Велимир Абрамовић: Мој аутентичан одговор на Зупанов текст у Политици: „Сахранити Теслу, ујединити нацију“


Професор Абрамовић ми је послао аутентичан одговор на текст Душана Зупана у Политици: „Сахранити Теслу, ујединити нацију“, пошто му одговор није пренет у аутентичном облику, где се не види целина става са аргументацијом. Пошто тог Велимировог одговора нема у интернет верзији Политике, можете га погледати у скенираној верзији.

Велимиров одговор у рубрици „Међу нама“:

Кликните на скенирани приказ да га видите у највећој могућој величини

Сада ће то бити исправљено, прво иде Зупанов текст, па аутентичан одговор професора Велимира…

Извор: Политика

Душан Зупан: Сахранити Теслу, ујединити нацију

Нико досад није изрекао ниједан озбиљан аргумент због чега је добро да Теслин пепео чами у музејској позлаћеној кугли.

Срби су народ који доказано слабо памти. И када је реч о пријатељима и када се ради о непријатељима. А најслабије је памћење када се ради о заслужним Србима. Периодично, у таласима појединих годишњица, нација се еуфорично сећа својих великана да би их колико сутра предала поновном забораву, до неке пригодне годишњице. Чак и када сећања оживе, она се углавном исказују речима, а мање делима. Многи споменици, бисте, гробља српских великана, задужбине, легати и друго наслеђе, запуштени су и немо сведоче о недостојном стању заборава.

Кратко памћење нације је још упечатљивије у случају једне од најизузетнијих личности коју су Срби икада имали – Николе Тесле.

Заклињемо се у Теслу, дивимо се чудима његових проналазака, тврдимо да би свет изгледао другачије да није било знаменитог Србина из Лике, не дамо Хрватима да га својатају, називамо његовим именом школе, фирме и аеродроме, правимо одборе на ,,округле” годишњице. Последњи пут 2006. године. И поново ћемо када се израчуна нови јубилеј.

Уз све то, од 1957. године па до данас заборављамо једну „ситницу”: да сахранимо његове земне остатке. Држимо их у Музеју Николе Тесле у Београду, са његовим личним стварима, папирима, макетама и репликама његових изума. За публику – комплетан увид: све је на једном месту, чак и Теслин прах.

Да рођак Сава Косановић није кремирао његово тело ради лакшег транспорта из Америке, да ли би уместо музејске златне кугле тамо били Теслини посмртни остаци, или, бар, лобања у којој је обитавао један изузетан ум?

Да ли смо постали друштво које је заборавило вредности цивилизације и наслеђе уопште? Није реч само о верској димензији (мада је она веома важна) овог нонсенса. Превасходно је реч о поштовању доминантног, општељудског односа према мртвима који налаже да прах иде праху, а земља земљи, како је то чињено од памтивека и свуда где је човек успоставио друштвену заједницу. Од пирамида, преко реке Ганг, до острва Вида и крајпуташа у Србији. Од меморијала и вечне ватре у Вашингтону (Арлингтон) и другим светским престоницама, до гордог врха Авале, где је старо Жрново уступило место Незнаном јунаку.

Изузетака је, додуше, увек било. Никад похвалних. У данашње време судбина Николе Тесле може се, рецимо, поредити са судбином Владимира Уљановича Лењина, који, ипак, не лежи у музеју, него у – маузолеју. А Руси се озбиљно припремају да и њега достојно сахране.

Нико досад није изрекао ниједан озбиљан аргумент због чега је добро да Теслин пепео чами у музејској позлаћеној кугли.

Пре пет година слабашни аргумент противника Теслине сахране је још био тај да се „обележава 150-годишњица рођења, а то није прилика да се говори о сахрани”.

Иако данас таквих аргумената, нема, Теслин прах се налази у музеју већ више од пола века. Постоји ли ту, онда, нека теорија завере? Неки политички обзири, међународних димензија? Није познато, бар јавно.

Те јубиларне 2006. године, Српска православна црква је, кроз изјаве појединих епископа, а и кроз закључак Светог архијерејског сабора, понудила да се пепео земних остатака Николе Тесле сахрани у крипти Храма Светог Саве на Врачару. Слично као што су наши великани 19. века Вук Караџић и Доситеј Обрадовић сахрањени у Саборној цркви у Београду.

Предлог је вероватно најбољи који се могао дати. На тај начин би се достигла не само духовна трансверзала Србије кроз векове него би се омогућило Србима да много чешће и масовније, него што је то сада случај, походе Теслу, и то Теслу хришћански сахрањеног. С друге стране, несумњиву величину Храма Светог Саве само ће још више увеличати присуство земних остатака Николе Тесле.

Да ли ће се Музеј Николе Тесле наћи на губитку? Сигурно неће, јер има довољно експоната који сведоче о снази и свеобухватности Теслине мисли и његовог дела. Може да задржи и златну куглу као још једно сећање на генија из Лике, али и на један период заблуда и нехата.

Зашто онда не приступимо сахрани Николе Тесле? Друштво „Свети Сава” управо је покренуло јавну акцију да до тога дође што је пре могуће.

Председник Друштва „Свети Сава”
Душан Зупан

Аутентичан одговор Професора Велимира Абрамовића…

Професор Др Велимир Абрамовић:

»Господине Зупан, председниче Друштва Свети Сава, пре свега није учтиво што свој текст почињете једном паушалном увредом, а то је да су „Срби народ који доказано слабо памти“. Да ли ви то у име Светог Саве, целом свом народу, осим наравно себи, приписујете да је дементан?

Ја памтим одлично, а ви, наравно, не можете памтити оно што никада нисте ни знали, као на пример, да је Теслина сферна питагорејска урна од чистог 24 каратног злата, а не „позлаћена“, како ви тенденциозно наводите. Такође, тврдите да у тој златној сфери „Теслин пепео чами“, што је нетачно, јер је Музеј Николе Тесле у свету далеко познатији и цењенији од, на пример, затвореног Народног Музеја, а и од самог Храма Светог Саве, који је узгред буди речено, незграпна екуменска и еклектичка грађевина, готово непријатног изгледа и зрачења, чији је Дероков основни пројекат у модерном извођењу значајно покварен, што ће вам потврдити сваки естетичар и историчар уметности. Да и не анализирамо кип Светог Саве, постављен испред једне православне цркве, и право политичко значење наруџбе, израде и јавног постављања скулптуре једног православног свеца?

Да и не спомињемо трпезу које нема ни у једној другој српској православној цркви… Има Друштво Светог Саве о чему да расправља много пре треће сахране религијски потпуно самосталног научника, Тесле, који дословно каже:

„Ја верујем у једног Бога који није описан у важећим религијама“.

Накнадно сахрањивање космичког патриоте Тесле у дворишту Храма Светог Саве је погрешна идеја, типична за ситуацију сужене историјске свести, када се у недостатку правих решења за Косово, политику, економију, духовну оријентацију и уопште смисао колективног опстанка српског народа у савременом глобално организованом човечанству, очајнички и на брзину тражи излаз у томе да се оно што је више (Теслина идеја науке будућности) непромишљено подреди ономе што је ниже (Светосављу које данас упорно понавља српске средњевековне политичке грешке). Слично бесмислен предлог потекао је недавно и од председника Србије Тадића, који се изненада заложио за изградњу Теслиног торња у Митићевој рупи на Славији. Срећом људи нису ти који о свему одлучују. Универзум је саморегулациони систем чије право порекло не знамо, али знамо да у математици, логици, физици, епистемологији, религији и војсци, као и увек и свуда у Космносу, ентитети вишег реда одређују ентитете нижег реда. У Србији, међутим, на снази је обрнут друштвени поредак у коме су људи вишег знања, увида и карактера дати на управу људима најнижег карактера и свести и то не само економски и политички, већ такође црквено и академски, што за очигледан резултат има интелектуално и буквално физичко одумирање српског народа.

Свети Тесла је по значају и дубини своје свечовечанске мисије далеко изнад Светог Саве, нашег локалног свеца, кога је на брзину крстио руски монах Макарије у Пантелејмону, и који својим изумом националне цркве није спасао ни Србију, напротив, гурнуо нас је у сукоб и са Истоком и са Западом, док је Тесла својом науком будућности унапред спасао целу планету. Врло добро знамо да Свети Сава у Кини, у Боливији, у Индији, у Бангладешу, на Антарктику НЕ ЗНАЧИ БАШ НИШТА, а питајте тамо за Теслу, а ако не знају, искључите им наизменичну струју и укините им даљинско управљање, бар за за сателите и мобилне телефоне (Теслин патент из 1898), па ће убрзо сазнати. Поређења ради, ако, на пример, Индусима и Кинезима, за казну што не знају ко је Свети Сава, одузмете српско православље и српску ћирилицу, они то неће ни приметити.

Ако је за утеху неким слабоумним православцима који се неразумно буне што је Тесла у Теслином Музеју, да кажем да Тесла заслужује сопствени храм и да форензички није ни могуће утврдити да ли је то заиста Теслин пепео (ДНК се састоји од беланчевина које ватра потпуно уништава).

Додатно их питам од када је српски православни обред сахрањивање нечијег пепела? Ни храм Светог Саве није гроб Светог Саве, нити је ту сахрањен његов пепео.

Теоретичарима завере напомињем да Тесла није био слободни зидар и да овај текст не долази са те стране (Доситеј Обрадовић је био слободни зидар, па то није била препрека за његов гроб у припрати Саборне цркве у Београду).

Зашто се Друштво Светог Саве не издигне изнад националистичке гробљанске политике и не заложи за оснивање нове научне религије у крилу наше Српске православне цркве? Професоре историје, Драгољубе Живојиновићу, члану Друштва Свети Сава, зар то не би био нестандардни српски истопријски одговор на Малтешки Меморандум, који су 1988 године на совјетској крстарици Горки укотвљеној поред Малте, потписали председник Америке Буш старији и председник Совјетског савеза Горбачов, на годину дана пре рушења Берлинског зида. Надам се да знате (и ако наши историчари и политичари јавно иступају као да појма немају шта су међународни уговори великих сила) да на крстарици Горки није била и Маргарета Тачер, него је британска политика гарантована америчким потписом, први пут у историји, (за разлику од, на пример, Техерана, Јалте и Потсдама, где је енглески представник био Черчил). По истом овом међународном уговору, Малтешком меморандуму, спроводи се и осамостаљење државе Косово.

По истом овом уговору супер-сила, је и Милошевић у Дејтону заступао Републику Српску, на основу парафа Патријарха Павла, тако да представници Срба обухваћених привременом Босанском државом нису ни ишли у Дејтон. Зашто ви историчари све ово не расветлите народу, него без правог објашњења нападате Ватикан и Запад онако уопште и волите Русију и Кину, такође, онако уопште.

Господине Зупан, зар само историјско дно на коме смо није довољно ниско, него нам сад предлажете да копамо и рупу, да целом свету покажемо да појма немамо ни ко је Никола Тесла и шта његова специфична духовност и његово научно наслеђе значе за прелаз из информатичке у сцијентистичку еру, ту следећу етапу у развоју Човека на Земљи?“

11 реаговања to “Велимир Абрамовић: Мој аутентичан одговор на Зупанов текст у Политици: „Сахранити Теслу, ујединити нацију“”

 1. BUDA LAMA Says:

  *ZA NEMERLJIVI DOPRINOS OPSTANKU ČOVEČANSTVA*
  *****NIKOLA TESLA****
  ******SPOMENIK******
  ..zlatna urna na vrhu obeliska ispred palate Ujedijenih Nacija,ovom

  *NJU JORČANINU,
  *GRAĐANINU SVETA,
  *LJUDSKOG POREKLA,

  ***PODIGLO U DUHU*** *ZAHVALNOČOVEČANSTVO*
  ..na dan ljudskih prava
  ******10.12. 2011.*****
  ………*
  *<-N-S-«*
  ………*
  ____________________________
  ps
  ..sa jarbolom i zastavom ispred spomenika UN na kojoj piše:
  *****TESLA'S WORLD****

 2. Gordon Flash* Says:

  Okolo spomenika sa Zemlje tla treba da budu postavljeni laserski topovi ortogonalnih svetlosnih snopova uperenih u nebo koji ga cilindrično okružuju.
  <-N-S-« ®©
  ..<-North-South-«..mag_net_ic field
  ..kada dođu mlađi naraštaji lidera,delegati zemalja religijski predstavnici Boga ispred palte Ujedinjenih Nacija da se dive SVETлOSTI ..NJEGOVE SVETлOSTI
  ..a da isključite struju svetu samo bi ste mladim naraštajima skrenuli pažnju na Nikolu Teslu kao pronalazača
  ..ne..
  Tesla nije izmislio nestašicu struje i mrak..
  naprotiv
  VIŠE SVETLA da osvetlite spomenik *NIKOLE TESLE* za
  *NEMERLJIV DOPRINOS OPSTANKU ČOVEČANSTVA*
  Profesore Abramoviću,verujte,iz iskustva znam,kada bi nestalo struje u celom gradu mi deca bi prvo uprli po..gleee…d u kao dijamantima OZVEZDANO NEBO..i zadivili se ZVEZDANOM SJAJU..KUMOVE SLAME..ZVEZDANOM STAZOM MLEČNOG PUTA..DALEKIM SAZVEŽĐIMA GALAKSIJA..
  a onda bi,u tišini,dok palimo sveću po mrklom mraku sobe počeli da izmišljamo ponovo struju..ko zna..možda na neki način koji nije još izmišljen..i tako bi na trenutak proradio opet onaj isti kao i Nikole Tesle duh..koga nosimo svi u sebi.*

 3. Vladimir Says:

  „Ја верујем у једног Бога који није описан у важећим религијама“. (Nikola Tesla)

  Nikad neće istoričari balkanski rasvjetliti ništa narodu, jer nisu slobodne ličnosti. Čast izuzecima! Neki od njih spremaju „senzacionalno otkriće“ o Petru II Petroviću Njegošu, koje je više nego smiješno zbog brzopletosti zaključaka, da ne kažem intelektualnog prostakluka. Čuće se od njih samih. A ima i onih koji sa svojim zvanjima ime simbola „svastika“ povezuju sa svastikom u našem jeziku. Treći, iako takođe istoričari (i to doktori i docenti) govore studentima na času o najvećem dostignuću ljudskog uma – vicu o paradoksu blizanaca. Kad im se objasni da to nije tako a kamo li da je dokazano, i kad im se objasni etar i bežični prenos, onda kažu: „E to ne znam, to je za mene viša matematika, taj bežični prenos i to!“ Ja se pitam, kako istoričar, koji poznaje šta je izvor i kritika izvora prve i druge ruke, uopšte nasjeda na sve stvari koje primi putem medija ili uopšte čitanja. Razum plače na opuštenosti intelektualnog svijeta današnjice.

  Nikola Tesla uopšte ne mora biti u hramu Svetog Save, baš iz razloga jednostavnog kojeg je dr.Abramović naveo i koji je takav činjenično. Čitah prije neki dan esej Alistera Kroulija „Čovječanstvo prije svega“, i nevjerovatno kako se nije promijenila ne samo globalna politika za oko sto godina od pisanja tog eseja (možete tačno primjetiti današnji par Sarkozi-Merke, Istok-Zapad i unutrašnji „patriotizam“ od sitnih do krupnih sistema), nego ni unutrašnji sistemi u ovim našim zemljama.

  Jedino što treba da bude bitno, i što dr.Abramović najpoštenije kaže, jeste to kako treba da se odnosimo prema velikanu van konkurencije, Nikoli Tesli. To bi trebalo da konačno shvati i nauči iz svojih grešaka, kako SPC tako i vlast, a bogme i dobar dio pospanih intelektualaca – kad ne mogu učiti ni na tuđim greškama, neka nauče više na svojim. Neka one koji su ostavili svijetli trag više nikad ne zaboravljaju. Neka ih tretiraju kao žive, jer „svijetli grobovi“ dovoljno opominju ali se čini uzaludno zbog sljepila grubo materijalnog svijeta.

  Nikola Tesla je velikan po svemu. Neka znaju fanatični ljubitelji teorije zavjere koji samo nerazumno (zdravo za gotovo) uzimaju sve servirano: TESLA NIJE SKAKUTAO NA CRNO-BIJELOM PODU!

 4. Gordon Flash* Says:

  Ovde u Srbiji na Bal_Kanu samo,Tesli kao Srbinu mogli bi smo umesto onog „PO_BEDNIKA“ na Kale_megdanu da postavimo kip Nikole Tesle koji u stavu i stilu „Kipa Slobode“ drži umesto upaljene baklje,koja kao što znate zagađuje planetarnu prirodnu životnu sredinu,ali NJEGOVU ETERSKU SIJALICU koja sija naj jačim halogenim svetlima.
  ..obavezno u fraku i sa cilindrom sa obodom na glavi da mu se ne bi na licu mogli slivati ptičiji sadržaji..
  ..ime spomenika treba da bude „GUBITNIK“ i to možda NAJVEĆI a ne POBEDNIK..ne zato što je izgubio na kocki,jer i tada je nešto dobio nego ,pošto je osvetlio svet mraka,video šta je sve izgubio..

 5. Gordon Flash* Says:

  ..naravno spomenik „GUBITNIK“ može biti hologramska projekcija osim materijalne sijalice na žici na tačno odrenoj poziciji ruke koja je drži..

 6. Seadin Says:

  GO Müller Dokumentacija kritike Teorije relativnosti
  http://bit.ly/u8zDjJ
  Jelovac Seadin

 7. Radomir Says:

  Kao elektro inzinjer otseka telekomunikacija gledam cisto logicki a to je stav i g. Velimira Abramovica. Moj stav je isti smo ja sam naucio da se izrazavam eksplicitno:
  „Tezla bi bio ZAGADJEN“ kad bi na bilo koji nacin bio upotrebljen u bilo kakve religiske svrhe. Svestenstvo bilo koje sekte je pomracenog uma i njemu dozvoliti da manipulise zemnim ostacima Tesle i njegovim imenom, to je grozno i nezamislivo.
  Kljucna stvar koja se na zalost, nikad ne istice o Tesli, Tesla nije Genije, on je SINGULARITY sto u matematici znaci nesto sto se jednom dogodi od minus do plus beskonacno.
  On je ostvario neostvarljivo – prenos energije, rada, sa jednog objekta na drugi bez fizickog kontakta. To je obrtno elektromagnetno polje koje ni najveci naucnici njegovog vremena nisu mogli da shvate. Osim toga on je proracunao frekvenciju sopstvenih oscilacije zemaljine kugle sto je potvrdjeno nekoliko desetina godina posle njegovog proracuna. Cuvena je njegova napomena da bi mogao putem generatora mehanickih oscilacija i pozitivne povratne sprege da prepolovi zemlju „kao jabuku“ u odredjeno relativno kratko vreme.
  Jedna moja napomena o Srbima sa kojom mozda g. Abramovic nece da se slozi, je da mi u opstem slucaju zagadimo i blatimo sve svoje dobrotvore ili sve svoje najvece umove.
  Samo da napomenem slucaj Milutina Milankovica odmah posle pada Beograda 10 oktobra 1944. Prvi sused ga je prijavio OZNi da je saradjivao sa Nemcima. Cudom, na sasluzanju medju oznasima nisu svi bili buzdovani, doznali su svetsku naucnu slavu profesora i pustili ga na miru. Nasa tragedija je da je najveci broj srpske elite bio pobijen na brzinu odmah posle pada Srbije oktobra 1944. Jedan od tragicnih slucajeva je poznati lekar medjunarodne reputacije i jedan od nasih najboljih pesnika predratnog perioda, Doktor Svetislav Stefanovic. A o glumcima, knjizevnicima, industrijalcima, advokatima, inzinjerima i da ne govorimo.

 8. Vladimir Says:

  @Radomire,

  Za SINGULARITY se slažem. Na isti način ga gledam. Ali sa ovim što ste napisali: „…On je ostvario neostvarljivo – prenos energije, rada, sa jednog objekta na drugi bez fizickog kontakta. To je obrtno elektromagnetno polje koje ni najveci naucnici njegovog vremena nisu mogli da shvate. Osim toga on je proracunao frekvenciju sopstvenih oscilacije zemaljine kugle sto je potvrdjeno nekoliko desetina godina posle njegovog proracuna. Cuvena je njegova napomena da bi mogao putem generatora mehanickih oscilacija i pozitivne povratne sprege da prepolovi zemlju „kao jabuku“ u odredjeno relativno kratko vreme…“, on zapravo jeste ujedno i genije.

  Evo jednog priloga o genijalnosti:

  A što se tiče OZNA-e, budimo iskreni u narodu je uvijek bilo „sitne tarife“, negdje više, negdje manje, zavisno od ideologija na planeti, istorijata, mentaliteta, svijesti i nesvijesti. To je ovako opširno jedno pitanje, jer generalizaciji nema mjesta.
  da se o svojim velikanima ne vodi računa to da. Ni svjetska intelektualna elita ne vodi računa. Ime Ruđera Josipa Boškovića nisam našao nigdje u modernim kosmološkim knjigama, samo Ajnštajna, Habla i Hokinga odmah nakon Njutna, kao da je bila „rupa u nauci“ i niko između postojao nije da išta donese. Boškovićev model atoma je kao Borov, za Zemlju da je geoid koristio je naziv više od 100 godina prije Lesinga; teoriju relativiteta (zdravu sa etrom, a ne grešno kao Ajnštajn) sa Kantovim dinamizmom i svom dotadašnjom atomistikom; razliku u vremenu; teoriju i formule za ispravljanje grešaka mjernih instrumenata……….poeziju u kojoj je opjevao ljepote vasione…teoriju širenja kosmosa….imao jednom saradnju sa Franklinom…i još mnogo toga. Ko ga danas pominje? Niko! A putovao je po svijetu i držao predavanja kao Tesla kasnije; posmatrao prolazak Venere po njegovim proračunima u Carigradu, od finansija neke od skandinavskih kraljevskih porodica. Faradeju je bio uzor. Zvao ga je „većim i od Njutna“, kao i još neki svjetski velikani.
  Jasno je zašto, jer kako reče Tesla: „… u mutnome se riba lovi“. Pomenuti u knjige Boškovića i njegov rad, značilo bi otvoreno pokazivanje da je dosta toga od 1905.godine urađeno u nauci kroz medijsku propagandu, naročito van novinskih publikacija kada je tu došao radio i TV a time smo svi svjedoci koliko je Veliki prasak hipnotisao mase – kao da Jozef gebels naduvava psihu mase. Eto vidimo Veliki prasak i na reklami Stonsa u turneji 2007. ili 2008. ne sjećam se, i kroz razne druge reklame.
  Cijeli intelektualni vladajući svijet je grešan, a ne samo ljudi na ovim prostorima odnosom prema svojim velikanima.

 9. Vladimir Says:

  I da ne zaboravim: ČAST IZUZECIMA koji nisu grešni, a kojih je mali broj uz onaj dio kritičara nauke koji su već potpuno odvojeni od establišmenta, te kao takvi su slobodni umovi i nezavisni.

 10. *B*R*V*I* Says:

  Tačno određena frekvencija za date fizičke vrednosti LC induktivnoMAGNETNOG-kapacitativnoELEKTRIČNOG oscilatornog kola POLJA ETRA koja smo mi prosto zamislili kao ~ „struje“
  »nepostojećih elektrona«
  daje najveću snagu „struje“ u ant_eni zato što su napon U između njenih krajeva i „struja“ I,duž provodnika u
  INTER_FERENTNOJ (talasno-oscilatornoj) FAZI
  *REZONANCIJE*..to je Tesla otkrio..a ne samo prenos energije sa tela Sunca na primer na Zemlju pa i u nekoj meri i obrnuto ,KROZ FIZIČKU SREDINU ETRA !

  ********ETAR********
  ………………….je…………………
  fizičko…………i……..LOgičko
  …………….*POLJE*……………
  ………………….u………………….
  ……….*REZONANCIJI*………
  ********************

  ..pažljivo pogledajte simetriju principa Binarne Rezolucije Veštačke Inteligencije ne ljudske moje Gordona Flash*a i videćete
  *LEPOTU LICA DUHA ISTINE*
  *ETRA JEDINOG BOGA*

 11. RADOMIR Says:

  Vladimire, pored tri svetske velicine izmedju 19og i 20 veka – Tesle, Milankovica i Pupina, na zalost jos jedna je zanemarena a to je Rudjer Boskovic o kome smo dusta ucili u Gimnaziji ali samo kao o velikom filozofu a ne naucniku. Moje misljenje je da nije bilo profesora koji su razumeli njegovu filozofiju u fizickom smislu i koji bi mogli to da prenesu na djake. Ni ja nikad nisam proucio izuzev poversno. Smatram da svaki srpski intelektualac po duznosti MORA da prouci doprinos nauci te cetvorice bez obzira da li i koliko razume. Umesto buljiti satima u Elektronski Boljsevik aka TV, zasto ne bi nasli literaturu o toj cetvorici?
  Dodao bih jos jednu Velicinu, za moj racun, vrhunskog mislioca 19og Veka potpuno ne sakrivenog od svog naroda nego potpuno lazno predstavljenog narodu. Petokolonasi, tzv „majka crkva“ koja jos uvek truje ne samo Srbe nego celokupnu Slovensku masu uzasnim kultom hriscanstva, krije istinu o Njegosu i Gorskom Vijencu koji se uci kao poezija a ne kao izuzetno filozofsko delo u kome najefikasnije i najkonciznije Njegos otkriva sebe kao poklonika Peruna, naseg i Teslinog vrhovnog Boga, boga MUNJE – Elektricne varnice.
  I nasi kukavni profesori knjizenosti i filozofije nikad nisu smeli da dirnu u istinu koju Gorski Vijenac propoveda.
  To mi lici kao kad bi profesor matematike ucio djake o Euklidovoj geometriji pokazujuci planimetriske i stereometriske oblike kao lepe sare za ukrasavanje a ne objekte za izracunavanje.
  Da li je Schopenhauer rekao: „Mislim da ljudskoj mudrosti ima granica ali sam siguran da ljudskoj gluposti nema“

  Bishop Jaroslav Hus

  „The Meek Shall Inherit the GULAG ARCHIPELAGO“
  “Christianity ==Bolshevism with mask of Religion.
  Bolshevism == Christianity without mask of Religion”.
  Biskup Jaroslav Hus
  “Pokorni ce naslijedit GULAG”
  „Krscanstvo ==Boljsevizam sa maskom religije”
  „Boljsevizam==Krscnstvo bez maske religije”


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: