Александра Јерков: За Панчево је боље да буде у Војводини ?!


Недавно сам од једног пријатеља из Панчева добио један текст из њиховог локалног листа „Панчевац“, који указује на класичну сепаратистичку пропаганду Чанкове ЛСВ, као припрему отцепљења Војводине, јер Александра Јерков која у доњем тексту накажњено противуставно заговара сепаратизам, члан је његове партије, ево тог текста.
Извор: Панчевачки лист „Панчевац“

********

Александра Јерков: За Панчево је боље да буде у Војводини

Панчево је много важније политичарима у Новом Саду него онима у Београду. Политичари у Београду на Панчево гледају само као на град који у будућности треба да постане београдско предграђе. С друге стране, Војводина уважава Панчево као велики град, један од водећих у Покрајини. У том смислу Панчево може да има већа права у Војводини него као један од периферних општина у Београду- изјавила је 15.новембра Александра Јерков, посланик Лиге социјалдемократа Војводине у Скупштини Србије, након састанка с руководством и чланством панчевачког одбора те странке. Заједно с њом панчевачке „лигаше“ је посетио и Бојан Костреш, заменик председника ЛСВ-а.

Александра Јерков, као члан Чанкове ЛСВ, овом својом сепаратистичком пропагандом доказује да је ЛСВ сепаратистичка странка, а против Александре треба поднети кривичну пријаву ради заговарања сепаратизма, што је противуставни чин!

Она је подсетила да је ЛСВ једна од ретких странака које су се супроставиле продаји НИС-а Русима по багателној цени. Говорећи о томе, истекла је да не зна на основу којих заслуга је директор НИС-а Кирил Кравченко ових дана проглашен за почасног грађанина Панчева. Додала је да у Војводини, а и у Панчеву, има много појединаца који су више од њега заслужили такво признање.

На питање с ким ће се ЛСВ бити и коалицији на изборима, она је одговорила да је Србија на раскршћу и да ће се на предстојећим изборима одлучивати између повратка уназад, што би било последица евентуалне победе СНС-а,и наставак пута у Европу.

Она је рекла да је залагање за европске интеграције једини разлог због којег ће ЛДВ и даље бити у у коалицији с Демократском странком на републичком нивоу, упркос томе што не подржавамо политику државних органа према Косову.

– Нама је најважније,као што нам је бiло и на прошлим изборима, да највише гласова добије листа проевропске орјентисаних странака и зато би било добро када би све тако орјентисане странке изашле заједно на изборе

– рекла је Александра Јерков.

Бојан Костреш је изјавио да ЛСВ није задовољна темпом којим се досадашње надлежности Србије враћају Војводини. За то је окривио Демократску странку и њен, како је рекао, негативни став према томе да Војводина треба да има потпуну аутономију.

Лист „Панчевац“ од 17.11.2011.год

********

Овај текст показује како се рат проти Срба континуирано води више од 20 година, с почетком распада СФРЈ, то је константан психолошки рат против Срба, њихово убијање у појам, убијање њихове слободарске самосвести, идентитета и државе, њено распарчавање. Од тзв. петооктобарских „промена“:

Најподлија и најсуровија превара…!!

А народ им је веровао...!!!

Тај психолошки рат је постао још софистициранији и танано монструознији, многима тек касније видљив, НАЖАЛОСТ, јер „штафетну палицу“ испирања мозгова и психолошког рата против Срба, преузела је убедљиво најиздајничкија квази елита коју је икада у својој историји имао Српски народ, а и свет такве бездушнике није видео, то је ДОС издајничка гарнитура!

Овде видимо како „брижљива“ Александра, на време припрема српски народ на то шта га чека после издаје Космета, што је при крају, па после тога „логички, зар не?“ следи отцепљење Војводине, у ту сврху је и ово Алекандрино испирање мозгова, убијање Срба у појам, ПОДВЕСНО „ПОДСЕЋАЊЕ“ СРБА шта треба да раде, односно шта треба да не раде, да не пруже никакав отпор, већ да распарчавање своје државе само гледају као неку мамутску ТВ серију, да све мирно прихвате, јер „то је реалност“. Зато Александра и каже:

„За Панчево је боље да буде у Војводини?!“

Како сад то, па зар Панчево није у Војводини?

Ма јесте, јесте, Панчево је у Војводини, али ту постоји један мали проблем, Војводина је ЈОШ у Србији, и тек кад Војводина постане независна, попут „брата“ АП КиМ, јер ако могу они „то да ураде“ зашто не би и ми, тек онда ће Панчево заиста бити у Војводини, а панчевцима ће да буде тек тада боље, јер иако већ сада удишу најзагађении ваздух у Србији, он ће бити чистији кад Војводина не буде у Србији.

Наравно, све ово пролази некажњено, нико не подноси кривичну пријаву, јер квислиншка елита је преузела све институције, што говори да ми немамо судстви и тужилаштво, оно је само „јавни сервис“ новог светског поретка у разбијању и распарчавању Србије. Србима у главама не треба дати мира, предах, да се организју, зато још док квислиншка елита приводи крају признавање независности тзв. „Републике Косово“ (Александрин чланак је изашо не случајно 17.11.2011.) одмах 10 дана касније следи још већа сепаратистичка „бомба“, од Веселинова:

Веселинов: Војводина треба да добије статус Републике
objavljeno: 27/11/2011
http://www.politika.rs

„Према његовим речима, Војводина и Србија су две земље“ (!!?).

„Свака земља треба да има свој назив, а заједнички назив за обе нека се измисли. Порез на промет и царине наши су, а из тога ћемо се договорити о заједничким трошковима”, поручио је Веселинов, који је био министар у Влади Србије у време премијера Зорана Ђинђића.“

Косово и Метохија је КЉУЧ СВЕГА! Ако га одбранимо, одбранићемо и Панчево, оно ће и даље бити где јесте, у Војводини која је у Србији!

А сепаратисти, где ће они тада бити?

И они ће бити у Војводини која је у Србији, тачније, биће после судског процесуирања у српским затворима!

Додуше, мало ће ипак бити отцепњљени, од нормалног живота, али тако је то, оно што сејеш, то и жањеш…

2 реаговања to “Александра Јерков: За Панчево је боље да буде у Војводини ?!”

 1. Panonija Says:

  Evo samo jedan deo dobrog teksta Željka Cvijanovića o vojvođanskim separatistima koji polako „stupaju “ na
  scenu a prema instrucijama svojih gazda iz inostranstva.
  -“ …Наравно, и Тадић и Пајтић су ћутали. Ко је уосталом тај Веселинов? Новинари су једва извукли реч од једног жутог посланика – Влатка Рајковића – који је процедио да је Веселиновљева изјава „неутемељена и мени нејасна“. Нешто јаснија била је регимента Тадићевог новосадског лишаја Ненада Чанка, па је његова Фüхрерин Александра Јерков рекла да у тој покрајини „нема сепаратистичких тенденција“, да њена странка није за независност, већ за Војводину „републику у оквиру Србије, која би у том случају била федерализована“. Само је небо граница Речи Драгана Веселинова. Она може чак и то да Чанков Југендфüхрер Бојан Костреш изгледа умерено док, коментаришући Веселинова, каже како он не би расписивао референдум јер то „није реално“. Осетљив да би то могло „дестабилизовати политичку сцену у Србији“, он би Војводину решио „кроз трансформацију државног уређења Републике Србије“ додајући да „никад не одустајемо“ од програмског документа „Војводина Република“. Југендфüхрер би за Војводину само законодавну, извршну и судску власт, и то на европским стандардима. Еуропäисцхе Нормен, да не буде забуне.

  КАКО СЕ ГРАДИ ЈАВНИ ПРОСТОР И тако смо добили војвођанску политичку палету: Фелдwебел Веселинов, тврд и бескомпромисан момак, је за то да Војводина узме ствар у своје руке и „унилатерарно“ распише референдум за републику; Оберст Чанак и Југендфüхрер Костреш, голубље умерени, су за то да им „Републику“ да Србија, док је Генераллеутнант Пајтић, човек белих руку и монашке благости, за то исто, али да им га дају странци. Одлука са чиме ће се од ово троје сагласити, наравно, у одлучним је мушким рукама Обербефехлсхабера Тадића. “
  Pozdrav!

 2. Petar Says:

  Znate kako je, kad neko spomene Pančevo a mene spopadne groznica. I sitan osip i variole, i male i velike. Kao i onaj majasil i srdobolja. Iako sam kao mali pelcovan. Ništa ne pomaže. Znam da ću odbolovati, (na tuđu radost i zadovoljstvo). To se redovno dogodi. I tri dana i tri noći nemam sreće i ne mogu da spavam. Silom prilika dogodilo se da me je onaj davnašnji režim „žigosao“ i to na fin način, u „svilenim rukavicama“ i formalno proterao iz dotičnog grada za čije ime me potsećaju i vezuju samo ružne i tužne, zlokobne uspomene. Nisam otišao dovoljno daleko. Pa još trpim iako je prošlo i haj-haj vremena. I sada se pitam zašto mi je to trebalo i ko me je to prokazao i etiketirao kao takvog, a on, taj isti, bio i postao, time, rodoljubiv i svestan i savestan element. Ja trebao da budem izbačen iz gimnazije. Imao nastavnički savet sednicu, samo zbog mene. Tada sam doživeo da budem „velika zverka i disident“. Tada su važila propratna, tajna cirkulaciona pisma, preporuke, biografije. Nisam smeo ni da pisnem, ništa mi ne bi pomoglo. Kao mali i mlad možda bi i otišao na besplatno letovanje – „na more“. Davno je to bilo. Navodno, pobegao ja sa dočeka i ispraćaja štafete našem voljenom i jedinom, najvećem sinu naših naroda. Od jednog naroda napravili su tri. Pobrkalo istoriju, veronauku i narodnosti pa dobio čova i ostali, zaslužni, priznanje za takav umni rad. A i ti ljudi, taj plebs, bili su čudni. Odjednom postali neki ili nešto sasvim drugo. Ne zameram im. Zaboravili svoje pretke, a sada niti znaju da se prekrste kako treba. Od njih nisam mogao u crkvu nekad, a i sada ne mogu. A Bog je dobrostiv pa će da oprosti! Mitohondrije proradile. Borba za opstanak. Važno je da je glava na ramenu. A ja otišao u „Potamiš“, da sa još jednim, tom prilikom rođenim i formiranim, uvaženim, našim, budućim picem, ranžiramo vagone za kompoziciju. Oborimo mi prve klape za taj film koji je kasnije i snimljen baš na tom mestu. Zvao se „Balkan Expres“. On ode u bolnicu a ja u egzil iz dotičnog grada. Bili smo dalekovidi za sve tuđe prilike i mogućnosti, ali isto tako kratkovidi i nesposobni za svoje lične. Pa bih poručio onima koji vozaju ovaj narod da je bolje da hvataju taj „Expres“. Bolje će biti i za njih i za ovaj napaćen, izmrcvaren i izmožden narod. Narodu je nešto drugo, bolje, na pameti. Željan je i gladan hleba da se najede i da mirno odspava i zaboravi razne drparoše i glavodržitelje željnih da opet i dalje jašu i krv sišu. Lakše je da se oni sami prevezu u čamcu, nego da preveslaju „Celo Pančevo“ iz „bližeg centra“ u tamo neku dalju periferiju. Znam da su željni i žedni, voljni, tuđeg znoja i imovine. Ali vreme je da probaju kakav je njihov znoj, da li je dovoljno slan?
  I tako, svi smo mi došli od nekud. I na kraju svih krajeva – otići ćemo nekud. Ostaće samo jeka i vrisak. A naš narod je poznat po gostoprimstvu. Prime tako nekog u goste, a on ti tvojim parama otkupi kuću pa te izbaci iz nje. Ma u pravu je ako neko kaže da je barikade trebalo praviti na drugom mestu. Možda, kao recimo u nečijim glavama. A ne da bude ona nagrda narodna : „Čije su ovce onoga je i planina“.
  Mislim da nije red da opet snimamo onaj „Balkan Expres II“. A i tako sam želeo da odem i da vidim „Bele Božure“. Ostaće mi sve to, samo kao izbledele davnašnje želje. Ili možda i ne? Pozdrav Petar


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: