У потрази за здрављем: Какво месо једемо?


Извор: Треће Око

У потрази за здрављем

Месо које данас једемо најчешће је сумњивог квалитета, поготово ако је третирано по ономе што диктира Codex Alimentarius. Волите ли хормоне, антибиотике, седативе – у својој шницли?

Пише Споменка Милић

Када се споје "бабе и жабе"

„Поново заплена пилетине с Косова“, „Шверцовао пилетину са декларацијом Косова“, „Цариници запленили још 100 килограма смрзнуте пилетине“, „Једемо труло месо са Косова“ – ето наслова који пуне новине последњих месеци. Осим пилетине, „осумњичени“ су и свињетина и говедина, а најчешће се помиње месо које је пристигло из Јужне и Централне Америке као хуманитарна помоћ, шверцује се у јужне делове централне Србије, а онда меша са исправним месом и адитивима и тако добија – и мирис – и укус. Медији под знак сумње ставаљају и „фалш“ сухомеснате производе, који се лако препознају – по „дампинг“ ценама, а произведени су од бразилске, уругвајске и аргентинске говедине. Путеви неисправног меса иду из Јужне и Централне Америке у Албанију и Црну Гору, а одатле на Космет.
По многим проценама, заплењене количине само су „кап у мору“ онога што некако пређе границу и заврши на нашим трпезама.

Третман снова

Зашто је (ово) месо опасно? Првенствено, јер долази „са стране“ – углавном третирано по ономе што диктира Codex Alimentarius – глобални правилник о храни.

Иако смо о томе већ писали, да подсетимо – у преводу са латинског то је “закон о храни“, који обухвата низ норми за сигурност хране, чији је званични циљ – заштита здравља потрошача. Званична идеја јесте да храна за локална тржишта или извоз мора бити сугурна и квалитетна и да не сме преносити организме који могу изазвати болести животиња или биљака.

Седиште комисије Codexa Alimentariusa је у Риму, а ради се о међународној организацији коју су 1962. основале две организације UN: FAO (Food and Agriculture Organization – Организација за храну и пољопривреду) и WHO (World Health Organization – Светска здравствена организација). Већи део светске популације живи у 177 држава које су чланице Комисије Codexa и које учествују у стварању норми и примењују их на националном или регионалном нивоу.

Codex је пун, у најмању руку, дискутабилних правила, а нека од њих се односе и на месо и месне производе. Рецимо – по њему – није потребно обележавати животиње које су генетски модификоване, као ни производе животињског порекла. Дакле – појма немате шта купујете, односно – немате могућност избора да бирате да ли ћете у свој организам унети нешто што може изазвати бројне здравствене проблеме (о опасностима ГМ хране такође смо писали у више наврата). Затим – сва храна мора бити озрачена (наводно – ради елиминисања микроорганизама), а слободно може бити третирана хемикалијама и пестицидима, док је за све животиње које се користе у људској исхрани обавезно лечење антибиотицима и третирање хормонима раста. А да би се узгајање животиња исплатило – најједноставније је хранити их такође ГМ биљном храном – кукурузом, сојом, али и „сточним“ брашном, које се добија од животињских лешева (и тако ономад настаде болест лудих крава…).

Јефтино, па се не квари…

Нажалост, наш народ, стиснут беспарицом, најчешће се снабдева где је најјефтиније. Срећа, па Бог измисли Facebook, па је тако један овдашњи познати произвођач и диструбер месних производа брзо био анатемисан када је глобалном мрежом прошетала слика јефтиних производа на којима се поносно башкарила налепница Codexa Alimentariusa. Брже- боље, да ли због тога, или стицајем околности, налепнице су скинуте (што не значи, наравно, да је оно што је унутар амбалаже ишта промењено). Али, добро, макар се показало да народ полако сазнаје шта ова декларација значи (није на одмет да поновимо): да су животиње чији су делови коришћени у добијању виршли и других посластица за пук – допинговане хормонима и антибиотицима, а и да нико не гарантује да нису генетски модификоване.

Иначе, већ десетинама година месо и месни производи нису оно што су били – пилетину добијену сецкањем животиња храњених концентратом лако је препознати – ако ништа друго, по карактеристичном мирису и костима које су сумњиве тамне боје. А лако га је и спремити – пилећа супа готова је за сат времена, што није баш одлика правих домаћих пилића. Међутим, последњих година ситуација је још гора – (углавном) илегално увезено месо, поготово у великим трговинским ланцима на све личи – само не на месо. Ако нисте сигурни какав је квалитет онога што купујете – погледајте цену – ако је релативно ниска, највероватније је „кока“ порасла по правилима фамозног Codexa. Осим тога – сирово пиле сумњиво дуго остаје „свеже“ (третман озрачивањем?). На пијацама се још, ту и тамо, може пронаћи пилетина која личи на ону некадашњу, али – ни ту вам нико ништа не гарантује.

Ако сте мислили да је решење у једењу прасића, и ту сте се праварили – свињама се, осим хормона и антибиотика, у храну додају и седативи (што су мирније – брже се гоје), а у неке прерађевине, попут шункарице, додаје се и емулгатор карагенан, такође канцероген.

Најсигурније је, рекло би се, уопште не јести месо» (свакако, генерације наших предака живеле су и преживеле упркос месној исхрани, али, како ствари стоје – много је воде од тада протекло Дунавом, и оно што се некада звало месом тешко се може наћи). А божићни пост је, чини се, право време за такав експеримент, али и – доказ да се заиста може живети без уношења у организам животињских лешева. Многи тврде да се, са уносом меса, у наш организам уноси и страх који су те животиње претрпеле, заједно са хормонима агресивности, стреса, токсинима…. Да ли то заиста утиче на наше здравље – није поуздано доказано, али, свакако, можемо се замислити да ли је баш неопходно да се хранимо туђом смрћу и страхом?

Многи тврде да човек, када не би био „програмиран“ да једе месо – не би могао ни да га свари. Један од аргумената је, ни мање ни више – библијски – већ на другој станици свете књиге објашњено је шта је Бог прописао људима за исхрану: „И још, рече Бог: Ево дао сам вам све биље сто носи семе по свој земљи, и сва дрвета родна која носе семе. То ће вам бити за храну“.

Пљескавице из снова

Да подсетимо и на оно што „знају и врапци“ – у пљескавицама се често нађе више соје него меса. Додуше, сама по себи соја је здрава, међутим – ко вам гарантује да и она није генетски модификована? Додају се разноразни адитиви, који побољшавају укус, затим наш стари познаник моно-натријум глутаминат», па и забрањени полифосфат (познат као канцероген). А да би ћевапчића и пљескавица било што више – од што мање „правог“ меса – смеси се, осим соје, додаје и вода….

29 реаговања to “У потрази за здрављем: Какво месо једемо?”

 1. domana Says:

  Treba izmisliti neki neutralni agens cijim posipanjem po hrani bi se recimo na osnovu prome boje znalo da li je GMO porekla. Znam da to nije lako i da je mozda nemoguce – ali sta je sa analizom gena? Zasto ne bi imali rucni skener koji bi nam na ekrancicu nacrtao sve zivotinje koje ucestvuju u nasem zalogaju…?

 2. Veronika Nedimovic Says:

  POSLE OVOG TEKSTA ZGADI TI SE SVE…KAD POVEDEM PRICU O OVOME, SVI ME BELO GLEDAJU…A NA NASIM PIJACAMA I DALJE PIJACARI VALJAJU SALAME, CAJNE I OSTALE KOBASICE IZ MADJARSKE, SASVIM SIGURNO, SUMLJIVOG POREKLA..I NIKO NISTA NE PREDUZIMA…JA SAM DEFINITOVNO RESILA DA PASEM..PA KAKO MI DRAGI BOG DA…KOPRIVU, BLITVU I POVRCE IZ MOJE BASTE, ZALIVANO ZEOLITOM…

  • Небојша Says:

   Veronika Nedimovic,

   Да, то је решење, драги Бог нам је све дао како треба, само треба то да поштујемо, дакле, повратак органској храни и животу у природи, је једини спас, јер по градовима нас само трују ђубретом и загађеним ваздухом…

 3. Dame Biraju Says:

  Glasam za organsku hranu!

 4. Pera Says:

  TO će pomoći sigurno. Meso jok. Truli.

 5. Niko Says:

  „Многи тврде да човек, када не би био „програмиран“ да једе месо – не би могао ни да га свари.“

  Čovjek može samo djelimično da svari meso. Mesojedi imaju 20 puta jaču želudačnu kiselinu od ljudi. Mesojedi imaju kratka crijeva. Ljudi imaju dugačka crijeva (kao i svi biljojedi).

  Mesojedi svare i izbace meso za par sati, a čovjek za 3 dana. U toku ta 3 dana, meso (pošto nije svareno) trune u crijevima i izaziva rak.

 6. eugenika Says:

  „А да би ћевапчића и пљескавица било што више – од што мање „правог“ меса – смеси се, осим соје, додаје и вода….“
  …Небојша, заборавио си још један „важан“ састојак.
  Сода бикарбона (NaHCO3 натријум бикарбонат)…преко ноћи месо нарасте ко тесто!
  Иначе, уношењем сода бикарбоне у већим количинама у организам, долази до неутрализације
  желудачне киселине…ето отежаног варења!

 7. Grdon Flash* Says:

  Postoje proteini životinjskog porekla koje čovekov organizam nemože da sintetiše ako jede samo biljke a koji ulaze u sastav ćelijske građe,to znači da je opasno po revitalizaciju telo ostaviti bez gradivnih materija ishranom mesa,
  takođe SLEPO CREVO JE ZAKRŽLJALI DEO BURAGA I KAPURE KOJI IMAJU ULOGU KOD BILJOJEDA,NPR KRAVA, FERMENTACIONOG VARENJA CELULOZE SLAME !
  PRAVI BILJOJEDI SU PREŽIVARI ZATO ŠTO IM POMENUTI DELOVI ŽELUDCA NISU ZAKRŽLJALI U SLEPO CREVO.
  Takođe očnjaci kod čoveka su zubi karakteristični samo kod mesoždera,nemaju ih preživari.
  Raznovrsnost u ishrani evoluciona je prednost opstanku ljudske vrste.
  Naš razum se nemiri sa ubijanjem ali kada se radi o ishrani životinjskim mesom u biljnoj hrani nema mu zamene po stepenu i obimu obskrbe organizma gradivnim i energetskim materijama,naravno kao prirodom proizvedeno.

  • Небојша Says:

   Grdon Flash*

   Што се тиче меса мислим да грешиш, а и сам знаш да је Тесла био вегетаријанац. О томе да месо уопште није природно за човека као храна, најбоље говори Др Слађана Велков, само емисију треба пажљиво одслушати, више пута, јер ту се крије много заблуда намерно предочених човеку, једна је о протеинима, јер човеку је дневно потребно само 30гр. протеина, а не како се прича 150 гр. или колико већ. Затим, ту је заблуда о млеку у исхрани итд… итд… Треба пажљиво слушати ову емисију до краја, и схватиће се, посебно оно на крају о „храњењу“ сунчевом енергијом за дуго здравље. Наравно, ко и после тога мисли другачије све је у реду, свако има права да са својим животом и исхраном ради шта жели.

   Атлантис Ултра: Др Слађана Велков – Заблуде западне медицине, храна као лек, сунце извор здравља

   Линк ка видео прилопгу на ЈУ Тубе.

 8. Grdon Flash* Says:

  Nedovoljno prženo ćevap meso je opasno i pravi je izvor otrova u debelom crevu jer može dužom upotrebom izazvati šlog,opasno i kancerogena je i ugljenična dimna aroma koju žar proizvodi u obliku masnih isparenja estra sagorevanjem kapi masnoća koju upijaju pljeskavice ali AKO PONEKAD NAROČITO KADA STE ISCRPLJENI ILI BOLESNI POJEDETA PLJESKAVICU OD 200 gr.SA CRNIM LUKOM I GRUVANOM ALEVOM PAPRIKOM KOJI IMAJU ANTIOKSIDANSNE PROTIVOTROVE,DELOVA ĆE KAO INJEKCIJA ZA OPORAVAK ORGANIZMA PO SVIM PITANJIMA PROTIV UZROKA ISCRPLJENOSTI.
  Preterujete li u jednoličnoj ishrani nekom vrstom hrane ma kako ona pod određenim uslovima bila izvor vitalnosti snaći će vas neka hiper i hipo ishemična posledica !
  ..od sve sorte pa izvolte,prijatno..
  Za sodu bikarbonu kažu da zbog svoje osobine neutralizacije kiseline a to znači i otrova u ćevap još ne isprženom sirovom mesu može biti i antikancerogeno sredstvo ! Čak veliki lek protiv raka !
  Ako se količina sode bikarbone neutrališe sa otrovnim kiselinama mesa ona više ne deluje u želudcu protiv varenja !
  Ako želite koru limuna držite ga predhodno u vodeni rastvor sode bikarbone.
  Glutaminat u supi jeste opasan sam po sebi ali u kombinaciji sa vegetnim biljem kao protivotrovom vruća supa npr. sa goveđom masnoćom je lek za jačanje imuniteta od nazeba jer kao takva sadrži i daje NEDOSTAJUĆE ELEKTROLITE TELU U NAZEBU !
  NAJ OPASNIJI FAKTOR VEĆINE BOLESTI JESTE PODHLAĐIVANJE TELA.

  • Небојша Says:

   Ако мислимо на исто, на то што ти назоваш „Glutaminat“, а у мом чланку то је „Моносодиум глутамат“, онда мислим да си се ту мало прешо, или мислимо на две различите супстанце.

   Моносодиум глутамат – Убица Вашег мозга!

   http://goo.gl/1ru7B

 9. Grdon Flash* Says:

  Za razliku od Indijske filozofije života koja nezna za zimu nas u Srbiji je takođe oblikovalo podneblje ali da imamo dve filozofije,dve pameti u radu i ishrani:
  ZIMSKU za leto i LETNJU za zimu.
  Zato primenjujete li samo LETNJU pamet..teško vama od pravog boga,prirodu..
  To što u Indiji odbacuju ZIMSKU pamet tamo je razumljivo ali ako vas uče tamo da se manete svoje ZIMSKE pameti ovde..to nije primenljio kao pametnije i zdravije za život
  ..pa 100%vegetarijanci,zamalo da kažem „preživari“..pu..pu..daleko bilo nekad..,imajte i zimsku i letnju pamet uglavu,Srbija je ovo.

  • Небојша Says:

   Постоје они у Србији, који се хране само пресном храном, и Сунцем, није то зимска или летња памет како ти упрошћујеш, већ Божја, али ни видео ниси саслушао, да чујеш аргумент, већ одмах одговараш…

   Тесла је пријатељу био вегетаријанац и није живео у Индији где је само лето, већ у САД где су и оштре зиме, и живео је тако до 87 године.

   Ја сам вегетаријанац и зими и лети, годинама, и све је у реду, сад кад сам почео и у Сунце да директно гледам (стиго сам до 25 мин и 40 секунди) још је боље.

 10. Grdon Flash* Says:

  Tesla je kao stariji jeo ribe i pržena jaja ali pred kraj života samo drobljeno mleko ali u NY verovatno nije ima povrtarstvo i salate kakve ovde imamo žvakao je celer kao mineralni izvor i jeo jabuke pio vino..ali mislim da je kasnije napustio meso kako je kazao zbog »mokraćne kiseline u mesu«
  ..e kada kažemo kiseline setimo se sode bikarbone kako deluje na njih u odgovarajućoj meri i u ćevapsirovom mesu..

  • Небојша Says:

   Да, али је чињеница да је годинама био вегетаријанац, и лети и зими, али није једини Тесла у америци био вегетаријанац, као и у Европи, Србији, где владају сва 4 годишња доба, и познато је да вегетаријанци мање побољевају од оних који конзумирају месо и производе од меса, поготову данас, када је месо пуну антибиотика. То ми је лично причао један ветеринар, ускоро треба да ми пошаље текст, то је страва шта се у ветерини ради са животињама: антибиотици, хормон раста, гмо сточна храна, вакцине, ужас, итд… од тога се после праве месне прерађевине које сочно изгледају у супермаркетима… али то су принуђени да раде, да не изгубе посо.

 11. Grdon Flash* Says:

  Uprošćeno je jesti i zimi i leti samo pretežno letnju hranu..čak iako možeš to da postigneš prilagođavanjem organizma na određenu šemu vrste ishrane..
  U zimskom periodu hladan vazduh koji udišemo izaziva aklimatizacione promene i POVEĆANJE METABOLIČKOG SAGOREVANJA energenata u..valjda mitohondrijama..radi nadoknade gubitka toplote u rashlađenim ćelijama tkiva i tada se pojačano oslobađaju kalorije iz energenata,e sad ti možeš da pretežno boraviš u relativno toplu sobu cele zime i jedeš biljnu hranu a napolju da besne oštre hladnoće..i naravno možeš sa komadom krpe oko pojasa zauzeti lotos položaj kao da si pod hlebnim drvetom u Indiji..ali to ti omogućuje spoljna energija u sobi a u Idiji toplota Sunca ono ti smanjuje potrebu za jačim metabolizmom oslobađajući te veće potrošnje energenata kao i potrebe unosa energetski jače hrane kao što je MESO !
  ..ma još gore pregrejano telo ima problem DEHIDRATACIJE ZBOG HLAĐENJA PREGREJANOG TKIVA A OTEŽAN RAD MOZGA ZBOG MINIMIZIRANOG METABOLIZMA SE OPASNO PRIBLIŽAVA PREGREVANJU I SUNČANICI !!!
  ..sasvim je normalno da u žarkom pojasu ne uneseš ni komad energetske hrane..
  ZATO TI SUNCE MOŽE ZAMENITI VEĆI DEO OBROKA KAO I JAČE HRANE !
  Kad na sve to dodaš dijet efekat smanjenja količine mesa na svom telu još dodarno ti opada potreba ishrana tkiva.
  Budući da si smanjio i težinu manje trošiš i energiju za kretanje..pa kad se sve uštede saberu onda ti je za meditaciju dovoljna i samo jedna banana dnevno i dosta vode pa daljim prilagođavanjem možda i manje ali zato ćeš biti sve bliži Bogu,počećeš da haluciniraš i um će početi da ti otvara treće oko..kao alarm poremećaja..da vidiš totalnu sudbinu života koji napuštaš a tebi lepo jer telo i mozak u krajnje ugroženom životu ti je obliveno endomorfinima gotovo kao autonarkotik SREĆE NAJVEĆE..

 12. Grdon Flash* Says:

  E sad da zaokružim celinu..
  SVAKODNEVNO POVEĆANA TELESNA VENTILACIJA TELA OD PREGREVANJA ZNOJENJEM TI IZBACUJE MAKRO I MIKRO METALE MINERALE SOLI KATALIZATORE BIOHEMIJSKIH PROCESA I GUBIŠ MAGNEZIJUM MANGAN GVOŽĐE BAKAR CINK KALIJUM KALCIJUM..
  ..Smanjuje ti se ukupan obim materije a sve više je dominantna spoljašnja ENERGIJA U TVOM TELU !
  ..pod pretežno ovakvim dejstvom gen ti zaštitnički boji kožu da te zaštiti od Sunca..
  ..u ovako otežanim uslovima za logično razmišljanje nije teško tvrditi da ti meso nije potrebno..
  ..mislim ono prirodno nastalo..
  ..Tesla nije odrastao kao vegetarijanac..

 13. Grdon Flash* Says:

  I znaš li ti da po rođenju bebi je najbolja i najzdravija hrana MAJČINO MLEKO kao nezamenjiva za RANU FAZU ZDRAVOG RAZVOJA DETINJEG MOZGA..
  ..naravno i ja nastojim da se hranim što više biljnom hranom jer me naročito leti pročišćava od suvišnih masnih naslaga ali dok ne osetim slabost..
  Smatram da je prirodni paradajez i paprika usporivač starenja a zimi ajvar i kupus čuvari od suvišnih masnoća..
  ..tajna zdrave ishrene je u doziranju raznovrsnosti i količine hrane prema zahtevu aktivnosti telesnih potreba a svesno možeš se oblikovati van prosečnom kultivacijom tela..
  ..Ja nemogu da pratim you tube ali SIGURANO NIKO NEMA ELIKSIR MLADOSTI NA http://www.u pa se i netrudim da učim od ljudi..
  ..koliko znam u Indijskoj filozofiji telo je suvišno ali U PRIRODI NIŠTA NIJE NASTALO KAO SUVIŠNO NAROČITO ŽIVI TELO !

 14. Grdon Flash* Says:

  Možda bi mogao ba nađeš recepte za pravljenje miksova žive biljne hrane koji su izvanredna jutarnja naština za očuvanje rada debelog creva od čije rebsorbcije zavisi opšte zdravlje i dugovečnost sa produženom mladošću..?

  • Небојша Says:

   Grdon Flash*,

   Можеш до сутра 100 коментара да напишеш у том стилу, али се види да се држиш строго своје догме и да ниси спреман да примиш и саслушаш аргументе у прилогу не једења меса, и производа животињског порекла, па тек онда да кажеш нешто, јер видео прилог са Слађаном траје сат ипо, а ти си пре тога одговорио у корист једења меса.
   Она је говорила, што се тиче крављег млека, значи то је храна животињског порекла, да деца, а о томе постоје и научне студије, од 3 до 5 године губе ензиме за варење крављег млека, и да кад надаље пију кравље млеко добијају дијабетид тип 1, и разне друге болести, то је доказано научним студијама, само се са тиме не брују по медијима, већ се задржава само у научним часописима, јер корпорације морају да продају млеко. Ни једна животиња не пије млеко друге животиње, то ради само човек.

   Огромни слон, је пун протеина, има огромне кости, а не једе месо, већ лишће, зелениш. Крава је исто корпулентна, одакле јој протеина и калцијума, а једе само биљну храну, не једе месо?
   Мајчино млеко да, то и треба да се пије, нико није реко да не треба, о томе се све говори у емисији, но ти је ниси ни преслушао, али немој да се замараш, не оптерећуј се, једи месо, нико ти не брани.

   Тесла се није родио као вегетаријанац, али је тачно и то да су наши стари у та времена када се родио Тесла, скоро да и нису јели месо, само 2 пута годишње су јели месо, кад дође слава и слично. Али чињеница, да је Тесла сам спонтано дошао до закључка да је вегетаријанска храна најбоља, и био је вегетаријанац, не месождер, та чињеница је позната!

   Ево шта Слађана говори у том клипу што ти ниси одслушао, дајем део тога…

   Слађана:

   „… Исто тако можемо рецимо поменути рецимо дијабетис код деце, значи онај дијабетис тип 1. Данас је у медицини, значи чак има толико написаних књига, значи то је факт, који су професори на факултетима писали, о том дијабетису типа 1, који је узрокован крављим млеком!

   То је врло једноставна болест за схватити. Значи, зашто, какав је процес за настајање дијабетиса?

   Тако што протеини крављег млека имају сличну молекуларну структуру као молекули у панкреасу. Тако да када ви, односно када дете узме кравље млеко, пошто је то страно тело за наш организам, јел тако, то није хумано млеко, то су страни протеини и тело ће лучити антитела да би се борило против тих антигена, значи против страних протеина, и у исто време када уништава те стране протеине, уништаваће и ћелије панкреаса!

   Тако да дијабетис мелис типа 1 је уствари ауто-имуна болест и врло једноставно се лечи тако што се дете углавном храни сировом биљном храном, сунча и… пар животних навика, значи не једе индустријску храну, животињску храну, и за пар месеци, негде више, негде мање, зависи колико је времена потребно за регенерацију панкреаса, доћи ће до потпуне нормализације!

   55:27
   Слађана:

   „Поменула би ту такође и млеко, као један од изазивача болести у низу, а то кажем због тога што ни једна животиња не пије млеко после периода дојења, осим човека! А зашто је то битно, па зато што наша деца између 3 и 5 године лагано губе ензиме за варење млека. ТАКО ДА МИ ОДРАСЛИ ЉУДИ НЕМАМО НИКАКВЕ ПОТРЕБЕ ЗА МЛЕКОМ, млеко је створено за бебе, животиње бебе , ми немамо никакве потребе за млеком. Ми немамо ензиме за варење млека, неко више неко мање, због тога има и све те такве проблеме са варењем када узимамо млеко и млечне производе. Такође, ни једна животиња не пије млеко друге животиње, осим човека….“

   „Млеко изазива слабе кости, то је факт. Многи научници, многи лекари су написали читаве студије о томе, значи то је факт, непобитан факт! Јер, истраживања су рађена на ту тему. Значи, због чега то кажем, зато што наше тело може примити само 30 грама протеина дневно. Када ми једемо класичну једну да кажем западњачку дијету, значи млечну дијету, онда узимамо некада око негде, око 130 до 150 грама дневно протеина. Али наш организам може само 30 грама примити, тако да ће сав вишак тог протеина отићи у јетру да се разгради. Продукт те разградње је сумпорна киселина која је веома агресивна и мораће да се избаци из тела.

   Али, не као таква, него мора се наћи неутрализатор. И неутрализатор је калцијум. Тело користи, да би неутралисало ту сумпорну киселину и избацило је, то је у ствари калцијум. Извличи калцијум из костију и зуба, и ми то у медицини зовемо протеином „индукована хиперкалцијурија“, значи појачано избацивање калцијума мокраћом због превеликог уношења протеина. И то постоји као синдром, као факт у књигама, међутим, мало се о томе говори.“

   Постоје и људи који нормалчно раде и живе и хране се само сунчевом енергијом, крећу се, раде своје послове, не леже по цео дан зато што се хране само Сунцем, нешто мало воћа, чаја, сока…

   Соларна јога – соларни јогини

 15. Grdon Flash* Says:

  ..svaku hranu telo doživljava kao strano telo..
  ..prema mom ličnom iskustvu za varenje mleka i meda a i svake hrane potrebna je naviknutost organizma ko što moraš postepeno da se navikneš očima da se „hraniš“? Suncem,upravo hrana koja izaziva pojavu antitela jača imuni sistem..
  ..kada nisam pio mleko, neki zubi su mi se kvarili iznutra zbog nedostatka kalcijuma koji se fizičkim radom i bdenjem troše bez nadoknade..
  ..kad sam jeo med i mleko ten je bio savršen..
  ..proteini iz OLIGOGALA su mi škidili ali u mleku sa ostalim komponentama sadržaja naprotiv..
  ..greška je naučnika što neumeju da sagledaju širi konteks dejstva i protivdejstva pa dođu tačno ali 50% do zaključka i onda daju oprečna mišljenja..
  ..mleko ima veliku absorbcionu moć upijanja mirisa,teških metela,otrova mnogih hemikalija lekova kojima smanjuje toksine ali i dejstvo pa se često u receptima svetuje da nepijete mleko i kao takvo čisti naviknut organizam izbacivanjem viška poroteina pa zato ponekad izazove proterivanje kratku dijareju..
  ..ljudi koji duže vreme nepiju mleko IMAJU PROBAVNE PROBLEME JER ATROFIRA UKUPNA FUNKCIONALNOST ORGANIZMA PA I KORISNA FUNKCIJA MLEKA..
  ..MLEKO SADRŽI HOLESTEROL ALI I MATERIJE KOJE GA RASTVARAJU I TO PREMA POTREBI ZDRAVOG ORGANIZMA TAKO DA TELO KORISTI ONOLIKO ONOGA ŠTOMU TREBA..
  ..karamela izvanredno deluje na temperaturu i plućne infekcije jer organizam izbacujući mleko kao višak koga neprima izbacuje i žarišne toksine iz pluća..
  ..mleko i mlečni proizvodi svojim negativnim dejstvom koje nikad toliko nije opasno stvara jačanje odbranbenih mehanizama i protiv mnogo opasnijih agenasa od stranih patogenih tela..
  ..hej.. fosfor u mleku omogućuje vezivanje kalcijuma u kostima..
  REGENERIŠE KOŠTANE ĆELIJE I SPREČAVA OSTEOPOROZU….višak izbacuje organizam..
  ..triptofan u mleku prirodni je sedativ..itd itd..

 16. Grdon Flash* Says:

  ..naveo si fakte ali iz ISTRAŽIVANJA NASTANKA BOLESTI KOD DECE SA POREMEĆAJEM AUTOIMUNE FUNKCIJE ali priroda nije stvorila čoveka da ima autoimuni poremećaj,ON NASTAJE NE KAO REDOVNA POJAVA kao što i većina ljudi nije ALERGIČNA NA NEKI ALERGEN NEKIH OBOLELIH ljudi.
  ..znači reč je o ISTRAŽIVAČKIM REZULTATIMA o zdravoj ishrani VEĆINE PRIRODNO NORMALNIH FUNKCIJA ORGANIZAMA..ne o ishrani grupa genetski ili na neki način PREDISPONIRANIH ZA RAZVOJ BOLESTI ISHRANOM prirodno jestivom vrstom hrane kao što to navodi dr.Velkov.
  ..to što sve veći broj prirodom normalno stvorenih ljudi gubi normalnu biohemiju prirodno mogućom ishranom JESTE POSLEDICA MNOGIH FAKTORA NEPRIRODNE TEHNOLOGIJE HRANE koja vodi u istraživanje NASTANKA BOLESTI ISHRANOM a ne daje sliku *ZDRAVE ISHRANE U PRIRODI PO PRIRODI.*
  Tehnologija brze zarade dominira,iz nje brza hrana,iz nje bolesti,iz njih medicinska istraživanja i farmaceutika.=NEGACIJA PRIRODNOG I PRIRODE.
  ..od šume se nevide drveća ,
  a od seče se nevide ni šume..

  • Небојша Says:

   Grdon Flash*,

   Не, погрешно, наравно да природа није створила човека да има АУТОИМУНИ поремећај ПОД УСЛОВОМ ДА СЕ ПРИРОДНО ХРАНИ, али ако се храни храном која није за њега, ОНДА ТА ЛОША ХРАНА ИЗАЗИВА АУТОИМУНЕ БОЛЕСТИ, НЕ ПРИРОДА, јер не поштује се природа У ИСХРАНИ.

   НЕ ЗАВИСИ ЧОВЕКОВО ЗДРАВЉЕ/БОЛЕСТ САМО ОД ЧИСТЕ ПРИРОДЕ, ОД ВАЗДУХА, ВЕЋ ОД ХРАНЕ КОЈОМ СЕ ХРАНИ, ЈЕР ДА БИ ЧОВЕК ЖИВЕО ОН МОРА ДА СЕ ХРАНИ. Ево ти доказа, на основу истраживања која су доказана, У ПРАКСИ И НАУЧНИМ СТУДИЈАМА, а ти користиш само размишљање и ништа не можеш да докажеш, јер људи који су РАЗМИШЉАЛИ, ИСТРАЖИВАЛИ, СПРОВЕЛИ СУ ТО И У ПРАКСИ која је МЕРИЛО ТАЧНОСТИ и дошли су до овог закључка доле цитираног. А код тебе је све апстрактно, у сфери мисли, МЕЂУТИМ, ЧОВЕКОВО ЗДРАВЉЕ ЈЕДИНО СЕ ПРОВЕРАВА И ВИДИ У ПРАКСИ. Да, тачно је, од шуме се не виде дрвећа, а од сече се не виде ни шуме, па ни ово што је ПРОВЕРЕНО ДОКАЗАНО, А НЕ ДА СУ САМО УМНЕ КАЛКУЛАЦИЈЕ ПОПУТ ТВОЈИХ, БЕЗ ДОКАЗА У ПРАКСИ…

   Др Слађана Велков…

   „То је врло једноставна болест за схватити. Значи, зашто, какав је процес за настајање дијабетиса?“

   „Тако што протеини крављег млека имају сличну молекуларну структуру као молекули у панкреасу. Тако да када ви, односно када дете узме кравље млеко, пошто је то страно тело за наш оргинизам, јел тако, то није хумано млеко, то су страни протеини и тело ће лучити антитела да би де борило против тих антигена, значи против страних протеина, и у исто време када уништава те стране протеине уништаваће и ћелије панкреаса!“

   „Тако да ДИЈАБЕТИС МЕЛИС ТИПА 1 ЈЕ уствари АУТО-ИМУНА БОЛЕСТ (Не аутоимуна функција како ти представљаш) и врло једноставно се лечи тако што се дете углавном храни сировом биљном храном, сунча и… пар животних навика, значи не једе индустријску храну, животињску храну, и за пар месеци, негде више, негде мање, зависи колико је времена потребно за регенерацију панкреаса, доћи ће до потпуне нормалчизације!..“

   Дакле ово твоје не штима:

   „…naveo si fakte ali iz ISTRAŽIVANJA NASTANKA BOLESTI KOD DECE SA POREMEĆAJEM AUTOIMUNE FUNKCIJE..“

   Не, и поново не, од шуме не видиш дрво, нисам то тако навео, НЕ АУТОИМУНЕ ФУНКЦИЈЕ ЧОВЕЧЕ, ВЕЋ АУТОИМУНЕ БОЛЕСТИ, БОЛЕСТ НИЈЕ ФУНКЦИЈА, ВЕЋ БОЛЕСТ. Дакле, нисам говорио о настанку болести код деце са поремећајем аутоимуне функције, већ о настанку аутоимуних болести код деце којој су УЗРОК ИСХРАНА! Јер, те аутоимуне болести су у овом случају ОД КОНЗУМИРАЊА МЛЕКА, не од природе, или не знам већ чега, и када се престане са пијењен млека и пређе на исхрану биљном храном долази до оздрављења и ВИШЕ НЕМА АУТОИМУНИХ БОЛЕСТИ КОЈЕ СУ ПОСЛЕДИЦА НЕЗДРАВЕ ИСХРАНЕ.

   Ја не знам уопште о чему ти причаш, ово је све доказано И ПРОВЕРЕНО, ПА НЕЋЕ ВАЉДА ЖЕНА ДА ЛАЖЕ?

   СВЕ ЈЕ ТАКО ПРОСТО, АЛИ ТИ СЕ ЗАПЕТЉАШ У МИСЛИМА, И ОД ШУМЕ НЕ ВИДИШ ДРВО:

   “ Када деца не пију млеко, већ пређу на биљну храну итд…, нема АУТОИМУНЕ БОЛЕСТИ ДИЈАБЕТИСА ТИПА 1! Шта ти је ту нејасно, све је доказано у пракси, јер је спроведено како је речено?

   КАКВЕ АУТОИМУНЕ ФУНКЦИЈЕ?!

   Дијабетис типа 1 је последична аутоимуна болест, а не аутоимуна функција. БОЛЕСТ НИЈЕ АУТОИМУНА ФУНКЦИЈА, ВЕЋ БОЛЕСТ.

   Др Слађана је завршила званичну медицину, али када је увидела све заблуде и преваре те медицине, преорјентисала се на природну медицину, природан начин лечења. Сва ова излечења која је поменула на основу преласка људи, који су конзумирали месо, индустријску храну – млеко и млечне производе, на пресну, су из њене богате праксе, она о томе води документацију, о сваком људском бићу којем је помогла, Дакле, то нису фантазије, а све те савете дели бесплатно, зато је и присутна на Ју Тубе.

   Ето, на самом почетку горње презентације, могао си да чујеш како је у Саудијској Арабији Др Велков помогла канађанину Роналду. Он је добио почетну фазу рака простате, и пошто су били комшије, свратио је до ње да је упита за савет, јер требао је да иде на операцију.

   Она му је сат времена говорила да не пристане на операцију, да пређе искључиво на пресну храну, да избаци индустријску, месо, млеко и све што прича. Реналдо је био збуњен, у чуду, јер очекивао је другу причу, отишо је и рекао је да ће наставити са већ започетом терапијом.

   Међутим, после недељу дана се вратио до др Слађе, и реко јој да ће одложити операцију, да ће послушати њене савете. И, после три ипо месеца храњења искључиво пресном храном, БЕЗ МЕСА, МЛЕКА, МЛЕЧНИХ ПРОИЗВОИДА, индустријске хране … и уз оптимално сунчање, Реналдо је потпуно оздравио, више није било почетног стадијума рака, био је потпуно здрав! Реналдо наравно и даље практикује исхрану по саветима др Велков, и после оздрављења.

   То су пријатељу непобитне чињенице, факти.

   „..svaku hranu telo doživljava kao strano telo..“

   Опет упрошћаваш, али ти је слаба вајда од тога, јер када се каже у исхрани „страно тело“, не мисли се буквалистички, јер у буквалном смислу све што није део човечјег организма је страно тело, па и јабука, крушка, млеко. Када се каже „страно тело“ у исхрани, мисли се на оно што природа није предвидела за човекову исхрану, сходно структури његовог организма којег је природа обликовала и обдарила.

   „..prema mom ličnom iskustvu za varenje mleka i meda a i svake hrane potrebna je naviknutost organizma ko što moraš postepeno da se navikneš očima da se „hraniš“? Suncem,upravo hrana koja izaziva pojavu antitela jača imuni sistem..“

   Организем се навикне на све, како на здраву исхрану, здраву храну, тако и на лошу, човеков организам се навикне да једе и ђубре што му се сервира по супермаркетима, продавницама, пијацама, једноставно, ђубрету додаш адитив за укус, побољшивач укуса, и ђубре постаје укусно, човек се навикне и на то. Зато и неки греше, то су почетничке грешке када се престане да се једе месо и пређе на пресну храну, јер навикнуто тело на месо се буни, код неких долази до пропратних тегоба, али оне су краткотрајне, то је чишћење организма, после то престане и више нема проблема. Но, то се говори људима којима се препоручује пресна храна, тако да људи знају шта их чека, ако се то деси, а није правило, тако да људи знају да је то чишћење организма од ђубрета, нездраве хране.

   „upravo hrana koja izaziva pojavu antitela jača imuni sistem..“

   Не мора да значи. Ти изгледа ништа и не читаш пријатељу што се пише, само пишеш, па да поновимо…

   Слађана:

   „…Тако што протеини крављег млека имају сличну молекуларну структуру као молекули у панкреасу. Тако да када ви, односно када дете узме кравље млеко, пошто је то страно тело за наш оргинизам, јел тако, то није хумано млеко, то су страни протеини и тело ће лучити антитела да би се борило против тих антигена, значи против страних протеина, И У ИСТО ВРЕМЕ КАДА УНИШТАВА ТЕ СТРАНЕ ПРОТЕИНЕ УНИШТАВАЋЕ И ЋЕЛИЈЕ ПАНКРЕАСА!“

   Дакле потпуно је нетачно оно што ти тврдиш ПАРЦИЈАЛНО и не сагледаваш то у свој својој пуноћи, јер поред тога што антитела уништавају стране протеине, уништавају и сопствене КОЈИ СУ ИСЛИЧНИ СТРАНИМ И ТАКО СЕ СЛАБИ ИМУНОЛОШКИ СИСТЕМ И НАРУШАВА ЗДРАВЉЕ.

   ..kada nisam pio mleko, neki zubi su mi se kvarili iznutra zbog nedostatka kalcijuma koji se fizičkim radom i bdenjem troše bez nadoknade..

   Зуби су ти се кварили зато што си прао зубе зубном пастом која има флуора или можда је флуор био у води, или неког другог разлога, ти ниси пио млеко, али си јео сву осталу храну чија комбинација је вероватно довела до кварења зуба. Уосталом, погледај зубе пса који не пије млеко, има савршене здраве зубе, све животиње, не само пас.

   ..ljudi koji duže vreme nepiju mleko IMAJU PROBAVNE PROBLEME JER ATROFIRA UKUPNA FUNKCIONALNOST ORGANIZMA PA I KORISNA FUNKCIJA MLEKA…

   То је потпуно нетачно, све је супротно научним радовима лекара који су завршили класичну медицину, али када су увидели заблуде, својим истраживањима су доказали да је млеко штетно, тако да не пијење млека може само да буде добро. Ова истраживања, да млеко изазива код деце дијабетид типа 1 су научно доказана, затим када та деца престану да пију млеко, да једу производе од млека, па пређу на пресну биљну храну, долази до излечења. И то је доказано, те студије су писане када се то већ утврдило да је тако, а и Др Слађана говори то такође из свог искуства у помагању људима и деци, јер је тим саветима о непијењу млека и конзумирању биљне хране, помогла људима и деци да оздраве. Ни она, ни други природњаци који су то чинили, не причају то на основу мисаоних шпелулација, већ на основу живог искуства и сведочења.

   Хира Ратан Манек, је пред међународним конзилијумом од 21 лекара, 411 дана само пио воду и гледао директно у Сунце, колико је требало, не наравно цео дан, и није имао никакве здравствене проблеме, па ни пробавне :-), јер ништа није ни јео од познате хране. ФУНКЦИОНАЛНОСТ ОРГАНИЗАМ МУ ДАКЛЕ НИЈЕ АТРОФИРАЛА. Лекари су свакодневно пратили и анализирали његово здравствено стање, и све је било у савршеном складу до самог краја експеримента. Све је ово публиковано у једном научном часопису.

   „..mleko i mlečni proizvodi svojim negativnim dejstvom koje nikad toliko nije opasno stvara jačanje odbranbenih mehanizama i protiv mnogo opasnijih agenasa od stranih patogenih tela..“

   То је исто потпуно нетачно, да млеко и млечни производи нису „толико опасни“, јер ево, чуо си, али само на једно уво изгледа, да млеко код деце изазива дијабетис типа 1, то је научно доказано кроз праксу, путем научних студија. Ккако то да онда негативно дејство млека „није толико опасна ствар“??

   Човек нема ензиме за варење млека, ако га пије, организам краде ензиме за варење млека из мозга и других делова организма, што накнадно изазива болести и слабљење имунолошког система.

   За детоксикацију организма од тешких метала и разних агенаса НЕ ТРЕБА ТИ МЛЕКО, ВЕЋ чаробни природни минерал, ЗЕОЛИТ. Млеко изазива слабе кости, то је научни факт, то је доказано научним студијама, постоје студије о томе. Др Слађа не обмањује људе, већ само прича оно што је потврђено кроз праксу и научне студије.

   „..hej.. fosfor u mleku omogućuje vezivanje kalcijuma u kostima..
   REGENERIŠE KOŠTANE ĆELIJE I SPREČAVA OSTEOPOROZU….višak izbacuje organizam..
   ..triptofan u mleku prirodni je sedativ..itd itd..“

   Хеј, за снабдевање организма калцијумом не треба ти млеко и фосфор у млеку, већ зелениш, имаш то на сликама доле, а остеопорозу изазива прекомерна протеинска исхрана, и то је било речено у прилогу, и то је доказано студијама, тако да када се протеинска исхрана сведе на стварне потребе организма, на 30 гр. дневно, нема остеопорозе, нити пијења млека да би се наводно спречила.

   Ако већ хоћеш да пијеш млеко, пи га од неког ко храни краву органском храном, ко је не храни коштаним брашном и ГМО храном, само то треба наћи, иначе, ако се купује млеко (јогурт, кисело млеко..) по продавницама, то је штетно за организам.

   Прикази о исхрани – кликни на слике да их видиш увеличано

   sunce

   gsgs

   njklg

   fsdgh

   hgjfj

   frgyu

   hgyi

   mkio

   dfujk

   htp;l

   hykl

   hrolp

   krtyu

   hyer

   bhyu

   Др Слађана Велков:

   „Главна разлика између живе и мртве хране је у ензимима, значи у тој енергији, у том животу који постојин у тој храни. Ти ензими ће се уништити на 47 степени целзијусових, значи када ми кувамо храну уништићемо те ензиме, тако да та храна ће бити мртва. Када је ми унесмо у тело, онда ће, да би се она сварила у тело морати да украде телесне ензиме, метаболичке ензиме који се налазе у ћелијама, и који служе као гориво за ту ћелију. Е, сада, када рецимо поједемо живу храну, ти ензими те хране ће варити само ту храну и наши метаболички ензими неће бити дотакнути. Међутим, када једемо кувану храну, наши ти ензими ће бити украдени и нама ће се спавати, бићемо уморни, зато што ће ензими из можданих ћелија, из срчаних ћелија бити украдени. Та храна даље у нашим цревима трули, значи неће бити дигестирана онако као што ће бити жива храна дигестирана, тако да ће привлачити гљивице и паразитре, и знамо да су гљивице и паразити веома велики изазивачи многих болести..“

   о Сунцу…

   „Сунце није штетно, Сунце нас штити од болести, пре свега, ево, навешћу један врло једноставан пример на који начин нас штити. Видите, ми иза очију имамо 2 жлезде у мозгу иза очију, а то су хипофиза и епифиза, које се ту налазе из једног једноставног разлога, а то је што се активирају само помоћу светла. Е, сада, помоћу Сунчеве светлости, када светлост дође, продре кроз наше очи онда ће активирати ту хипофизу и епифизу, а те 2 жлезде су команданти целог жлезданог система, и уколико оне не раде како треба, цео жлездани систем неће радити како треба. Та епифиза продукује један хормон „мелатонин“, који је један од најснажнијих антиканцерогених хормона који је антидепрсив, антиоксидант, успорава старење, и јача имуни систем….“

   „Епифиза продукује и други хормон „серотонин“ који је хормон среће, енергије и доброг расположења… и када нема тих хормона ми смо у депресији и свашта нам пада на напамет…Такође, када сунчев зрак додирне кожу, долази до трансформације холестерола у Витамин Д, а витамин Д је један од најснажнијих антиканцерогених материја, тако да Сунце нас штити, а не изазива болести, све до оног момента док човек не изгори, значи док кожа не изгори, и онда може доћи до прoмена у кожи које могу бити проблематичне. Што значи, ја не саветујем пржење на сунцу, већ саветујем здраворазумско сунчање у јутарњем или поподневном сунцу, пола сата, сат у зависности од коже, колико је кожа светла и колико је сунце јако…“

   „Наше ћелије имају фотосинтетски ефекат, значи, ми људи такође поседујемо фотосинтезу, значи процес фотосинтезе. Доктор Ханс Фишер је 1930-те године добио нобелову награду за откриће, да је „хемин“, који је пигмент у нашем хемоглобину, и хлорофил који је пигмент у биљкама, се разликују у једној ствари, а то је централни атом. Значи, централни атом код хлорофила је магнезијум, који је двовалентан, а у хемину, у хемоглобину, централни атом је гвожђе, такође двовалентно, остало је све исто. Значи, процес фотосинтезе може се десити и код нас људи, као што се дешава и код биљака, међутим, потребно је изложити крв директно светлу, а једино место у нашем телу које има директан контакт са спољашњом средином, где крв долази у контакт са спољашњом средином су наше очи“

   „Наиме, у ретини, су крвни судови, имају тако велике поре, да је крв у директном контакту са сунчевим зрацима, и долази до фотосинтезе…“

   „Потребно је 45 минута да цела крв прође кроз један крвни суд, тако да када буде цела крв осунчана свих 45 минута, онда ћемо ми постати ти соларни чипови, значи цела крв ће бити под процесом фотосинтезе…“

 17. Vladimir Says:

  Gajenje stoke za ishranu je nešto što vodi dodavanju mase “manje brzine”, pa je jasno da postoji filozofska neophodnost za ishranom. Tu je mnogo poželjnije gajenje povrća, pa je Tesla smatrao vegetarijanstvo pravim načinom za napuštanje utvrđenih navika, po članku iz 1900, „Problem povećavanja ljudske energije“. Biljna hrana predstavlja mnogo bolju osnovu za obavljanje posla čak na bolji način. Ona povećava fizičku kondiciju. Npr. ovsene pahuljice ekonomičnije su od mesa i bolje za mehanička i mentalna dejstva, jer manje opterećuju naše organe za varenje. Uz to, biljna hrana doprinosi osjećanju zadovoljstva i druželjubivosti, smatrao je Tesla. Na taj način ujedno se zaustavlja i nemilosrdno ubijanje stoke zarad ishrane ljudi. I takva vrsta negative otežava put progresa, jer destruktivno utiče na moral čovjeka.
  Zasigurno postoje primjeri plastičnog života-postoje organizovana bića koja žive bez hrane, uzimajući energiju iz životne sredine za potrebne životne funkcije. Takav primjer imamo u kristalima. Ni on ni slični primjeri plastičnog života, nisu ništa manje živa bića od drugih postojanja u Univerzumu. Isto tako na kristalizaciju minerala sigurno utiču spoljni elektro-uticaji, i zato se čestice poređaju u neki geometrijski oblik. Vjerovatno to rade u pravcu Zemljinog kretanja zapad-istok, jer kristali ne propuštaju valove u svim pravcima, već samo u jednom.
  Prirodno se nameće vještačka proizvodnja hrane, kako je Tesla obrazložio u istom članku. Radi se o povećanju plodnosti obradivog zemljišta putem elektriciteta. Što se tiče hrane biljne, jasno je da treba efikasnije đubriti zemlju vještačkim đubrivom da bi se povećala plodnost. Nešto zemlju čini zemljom, pa objasniti njeno porijeklo bilo bi isto što i objasniti život, po Tesli. Teorije o obogaćivanju zemljišta se ne slažu, a zemlja ne može beskrajno da daje život jer biljke uzimaju supstance iz nje. Zato se zemlji moraju dodati supstance koje joj biljke oduzimaju. Kako bi se problem mogao riješiti? Putem elektriciteta i našeg najvećeg sastojka atmosfere koju udišemo-azota.
  Naša atmosfera, vazduh, sastavljen je najviše od Azota (N2) sa oko 79 %, pa onda Kiseonika (O2) sa oko 21 %, dok ostali procenti spadaju na Argon (Ar), Ugljendioksid (CO2), Neon (Ne), Helijum (He), Kripton (Kr), Ksenon (Xe), Vodonik (H2) i Ozon (O3). Ova neiscrpna količina azota može da se oksidiše i proizvedu jedinjenja potrebna zemlji, čime bi čovječanstvu dalo ogromnu i nesagledivu korist. Problem jeste u tome što je azot izuzetno internan pa neće da se jedini ni sa kiseonikom, ali uz pomoć električne struje odgovarajućeg kvaliteta to je moguće. Hemijska aktivnost se povećava korišćenjem struje veoma visoke frekvencije (ili brzine vibriranja). Proučen je efekat električnog pritiska strujnih impulsa, zatim zbog njihovog talasastog oblika proučen je uticaj atmosferskog pritiska temperature, te prisustvo vode i drugih tijela. Tako su postepeno bili utvrđeni najbolji uslovi za izazivanje najintenzivnije akcije pražnjenja i za obezbjeđivanje najveće efikasnosti takvog procesa. Što je plamen veći, oksidacija biva sve jača, po Teslinim eksperimentalnim dokazima. Pražnjenja poput plamena, stvorena putem električnih oscilacija koje prolaze kroz kalem, snažno pokreću elektrifikovane molekule pomoću vazduha. Tako se omogućuje dobijanje besplatnog vještačkog đubriva, u kojim god potrebnim i željenim količinama, jer se proizvodi azot. Upravo se na ovaj način putem mehaničke sile i jednostavnog električnog aparata mogu proizvoditi mnoge komponente azota širom svijeta. Sve to traži vrlo male troškove. Zemlja se može nađubriti u svim željenim količinama i povećati plodnost zemlje beskrajno, jer je para efikasno sredstvo za trajno fiksiranje spojeva. Dobilo bi se obilje zrdave i jeftine hrane. Na taj način, smatrao je Tesla, svako može imati besplatno dobijanje đubriva.

 18. Grdon Flash* Says:

  Sva istraživanja su tačna !
  ali se ne odnose na sve primerke ljudske vrste !

  JEDNO SU KLINIČKA ISTRAŽIVANJA :
  _____________________________
  SPECIFIČNIH SLUČAJEVA NASTANKA BOLESTI KOD FUNKCIONALNO POREMEĆENIH PREDISPONIRANIH SPECIFIČNIH GRUPA LJUDI I DECE VEZANO ZA ŠTETNO DELOVANJE po njih od PRIRODNO JESTIVE HRANE NA RAZVOJ BOLESTI
  _____________________________
  a
  DRUGO SU
  ISTRAŽIVANJA SPORTSKE MEDICINE:
  _____________________________
  OPŠTE ZDRAVE ISHRANE ZDRAVIH LJUDI EVOLUCIONO OSPOSOBLJENIH NA PROBAVU SVARLJIVIH I NESVARLJIVIH KOMPONENTI PRILAGOĐENE :
  organskim potrebama

  1.beba
  2.dece u rastu i razvoju
  3.adolescenata u sazrevanju
  4.žena u trudnoći
  5.pretežno fizičkih radnika
  6.pretežno umnih radnika
  7.starijih
  8.akutno obolelih
  9.hronično obolelih
  10.fizičko hemijski ugroženih elek.magnet.,KOSMIČKOM zračenju,otrovnim elementima teških metala i hemijskim agensima u,vazduhu vodi i hrani.
  _____________________________
  uGEOGRAFSKO PODNEBALJSKIM USLOVIMA ŽIVOTA:
  1.polarne
  2.umereno kontinentalne
  3.primorske
  4.sub/tropske
  5.pustinjske
  populacije
  6.na poziciji nadmorkoe visine
  ____________________________
  PREMA GODIŠNJEM DOBU I TEMPERATURNOM UTICAJU:
  1.ZIME
  2.PROLEĆA
  3.LETA
  4.JESENI
  _____________________________
  PREMA DOBU DANA:
  1.jutarnjem
  2.popodnevnom
  3.večernjem
  4.noćnom
  _____________________________
  I TRENUTNOM OPŠTEM KONDICIONOM STANJU TELA:
  1.umorenosti
  2.odmorenosti
  3.istoričnosti
  _____________________________
  KOG GENOTIPA KOJE RASE
  KOJEG POLA I KOJE KRVNE GRUPE…
  sve zavisi kako si, gde si, kad si, što si i za šta si..
  do nekle možeš da generalizuješ a od nekle morš da shvatiš egzaktno i praktično dokazano i postojanje široko različitih iskustva i stanja života čak i kad se kose sa primerkom tvog specifikuma.

 19. Grdon Flash* Says:

  ..evo da pročitaš nešto o pojmu
  AUTOIMUNOLOŠKE FUNKCIJE
  ..svako od nas u svakom momentu ima ćelije raka..
  Zahvaljujući T-ćelijama koje pored stranih štetnih mikroorganizama ubijaju i tela patogenih ćelija sopstvenog organizma koje bivaju zamenjene novim ispravnim ćelijama tkiva ili pomoću MATIČNIH ĆELIJA,vrše
  AUTOIMUNOLOŠKU FUNKCIJU ZAŠTITE TELA OD RAZVOJA RAKA,
  Poremećajem AUTOIMUNOLOŠKE FUNKCIJE nastaje ALCHAJMEROVA BOLEST kada imunološki sistem ubija ćelije mozga a matične ćelije ne stvaraju dovoljnu količini novih ćelija.
  ..idi kod Mongola pa im objasni da im kobilje mleko stvara AUTOIMUNU BOLEST jer je to fakat U KLINIČKIM SLUČEJEVIMA a raspitaj se dali oboljevaju njihova deca i odrasli,aki to u velikoj meri nevaži u njhovom slučaju pitaj se zašto..raspitaj se i zašto je traženo kozije mleko a čujem i magareće..neka iskustva kažu da je to i lekovita hrana..
  LAKO JE TEBI DOKAZATI MENI DA ZMIJSKI OTROV UBIJA KLEOPATRU ALI MENI NIJE TEŠKO SHVATITI I DA ZMIJSKI OTROV LEČI HIPOKRATA!
  ..“tajna“ je u doziranju..
  koja važi i za fluor !
  ..mogao bi da ti objasnim svaku primedbu ali mi se neisplati da doktoriram.*

 20. Vladimir Says:

  Ništa novo!

  Pa ni droga ne čini čovjeka narkomanom, već čovjek sebe.
  Kad otrov liječi, može i droga…. kokain je u zubnoj anesteziji-svjestan si a ne osjećaš bol… analgetsko svojstvo otrkio još Frojd 1897.godine, a razradio Alister Krouli na sebi otkriajući i liječenje mamurluka jačom hranom sjutradan, duplim snom i turskom kupkom…
  svaka 6 cigara stvara 25 hiljada mutacija…
  tajna je u doziranju svega, to je tačno-valni Zlatni rez, da se ne naruši naelektrisanje i unutrašnja svjetlost tijela…
  tehnologija hrane i dekontaminacija… otkloniti svako zrno čistog Uranijuma nakon svakih nekoliko kg đubriva…

 21. Vladimir Says:

  Svakako pohvala na lijepo znanje i razmišljanje.
  Što se tiče titula znaš i sam da su samo prazna slama ako nema rada. Svetislav Jarić, filozof, s pravom kaže da danas ima ljudi koji su doktori a da su pročitali svega 20 knjiga u životu. To je živa istina. Veliki broj mojih kolega, najboljih studenata koji su sad u inostranstvo poslani od fakulteta na magistraturu, učili su iz skripti i zahvaljujući njima dobijali velike ocjene. Još se sami hvale sa skriptama. Tako da je besmislenost današnjice jasna potpuno.
  Nikola Tesla nije ima ni magistraturu, ni doktorat, a postigao je više no i jedan doktor nauka, jer je rad i upornost bilo njegovo djelo. Tek je kasnije dobio počasni doktorat iz filozofije, čini mi se od švedskog Univerziteta, a bilo je još nekih. Kad se samo pogleda kako neki doktori nauka danas zaključuju o nekim stvarima, čovjeku koji se iskreno i slobodno bavi naukom bude žalosno da uopšte išta radi po pitanju viših studija, jer će ili sjedjeti kući, ili će biti u masi većine titulaša kojima su samo titule sve u životu, dok onaj mali broj ljudi s titulama ostaje po strani i samostalno radi, postižući rezultate ali ostajući usamljen. Međutim, to i jeste recept pravog uspjeha pravih rezultata, a ne da kao doktori nauka zaključimo da je dinastija Petrovića bila jevrejska samo zbog trgovine, znanja jezika i nađenih simbola-što bi, ruku na srce, zaključak brzoplet poput djetetovog čija je mejalinizacija tek u povoju a ne naučnika s titulom, koji je pritom zrela ličnost.

  • Небојша Says:

   Grdon Flash*,

   Поремећај аутоимунолошке функције код здраве особе не долази сам од себе, већ од лоше исхране и других фактора, па стога и алцхајмерова болест. Овде није ни реч о аутоимунолошким функцијама, и шта су оне.

   А што се тиче добијања аутоимунолошких болести, попут дијабетиса типа 1 код деце, Др Велков лепо каже да то нису клинички случајеви, ма шта ти подразумеовао под тим, да је то од конзумирања крављег млека у реалном животу, не у клиничким условима, а оно се масовно конзумира, у животу овом свакидашњем, и лепо је речено да су студије то доказале, као и да када су деца прекинула да конзумирају млеко и млечне производе, па прешла на биљну исхрану, дијабетис типа 1 је нестао! Све је јасано ко дан, но ти си се чак упутио у Монголију, али ја не пишем за монголе, већ за људе који овде на Балкану конзумирају кравље млеко од овдашњих крава, НЕ МОНГОЛСКИХ (и то 99% индустријско, које пролази пастеризацију и хомогенмизацију, а то је „мртво млеко“), тако да нема шта да идем код монгола.

   Кажи ти овој деци овде у Србији, на балкану, у Европи… што пијући кравље млеко обољевају од дијабетиса типа 1 да ид у Монголију, да тамо пију кобиље млеко од монголских кобила, и да тамо неће оболети.

   То што ти причаш да је тајна у дозирању је само делимично тачно, теоријски гледано, да. Односно, они који то раде (фармаколошка мафија) управо све стране материје у храни стављају у оној мери да буду „тихе убице“ човека, у томе је цела поента, то је оно што ти не разумеш, и зато је то што ти причаш само испразна филозофија, док је реалност у животу поптпуно другачија, ту обољевају људи, не у апстрактним филозофско-научним сферама.

   Или пак да сви купимо микроскоп, па да га „убодемо“, ту твоју нешкодљиву дозу.

   Иначе, Др Велков за оне који су баш решили да пију млеко, препоручује само козје које је по молекуларној структури најсличније хуманом, но заборавио си да овде није било речи о козјем или магарећем, птичјем итд… млеку, већ крављем, које је видимо Ш-Т-Е-Т-Н-О.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: