да се пореди са радикалима, учинио је немерљиво више, јер је позив био упућен ЈАСНО И ГЛАСНО народу:

   „Сви на барикаде!“

   Добро је познато да је режим тада подржавао мирне протесте косметских Срба, зашто онда радикали нису одрешили кесу да организују по градовима одлазак народа на косметске барикаде, већ су организовали само своје чланство?

   Зато што су шибицари!
   Као и цела „опозиција“!

   Мисле само на своје страначке интереси, како да се дочепају власти! Могли су да ангажује и приватнике и имућније људе, да и они одреше кесу мало, да акција буде што масовнима, урадили би то људи, све је било легално, с обзиром да су и протести Срба били мирни и легални, имају права да мирно протествују.

   Па чак да су им такву акцију блокирали режимски људи, што би било тешко изводљиво, јер све је било легално и мирно – то не би био позив на рат… народ би ипак видео да се неко и делима бори за његове интересе, не само реториком!

   Али то радикали нису учинили, као ни цела опозиција из чега се јасно закључује да сви имају дил са властодршцима о томе: „Шта се сме, а шта се несме“ код послушне „опозиције“.

   Али зато је један једини човек, Борис Малагурски, урадио немерљиво више од радикала и читаве шибицарске опозиције, без обзира што се није одазвало много људи, око 200 њих је отишло тада на барикаде, јер како би и могло, човек нема иза себе тајкуне, логистику, бизнисмене, банковне рачуне, али је зато имао чистоту срца и душе да барем покуша праву ствар, да позове јасно народ:

   „Сви на барикаде!“

   Све ово што сам говорио за радикале, могли су то и Двери да ураде, али нису. И они нису позвали народ испред Скупштине да се спречи доношење антисрпске сребреничке резолуције, као и све оно што сам таксативно навео за радикале. Но, да и у погледу Двери будем јасан, они јесу калкуланти и фолиранти, али ипак нису шибицари, јер нису ни партиципирали у власти ни у изборним тркама као странка, до сада.

   Тачно је, Двери имају предивне текстове на сајту, затим одличне трибине, видео прилоге, радио емисије попут „Атлантис Ултра“, разне фељтоне где раскринкавају лаж и боре се на информативном пољу за истину о Србима, али то не мења власт, то неће натерати властодршце да се уплаше и предају им власт, њима… или другимам, радикалима, једино чега се они плаше је да неко организовано доведе масу народа испред скупштине, а причај колико хоћеш о њиховом издајништву, пљачкању Србије, то може, то не угрожава ЊИХОВУ власт, текст не позива народ испред скупштине, већ га само информише.

   Да ли ће Двери имати снаге за праве потезе то је питање за њих.

   Сваки радикал или њихов симпатизер пре него што жели да каже о радикалима било шта на мом сајту, прво нека ми јасно одговори на доња питања, а не да се забашурује истина.

   1. Зашто радикали нису извели народ на протест испред Скупштине пре него се доносила антисрпска резолуција о Сребреници, да се покуша да се то спречи?

   2. Зашто радикали нису организовали протест испред Скупштине када је Тадић доносио издајничку резолуцију поводом КиМ-а у УН-у, коју су у ствари писали непријатељски оријентисан фактор према Србима из ЕУ?

   3. Зашто радикална странка није помогла Алексића, да анимира своје чланство ширем Србије, да у што врећем броју дођу путем бесплатних аутобуса на протест против ГМО, Кодекса Алиментаријуса и Кемтраилса, који је одржан 05.06.2011. у Београду а заказан је 3 месеца пре тога?

   Био сам тамо, дошло је само 500 људи!?

   То је суштински протест, јер ако биолошки пропаднемо, ако као народ постанемо ФАРМАКОЛОШКИ ХИБРИДИ, џаба нам свака друга борба, национална борба, отаџбинска!

   Само 500 људи!??
   А нација нам ионако тихо нестаје!!!

   4. Зашто радикали нису организовали протест грађана, када је Тадићев издајнички режим прекршио сопствену декларацију у Скупштини 30.07.2011. о КиМ-у, када је деонета одлука да се не иде у даље преговоре са шиптарима, док се ситуација не врати на претходно стање, пре напада Тачијеве РОСЕ?

   5. Зашто радикали нису организовали одлазак народа на косметским барикадама, да се помогне браћи, а могли су?

 18. Anonymous Serbia Says:

  Ova vest i ove informacije će biti prenete preko velikog broja Facebook Grupa, naših resursa na Twitter mreži i ostalim društvenim mrežama kao i putem YouTube servisa – cca 500.000 korisnika
  Vest će biti preneta u originalu i prosleđena dalje.
  Ubuduće budite slobodni da nam ovakve i slične slučajeve dostavljate.
  Anonimnost i bezbednost je zagarantovana na najvećem mogućim postojećem nivou sa 256 bitnom enkripcijom.

  Jer…
  ISTINA VAPI DA BUDE SLOBODNA,
  A PRAVDA ZADOVOLJENA !

  Operativni tim Grupe:
  SVETU TREBA VIKILIKS – The world needs Wikileaks
  http://www.facebook.com/groups/wikileaks.rs/


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: