Драган Симовић: Пут Светлости


Аутор: Драган Симовић, песник и књижевник»

Морамо да дејствујемо онако,
како су наши Велики Преци
дејствовали у вечности!

У Књизи Живота Белих Стриборјана стоји записано пре

четрдесет и девет векова:
Само Светлост савладава Таму,
и само Дух Стварања
влада над Вештаством.
Човек који зна ову тајну
држи се, вазда,
Сваргине Осе,
и мирно путује
низ звездана јата.

Све време нада мном лебди, а у мојему бићу унутарњем, титра и трепери, једно питање које обујима мноштво пратећих и околних питања: Шта ти, Песниче, можеш да учиниш, и шта тренутно чиниш, за Род свој Србски?

Претпостављам да се сви ви, ви који читате овај мој лирски запис, са овим питањем сусрећете, управо овако као и ја, из дана у дан. Сасвим је разумљиво, да се сваки човек, који следи Сваргину Осу, илити Божанску Вертикалу, свакодневно запита: шта он то чини, и да ли на прави начин чини то што чини, и да ли би могао још више и још боље да чини?!

Јер ми смо само своја дела, односно, ми смо управо онакви каква су дела наша.
Зато човек и јесте словесно биће, а словесно, на светом језику наших предака, значи разумно, умно, божанско!
У истој књизи Белих Стриборјана стоји и ово:

Мржњу никад не победи мржњом,
нити ћеш злом зло савладати икад.
Само Љубав побеђује мржњу,
само добро зло свладати може!

Ево одговара нама Србима, овде и сада, на многа питања која свакога часа из Пра Бића искрсавају. Оно што нама чине наши заклети непријатељи, вековни душмани, ми не смемо њима да чинимо, јер ако исто чинимо, онда ћемо, уистини, бити гори од њих.

На нама је да ујединимо и објединимо све духовне дарове и моћи, те да дејствујемо саобразно нашем србском, словенском бићу. Да дејствујемо онако како су наши Велики Преци дејствовали, држећи се Права и Правде, држећи се Бога живога, Бога Истине. Важно је само да тврдо верујемо у Бога у нама, да верујемо у Права и у Правду, и да следимо Сунчеву Осу. Да творимо Дела Љубави која ће бити јача од света таме и зла, и јача од смрти.

Ми Срби нисмо сами; заиста, нисмо сами, ни усамљени, никада!
Једно смо са Русима, на свим пољима.

Један велики посвећеник Новог доба, творац Духовне науке која се зове Антропософија (а његово име је Рудолф Штајнер), тврди да су Руси и Срби један истоветан народ, односно да имају једну те исту Душу Народа у Пољу Божанског Бића, те да, следствено томе, имају и заједничку духовну мисију у Новоме добу.

Заиста, дошао је тренутак да ову истину созерцавају и освесте и Срби и Руси, те да се што пре духовно сјединимо, јер ћемо се тако лакше бранити од наших заједничких противника, а и лакше ћемо творити дела Богу мила.
Знајте да су нас, нас Србе и Русе, разјединили наши душмани пре три столећа, и на овоме је нараштају задатак да се снова васпостави, како духовно и културно, тако и свако ино јединство двају истородних словенских народа.

Верујте ми, да су Руси за овај задатак већ спремни, одавно, само још чекају одговор од нас Срба!

Ако са Русима не створимо Заједничко Духовно Језгро, наше ће национално биће растргнути и поништити наши вековни душмани крвопилци.Оног трена, кад будемо васпоставили Србско-Руски Егрегор, синови ће таме бити поражени.

Једно реаговање to “Драган Симовић: Пут Светлости”

  1. slavica Says:

    Predivan tekst,interesantno pod ovim nazivom imala sam izložbu sa još dva umetnika u Arilju krajem 2010 godine.Motivi su bili kosmički i i srednjovekovni motivi naših manastira……..izložba se zvala „Put ka svetlosti“.Pa se pitam da li je to sve bila slučajnost ali vidim da me put vodi samo jedan korak ispred nekih dogadjaja, . Da imam osećaj da me možda moj Andjeo čuvar usmerava.Hvala Bogu i mom Andjelu čuvaru……….Izložba se dogodila u Gradskoj biblioteci u Arilju……Dogadjaj sa Vladikom Artemijem inicirao me i istog trenutka sam krenula u ofanzivu deleći linkove po fejsu.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: