Речено и прећутано: Сергеј Кара-Мурза – Манипулација свешћу


Прошле године у новембру, емитована је на радио Београду 2 емисија „Речено и прећутано“ коју је водила госпођа Биљана Ђоровић. Тема емисије била је „Манипулација свешћу“, другим речима, говорило се о другом издању књиге Сергеја Кара-Мурзе: „Манипулација свешћу“ коју је на србски језик превела госпођа Сава Росић.

Речено и прећурано: Сергеј Кара-Мурза – Манипуилација свешћу

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Поред преводиоца Саве Ресић, гости емисије били су Слободан Качаревић, главни уредник „Балкан магазина“ и Жељко Цвијановић, главни уредник „Новог Стандарда“. Као пример како се манипулише са људима, са читавим народима, у емисији је једним делом говорено о претешкој финансијској кризи у Грчкој, на којој се лепо може видети већ утабана шема лагања и варања једног народе (код нас поготово), где се Грчка ставља пред свршен чин „узми или остави“. Ако узме траншу кредита и све што иде уз то, цена је губитак историје, друштвених добара, острва, али тиме се проблем не решава, већ само продубљује, у недоглед… Истовремено, гости су сасвим лепо објаснили модел финансијске преваре мешетара са Вол Стрита, путем папира без покрића такозваних „деривата“ који су практично лажни новац у хартијама од вредности. Те хартије од вредености „деривати“, безвредне су зато што су без покрића, држе се у „зомби“ банкама које само служе да покрију губитке Америке и неких европских земаља. Кратко и јасно речено, вредност тих безвредних папира „деривати“ у хартијама од вредности, а зову их још и „труле“, је 75 пута већа него што је годишњи бруто производ целе Планете!!

Сам Сергеј Кара-Мурза за своју књигу говори да је својеврстан приручник који може да послужи свакоме како да препозна манипулацију, али и како да јој се одупре, и тиме да самањи своју нервозу. Од мноштво њих, навешћу две. Када вам политичари говоре да неки њихов политички програм „нема алтернативе“, будите сигурни да је превара у току, јер сам живот је тако динамичан и кривудав да за све у животу има више алтернатива, или како то госпођа Росић пластично помиње, објашњавајући народну мудрост:“само смрт нема алтернативу“.

Још суптилнији облик манипулације је увођење туђица у неком језику, које имају сврху да створе конфузију код човека. Туђице се уводе код појмова који су „инструмент“ мишљења и размишљана, и када их човек магловито или напола схвати, он нема потпуно разумевања о ономе кад нешто чита или слуша, поготову кад политичари говоре тим новоговором са пуно туђица. Све се то свесно ради, да би се манипулисало појединцем, народом, да са прикрије истина, права позадина догађаја.

Ми у Србији, пре Грчке, савременицо смо најбруталније манипулације и историјске преваре од када је издајнички ДОС дошао на власт! Ради „боље будућности“, продали су нам све: садашњост, прошлост, историју, привреду, животе, културно-духовни идентитет, душе, мртве, живе, сада и територију, пуштајући КиМ низ воду, процедуралним признавањем независности самозване „Републике Косово“ које је у завршној фази!

Осим, осим… ако се Србски народ не пробуди, крајње је време!

Да би купили ову обимну књигу: „Манипулација Свешћу“ по цени од 950 динара, потребно је само да позовете сина госпође Росић, Петра Расића на: 064/92-58-932 и да поручите књигу.

Једно реаговање to “Речено и прећутано: Сергеј Кара-Мурза – Манипулација свешћу”

  1. Blic Says:

    Sjajan post svaka cast ekipi koja se bavi i ovom tematikom kojoj bi trebalo da se posveti mnogo vise mesta!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: