Коста Чавошки: Пет Тадићевих радњи велеиздаје, стручна објашњења


Извор: Нови Стандард

********

петак, 25 новембар 2011 20:43

...о разлозима за покретање кривичног поступка против Бориса Тадића, председника Републике Србије, и Борислава Стефановића, високог дипломатског службеника Министарства иностраних послова.

Лице им говори све, и они су свесни тога да раде противуставно око издаје Космета!

По мом суду, Бориса Тадића, председника Републике Србије, треба оптужити и осудити за кривично дело угрожавања територијалне целине државе, предвиђено чланом 307 Кривичног законика Републике Србије, који гласи:

„Ко силом или на други противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до петнаест година.“

У својству председника Републике Србије Борис Тадић је усмено наложио Бориславу Стефановићу, свом дипломатском службенику, да води званичне преговоре са представницима владе самозване државе косметских Арбанаса, који су већ сада довели до de facto признања ове самозване државе на територији и у оквиру међународно признатих граница Републике Србије. Поред низа противуставних споразума, Борислав Стефановић је усмено са представницима самозване косметске државе уговорио наплату царине на прелазима административне границе између Космета и остатка Србије и прихватио изглед царинског печата ове самозване државе. Историјски и међународноправно, царина је државни приход који се искључиво наплаћује за прелазак робе преко државне границе. То значи да је прихватањем царинског печата самозване косметске државе и наплате царине у њену корист, Борис Тадић на овај начин признао да је административна граница између Космета и остатка Србије међудржавна граница, а да је самозвана косметска држава права држава која има легитимно право да на својим државним границама наплаћује царину. Иначе, да је царина нешто што наш Устав и важећи закони допуштају и у границама Републике Србије, царина би се већ увелико наплаћивала на административној међи између Београда и Панчева на прилазу мосту преко Тамиша.

Друга Тадићева радња која представља угрожавање територијалне целине државе јесте његово званично признање и прихватање да ЕУЛЕКС, као испостава једне стране организације (Европске уније), врши правосудну и полицијску надлежност на Косову и Метохији као интегралном делу Србије. Чак је његов министар полиције Ивица Дачић склопио писмени уговор са ЕУЛЕX-ом, који са становишта међународног права представља међународни уговор.

Трећа Тадићева радња којом се угрожава територијална целина државе јесте његов поверљив налог Статистичком заводу Републике Србије да на Косову и Метохији уопште не врши попис чак и оних становника (наших сународника у српским енклавама и на северу Косова) који би на то радо пристали, чиме је и јавно ставио до знања да Косово и Метохија нису више интегрални део Републике Србије.

Четврта Тадићева радња која је наговештена и већ делимично изведена јесте повлачење и укидање и последњих државних институција на Косову и Метохији тако што би се суд у Косовској Митровици интегрисао у косметски и ЕУЛЕX-ов правосудни систем и пресуђивао не по Уставу и законима Републике Србије него по Уставу и законима самозване косметске државе, а избори у четири општине на северу Косова обављали не по Уставу и изборним законима Републике Србије, него по Уставу и законима самозване косметске државе, како је то већ учињено у грачаничкој општини.

Пета Тадићева радња је поверљив налог Министарству унутрашњих послова да на Косову и Метохији не врши замену старих новим регистарским таблицама за моторна возила, како се то увелико чини у остатку Србије да би наше сународнике на Косову и Метохији присилио да прихвате регистарске таблице самозване косметске државе.

Све ове радње представљају биће добро познатог кривичног дела велеиздаје, које инкриминишу кривични закони скоро свих држава света. Но, како тог дела више нема у нашем Кривичном законику, поменуте радње Бориса Тадића треба подвести под кривично дело угрожавања територијалне целине, инкриминисано чланом 307 Кривичног законика, пошто нема никакве сумње да је овим радњама Тадић већ променио међународно признате јужне границе Републике Србије, тако да оне више нису на Проклетијама, него на Брњаку и код Мердара, где самозване косметске власти већ наплаћују државну царину. То је очигледно и противуставна и противзаконита промена државних граница Републике Србије, пошто се оне, сходно члану 8 ставу 2 Устава Републике Србије, могу променити само по поступку предвиђеном за промену Устава, који није ни покренут, а камоли спроведен.

Посебно упозоравам Тужилаштво да је посреди изузетно тешко кривично дело те да би требало захтевати најстрожу казну. Ово посебно због тога што се Борис Тадић, приликом ступања на дужност Председника Републике, сходно члану 114, ставу 3 Устава Републике Србије, заклео да ће „све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и (…) поштовању и одбрани Устава и закона“. Надам се да ће тужилаштво и надлежни суд разабрати да је Тадић погазио ову своју заклетву да би историјски и судбински изузетно важан део наше државне територије ставио под власт наших државних и националних непријатеља.

Борислав Стефановић, познат и под псеудонимом Борко, извршио је кривично дело шпијунаже, тако што је 27. новембра и 5. децембра 2007. године, приликом приватних разговора са политичким саветником амбасаде САД у Београду, учинио доступним тој страној држави појединости акционог плана Владе Републике Србије, као одговор на могућно противуставно проглашење Косова и Метохије као самозване државе косметских Арбанаса, који је у том тренутку био највиша државна тајна. То је класична шпијунажа, која се у доба рата искључиво кажњава смрћу, а у време мира врло строгим затворским казнама. Доказ да је ово кривично дело извршено представља поверљива депеша број 07БЕЛГРАДЕ1632, коју је тадашњи амерички амбасадор у Београду Camerun Munter упутио Стејт департменту. Ову депешу је иначе објавио Викиликс на свом веб сите-у, и њена аутентичност никад није оспорена.

Поред овог тешког кривичног дела, Борислава Стефановића требало би оптужити и осудити због озбиљног кршења Устава, закона и правила на основу којих се воде дипломатски преговори и закључују међународни уговори. По међународном праву, државу могу без писменог пуномоћја представљати у иностранству и у њено име закључивати међународне уговоре само шеф државе и министар иностраних послова, док сви остали државни званичници и дипломатски службеници то могу чинити само на основу писменог овлашћења. Колико је то мени познато, Тадићев Борислав Стефановић, као преговарач у име Републике Србије у Бриселу, није се легитимисао никаквим писменим пуномоћјем, а закључује некакве усмене уговоре који обавезују Републику Србију као државу и уз то не подлежу потврди и ратификацији Народне Скупштине, сходно члану 99 тачки 4 Устава.

У Београду, 17. новембра 2011. године

********

Осим Тадића и Борислава Стефановића има доста оних који подлежу условима да задобију „статус кандидата“ за велеиздају Космета и Србије, па кад дође народна власт реализоваће се кривични поступци против њих. Један од тих кандидата је Чедомир Јовановић. Никакав преокрет није учинио овај минорни лик својом декларацијом „Преокрет“:

Говор Чедомира Јовановића на промоцији декларације „Србију у Европу Европу у Србији“

http://www.ldp.rs/vesti.84.html?newsId=4747]

Он је овим „преокретом“ само појачао своју велеиздају Космета. Тадић је одбио да потпише ову декларацију, објаснио је то тиме да би се тиме признао ахтисаријев план за Космет, по коме ће Срби бити избрисани са тог нашег вековног територијалног простора, што је тачно, и тиме се тобоже проглашава као патриота, а управо он са својим окупационим режимом и спроводи тај ахтисаријев план брисања Срба са простора Косова и Метохије, уз помоћу Еулекса!

Овај Чедин преокрет, само је навлакуша за наивне, јефтин спин, да се сва пажња и оштрица до 9 децембра фокусира на њега око ове издајничке декларације, да би се тиме отупила оштрица око најглавнијег и најодговорнијег починиоца велеиздаје, председника Бориса Тадића. Наводно је Чеда после био задовољан што је декларација „преокрет“ „извршила притисак“ да се у скупштини не донесе декларација која „ће нас одвести у пропаст“, са алузијом да би та декларација Тадићевог режима била патриоптска, као подршка косметским Србима да се на барикадама мирно и легално као до сада боре за опстанак Космета у оквиру Србије.

Сви знамо, да је заправо Тадић желео да донесе декларацију о интегрисаном управљању административним прелазима (коју Срби са Космета изричито и одлучно одбијају!), што је у ствари још један правни акт у циљу признавања независности тзв. „Републике Косово“, а Чеда наводи да народ помисли, ако се та декларација изгласа, да је она наводно патриотска, која по уставу брани опстанак КиМ-а у оквиру Србије, да се тиме наводно декларишемо против европске опције (а у суштини све је обрнуто), да ћемо пропасти, па се овај лобиста незаивисног Космета напрасно „забринуо“.

Погледајмо за кратко овај срамни издајнички циркус…

ЛДП представља своју декларацију преокрет

Не бих више да трошим речи о минорном типу Чеди, погледајмо шта овај отужни и изфрустрирани Жарко Кораћ пита:

„А шта они предлажу као алтернативу“

Саврешено бестидно лицемерје! Па да ли сте икада за ових 11 година дали простора на вашим проевропским телевизијама да неко од мислилаца прозбори о другим алтернативама! Наравно да нисте, јер и сами знате да друге алтернативе има, зато сте херметички и затворили медијски простов терору вашег једноумља:

„Европска Унија нема алтернативу!“

Има алтернативе Кораћ, то је Евроазијска Унија са Русијом на челу, или сарадња са групацијом БРИК (Бразил, Русија, Индија, Кина)… корачаћемо ми њом кад дође народна власта, док ћете сви ви издајници Жарко Кораћати по судовима под оптужбама за велеиздају!

Погледајмо сад овог неопеваног манипуланта српским душама Вука Драшковића, почео је да се спрда са српском историјом и у јавни дискурс увео је реч „курчење“. Лако је сада велеиздајницима и петооктобарским шибицарима да се кур*е пред страним налогодавцима велеиздајом, херметички су се заокружили. Преузели су све институције, тако да им је војска, полиција, тужилаштво и судство услужни сервис, у њиховим рукама. Не знам само зашто се са овим велеиздајничким дискурсом нису кур*или за време владавине Слободана Милошевића, е то би већ било кур*ење, ако су већ куро*е које воле да се кур*е, показали би да имају му*а, јер лако је кур*ити се кад у своје руке имаш војску, полицију, тужилаштво, судство.

Но брзо ће они да одкур*е кад их страни налогодавци пусте низ воду, међутим, тада ће у Србији да буду на власти истинске народне патриоте, и биће им касно, јер стићи ће наплата њиховог кур*ења, биће кривично изпроцесуирани за велеиздају од стране народне власти, па нек се као робијаши кур*е у затвору.

П.С. Чуо сам један фазон данас од комшије, каже да га је чуо на ТВ, о овим неопеваним страначким преварантима, лидерима и њиховим „преокретима“….

Фазон иде овако…

Иде улицом једна старица пензионерка, наједном се оклизне и падне. Покушала је да устане, али није могла. Видели то Вук Драшковић и Чеда Јовановић, приђу старици и пажљиво јој помогну да устане. Пензионерка је почела да им се завхаљује:

„Много вам хвала децо на помоћи, не знам само како да вам се одужим?“

Чеда и Вук у глас прозборише:

„Ма ништа посебно бако, само на следећим изборима гласајте за нас.“

Е, па децо… ја нисам пала на главу, већ на дупе...“ :mrgreen:

Одговори им бакица… 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: