Борко у Бриселу потписао споразум о међудржавним границама! Доказ је енглеска верзија документа коју дајем на увид!


Ово што је Борко потписао у име Председника Србије Бориса Тадића и владе Србије, класична је криминална превара и издаја српских националних интереса! Издаја Косова и Метохије! То је противуставни криминални акт тренутно важећег Устава Србије! Овај документ такође је противан резолуцији УН-а 1244 која је једини меродавни документ за решавање проблема око КиМ у овом детаљу! Да би садржајно открили ово криминално дело, потребно је имати енглеску верзију документа којег је Борко потписао, а не слушати намерно погрешне интерпретације постигнутог споразума од стране Тадићевог режима, као и самог Тадића! Актери ове издаје требају под хитно да се кривично изпроцесуирају!

Да би нашли било шта на интернету, неки документ… потребно је само да знате како да претражујете преко гогле претраживача, кључним речима и фразама, или на српском или на енглеском језику, у зависности шта тражите. Дакле, ако солидно познајете енглески, утолико боље за овај наш случај око КиМ-а.

Документ постигнутог споразуме у Бриселу, скинуо сам са сајта Савета Европске Уније (Council of the European Union), он је једино меродаван за тумачење, будући да је ЕУ спонзот овог споразума, једино је битно њихово тумачење соразума, а не Тадићево или Борково прилагођено „њиховим потребама“, без да јавност целе Србије има увид у оригиналан документ. Укуцајте у гогле претраживачу следеће: „Eu facilitaded dialogue“ Agrement on IBM Brussels. 2 December 2011“ и наићи ћете на више линкова који вас воде до оригиналне верзије докумемта чији је садржај поднет доле.

Извор: Council of the European Union ( Савет Европске Уније):
http://www.consilium.europa.eu/

Преузмите издајнички документ, верзију на енглеском језику, који је потписао Борко Стефановић:
EU facilitated dialogue: Agreement on IBM Brussels, 2 December 2011 (Pdf)
EU facilitated dialogue: Agreement on IBM Brussels, 2 December 2011 (Word 2003)

Ево шта пише у енглеској верзији документа потписаног споразума:

„COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION

Brussels, 2 December 2011
18095/11
PRESSE 473

EU facilitated dialogue: Agreement on IBM Brussels, 2 December 2011

The eighth meeting of the dialogue foreseen in UN General Assembly Resolution 64/298 was held with the facilitation of the EU on 30 November and 1-2 December, in Brussels. The meeting was chaired by the EU facilitator, Mr. Robert Cooper. Dr. Tahiri led the Kosovo delegation and Mr. Stefanovic led the Serbian delegation.

The meeting built on the discussions from the previous meetings, held on 8-9 March, 28

March, 15 April, 17-18 May, 2 July, 2 September and 21-22 November, as well as on work conducted by technical working groups.

Having in mind that the parties will be required to gradually harmonise their legislation with the EU acquis, the parties reached an agreement on the EU developed concept of integrated management for crossing points (IBM). This means that the parties will gradually set up the joint, integrated, single and secure posts at all their common crossing points. EULEX will be present in line with its mandate. The IBM concept will be gradually implemented as soon as practically possible.

The parties had a substantive discussion on the issue of effective and inclusive regional cooperation on which some good progress was achieved. They will revert to this at their next meeting.

The parties also followed-up on discussions held in previous meetings, including on telecommunications and energy.

Considering the importance of implementation the parties reviewed the implementation process of previously reached agreements. The expectation is that there will be full implementation of the freedom of movement agreement as of 26 December 2011, resulting in free travel for everyone. Furthermore, and in line with the agreement on civil registry, the parties will start copying documents on 5 December 2011.

Contacts will continue over the next days on the issues under discussion.

P R E S S

R u e d e l a L o i 1 7 5 B – 1 0 4 8 B R U S S E L S T e l . : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 6 3 1 9 F a x : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 8 0 2 6
press.office@consilium.europa.eu http://www.consilium.europa.eu/Newsroom
18095/11 1 EN

У међународно-правним документима, све мора да буде кристално јасно и недвосмислено, битан је сваки зарез, тачка, а камоли речи, реченице, зато када се нешто потписује треба строго водити рачуна о свему овоме, јер документ ће да тумачи тзв. „међународна заједница“, а не Тадић и Борко Стефановић! У овој енглеској верзији, има једна смишљена замка од стране представника ЕУ који је надгледао овај споразум, која као „уступак“ треба послужити Тадићевом режиму да све ово представља као да тобоже „нисмо признали независност Косова“, то је следеће, оно што сам осенчао у тексту документа:

„Having in mind that the parties will be required to gradually harmonise their legislation with the EU acquis, the parties reached an agreement on the EU developed concept of integrated management for crossing points (IBM).“

Превод:

„Имајући у виду да ће стране бити у обавези да постепено хармонизују своје законодавство са правним тековинама ЕУ, стране су постигле споразум на бази ЕУ развојног концепта интегрисаног управљања прелазима (ИБМ).“

Међутим, када се погледа тачан значај и превод скраћенице „ИБМ“ (IBM – Integrated Border Management) добија се овај превод:

Интегрисано Управљање Границом ( Border=граница, а не „административни прелаз“).

Друго, ово „crossing points“ не значи егзактно „административни прелази„, већ уопштено, „прелази„. Нема ту сад:

„мисли се на то“

, јер као што смо већ рекли, да се документ не би тумачио двосмислено, он треба бити јасан, и да се мислило на „административне прелазе“ требало је употребити енглеску реч за „административни„=“administrative„, односно „административни прелази“ и онда добијамо следеће:

administrative crossing points„=“административних граничних прелаза

Што ће рећи да у целом документу нема речи:

administrative“ нити “ или „administrative crossing points„!!

Тек када би ове речи биле унешене у документ, онда би квислинзи могли да причају „административни прелази“, мада ни то не би био тачан и егзактан превод за:

IBM – Integrated Border Management
Integrated“=Интегрисано,
Border Management„=Управљање Границом.

Тако да је егзактан превод:
„Интегрисано Управљање Границом“.

Наравно, зато је и ово:

„EU developed concept of integrated management for crossing points (IBM).“

Смишљен уступак Тадићу, да би косметске Србе, све Србе, превео жедне преко воде, па кад за неколико месеци схвате да су преварени, онда би се рекло:

„То је реалност“ … „нећемо ваљда против целог света“ … „нужан је компромис…“

Свакако да је овако смишљена манипулација и лаж невешта, ни у обданишту не би могла да прође, само наглашавам излизану и потрошену манипулантску шему режима, јер све унапред знамо шта ће да кажу.

Зато порука косметским Србима је да не прихвате овај споразум о Интегрисаном Управљању Границом, јер наћи ће се у шиптарском „дворишту“, треба да остану на барикадама!

Шта је заиста Европски Концепт „Интегрисаног Управљања Границом“ (IBM), лепо је објасанио Слободан Самарџић из ДСС-а, доктор политичких наука, редовни професор на Факултету политичких наука у Београду.

Слободан Самарџић – Жариште, ТВ Прва

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог можете скинути пратећи ово упоутство.

Дакле, Интегрисано Управљање Границом је европски концепт међудржавног разграничења, то је класична граница између држава! Поврх свега, Борков споразум са Едитомм о царинском печату то потврђује, јер роба се царини само на границама између двеју држава, а не на административним прелазима!

Претходно је Борко Стефановић, споразумом с краја јуна о слободи кретања, тзв. Републици Косово већ дао атрибуте државности, јер ће Срби морати личне карте, возачке дозволе и пасоше да узимају из Приштине, као и таблице за аутомобиле. Рок да Срби с Космета замене своја садашња српска документа шиптарским је 1.јануар идуће.

Више детаља око тога погледајте на сајту ДСС-а:
http://dss.rs/formula-za-kandidaturu/

Трагајући тако интернетом, наишио сам на сајт Еулекса за Космет и нашо овај документ:

http://www.eulex-kosovo.eu/

Kosovo National Integrated Border Management Strategy
„Национална стратегија Косова о Интегрисаном Управљању Границом“

Кад мало боље загледате овај документ:

Ministria E PunёvE Tё Brendshme
Ministry Of Internal Affairs
Министарство Унутрашњих Послова

Види се да су га шиптари наручили још 2006-те, има натпис:“Pristina, December 2006″, а цео пројекат је финансиран од Европске Унија преко Европске Агенције за Реконструкцију. У реализацији тог пројекта учествовао је и извесни Радомир Ђурић. Дакле, све ово је припремано још пре доласка Еулекса.

Да би употунио ово криминално дело издаје Тадићевог режима, издвајам следеће детаље са других сајтова.

Косовска граница издаје!!!
Извор: Фацебук Репортер

Тек, без икакве је реакције мимо нас прошло председниково признање, у недељу на ТВ Прва, да је од њега лично потекла иницијатива да административна линија између Србије и Косова постане државна граница коју ће поносно чувати цариници независног Косова. Његов је Београд, открио је, изашао „са иницијативом“ о „интегрисаном управљању“ прелазима између Србије и Косова; иницијативом која значи да ће административна линија између Србије и Косова изгледати као и граница Косова са државама које су признале његову независност, Албанијом, Црном Гором и Македонијом, на којима заједнички послују албански/црногорски/македонски и косовски цариници и припадници ЕУЛЕКС-а. Предложио је Тадић увођење границе усред ове земље, иако Устав Србије, у члану 8, изричито констатује да је „територија Републике Србије јединствена и недељива“, а „граница Републике Србије неповредива“…

Цитат:

„Да ли смо постали толико опчињени Борисом Тадићем, па више и не преиспитујемо оно што нам ради или смо се досад већ навикли на председника Србије који гази Устав Србије? Или су нам медији окупирани до те мере, па скоро да и нема где да му се изговори оптужба за кршење Устава Србије и гажење њене Скупштине.

Тек, без икакве је реакције мимо нас прошло председниково признање, у недељу на ТВ Прва, да је од њега лично потекла иницијатива да административна линија између Србије и Косова постане државна граница коју ће поносно чувати цариници независног Косова. Његов је Београд, открио је, изашао „са иницијативом“ о „интегрисаном управљању“ прелазима између Србије и Косова; иницијативом која значи да ће административна линија између Србије и Косова изгледати као и граница Косова са државама које су признале његову независност, Албанијом, Црном Гором и Македонијом, на којима заједнички послују албански/црногорски/македонски и косовски цариници и припадници ЕУЛЕКС-а. Предложио је Тадић увођење границе усред ове земље, иако Устав Србије, у члану 8, изричито констатује да је „територија Републике Србије јединствена и недељива“, а „граница Републике Србије неповредива“…

И никакво чудо, онда, што Борко Стефановић почиње да спроводи договоре које нико није ни видео, а камоли ратификовао; договоре који косовску границу издаје додатно утврђују.“

Затим са сајта „Фонд Слободан Јовановић“, Слободан Самарџић: Замрзнути конфликт

Цитат:

Шта вам код споразума о слободи кретања највише смета?

Самарџић: То је споразум којим ће се у Србији признати исправе које издаје Приштина. Према том споразуму Албанци са Косова и Метохије ће са својим личним картама моћи слободно да се крећу по Србији, а Срби ако желе да се слободно крећу по Косову морају да узму албанска документа. Срби ће морати да узму косовске саобраћајне таблице да би се кретали по Косову, док ће Албанци моћи по Србији да се крећу са тим истим КС таблицама. Ми ипак имамо однос према Албанцима као према нелојалном становништву и ако не признајемо Косово као државу, а признајемо њихова документа, и да се њихови грађани слободно крећу по Србији, то је заиста без преседана. Посебно је неприхватљиво натерати Србе да узму та документа, јер је то у ствари ограничење слободе кретања.

Имате примедбу и на договор око царинског печата?

Самарџић: Примена царинског печата је последња кап у утврђивању међудржавне границе између Србије и Косова, тако да влада која то прихвати заправо потписује капитулацију. Зато мислимо да треба прекинути те разговоре и поништити њихове досадашње резултате док је време.

Режим на административном прелазу треба вратити у оквире Резолуције 1244, а то је Унмиков режим, са Унмиковим службеницима.

* * *

Кфор никада није био задужен за царински прелаз, него је Унмик, када је 2001. године основао ту царинску службу, довео ту своје службенике да контролишу царинске прелазе. Ми смо то прећутно прихватили, зато што прихватамо Унмик, мада мислимо да није требало установљавати Косово као царинску територију, јер је то глупо и за Албанце на Косову, пошто тако прекидају привредне односе са Србијом. Но, на страну то, сматрамо да би режим утврђен Резолуцијом 1244 требало да се врати. Ми бисмо наставили тамо где смо стали када су разговори прекинути, када је прво Ахтисари прекинуо разговор, па после и Ишингер.

Морамо да вратимо све на Савет безбедности из политичких разлога. Савет безбедности је инстанца у којој ми имамо јаке подржаваоце наше политике. То су светске силе, као што и западне земље чине светске силе.

То што је Борис Тадић урадио септембра 2010. године, измештање овог проблема из Њујорка у Брисел, јесте самоубиствено.

Да би се спречила ова издаја морамо се сви ми Срби као грађани и Срби, као НАРОД, да се што хитније организујемо, односно неко треба да нас организује, јер видимо и чињеницу да је Борко тајно преговарао како наводи Самарџић, једва су после неколико месеци искамчили неки документ! Тако се крши још један законски акт, крши се правило да се све ради јавно, да све што Борко потпише, Парламент Србије треба да потврди да би било правно валидно, да се прође ратификација, а тога није било!

Још једном да поновим најбитнију стварт, што је и Самарџић реко, цео проблем са КиМ-ом треба изместити на Уједињене Нације и Резолуцију 1244, тамо где су наши пријатељи, Руси и Кинези, јер:

Цитат из Резолуције 1244:

1. Након повлачења, договореном броју југословенског и српског особља (сада је све преузело српско особље и Србија као наследница СРЈ) биће дозвољено да се врате да би обављали следеће функције:

2.-Везу са међународном цивилном мисијом и међународним снагама безбедности; – Обележавање/чишћење минских поља; -Одржавање присуства на српским историјским локалитетима; Одржавање присуства на кључним граничним прелазима !!!

Дакле, овде се јасно види да на административном граничном прелазу централне Србије са АП КиМ треба да буде српско особље, никакви шиптари, ни Еулекс! Тадић то није никада тражио у УН-у да се реализује, а сада сарађује са Еулексом који је предвиђен да спроводи ахтисаријев план, који није одобрен у Уједињеним Нацијама! Еулекс је дакле нелегална организација, која је перфидно на превару увучена у цео процес, без одобрења Уједињених Нација путем једино меродавне резолуције 1244.

Предлажем да се међу следећим организацијама, од којих су 2 странке у Парламенту, направи коалицију спаса, да се премосте све програмске различитости, да им једини програм буде опстанак наше Родне Груде, наше Србије, нашег Косова и Метохије! Те организације су се барем реторички у медијима и чланцима на својим сајтовима, добро односиле према Косметском проблему, али није било њиховог дела, акције, активизма. Ја сам критиковао те организације због тога, јер реторика и чланци неће помоћи да се Космет спаси, већ акција!

То су ове организације, две странке, и једна патриотска организација: СРС, ДСС и „Двери – покрет за живот Србије„.

Сада свака критка пада у воду, потребна је слога, јединство и акција! Ове 3 организације имају логистику по свим градовима Србије, предлажем да се по градовима иде са потписивањем грађана кривичне пријаве против Тадића и комплетног државног врха за велеиздају, за кршење Устава Србије!

Гарантовано ће то потписати барем милион људи, грађана, обичних људи, Срба, јер свега нам је доста:

Доста је понижавања!!!

Нека се проглас за потписивање прошири и на Универзитет, на професоре, интелектуалце, уметнике, писце, на студенте, свештенике, на попове, на Цркву.

Свака разлика треба да буде превазиђена у овом најкритичнијем моменту српске историје уопште, у срцима треба само да нам одзвања:

Косово и Метохија је Србија,
Србија је Косово и Метохија!

19 реаговања to “Борко у Бриселу потписао споразум о међудржавним границама! Доказ је енглеска верзија документа коју дајем на увид!”

 1. Небојша Says:

  Зоран Красић: Хрватска помаже да нам отму Косово и Метохију

 2. Jasna Simonovic Says:

  Meni se čini da je ovaj dokument defektan. Naime, skraćenica za „integrated management for crossing points“ ne može biti IBM (integradeted border management) što je suštinska razlika jer crossing points nije isto što i border….Zar ne?

  • Небојша Says:

   Jasna Simonovic,

   А мени се чини да вам је погрешан резон, сам споразум се зове „Integrated Border Management“ , „Интегрисано Управљање Границом“, из њега се изводи скараћеница за споразум, а то је „IBM“ (Integrated=Интегрисано, Border Management=Управљање Границом), зато и у самом наслову споразума стоји та скраћеница:

   „Agreement on „IBM…“

   Ево, и у овом документу за потребе шиптара што сам дао:
   http://www.eulex-kosovo.eu/
   лепо пише на шестој страни:

   The Integrated Border Management Strategy (hereinafter: „IBM“ Strategy)

   Као и са овог европског сајта: http://www.eeas.europa.eu/

   Integrated border management“ (IBM)

   Дакле све је јасно за скраћеницу.

  • Небојша Says:

   Гледао сам на Б92 емисију „Гост недеље“. Браво за она два Србина са Космета која су гостовала, били су то Председник Општине Северне Косовске Митровице и чини ми се Председник Општине Зубин Поток. Потпуно су разбили својим говором водитељицу и неког прорежимски орјентисаног Јакшића, који су жива срамота!!!

   Тај Јакшић за Устав Србије и међународни документ „Резолуција 1244“ који су на страни Срба каже, као то су само „паири“ (!??), са алузијом да је то небитно и маргинално, а битна је „реалност“!??

   За најважнији закон Србију УСТАВ и међународне уговоре каже ду су само „папири“, неки?!! Ужас!!! Значи не треба нам правни систем у Србији, у свету, већ право силе, неморала, неправде и безакоња!??

   Није ни чудо да као представници режима овако причају, јер ДОС то већ 11 година пропагира, безакоње, крше законе и Устав!

   Али Срби са Космета су ме одушевили, водитељица и тај Јакшић су имали кисела и немоћна лица пред аргументима наших Срба са Космета, потпуну су их разбили, потпуно! А и 90% гледалаца који су се укључили у емисију. Браво народе, Браћо Срби са Космета!!
   Ако је неко снимио ту емисију, нека је дигне на Ју Тубе и проследи мени, да је поставим у коментару.

 3. Nenad Says:

  „Дакле, овде се јасно види да на административном граничном прелазу централне Србије са АП КиМ треба да буде српско особље, никакви шиптари, ни Еулекс! Тадић то није никада тражио у УН-у да се реализује, а сада сарађује са Еулексом који је предвиђен да спроводи ахтисаријев план, који није одобрен у Уједињеним Нацијама!“
  ИСПРАВИ овај део.
  Цитат из Резолуције 1244 који спомињеш се односи на веће граничне прелазе типа ђенерал Јанковић и још неки(прави гранични прелази)Нико не спомиње административне прелазе.
  Споразуме је чиста издаја али(страшно , сада ћу ја као да браним ове злотворе …)
  нигде у тексту се не спомиње реч граница или ти border.
  По тексту скраћеница за EU developed concept of integrated management for crossing points је IBM а то што та среаћеница значи нешто друго у другим документима нема везе.IBM значи и International Business Machines па нико на то не мисли.
  Иначе, мислим да је довољно и то crossing points , фали још border па да буде прави назив за међудржавне прелазе.Сваки од тих договора постигнутих у преговорима, па и овај чини да стање дан после буде горе од стања пре договора , односно све иде лепо у правцу тоталног одвајања Срба са КиМ.
  До сада су ти људи имали Личне карте, таблице …као и ми овда а сада тога више нема.
  Мислим да је питање личних карата, матичних књига и неодржавања пописа далеко битније од овог договора и питања Управљања на прелазима

  • Небојша Says:

   Nenade,

   Грешиш веома кад кажеш ово:

   „По тексту скраћеница за EU developed concept of integrated management for crossing points је IBM а то што та среаћеница значи нешто друго у другим документима нема везе. IBM значи и International Business Machines па нико на то не мисли.“

   Није тачно да је IBM скраћеница за:“ EU developed concept of integrated management for crossing points“, већ је у тексту намерно погрешно представљена та скраћеница, да би режим манипулисао са тим.

   Јасно у овом доле документу коју су шиптари наручили пише шта означава IBM скраћеница, на страни 6:

   http://www.eulex-kosovo.eu/
   Дакле, лепо пише на шестој страни:

   The Integrated Border Management Strategy (hereinafter: „IBM“ Strategy)

   То мсе види и са овог европског сајта: http://www.eeas.europa.eu/

   Integrated border management“ (IBM)

   Дакле све је јасно за скраћеницу, не ради се о никаквом бизнису са машинама, већ границама.

   Иначе, уопштено, када се не зна о чему је реч, скраћеница IBM може свашта да значи, међутим, сви знамо да се овде потписивао споразум о тобоже управљању административним прелазима, како представља режим, никаквом бизнису са машинама који се теби привиђа. Међутим, када се објашњење за IBM погледа са релевантних европских сајтова, види се да је Интегрисано Управљање Границом:

   А и Самарџић је све лепо објаснио у видео прилогу, да је реч о класичном управљању границама.

   Ово ти је добар виц, или се правиш наиван:

   „IBM значи и International Business Machines па нико на то не мисли“

   Наравно да не мисли на то, може неко да мисли да је IBM „Internationa Bodybuilding mission, али опет није то, јер на самом почетку текста пише:

   „Састанак је био заснован на бази дискусија са претходних састанака, који су одржани 8-9 марта, 28 Марта, 15. априла, 17-18 маја, 2. јула, 2. септембра и 21-22 новембра, као и на рад које су спровеле техничке радне групе.“

   А ту се није говорило у никаквом бизнису са машинама, већ о матичним књигама, личним картама, пасошима, универзитетским дипломама, таблицама за аутомобиле, да ће Србима у документима да пише уместо Србин, „Косовар“. Све су то атрибути независне државе који се даје шиптарима, не бизнису са машинама, а круна свега, да се издајничко признање независности заокружи, је признавање административних прелаза као границе између двеју држава!

   Јели, а да није можда „IBM“ скраћеница за:

   „International Buddhist Mission ? 🙂 „

 4. Ana Says:

  Ljudi sve je jasno. Nemamo mi nista protiv ni Nemacka ni Engleske, postujemo i njihove drzave i narod. Problem nije u nama.
  Sve je jasno, treba da nestanemo i kao drzava i kao narod a potom da nam se prekroji istorija kao da nikad nismo ni postojali.
  Nemogu samo da shvatim da postoji ogroman broj ljudi u samoj Srbiji koji podrzava samounistenje?
  Nek nam je Bog na pomoci

 5. Nenad Says:

  „IBM значи и International Business Machines па нико на то не мисли“

  Сви знамо за компијутере IBM и код те фирме International Business Machines је значење скраћенице IBM

 6. Nenad Says:

  наравно да мислим да је ова власт од свог првога дана издајничка и да је последњих месеци фактички признала Шиптарско Косово као независну државу кроз све те „одличне договоре“ које је мој суграђанин Борко успео да издејствује

  • Небојша Says:

   Nenade,

   Ти си бре изгледа неки шлб тип, провокатор, или си глуп, кад морам тако да кажем. Какви бре компјутери човече божји, значи сада је споразум о компјутерина?! Борко је са шиптарима преговарао о компјутерима?! Он се уби у медијима да докаже немогуће, да IBM није „Integrated Border Management“ али то јесте, дао сам линкове око тог пројекта, све се одиграва око прелаза са Косметом, Самарџић прича да је ИБМ Интегрисано управљање међудржавном границом, а ти ко из бунара да су изашо:

   „IBM значи и International Business Machines па нико на то не мисли“
   Сви знамо за компијутере IBM и код те фирме International Business Machines је значење скраћенице IBM

   Значи по теби овај наслов споразума је:

   EU facilitated dialogue: Agreement on IBM (Међународни Посао са машинама, компјутерима) Brussels, 2 December 2011

   Ипак је немогуће да си тако глуп, већ си провокатор. Као прво кажеш, „да то је издаја“, а после следи морбидна небулоза:

   IBM значи и International Business Machines па нико на то не мисли“

   Јер свако зна да та скраћеница „IBM“ има контекст за граничне прелазе, односно тачније административне које издајници желе да претворе у међудржавне, а не да „IBM“ има контекст шта све она може да значи, јер јој је већ одређен значај и контекст преговорима, а то су били преговорима око граница, односно административних прелаза, јер о томе се преговарало овцо провокаторска, а не о тамо неким машинама, па да се онда изведе закључак да је IBM то што ти кажеш.

   Па онда,то није издаја ако су договарали о бизнису са машинама, овцо провокаторска! Ево шта каже Едита Тахири, није договарала са Борком бизнис о тамо неким машинама, већ:

   Тахири: Постигнут договор о „интегрисаном управљању границом“

   http://bit.ly/vvSaZQ

   „Шеф преговарачког тима Приштине Едита Тахири изјавила да је постигнут договор о

   „интегрисаном управљању границом“

   Дакле

   „IBM – Integrated Border Management„
   „Integrated“=Интегрисано,
   „Border Management„=Управљање Границом.

 7. Radisav Ristić Says:

  Nikako ne odustajati od organizovanja potpisa gradjana kojim se zahteva podnošenjekrivičnih prijava za veleizdaju i kršenje Ustava Srbije

  • Небојша Says:

   Ево је та емисија са Б92

   Глас недеље

 8. BUDA-LAMA Says:

  I B M ne omogućava slobodu kretanja državljana Srbije !
  naprotiv,
  Državljani Srbije kojima je ugrožena sloboda kretanja u Srbiji moći će da podpišu zahtev za dvojno državljanstvo.

 9. Izvorinka Says:

  Pa kada nekog volis ti cinis sve u zivotu da ga osvojis,ali kada nesto volis onda si materijalista !!!!!!!!!!!

 10. LOgika* Says:

  *NIJE POTREBNA LJUBAV DA BI POŠTOVAO ŽIVOT..POTREBNO JE RAZUMETI ŽIVOTNE POTREBE*

  BUDA LAMA

  • Небојша Says:

   Ево превода овог издајничког споразума…

   САВЕТ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

   Брисел, 2. децембар 2011
   18095/11
   ШТАМПА 473

   ЕУ Спонзорисан дијалог: Споразум о ИБМ-Брисел, 2. децембар 2011

   Осми састанак дијалога предвиђеног у Генералној скупштини УН Резолуцијом 64/298 омогућила је ЕУ од 30. новембра до 1-2 децембра, у Бриселу. Састанком је председавао ЕУ модератор, господин Роберт Купер. Др Тахири је била на челу делегације Косова, а господин Стефановић је предводио српску делегацију.

   Састанак је био заснован на бази дискусија са претходних састанака, који су одржани 8-9 Марта, 28 Марта, 15. Априла, 17-18 Маја, 2. Јула, 2. Септембра и 21-22 Новембра, као и на рад које су спровеле техничке радне групе.

   Имајући у виду да ће стране бити у обавези да постепено хармонизују своје законодавство са правним тековинама ЕУ, стране су постигле споразум на бази ЕУ развојног концепта интегрисаног управљања прелазима (ИБМ). То значи да ће стране постепено поставити заједничке, интегрисане, појединачне и безбедоносне службе на свим њиховим заједничким прелазима. ЕУЛЕКС ће бити присутан у складу са својим мандатом. ИБМ концепт ће се постепено реализовати што је пре практично могуће.

   Стране су суштински расправљале о питањима ефективне и закључно, регионалне сарадње, на чему је постигнут неки напредак. Они ће се вратити на ово, на њиховом наредном састанку.

   Стране су такође наставиле дискусије вођене на претходним састанцима, укључујући о телекомуникацијама и енергији.

   С обзиром на значај имплементације, стране су прегледале процес имплементације претходно постигнутих споразума. Очекује се да ће пуна имплементација споразума о слободи кретања бити спроведена 26.12.2011. што ће резултирати слободном путовању за свакога.

   Штавише, и у складу са споразумом о матичној служби, стране ће почети копирање докумената 5. децембра 2011.

   Контакти ће се наставити и наредних дана, о питањима о којима се расправља.

  • Небојша Says:

   Сад после овог текста, да још једном до танчина објасним све, са правно-техничке стране, да разни провокатори не збуњују људе око овог издајничког документа, гледано с правне стране, најбитније! Јер, на споразуму је стављен потпис у име Србије. Дакле, оно где провокатори желе да збуњују људе је овај део текста:

   an agreement on the EU developed concept of integrated management for crossing points“ (IBM) и када се то дословно преведе значи ово:
   споразум на бази ЕУ развојног концепта интегрисаног управљања ПРЕЛАЗИМА“ (ИБМ)
   а не:
   споразум на бази ЕУ развојног концепта интегрисаног управљања ГРАНИЦОМ“ какав је прави значај за скраћенице „ИБМ„.
   Да је то правилно значење и превод ознаке IBM = "Integrated Border Management" (Интегрисано Управљање Границом) види се на овом релевантном сајту:

   Integrated border management (IBM)
   http://www.eeas.europa.eu/

   Дакако, то сам објаснио у тексту, да би се учинио уступак Тадићевом режиму, који ће да брбља да то није управљање границом, већ административним прелазима, намерно је за значење скраћенице "IBM" додата погрешна реч за један њен део, за "B"= "Border" (Граница), а то је: "crossing points", у преводу: "прелази", не "административни прелази", већ само "прелази"… и као сад наводно, добијамо да је "ИБМ" "интегрисано управљање административним прелазима" како режимски медији галаме, а не границом. Међутим, да би то било тако испред "crossing points" недостаје реч: "administrative" па би у тексту онда било „administrative crossing points„=“административних граничних прелаза". Но, наравно, ЕУ модератор није толико луд да да такав уступак Тадићу, „administrative crossing points„ већ само "crossing points„ и сад тим ситним, али недовољним уступком, режим треба да нас, третирајући нас попут ретарда, препарира као да је цео споразум само интегрисано управљање административним прелазима, а не како јесте, ГРАНИЦОМ!

   Е, сад, овај смешни провокатор тобоже "размишља" да "IBM" може наводно бити и "International Business Machines". Наравно, гледано теоретски и невезано за било какав споразум, ознака IBM" може бити свашта, јер пуно чега се може објаснити њом, може бити и "International Business Machines", или "Integrated Border Management" или ко зна шта већ.

   Међутим, самим разговорима и у овом тексту споразума пише да се говори о прелазима, не о никаквим машинама, цео текс говори о томе, и зато је апсурд, и правни и логички, помињати да "IBM" може наводно бити и "International Business Machines“

   Дакле, контекст преговора, и сам текст споразума, одређује како ће се тумачити ознака "ИБМ", што у нашем случају значи:
   "IBM" = "Integrated Border Management" (Интегрисано Управљање Границом)

   Исто би било апсурдно, када би неке 2 стране склапале неки споразум који је повезан са оним што одређује и садржи значај "International Business Machines" (IBM), и, сад… неко "размишља" и убеђује нас да је то "IBM" можда "Integrated Border Management", управљање границом, а људи цело време уговарају разне бизнисе са неким машинама, компјутерима…

 11. Sanja Says:

  Да су наши политичари лепо све тражили да буде написано на нашем језику, нашим писмо до оваквих забуна не би ни долазило!!! Нисам радикал, али ме Шешељ одушевљава што тражи превод за сваки лист који му доставе. Поздрав

 12. Građanin Evropske Srbije Says:

  Omogućuje li ..spor_razum.. konačno ostvarenje pismene ponude tehničke i finansijske pomoći još iz 1993. godine negdašnjeg Zavoda za Zapošljavanje Srbije i odlazak na Kosovu radi ostvarenja i otpočinjanja biznisa samozapošljavanja otvaranje male privrede ustavno zagarantovanog prava na celoj teritoriji Države Srbije državljanima Srbije?
  Koliko će biti obeštećenje za ovoliko kašnjenje ostvarenja ustavom zagarantovanog mi prava do danas?
  Da li mi je spor-razum obezbedio ustavom zagarantuvanu slobodu kretanja i ostvarenje ustavom zagarantovano pravo zapošljavanja na celoj teritoriji moje države Srbije?
  Molim hitno da mi kompetentni nadležni domaći i međunarodni organi već u velikom kašnjenju konačno odgovore radi otpočinjanja ostvarenja prava !


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: