Моносодиум глутамат – Убица вашег мозга!


Извор: Алтернатива за Вас

********

Моносодиум глутамат, такође познат као МСГ, данас се додаје у много врста готове хране. МСГ још се зове “побољшивач укуса”, а његова намена је да готовим производима да бољи укус. Иако заиста побољшава укус хране, ова хемијска супстанца разара мозак, ремети рад хормона и повезана је с целим низом болести.

Због тога се глутамат назива ексцитоксином – отровом који надражује и стимулише нервну станицу све док она не умре. Синтетички глутамат, који уносимо у организам храном, прелази крвно-мождану баријеру и почиње да разара неуроне. Велика количина нервних станица ће умрети пре него што клинички симптоми обољења дођу до изражаја.

Због тога се глутамат назива ексцитоксином – отровом који надражује и стимулира живчану станицу све док она не умре. Синтетички глутамат, који уносимо у организам храном, прелази крвно-мождану баријеру и почиње разарати неуроне. Велика количина живчаних станица ће умрети пре него што клинички симптоми обољења дођу до изражаја.

Шта је МСГ

МСГ је изумео 1908. године јапански научник Кикунае Икеда.

Конзумирајући јапанску супу направљену од алги, приметио је да она има посебан, ни с чиме упоредив укус. Икеда је схватио да је за тај укус заслужна алга комбу. Успео је да изолује и патентира тај укус као моносодиум глутамат. Од тада се МСГ користи у комерцијалне сврхе. Данас је готово немогуће пронаћи готов производ који не садржи моносодиум глутамат.

Индустријски МСГ се данас добија хидролизом биљних протеина помоћу хидроклоридне киселине, директмом хемијском синтезом из акрилонитрила, или бактеријском ферментацијом. Осим што се користи као природна арома, алга комбу је здрава и многи макробиотичари је користе у својој исхрани. Али, хемијски синтетизован глутамат који се користи у готовим јелима, је нешто сасвим друго.

Како МСГ уништава Ваше здравље

Др. Russel L. Blaylock, професор неурохирургије на Medical University of Mississippi, недавно је објавио књигу о поремећајима који настају услед конзумирања моносодиум глутамата и аспартама. Књига је написана на основи готово 500 научних радова, а мишљење Блаyлоцка деле и многи други научници као што су poput Adrienne Samuels, Francis J. Waickmana и John R. Haina

У својој књизи др. Blaylock разоткрива истину о ексцитотоксичности глутамата.

Ексцитотоксичност је патолошки процес у којем се нервне станице оштећују и одумиру због претеране стимулације неуротрансмиттерима попут глутамата, аспартама и л-цистеина. Глутамат у нашем мозгу делује као неуротрансмитер омогућујући пренос информација од једне нервне станице до друге. Уколико се у мозгу налази превелика количина тих материја, то доводи до смрти нервних станица услед њихове претеране стимулације

Због тога се глутамат назива ексцитоксином – отровом који надражује и стимулише нервну станицу све док она не умре. Синтетички глутамат, који уносимо у организам храном, прелази крвно-мождану баријеру и почиње да разара неуроне. Велика количина нервних станица ће умрети пре него што клинички симптоми обољења дођу до изражаја.

Неке од многих болести које су научно доказане, да су потпомогнуте дугорочним излагањем ексцитотоксинама су:

• мултипла склероза
• алцхајмерова болест
• хиперактивност код деце
• губитак памћења
• хронични умор
• хормонални проблеми
• губитак слуха
• епилепсија
• паркинсонова болест
• хипогликемија
• деменција
• оштећења и тумори на мозгу
• поремећаји ендокриног система
• гојазност
• алергијске реакције
• нагле промене крвног притиска
• главобоље и мигрене

Који производи садрже МСГ

На жалост, МСГ се рутински додаје у fast food (брза храна) производе, готове супе и сосове, додатке јелима, готове смрзнуте производе и производе за мршављење. Чак и многи ресторани код припреме јела користе моносодиум глутамат.

Моносодиум глутамат може се сакривати под следећим називима:

• појачивач укуса
• МСГ
• моносодиум глутамат
• глутаминска киселина
• аутолизирани квасац
• аутолизирани протеин из квасца
• екстракт квасца
• структурирани протеин
• природна арома
• хидролизирани протеин

МСГ је чест састојак не само готових јела, него и многих лекова.

Чак и производи за личну хигијену као што су шампони, сапуни и козметика могу садржати моносодиум глутамат под називом “хидролизирани”, “протеини” и “амино-киселине”.

Природна алтернатива МСГ-у

Храна припремљена код куће од пажљиво одабраних састојака најздравија је храна за Вас.Она има пун укус јер је направљена од свежих састојака и с пуно пажње и љубави.

Ако ипак морате повремено куповати готову храну, пажљиво читајте етикете и избегавајте штетне састојке попут моносодиум глутамата, аспартама, л-цyстеина и других адитива.

********

Поводом ове теме, нашо сам на Ју Тубеу тренутно расположива преведена предавања Др Расела, која су изузетно драгоцена и спознајна, за све нас, и уз помоћ овог текста дају једну ширу целину.

Dr. Russell Blaylock – Скривена истина о вакцинисању, флуорисању воде, еугеници

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

У овом делу Др Расел Блајлок говори о процесу ексцитоксичности у мозгу (нервне станице у мозгу постају толико надражене, да одумиру) коју проузрокују моносодиум глутамат, аспартам и други штетни нутритијенти, адитиви…

11 реаговања to “Моносодиум глутамат – Убица вашег мозга!”

 1. Vesna1 Says:

  Спасибо Небојша за овај чланак и клипове које сте поставили. На јутјубу сам одавно гледала доста клипова о овој теми, и заиста је ужас чиме се хранимо. О томе доста говори и Алекс Џонс. МСГ или 621 како је означен на производима спада као и уосталом аспартам, флуор, вештачке боје, додатци са ознакама Е разних фела и варијанти у тешке отрове. Све у свему ретко који производ из продавница нема бар неки од отрова. Носим дурбин када идем у самопослугу, јер те састојке вешто штампају најситнијим словима на тамној подлози па да вам је Бог сам отац, нема шансе да прочитате шта пише. Најстрашније је што на производима које масовно купују деца попут чипса, смокија, разних жвака, бамби кекса, дечије хране, хране за бебе свега овога има у изобиљу а веровали или не и у лековима против обичне прехладе, витаминима и свему живом. Гледам само ове идијотске рекламе на ТВ за чипс типа “измислите нови укус“, па видим сада чипс са укусом сарме на пр. а све то захваљујући 621 у огоромној количини. Чак сам прошле године у једном великом супермаркету видела у великим кесама од на пр.2 или више кг, на снижењу МСГ, да не верујеш рођеним очима. За нас још можда има наде, мислим на неку средњу генерацију која сада има сазнања о овим отровима, да их избегава у најширем луку, али колико родитеља зна или не зна шта им деца једу за ужину. Што је најстрашније има га и у свежем месу, кобасицама, сиревима итд. Од модификованог, хемтрејлосваног, преко затрованог овим додатцима. Не може човек жив да остане. Пре пар година кад сам први пут преко нета видела шта је МСГ, аспартам, флуор и остало и шта изазивају, схватила сам да га годинама уносимо у себе, мислим на све нас. Од безазлене супице у кесици па на даље.
  Зимус је моја мајка буквално за 1 дан постала дементна. Дијагноза је Алцхајмер и Паркинсизам, а у мом окружењу велики број баки и мајки такође. Ако анализирам зашто, па ето, хемтрејлс, ГМО, Е 621, флуор, жива у пломбама итд.
  Управо ово што је у тексту наведено “Велика количина живчаних станица ће умријети прије него што клинички симптоми обољења дођу до изражаја“.

 2. Milutin Milivojevic Says:

  Od kada postoji organizovan nacun proizvodnje hrane pa sve do sada,nije se desilo da neko ima takav ubilacki plan i program kojim treba ubiti polovinu ljudske populacije na Zemlji.NAj monstruoznija stvar koju je covek izmislio je GMO (genetski modifikovani organizmi). „Monsant“ je samo firma koja treba da vrsi distribuciju svih proizvoda GMO,bez obzira da li se radi o hrani za ljude ili o hrani za zivotinje koje se takodje hrane sa GMO, akoje ce kasnije upotrebljavati ljudi.U Evropi do danas nekoliko Instituta je vrsilo istrazivanja sa kukuruzom iz programa GMO,koji se daje svinjama da jedu.CAk i jedan naucni institut u Srbiji takodje potvrdio da ;Svinje koje su se hranile sa GMO kukuruzom,najpre imaju problema sa smanjenjem mozga, a zatimsa problemom zeludca i creva, jetra i srce.Primeceno je da je smrtnost kod svinja u tovilistima toliko povecana da je ona zabrinjavajuca. Meso svinja kada dodje na trziste u maloprodaju,kod ljudi koji to meso konzumiraju izaziva za sada probleme sa Centralnim nervnim sistemom,a kada je on ugrozen imunitet naglo pada i pojavljuju se bolesti koje za sada nisu bile registrovane kod ljudi. Saznanja su alarmantna i ona teraju svakoga coveka da se zabrine nad sobom i za buduce generacije koje ce ili nestati zbog GMO ili nestati zbog nestanka hrane.Ako svet prihvati proizvode GMO koja je integrisana u svim proizvodima koji ucestvuju u proizvodnji hrane,pocev od semena, djubriva,pesticida herbicida fungicida,konzervanasa pektina,on mora nestati na jedan necujan nacin koji necemo ni primetiti kao zaba u loncu koji se polako zagreva svek dok se ne skuva.

 3. Vesna1 Says:

  Молим Небојшу да постави линк са Атлантис ултра бр 23 у коме је говорила Мара Кнежевић Керн, свеобухватно, под називом Снови глобалиста. Овако све на једном месту делује застрашујуће, али људи треба да знају шта нас очекује уколико о томе ћутимо.

  • Небојша Says:

   Ево Vesna1 поставио сам линк ка тој емисији. Скинуо сам је, па ћу је за неки дан поставити на Ју Тубе, данас треба да обрадим за Ју Тубе један Дуцијев наступ, интервју са студентима.

   Радио Атлантис: Суморни снови глобалиста- Гост Мара Кнежевић Керн

   http://bit.ly/sxpQ8t

   „Гошћа Атлантиса Ултра, Мара Кнежевић Керн, покренула је у листу Печат истраживање над најмрачнијим перспективама будућности човечанства које утоноло у хипномедијски сан није у стању да сагледа смртоносну клопку коју су за њега припремили банкстери умрежени са својом армијом послушника широм планете, који верују да ће се наћи међу одбраних пет стотина милиона људи, који ће, након уништења „бескорисних изелица“ живети срећно и дуговечно на растерећеној планети.“

 4. Vesna1 Says:

  Спасибо(г) Небојша, за сав ваш труд. А то са Дуцијем једва чекам да погледам. Са срећом!

 5. Milutin Milivojevic Says:

  Nebojsa, ja sam na moj gmail dobio automatski odgovor na moj komentar koji je na engleskom.Postoji li mogucnost da mi to prevedete na srbski jezik.Ako imate moj gmail,nije mi jasno kakva prijava je jos potrebna.

  • Небојша Says:

   Milutine Milojeviću,

   То је аутоматска сисатемска порука, а не одговор на коментар, највероватније је то повратни пинг, или нека друга ситнија грешка. Не могу да Вам је преведем, јер не знам шта пише, нисте написали.
   Никаква пријава друга није потребна осим уписивање мејла, копирајте ми то што Вам је стигло на енглеском и пошаљите ми у следећем коментару, и рећи ћу Вам шта је то.

 6. Gordon Flash* Says:

  *PRVA ODBRANA ŽIVOTA*
  ********************
  ..svako sredstvo koje izaziva budnost i ekshitaciju nervnog sistema (kafa,prejak čaj kao i predoziran lek..) deluje kao doping=NEOSETLJIVOST NA PREOPTEREĆENJE,i otvara mogućnost »biohemijskom preopterećenju« dužim i intenzivnijim radom=NEPRIMETNOG PREKO PRIRODNE MERE iscrpljivanja vitalne energije i materije u funkciji ćelija !!!..što ih na taj način troši više nego im prirodnim odmorom KAO PRIRODNI LEK I OPORAVAK a to je DOVOLJNO DUG ZDRAV SAN omogućuje REGENERACIJU I REVITALIZACIJU funkcija..umesto toga nastaje prenagomilavanje kataboličkih nus produkata koji guše funkciju..,truju i ubijaju ćelije!!!
  ..zato su sva preventivna sredstva koja pomažu čišćenje organizma lekovita kao i nezaobilazni prirodno fiziološki san..
  *Spavanje je glavno fiziološko sredstvo odbrane zdrave fukcije punjenja i pražnjenja=zdravlja napadnutog organizma !!!
  ..poveća te li budnost=aktivnost na šetu sna umaranje na štetu odmora,organizam=ćelije će početi da se troše i dalje opada imunitet,stvaraju se žarišta mikroorganizama i trovanjem ćelija degeneracija DNK starenje i kancer jer je smanjena REGENERACIJA !!!
  ..postoji biohemijska granica izdrživosti opterećenja ćelija preko koje se izlazi neprimetno iz optimalnih uslova zdravog funkcionisanja i puca sistem,tako je nastao naj upečatljiviji primer smrti Brus Lija !!!
  ..ja mislim da MSG,ASPARTAN,SAXARIN,B6 vitamin Evitamin..i mnogo toga jestivog predoziranog ili poddoziranog ubija..
  ..prvi put u evoluciji od kako imamo struju,čovečanstvo je pod stresom iz produženog i inteziviranog budnog stanja,mi smo rođeni u uslovima života koji odstupaju od sinhroniciteta frekvencija biohemijskih procesa u skladu sa planetarnim frekvencijama pod čijim dominantnim uslovima je evolucijom gena stvorena naša forma i funkcija tela !
  <-N-S-«

 7. Vesna1 Says:

  Неко је поставио овај линк на јутјубу, чувена Кока кола, ето шта шију наша деца.
  http://bit.ly/sb04xv

 8. Vesna1 Says:

  Небојша, извињавам се није на јутјубу већ на фејсу.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: