Славиша Ристић, Зубин Поток: Срби и даље остају на барикадама!


Интервју у аудио верзији са Славишом Ристићем, председником општине Зубин Поток, скинут је са сајта Двери: http://www.dverisrpske.com/sr-CS/ и постављен на Ју Тубе ради што ефикаснијег разбијања медијске блокаде, где режим искривљено представља ситуацију да су се Срби повукли са свих барикада, међутим то није тачно!

Срби су мудро поступили, они и даље остају на барикадама!

Послушајте Славишу Ристића…

Славиша Ристић, Зубин Поток: Срби и даље остају на барикадама!

Линк ка прилогу на: http://www.youtube.com
Прилог можете скинути пратећи ово упутство.
Водитељ:

„Са нама је на вези, Славиша Ристић председник општине Зубин Поток. Славиша, реците ми, како ви гледате на данашњи споразум, с обзиром на медијско спиновање и извртање које је често било присутно?

Славиша Ристић:

„Па да вам кажем, то није ништа изненађујуће с обзиром да медији читаву ову нашу борбу, свих ових месеци, нажалост представљају на криви начин, како су Срби за све криви, како су Срби поставили барикаде које би биле саме себи циљ. Овај, дакле, ми смо направили договор са КФОРОМ да пут који су управо они блокирали, ослободе за народ. Пут Зубин Поток – Звечан, који није могао да се користи, а који је с њихове стране блокиран у понедељак… јутрос се ослобађа. Дакле, да би људи могли тим путем да путују. А што се тиче људи на барикадама у Јагњеници, они остају на барикадама и даље све док то буде потребно! Све док се не нађе коначно решење у тој нашој праведној борби око отпора, да не дозволимо да се успоставе границе на Брњаку и на Јарињу!

Међутим, као што већином имамо прилику да чујемо, медији спинују и говоро само о томе како Срби уклањају барикаде. Не! Овога јутра у Јагњеници КФОР уклања барикаду коју је направио на једином путу између Зубиног Потока и Звечана.

Водитељ:

„Да ли се ово може назвати победом једне мудре српске политике у врло суженом маневарском простору?

Славиша Ристић:

„Па ја не бих говорио о победи или поразу, ово је један договор у коме смо добили то да имамо сада могућност да користимо овај пут, а са друге стране смо мало, да тако кажем, спустили лопту, и сад не постоји заиста опасност, свакодневна, из часа у час, да КФОР поново наступи са силом према народу, јер то свакако се може очекивати од њих, а у свим тим акцијама као што се може видети увек окриве Србе који мирно протествују. Зато смо покушали да избегнемо на тај начин, да народ не долази у било какву врсту сукоба са КФОР-ом.

Јер овде није суштина борбе народа са КФОР-ом или са не знам међународним мисијама. Суштина читавог нашег отпора је у покушају да се одупремо такозваним косовским институцијама, које на жалост уз помоћ међународне заједнице, а чини ми се у последње време, све више и уз помоћ Београда, покушавају да се инсталирају на територији нашег округа.

Водитељ:

„Да ли то значи да ће онда Срби истрајати на барикадама и даље?

Славиша Ристић:

„Срби ће истрајати на барикадама колико год то буде требало, верујте!
И у овој Јагњеници и на свим осталим барикадама које држе. Вероватно ће тај отпор морати да се пружи и у другим видовима. У сваком случају, сав тај отпор биће као и до сада ненасилан гандијевски отпор српског народа на севереу Косова, према покушају да им се силом наметне власт из Приштине!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: