Драган Симовић: Не странке, већ личности!


Аутор: Драган Симовић, песник и књижевник»

Писмо Перуну Белобору,
оснивачу Покрета
Родоверје Белих Срба

Драги мој Господине, пали смо, како би рекао Песник, зато што смо били паду склони. А све је давно почело, то знамо добро и Ви и ја, и право је чудо да смо и довде доспели. Велим: чудо је да нас још има, после свега што смо сами против себе чинили!
Србски народ никада није неговао и одгајао културну елиту, илити духовно племство у изворном значењу те речи, већ је, напротив, све паметно, и узвишено, и племенито, и талентовано прогонио и изгонио из Србије.

У Србији се неговао и одгајао осредњак, медиокритет, а последњих година отишло се још даље, пало се још ниже, па се одгаја и узноси и велича, не више ни медиокритет, већ идиот (камо среће да је макар Идиот Достојевског!), којега се стиди и породица и племе и нација! Којега се све словесно стиди!

Колико сам се пута, последњих година, постидео пред самим собом, и пред родом, и пред народом, и пред Живим Богом, што у моје име, у име рода и племена мојега, иступа и наступа, било где у свету, човек без духа, без знања, без морала и етике!

Ако би неко у свету, кроз наше политичаре судио о нама, онда би вероватно, тај светски философ, дошао до познања (морао би тако да закључи!), да су Срби нека малоумна, малолетна, инфантилна нација, којој мора да се додели старатељ и надзорник; будући да је та нација толико заостала у умном, душевном и духовном развоју, те не уме саму себе да води, не зна да управља својом државом, нити одвећ може да разликује добро од зла, љубав од мржње, светло од таме, истину од лажи. Таквој инфантилној нацији, поверовао би наш философ, и није место мед словесним народима!

Овај наш пад може да буде и освешћење. Може то још и на добро да изиђе! И верујем да хоће! Очекујем да ће овај, не пад већ суноврат, све нас да продрма, да протресе и, на концу, да нас покрене! Дошао је тренутак кад ће Србски народ почети да мисли својом главом, да осећа и појима својим срцем, својом душом, својим бићем свеколиким. Доста је неко други, неко безимени и бесловесни, мислио (а боље да није мислио!), уместо њега! Дуго је Србски народ био крдо које неко, тамонеко, води на кланицу! Води у Недођију, на Пустолину!

Драги мој Господине, данас на политичкој сцени Србије, нема човека од визија, нема визионара, нема умног и мудрог и каракетрног човека, нема јаке и снажне Личности (стога реч Личност и пишем великим словом!), већ су све то персоне (како би Јунг рекао) које немају свој став, свој философски и визионарски поглед на свет, своју поетику и етику. То је све скупа само техничка интелигенција, само менаџери и манекени, односно, службеници и чиновници Великог Брата. Сваки индијански поглавица има више животне мудрости од свих њих скупа!
А у времену које долази, верујте ми, само ће најмудрији опстати. Најмудрији појединци, најмудрији народи!

У будизму је незнање највећи грех. И заиста је тако, у то сам се толико пута уверио. То сам још у раној младости познао. Ако ћемо да будемо у Истини, а морамо јер нам нема нам друге, овај србски суноврат јесте последица србскога вековног незнања, одбијања Знања, неприхватања Знања! Доста је било странчарења, доста смо се самозаваравали и самообмањивали! Нећемо више странке, већ Личности.! Србију не смеју више да воде странке, него самосвојне, аутентичне, образоване и карактерне Личности!

Или тако, или нас неће бити!

Верујем да у Србству постоје снажне, самосвојне Личности.
Песник мора да верује у спасење, у препород, у васкрс Рода и Племена својега!
Те Личности нису у политици. И добро што до сада нису биле у политици. Јер су медиокритети и идиоти од политике, од србске политике, направили циркус, лакрдију и спрдњу. Понављам: добро је што до сада, те аутентичне Личности, нису биле у политици, али ће сада морати да уђу, и то на велика врата, те да од политике циркуса и лакрдије, створе умну, философску и визионарску политику!

Овај век, како мудраци најављују, биће век великих искушења, за сваког од нас понаособ, али и за народе, за сваки народ, па и за Србски род! Само ће Знање (које се пише великим словом!) моћи да нас проведе кроз та свеколика искушења!

Верујем у словесни, и одуховљени и обожени, Род Србски!

У Београду, на левој обали Словенског Дунава,
у глуво доба ноћи, јесени позне, 2011.године

2 реаговања to “Драган Симовић: Не странке, већ личности!”

 1. Petar Says:

  Ко чека и дочека, ко тражи и нађе! Угледаше и праве речи светло дана! У овом свету малоумности, неправде, снаге и ужаса треба опстати. Веровао сам сво ово време да још неко има жеље и снаге да нешто каже што ће разгорети луч и упалити плам који је сво ово време тињао и чамио, негде у потаји затомљен силом и неправдом злог духа. Само је једна мала реч потребна па да све крене својим током којим мора ићи! Та реч је – НЕ! Доћи ће моменат када ће се све разбуктати и претворити сво досадашње зло у будуће опште добро. Претопиће се сва куга и јед нагомилана вековима у свеопште добро. Порашће свест о ваљаности и племенитости у животу људи. Ново и право доба тек долази! Назиру се већ наговештаји владавине Добра. Овако више и даље не иде. Сви морају да мисле једном главом. И то не главом у виду једног вође, већ главом која је у главама свих нас.

 2. bogosav Says:

  Светлосник, СНЕВАЧ ПРОБУДИ СЕ КАД ПОЧЕШЕ ТРИХИЉАДИТЕ ГОДИНЕ ( трећи миленијум) да слови СРБИНУ и СРБИМА да сазнају КО су ШТА су и ЗАШТО ТО ШТО су. Ово рече КРЕМАНАЦ
  Тарабић свом куму Проти Захарији на питање КАДА ЋЕ СРБИМА БИТИ БОЉЕ’!!!!!
  Ово није до сада записивано већ се усмено преносило до краја 2010 . год. Дат је старт сада.
  ПРОБУДИТЕ СЕ СРБИ, збаците тмину ума и очију . Ослободите Божију клицу у вама од окова и
  чућете дивну мелодију која ће вас лечити и духовно и физиолошки. То вам поручује ЈАСНОВИДАЦ
  НЕБА Драган Симовић.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: