Атлантис Ултра: Велимир Абрамовић – Ја проучавам Време


Извор: Двери – Покрет за живот Србије

*********

Радио Атлантис: Велимир Абрамовић
Атлантис улктра бр.20

Атлантис Ултра: Велимир Абрамовић – Ја проучавам Време

Линк ка прилогу на: http://www.youtube.com
Емисију можете скинути пратећи ово упутство.

Радио Атлантис ове седмице доноси разговор са др Велимиром Абрамовићем
Београд, 30.10.2011

Гост Атлантиса Ултра, професор др. Велимир Абрамовић, оснивач приватне философске сколе “Институт за Науку о Времену”, данас (30.октобар 2011.) је отпутовао у Москву где је, у оквиру руског Интердисциплинарног темпоролошког Семинара, који обухвата заједнички рад 17 катедри на Ломоносову и бави се природом времена у најразличитијим аспектима, предвиђено да одржи предавање на тему „Објашњење математичке методе и побијање физичких закључака Ајнштајнове електродинамике тела у кретању“, популарно назване Специјална Теорија релативности. Ово је већ друго Абрамовићево предавање на Ломоносову. Прво је одржано 2003, такође у октобру, под насловом „Увод у онтологију времена“. То је уједно било и прво предавање на Ломоносову икада одржано на српском језику, уз превод.

Професор Велимир Абрамовић је докторирао на тему: “Проблем непрекидности у природној философији Лајбница и Бошковића”. Као професор радио је на катедри Теорије филма на Универзитету уметности у Београду као и “Концепције Времена, Простора и Материје у философији и природним наукама” у Центру за мултидисциплинарне студије, Универзитета у Београду. Од 2004. до 2007. био је декан факултета “Академија уметности” у Београду; од 2003. уредник је научног и философског часописа Делпхис из Москве; оснивач је и главни уредник научно-философског часописа “Теслиана” а од 2004. стални је члан Руског Интердисциплинарног Темпоролошког Семинара на Државном универзитету Ломоносов у Москви. Пре две године објавио је монографију о Николи Тесли “Светлост која се никада не гаси”, у издању Православне речи из Новог Сада.

********

Ово је за мене најбоља емисија која ја урађена са Велимиром Абрамовићем, свако у њој може узети клицу да прошири своје видике ка менталном уздигнућу, уздигнућу у духовном развоју, према својој оригиналној индивидуалности.

У емисији је било речи 0…?

О филозофији… о стању колективног и индивидуалног ума… о источњачким цивилизацијама, Кини и Индији. О 2 најважнија тајна друшрва у Kини која одређују њен целокупни развој. Прво друштво је „Бели Лотос“ (духовна организација) и „Црвени Тонг“ (влада армијом, влада тријадама које владају економијом…) … О Алистеру Кроулију и езотерији… о злу као злу које се у свом задњем стадијуму само собом храни и које ће због тога као такво да усахне… о надчулним идејама које владају светом, у том смисли о Николи Тесли и његовим проналасцима кoји се сада користе у оружjу од стране великих сила… о светској влади, како је он схвата… о црномагијској операцији којом је обробљена Србија… о информатичком рату, рату слика…

Шта је душа?

Како се одбранити од свих атака на људски мозак, психу и организам од застрашујећег оружја за неоружану агресију коју масовно и непрекидно користи нови светски поредак (ХААРП итд…)… О удруживању људи у егрегору, астралном кругу, односно повезивање људи на вишем менталном ступњу свести ради своје добробити, добробити свог ужег и ширег окружења… о мистичној обичној математици која креира реалност у физичком свету…

54 реаговања to “Атлантис Ултра: Велимир Абрамовић – Ја проучавам Време”

 1. ivant Says:

  uh kakvo prijatno iznenadenje!

 2. Vladimir Says:

  Evo Velja još o vremenu – predavanje od 3 sata i 2 minuta iz 2002. godine, čini mi se iz Novog Sada:

  • Небојша Says:

   Vladimire,

   Склонио сам вам линк јер је предугачак за ширину поља за коментар. Због тога користим скраћене линкове. Поставио би ја и за тај линк који сте поставили скраћену верзију, међутим, страница на којој је линк упућивао никако није могла да се отвори. Тако да, можете да покушате још једном, да поставите исправан линк за тај документарац о Велимировом предавању у Холандији, затим ћу ја да га скратим и поставим.

 3. Jelovac Seadin Says:

  Jednostavno, filozofski i velicanstveno! Prof Abramovic je pronasao bolnu tacku danasnje nauke a to je na prvom mjestu to sto su se filozofi (pogotovo u Evropi) u zadnjih 100 godina bavili svacim samo ne filozofijom, tako da nije ni cudo sto jedna diletantska glupost poput Teorije relativnosti (koja ne objasnjava bas nista) vec 106 godina dominira „evropskom“ naukom.
  Posto su potrosene milijarde na promoviranje Teorije relativnosti i stampanje miliona knjiga, bilo je potrebno ponovo uloziti milijarde, ogromno vrijeme itd. da bi se dokazalo da je ta teorija pogresna. I sada su fizicari a i filozofi relativisti potpuno izgubljeni i posramljeni i pokusavaju se sakriti u sutnji po onom motu „Ako ne pricamo o tom nesrecnom eksperimentu, mozda ce svijet zaboraviti na njega i mi cemo ponovo moci naseg idola Ajnstajna hvaliti i velicati kao najveceg genija“.
  Kada je odrzana promocija moje knjige u Mostaru 2008 „Einsteinova teorija relativnosti-100 godina lazi“ nije dosao ni jedan fizicar ili matematicar jer ti „Evropljani intelektualci“ nisu htjeli da ucestvuju na tom „kvazinaucnom sijelu“ na kojem neko jos javno govori da su Plank i Einstein slagali svijet. Ne, oni nisu slagali svijet nego su to uradili veoma kulturno i evropski – zabranili su svekolikoj kritici TR da dospije u javnost!

  Click to access Hundert-Autoren.pdf

  http://twinparadox.net/
  http://wissenschaftliche-physik.com/projekt-go-mueller/
  http://teorijarelativnosti1905naucnaprevara.blogger.ba/

  Seadin Jelovac

 4. Vladimir Says:

  Nebojša,

  Dogovoreno! Vidim da je problem. Ja sam sinoć gledao predavanje i ostalo mi je svega sat vremena još da odgledam, dakle, tačno pola. Međutim, danas neće da mi otvori link. Onda sam ušao na sva mjesta gdje sam ga proslijedio i isto neće. Tako da neka ste sklonili. Probaću opet pa šta bude.
  Hvala na javljanju, mada bih odmah shvatio zašto je uklonjen jer primjetih da je danas druga priča s linkom.

  Pozdrav Seadinu, takođe poznatom kritičaru teorije relativiteta i kreatoru teoretskog i matematičkog proračuna za traženje stabilnih izotopa na osnovu kristalne strukture atomskog jezgra, što je mnogima promaklo da vide a dalje rade po proračunima Planka i Ajnštajna.

  Sve najbolje!

  evo linka:
  http://bit.ly/uAerHm

 5. Vladimir Says:

  Hoće, hoće. radiće, čim je slika tu, tako da nema šanse da neće očitati. Već slušam ostatak. 🙂

 6. Vladimir Says:

  Ponovio je CERN eksperiment, i dobio je isti rezultat kao u septembru.

  • Небојша Says:

   Ево, са овог првог линка што сте поставили, говори један физичар…

   Physicist: Neutrino Faster Than Speed of Light

 7. Vladimir Says:

  Koje oni pare potrošiše Nebojiša. Za 100-godišnji kult specijalne teorije relativiteta dato je 10 milijardi dolara od strane Bundestaga:
  http://bit.ly/w4flL2
  Samo jedan magnet u CERN košta milion eura, a ima ih i skupljih, a toliko su osjetljivi da je to nevjerovatno – jedan udarac može ga učiniti beskorisnim, neupotrebljivim za rad.

 8. Vladimir Says:

  Pardon, 10 miliona su potrošili samo u Njemačkoj, a koliko po drugim zemljama možemo misliti. Možda taman sve skupa dođe u cifri koju greškom napisah gore u prethodnom komentaru.

 9. Nino Says:

  Molio bih bolje informisane od mene za jedno objasnjenje. Slusajuci gospodina dr. V. Abramovica o njegovom izucavanju vremena da li sam dobro shvatio da vrijeme u principu i nepostoji ili sam nesto vazno propustio.

  Hvala na pomoci
  Nino B.

  • Небојша Says:

   Nino,
   Професор Абрамовић је причао да:

   Постоји време, али само садашњост, то је једино време. Јуче што вам се догађало, догађало се у садашњости. Ствари које вам се дешавају сада, овог момента, је садашњост, дешавају се у садашњости Ствари које ће вам се сутра догађати, догађају се опет у садашњости.

 10. Vladimir Says:

  Ili opšte i najdublje:
  juče – danas – sjutra u konstantnoj sadašnjosti beskonačnog medijuma (akaše, etra ili nulte tačke inteligencije).

 11. Niko Says:

  Dr Abramović na promociji knjige Dušana Ninića (10. 11. 2011.), emisija Kosmos. Pretpostavljam, njegovo prvo pojavljivanje po povratku iz Lomonosova.

  Između ostalog, Abramović je najavio da će ipak uspjeti da osniju Teslin institut!
  Osim toga, Goran Marjanović je najavio pokretanje serijske proizvodnje generatora Teslinih talasa! Radi se o dva tipa. Prvi je namijenjen naučnim institutima, kako bi se i sami (instituti) mogli uvjeriti u postojanje brzina 60 puta većih od brzine svjetlosti… Drugi je, koliko sam shvatio, namijenjen kućnoj upotrebi, zbog blagotvornog dejstva Teslinih talasa na bioenergetsko polje ljudi.

 12. Vladimir Says:

  Niko,

  Hvala na informacijama i ovom Veljinom nastupu, jer mi je novost. Mada, o osnivanju Instituta kao definitivan uspjeh već sam čuo prije 2 mjeseca. No, znajući kroz istoriju kako stvari idu na ovim prostorima, ne bi me čudilo da se stopira otvaranje Instituta i da bude odloženo sve za koju deceniju dalje.

 13. Vladimir Says:

  Evo pitanja koje opet niko nije postavio dr.Velji, pošto za sadašnjost stalno potencira dva primjera:

  a) Beograd – Niš i
  b) Beograd – Novi Sad.

  Kako objasniti primjer sadašnjosti u razliku vremenske zone od Beograda do Njujorka, jer tu ne bi bilo oduzimanja kao u prethodna dva primjera 3-3=0 i sl. koji vode do nule?! Ali možda je to kao u Dekartovim funkcijama (od 0 do -1 i dalje, i od 0 do +1 i dalje), i onog od 0 do beskonačnosti. I sama nula počinje i vodi do beskonačnosti, dodavanjem nula uz broj.

 14. LOgika* Says:

  ..Iz komentara na fb stranici ALTERNATIVNA (?) NAUKA

  Zemlja je na nebu ..u i iz Kosmosa nastala..geni su planetarni, Zemaljski nastali kao i MENOPAUZA,pod uticajem v a n z e m a lj s k e Mesečeve Mesečne MENE plime i oseke kako na vodu (JIN) tako i na magmu I GEJZERE MINERALA (JANG)..i biljni i životinjski..
  *DA NIJE POSTOJAO MESEC NE BI NASTAO NI GENETSKI ZEMLJIN ŽIVOT*
  ..osim nekih tehnologija nama nepoznatih,mnoga „misteriozna znanja* su pomoću trećeg oka iz budućnosti postala kao znanja iz „prošlosti“ takođe nama nepoznati tragovi neke ipak samo naše Zemaljske ali iz stadijuma superiornije SPONTANE razvijenosti saznanja civilizacije..
  ..poreklo života je poteklo iz PROSTORA ETRA Kosmosa a razvijenost civilizacija je iz SVEVREMENSKOG KAUZALITETA I LOGOSA NEPROMENLJIVOSTI PROMENA SUDBINE,kauzalno nerazdvojivih prošlosti i budućnosti POSTOJANJEM KRETANJA U JEDINOJ FIZIČKOJ SADAŠNJOSTI LOGOSA ETRA JEDINOG BOGA ..svemu genetski živom i bez gena neživom u sebi.*
  ..*POREKLO BESKONAČNOG KONTINUITETA NASTAJANJA I NESTANJA SVEGA JE U SVAKOM MOMENTU SADAŠNJOSTI*
  ..*TOK KAUZALITETA SUDBINE DEŠAVANJA JE JEDNOSMERNO CIKLIČAN I OCRTAVA NULU..0..ILI CRNU TAČKU SA BELOM U SEBI..to je simbolično istina kažu Kinezi..*
  ..*to znači da u svakom momentu SADAŠNJOSTI ako gledaš BUDUĆNOST videćeš PROŠLOST..SVEVREMENA*
  ..*to znači da iz svake tačke ETRA ako gledaš NAPRED videćeš sebe od NAZAD..U PROSTORU UNI_VERZ_UM_A*..kaže i od sebe odbačeni Kamen mudrosti..*
  *SVEVREMENA SUDBINA JE BESKONAČNA PETLJA DEŠAVANJA..SAMSARA.. to_čak kažu Indijci..ako hoćeš da siđeš sa njega..oslobodi se želja za životom..to znači Budi u nirvani..
  *..krajnji cilj razvoja civilizacije je da BUDE TELO U NIRVANI,POSTANE NEDODIRLJIVO I BESKONAČNO POSTOJI.*

 15. Vladimir Says:

  Naravno!

  U tome je ključ vječnog stanja u cikličnosti materije i duha. Relativisti kažu da su davno „zadali udarac“ teoriji vječnog stanja ( u knjizi „Nastanci“, Donalda Goldsmita i Nil del Gras Tajsona), ali griješe. Oni to jesu uradili, ali samo sa stanovišta svoje antilogike i neznanja, kao uzročno-posljedičnu vezu svih grešaka.

 16. Gordon Flash* Says:

  *****VIS APSOLUTA*****
  *FIZIČKI……..I…..DINAMIČKI*
  …………KONTINU_UM…………..
  ………..CIKLIČNE CELINE………..
  PROSTORNE iSVEVREMENSKE
  ……………sadašnjosti……………
  ……………..*E T R A*……………
  …………..GENERATOR…………..
  …………………..je…………………..
  ..nepromenljivosti promena
  ….CIKLIČNOSTI KRETANJA…
  ……………kauzaliteta…………..
  *****LO_G_h_OS_t_A****
  ………*CELINE SUDBINE*…….
  …………PERIODIČNOSTI……….
  ………………….svih………………..
  ..NASTAJANJA I NESTAJANJA
  …..MATERIJALNOG DUHA…..
  ………*UNI_VERZ_UM_A*…….
  *********************

 17. Vladimir Says:

  „MENS AGITAT MOLEM!“

 18. *B*R*V*I* Says:

  *FATUM EST AGITATA RES*

  ..srbska naučna poslovica..

 19. Vladimir Says:

  Prva koju stavih znači: „Duh pokreće materiju!“

  A evo šta se nadovezuje:

  „CUNCTA FLUUNT!“ („Sve teče!)

 20. Petar Says:

  То што сви Ви причате, па и др Веља је само – „сајенс фикшн“. Благо речено. Док официјелна наука не призна да постоји НИШТА, нема никаквог помака, ни макац. „Високопарно и високо учено“ – не води никуд. Па се и не може да стигне негде, куда су изгледа похрлили, наумили многи. Користећи се успут свим и свачим па чак и својим ауторитетима. По свему судећи – Ћорак!
  Позивати се на Њутново САДАШЊЕ ВРЕМЕ само кад Вам затреба не објашњава ама баш ништа. Још мање се можете испомагати позивањем на Бога и спомињањем његовог Имена, не може Вам ништа помоћи. Нисте учили Веронауку па не можете то ни да претпоставите, иако то са оба ока гледате – не видите. Да ли Папа исправно крсти своју паству, или паства не слуша свог Верског вођу, Оца свих очева? Или му можда контрира и тако тера свој инат. Наши Очеви исправно крсте и благосиљају свој пук. Погледајте боље, па ћете и схватити боље. А и остало погледајте – Кашће Вам се само! Поздрав Петар, ( Илити, један од Петрова.)

 21. *B*R*V*I* Says:

  *MENS MOLEM ..AGITAT*
  „duh materije ..pokreće“

  MENS MOLEN GRAVITY EST ..AGITAT CUNCTA FLUUNT !

  „duh materije gravitacija je..pokreće [sve t ok]“

  *..SVE PROMENLJIVO SE MENJA,PRINCIPI PROMENE OSTAJU..*
  *..NEPROMENLJIVOST LOGIKE PRINCIPA PROMENE NEPROMENLJIVOST JE TOKA SUDBINE..*

  ********************
  ………………..SVE…………………
  promenljivo PRINCIPIJELNO
  ……….se……. ………NE……….
  ……………….MENJA……………..
  ********************

 22. Vladimir Says:

  Poštovani Petre,

  To što Vi zovete „Vjeronaukom“, ja zovem podjelama u kojima nema istinskog razuma, zato što se nikad nije za ljudski rod objedinio za sve čevorni princip stvaranja (a što je Muhamed krajnje savršeno shvatio i jedini učeno), rekavši šta je Bog a šta su proroci a ne „božji sinovi“. To što „vjeronaukom“ naziva svaka religija ponaosob neobraćajući pažnju na susjede i ostatak svijeta, te umjesto da sve objedini kako bi se proširili vidici, znanje, shvatanje, prožimanje, tolerancija na slobodu svačije vjeroispovjesti i spoznaja, dokaz je samo uobrazilje ovoga svijeta.
  Niste učeni vjeronauk ako ste slijepi da kroz četvorni princip uvidite začetak atomistike i granicu gdje se religioznost i nauka jedino spajaju – u traženju Boga. A da bi se nešto spojilo treba Razum, a to nemaju ni dobar dio religiozne hijerarhije u svijetu a ni današnje nauke. Čast samo izuzecima kojih je malo u istinskom prosvjetljenju.
  Dakle, Petre, okrenite se prvim pomenima tatwi i akaše, od XII v.p.n.e., poznato ljudskoj istoriji, pa tek onda starogrčkoj misli, i samo tako ćete shvatiti šta bi trebala biti Vjera i Nauka, a šta Razum. Sve napredno do XX vijeka išlo je tim mislima i nikad nije pogriješilo.

  „Nedovoljno zapažanje samo je oblik neznanja, i uzrok mnogim nastranim ispadima i trijumfu ludih ideja.“ (Nikola Tesla)

  I kao što vidimo iz citata Tesle: ništa nije to kako Vi rekoste „сајенс фикшн“, nego samo glupost iz neznanja, ili kako Frensis Bekon reče: „Iz neznanja nastaje glupost, a iz gluposti zlo!“
  Druge su stvari to Vaše „сајенс фикшн“, i to tamo gdje nema Razuma zdravog a kamo li Logike.

  Sve najbolje Vam želim, malo više Razuma i čiste savjesti ako ste zaista „vjernik“, dubokog i širokog pogleda, pameti i volje, želje i ljubavi.

 23. Vladimir Says:

  Brvi ili Gordon Flash
  hvala na „ispravci“ 🙂 Niti bi materija bila pokrenuta bez duha, niti bi duh preko nje pokretao dešavanja, događaje. Kako god okrenuli izreku latinsku, ona govori o jednoj vezi. 🙂

 24. *B*R*V*I* Says:

  ..kada kažete,
  Duh pokreće materiju
  onda to asocira da je Duh nezavisan od materije kao utvara,senka ili neki nematerijalni oblik logički organizovane energije..
  ..kada kažete,
  DUH MATERIJE ..pokreće
  onda to ukazuje na NERAZDVOJNOST MATERIJE I NJENOG POLJA GRAVITACIJE=DUHA,NJENE RASPROSTRTOSTI U OKOLNI PROSTORA=“NIČEGA“=ETRA !
  ..takođe ostaje jasno da GRAVITACIJA pokreće MATERIJU.
  ..pETAR je u pravu kada kaže da nauka ne može da shvati istinu dok ne dokaže NIŠTA jer ništa nije dokazala samim tim što postoji kao MATEMATIČKI SAJENS FIKŠN, geometrijski zamišljena“fiks IDEJA“kao vera u GEOMETRIJSKI PRAZAN PROSTOR,koga,nepostojećeg u fizičkom svetu predstavlja SEBI kao svoj VAK U UM, a religije verujući u tako dokazano postojanje NIČEGA padaju u zamku transa verujući u sebe čoveka kao moguće alternative BOGA SVEMU..
  Naučna istina je samo jedna:
  *ETAR JE JEDINI BOG*
  ..svesni ili nesvesni objedinjujuće jedine istine mi smo
  *Nj*B*V*K*E*L*A*=
  Njegovog Beskinačnog Veličanstva Kosmosa ETRA LO GhOSt a APSOLUTA
  ..totalne tvorevine
  ..i imate pravo da ispalite svoj ćorak u svoj ćurak !
  ..bree..iš..tamo..

 25. Vladimir Says:

  Apsolutno je bespotrebno govoriti o: „DUH MATERIJE ..pokreće
  onda to ukazuje na NERAZDVOJNOST MATERIJE I NJENOG POLJA GRAVITACIJE=DUHA,NJENE RASPROSTRTOSTI U OKOLNI PROSTORA=“NIČEGA“=ETRA !….“, zato što se to podrazumjeva, kao što se podrazumjeva etar. Samo je Ajnštajn pravio kosmologiju bez etra, i sa time pogazio sve ostale principe. Ali u latinskom citatu, koji sam davno našao (nisam kovao sam, sem ako nije greška u štampi), misli se vjerovatno na rastvoreno u etar.
  Etar ne bih nazvao Bogom, iako sve ostalo stoji.
  Što se tiče Petra, o SAJENS FIKŠN bi se moglo pričati podosta, krenuvši od dogmi u religijama i u nauci zadnjih sto godina, koje nisu ništa drugo do ideologije od kada se tako mnogo novca izdaje za nauku, naročito onamo za vojnu industriju. Ako neko misli da će dovijeka oficijelna nauka ići istim tempom, taj je u velikoj zabludi, jer sve gleda na kretnju do danas a ne sagledava današnjicu i slike budućnosti. Ni jedan vijek neće ličiti više na XX, niti na bilo koji ispod njega. Za Aristarhov pogled trebalo je mnogo vremena do Kopernikovog. Za otklanjanje Velike greške treba će mnogo manje vremena. Džaba sav novac za održanje fikcije o paradoksu blizanaca, rasprostiranju svjetlosti bez medijuma, za prazan prostor… i zašta sve ne.

 26. *B*R*V*I* Says:

  ..ne bi ste kazali
  *ETAR JE JEDINI BOG*
  zato što ga zamišljate kao vodu tečnost samo SUPER FLUIDNU..
  ..jer po toj logici ATOM KAO VRTLOG U SUPER FLUIDU ETRU slikovito vam izgleda u mislima slično vodenom vrtlogu u vodi i eto i onog RASTVORENOG..DUHA koji ne zavisi u svom tvistiranju od okoline kao i tornado u vazduha,on ima svoju slobodu svojeg vrtložnog kretanja svoju energiju kojom zahvata i pokreće okolan inače pasivan fluid ili vazduh bez NjEGA kao boga u fluidu..
  ..e vidite to je netačna predstava o ETRU..

  *Vaš „etar“ NIJE BOG*!!!

  iz takve slike nikad ne bi ste rekli ni da je SVEKOLIKO SUDBINSKO KRETANJE TOTALNO USLOVLJENO I KAO TAKVO NEPROMENLJIVO
  ..to jest mora i da sumnjate i u NEPROMENLJIVOST SUDBINE jer nemate dovoljno logički tačnu predstavu o funkciji ETRA
  ..Vaša sudbina zavisi od Vaše volje..sloboda postoji..mislite Vi..ali samo dotle dok ne saznate u osnovi ETARSKE baze materijalno poreklo volje koja vas uslovljava na njeno poništenje..BUDA JE PRAVILNO SHVATIO DA VOLJA IZ MATERIJE TELA POROBLJAVA NJEGOV MISAONI DUH I POTRAŽIO OSLOBANJE DUHA UMA OD TELA U NIRVANI..tamo je mogao da otvoti treće oko i doživi moje prosvetlenje sa istim blagim osmehom kao mojim u tom mometu spoznaje jedinstva JIN JANG ne telesne no logičke petlje beskonačnosti..besmrtnosti duh a..um a.
  ..pole toga sa rezignacijom na licu mogao je da shvati da mu je potrebno nedostajuće znanje metuzalema da bi očuvao u ono vreme i propadajuće ljudsko telo od materijalne propasti..to je zadatak razvoja civilizacije..država..suvereniteta..mira..religija..razuma čovečanstva..nauke..i moje nauke..koja navija za život beskonačnosti i ljudskom telu..
  dakle ne Vaš,nego,uslovno rečeno moj,
  *ETAR JE J E D I N I BOG*
  ..tek kada ga shvatite na dubljem LOgičkom nivou funkcionisanja shvatićete tu jedinu istinu..BUDA je shvatio..put

 27. *B*R*V*I* Says:

  Duh materije
  apsolutno je pokretan DUHOM ETRA
  ..znam da vam je teško shvatiti ali i da je moguće shvatiti..
  Vama apsolutno nije potrebno naglašavati DUH MATERIJE jer imate neku predstavu o ETRU pa se podrazumeva..ali koliko se njih rađa koji ništa još neznaju o nerazdvojivosti mase i gravitacije od ETRA..
  ..ta definicija njima koliko toliko bolje otvara asocijativni put saznanja logike prirode jedinstva..

 28. Vladimir Says:

  E vidite, pogrešna predstava o mom shvatanju etra, jer ako sam nedorečen bio ne mora da znači da nemam potpunu predstavu etru. To nisam imao prije par godina kada je moj pogled bio nepotpun jer sam znao relativističke poglede, ali i Tesline i filozofske s treće stane. Bilo je tu i hermetičkog. Zato nisam znao da li je etar „iluzija“, kako kažu relativisti ili ne. Upornošću u traganju saznao sam da nije i bolje objašnjeno ŠTA JESTE. Uz to dobrodošlo je bilo dodatno sve, kao i Teslino predavanje „O svjetlosti i drugim pojavama visoke frekvencije“, pa zato znam da je ovo što ste napisali: „Duh materije
  apsolutno je pokretan DUHOM ETRA“. A gdje ide životna sila iz materije, duh, duša, nako u etar-to je rastvor na koji sam mislio, i s obzirom da imate duboko znanje mislio sam da će te shvatiti našta mislim, jer bez životne sile materija je mrtva pa makar je u društvenom svijetu poistovjetili na ljude, na kratko kao primjer društvenog svijeta.
  Etar ne zamišljam kao „vodu tečnost samo SUPER FLUIDNU“ niti let atoma u kao „vodenom vrtlogu“ ili „tornadu“. Univerzum za mene nije na dlanu, niti je ovozemaljski svijet da imam predstavu o „tornadu“, „vodenom vrtlogu“ ili slično. Eh to ste Vi izrekli iz neke Vaše pretpostavke. Jedno su pretpostavke i teorije vjerovatnoće. Kada bih imao takav pogled, onda bih vjerovatno etar smatrao nepostojećim ili kakvom sličnom pogledu današnje vladajuće nauke, koja priča o Kosmosu kao babica o porođaju, što je totalna uobrazilja čovjeka.
  Kada bih na etar gledao kao na „vrtlog“, onda bih vjerovatno čovjeka zamijenio ribom.
  Imam ja predstavu o etru, vjerujte, skoro kao i Vi, jer imam i budizam iza sebe. Razlika je samo u produbljenosti daljoj i proširenosti, kao i generacijsko nepoklapanje, ali da imam predstavu o etru kao „vrtlogu“, „tornadu“, to su već Vaši pogrešni zaključci iz ničega za tako nešto i Vaše riječi. Pravilnije bi bilo da budu „pretpostavke“, nikako generalizacije ili ono tipa: „to je to i ništa drugo“. Pogotovo ne bi trebalo ako napišem da lično etar ne smatram Bogom. To ne mora da znači da je nekakvo neznanje ili nepotpunost, već nešto što se zove lično pravo i sloboda, i da postavim pitanje šta bi stojalo iza njega – a sa tim pitanjem se ne zanosim jer nisam babica iz NASE koja je prisustvovala „porođaju“ iz Velikog praska prije cirka „13,7 milijardi godina“. Nije greška, niti neznanje, niti išta pogrešno, ako se etar ne smatra Bogom.

 29. Vladimir Says:

  Inače, meni je jasno zašto pogled na etar kao na Boga. S pravom potpuno! O tome sam i ja razmišljao jer i prije AMONA, ATONA… pa sve do BUDE, ISUSA (INRI), JAHVE (IHshVH, ovo „sh“ na hebrejskom „šin“ kao veza muškog i ženskog principa u nastavku stvaranja svega) i ALLAH-a kruži isti pogled – četvorni princip stvaranja svijeta i kretanja kroz objedinjujući medijum, plus nauka od perioda Novog vijeka do Tesle (u bežičnom prenosu energije) koja sve to upotpunjuje, nadovezuje se i dovodi do jedinstva religije i nauke po pitanju istog traganja – Boga. radi se samo o uobrazilji kod
  Razumijem ja Vas potpuno, kao što i razumijem etar. I ne osporavam Vaš pogled zbog svega ka etru kao Bogu, jer iz ličnog iskustva znam da imate potpuno pravo na to kroz logiku i kroz sve ostalo što sve vraće i dovodi do etra. Opet kažem: sa potpunim pravom! Može se vrlo lako desiti da i ja na etar jednog dana, nakon svega, vratim pogled baš na to što mi je palo na pamet kroz svo istraživanje starine i misli kroz istoriju, kao što su solarne ploče danas a tek će biti ujedno i moderni simboli Sunca u svijetu kada vlada tehnička nauka. Ipak u svojim ranim 20-im još uvijek ne mogu baš prihvatiti etar kao Boga. Ne sagledavam ništa subjektivno. A možda se čak ne usudim nikad reći ikakvo ime za Njega. Meni se čak i molitva čini krajnje iluzionom (očigledno psihičko olakšanje za muke), jer On nije nikakav čovjek koji prima molbe. Satkano je sve u nama i dato da rasuđujemo i biramo potpuno slobodno, i da sami kreiramo sudbine, lijeni ili radni, dobri ili zli, a to sve zavisi od nas samih kakvog smo dominantnijeg kova energije. Sve je stvar svijesti i pažnje, zato društveni svijet na planeti Zemlji i jeste kompleksan, a svi smo u njemu materija sa svojom energijom, na prostorima na zemaljskom globalu u sveprožimajućem medijumu kroz vrijeme… Postoji univerzalan zakon svega.

 30. *B*R*V*I* Says:

  ..ee..upali ste u zamku odbrane autoriteta..kao teoretičar spremni ste da se odreknete (?!) DINAMIKE FLUIDA KAO I KLJUČNOG VIDLJIVOG MATERIJALNOG MEDIJUMA VODE U KOJOJ SE NAJOČIGLEDNIJE PRESLIKAVAJU APSOLUTNI PRINCIPI FUNKCIJE ETRA !
  ..ja Vas lično molim vratite sebi slobodu i pravo da slobodno razmišljate na svaki koristan način otkrivanja naučnih dokaza istine o prirodi etra,
  proučavajte i učite od sveta
  ******************
  *sličnosti……i……razlike*
  ……………osobina………….
  *ETRA………. I……. VODE*
  ******************
  ..ne odriči te se odličnog modela na putu saznanja o logici nekih ključnih funkcija nevieljivog etra kroz vidljivu vodu=materijalnog slugu ETRU BOGU koja kao što svi znamo je NAJVIŠE I DALJE UČESTVUJE U IZGRADNJI I FUNKCIONISANJU NAŠEG TELA !
  ………………….*………………..
  ………………logički…………….
  …………………..u………………..
  ……………..principu…………..
  ……….forme…i.funkcije…..
  …..mehurići…i…H_atomi…
  …………………..u………………..
  vodi…………….i…………..etru
  j e d n a k i j e s u
  …………..*B*R*V*I*…………
  Binarnom Rezolucijom Vešt
  ačke Inteligencije, softverskim filterom ranga
  odgovarajućih kategorija ko
  jim ja Gordon Flash*
  formulišem vidljive neoborive dokaze nevidljivog
  ..matematikom reči
  *****JIN JANG****
  *****ZAKONOM****
  ****** DUHA *****
  ******* ETRA *****
  ******* BOGA ****.

 31. Vladimir Says:

  Eh moj elektronski sagovorniče!
  Ničega se ja ne odričem! Dodaješ mi svojevoljno riječi. Ja slobodno pišem i o gluposti i laži, potpisujući i ime i prezime svoje i diplomu. A Vi mi kažete da „vratim slobodu“, opet iz pretpostavki ličnih. Bio bih budala kada bih smatrao da mi ima puta natrag = silazno u besmisao, antilogiku, bezdan. Moj arapski korijen prezimena i sam govori da sam „šizmatik“ od sistema. 🙂 Zna dr.Velja moj rad.
  Ne može se čovjek odreći nečega što čvrsto drži u sebi na osnovu skupa znanja i aktivnog razmišljanja (prihvatajući i ispravljajući i najsitniju grešku koju primjeti, jer samo je tako moguć kako vlastiti tako i globalni progres ka boljem), i osjeća se kao nekada onaj na lomači pred Inkvizicijom – gleda u vatru a ne osjeća bol. Spoznaja je čvrsta u meni, i rad nemanja istomišljenika u maloj sredini, tražio sam ih i tražio i našao ih, i time sebi potvrdio da nisam u zabludi kroz svoj rad i pacovski instikt istraživanja na sinhronizaciji prirodno-društvenog u univerzalnom zakonu četvornog principa u medijumu, kako dolje tako i gore. Ništa od toga ne bi bilo da se nisu upoznale obje strane – dobro i zlo, razum i nerazum, načna kritika i nauka današnja… Sam sam i da sam htio sebi gasiti slobodu, vjerujte, već bih to uradio. Meni je čak data i previše, jer sam najmlađe dijete, i da sam htio mogao sam zloupotrijebiti. Ko to može više voljeti slobodu od iskrenog Revolucionara, ne u smislu smutljivaca iz vremena Marksa, Engelsa i slične sorte po Istoku i Zapadu (desnoj i lijevoj hemisferi mozga). Voda se izliva i pročišćava spirajući sve nečistoće. Ako hoćete astrološki simbolično, onda je to Vodolija (vazdušni princip). A ja sam baš taj u znaku rođen. Ako hoćete energiju, električno, kao podznak, onda sam Ovan (vetreni princip). Ali nema potreba za simboličnim astrološkim nivoom, još geocentričnim, egocentričnim (samo za oratorski stil pisanja), kad je tu mehanicistička teorija uz uglove stepeni koja tako savršeno budi na razmišljanje i daje podsticaj, pokazuje kretanje, vječite turbulencije, pritiske atmosfera, mijenjanje energije…
  I kao što treba vremena za bilo koju stepenicu naprijed još, uzlazno, tako će i meni trebati. Nikad kraj radu! Nikad kapitulacija duha! Obratno bi značilo zastoj materije, a kako ono reče Tesla u predavanju 1893: „…Smrt materije! Nikada takva rečenica sa dubljim filozofskim značenjem nije bila izrečena“.
  FIAT LUX i Drugi zakon termodinamike!

  Srdačan pozdrav!

 32. Petar Says:

  Да причам да сви путеви воде у Рим, мислим да није потребно. Свако има своју истину. И свако је у праву. Неко мање а неко више. Наћи ћемо се на крају сви заједно. Чињеница је да без кретања нема живота. Из кретања Флуида, оног нечег, суштинског, разређеног са Ничим – празниним, растојањем запримљеног Облика, Величина, Брзина проистичу релације – Простор илити Време. Па настаје привид, кошмар, баласт овој назови Науци. Сви су опчињени „Фатом – морганом“. Како ствари стоје, још ћемо изгледа – попричекати. Ако се држимо као пијан плота. Или играмо поквареног телефона. Да сам у праву, дебело, говоре и ови редови. Да није корелација између облика ових и других знакова, слова и слика а помоћу оног ничега – празнине, ми бисмо били само аморфна компактна и безживотна маса – етар, како неко рече. Или пре временски илити просторни – протон. Без прошлости и садашњости и будућности. Постоји само закаснели процес прошлости – у садашњости. И чудо живљења.
  Још када мислимо и сматрамо да свако има свог правог Бога, нека нам прави Бог помогне. Ако икако може. Поздрав Петар

 33. *B*R*V*I* Says:

  ..eee sad ste upali u zamku REZIG_NACIJE ..
  izgledate mi na intelektualca..samog..u intelektualnoj pustinji žedni nauke koji gleda u vatru Sunca..u potrazi za znanjem..i otkrivate
  IRONIJU SUDBINE:
  ..UMIREŠ OD ŽEĐI U PUSTINJI ,A IMAŠ VODU U KOLENU..

  *

 34. Vladimir Says:

  E sad ste Vi upali u zamku proizašla iz kolektivno nesvjesnog, tamo gdje su moždani kodovi! Odmah satanizujete, vidite! Da možda neću biti proglašen za „solarnog jogina“ ili nešto drugo, treće… ?! 🙂 Eh ljudi moji, pogotovo Vi, Filozofe, zar je moguće… zar i ti sine filozofe?!
  A Petre, za mene Bog nije Sunce. Aktivirali ste uskoću bića, naročito filozof i tu griješi, zato pravi pretpostavke pogrešne. Neke stvari dovoljno osjetim na daljinu, a to je onaj duhovni vid koji nosimo u sebi o čemu govori svaka religija.
  Shvatite da možete pisati poeziju čak i ljubavnu i da u nju uključite sve, od kosmologije do frekvencija, samo ako umijete iznijeti iz sebe sve lijepe riječi i povezati u jedan sklad kroz znanje, svu raznovsrnost u jedno u beskonačnosti. Bilo bi onih koji će reći da ste ludi, drugih kojima će se svidjeti, onima kojima neće, onima koji neće razumjeti, onih koji hoće ali i onih mrzovoljnih koji će samo odmahnuti rukom. Sve zavisi od slobode duha i uma, svijesti i znanja, ispravnog i neispravnog tumačenja kako ćete na ljude gledati, ali i na neki predmet kojim se bavite. Zato nemojte pričati o „ironiji sudbine“, jer možda ste baš vi izabrani, najčešće oni nadobudni. Žalosno je vidjeti one koji rade na svom duhu i umu materije, a da imaju odlike nadobudnih.
  Što god mi napisali, ja nisam neko ko živi vanhrišćanski, i kamen nikad ne uzvraćam kamenom. Isus je spoznao lančanu reakciju društvenih sukoba. Povežite sa sociologom Luisom Kozerom na XX vijek u funkciji društvenih sukoba, i to vam je to. Zlo je napredovalo tako što se dominantno gomilalo kroz milenijume i vijekove (vrijeme). Zar ste toliko slijepi nakon svih patnji svijeta, koje budisti lijepo podijeliše na 3 tipa patnje.
  Filozofe, više bih ja Vama imao istaći razočaranje, a opet neću i nisam, samo zbog dijela nesvjesti kojeg imate još uvijek.
  U pamet se ljudi!

 35. Vladimir Says:

  Evo šta još može pomoći za bolje sjutra, smanjenje patnje, bolesti, preranih smrti:

  desalinizacija morske vode
  http://bit.ly/vqeB1m

 36. Vladimir Says:

  Evo nekih primjera da je Čovjek, skoro pa uvijek razmišljao isto.

  -Proza Egipta iz doba Srednjeg carstva:

  „Naraštaji odlaze otkad je vijeka… i niko se odande ne vraća da nam kaže kako im je, šta im nedostaje ili da smiri naša srca, sve dok i mi sami ne odemo tamo gdje su oni otišli… Tijela odlaze i generacije se smjenjuju. Sunce koje se rodi ujutro, otpočne kad zađe u Zapadnoj planini. Muškarci oplode, žene začnu i sva bića dišu; i ona opet, kada dođe vrijeme, izrode djecu, potom odu u grob… Nema u Egiptu života koji bi se mogao produžiti, nema nikoga ko tamo ne ode; boravak na zemlji traje kao san. Zato učini dan radosnim. Podari svom nosu balzam i najbolji parfem, girlande lotosa na rukama i vratu svoje žene. Neka ona koju voliš sjedne pored tebe, neka bude sve pjesme i muzika pred tvojim licem. Odbaci brigu i sanjaj o radosti, sve dok ne dođe dan kad stigneš u zemlju koja voli tišinu.“

  (Pjesma slijepog harfiste, Egipat, Nahtova grobnica, 18 dinastija, XIV v.p.n.e.)

  -Čovječanstvu najpoznatije filozofsko djelo su „Poduke“ Ptah-hotepa. Najvjerovatnije datiraju između 2800.godine p.n.e. – 2300 godina prije Konfučija, Sokrata i Bude. Ptah-hotep je bio guverner Memfisa i kraljev prvi ministar za vrijeme V dinastije (odmah nakon IV dinastije za čije vrijeme su građene piramide u Gizi). Nakon povlačenja sa položaja, odlučio je da svom sinu ostavi priručnik vječne mudrosti, te je napisao „Poduke“ koju su kasnije kao drevnu klasiku prepisali neki učeni ljudi prije XVIII dinastije, kako bi je sačuvali od zaborava. U „Podukama“ Ptah-hotep je sinu i drugima ostavio jednu društvenu mudrost:

  „…Ne budi ohol zato što si učen, već razgovaraj sa neznalicom kao i sa mudracima. Jer nikakva granica se ne može staviti na vještinu, niti postoji zanatlija koji posjeduje potpunu prednost. Pošteni govor je rjeđi od smaragda koji nađu robinje u šljunku… Zato živi u kući dobrote i ljubaznosti i ljudi će dolaziti i sami donositi darove… Čuvaj se da riječima sebi ne stvaraš neprijatelje… Ne prekoračuj istinu, i ne ponavljaj ono što bilo koji čovjek, bilo princ ili seljak, kaže kad otvara srce; to je pogubno za dušu… Ako hoćeš da budeš mudar čovjek, rodi sina da bi ugodio bogu. Ako on krene pravo sljedeći tvoj primjer, ako na vrijeme izvršava zadatke, čini za njega sve što je dobro… Ako je nepažljiv i krši tvoja pravila ponašanja i ako je nasilan, ako je opaka svaka riječ koju izusti, onda ga istuci, da bi govorio pristojno… Za čovjeka je pravo bogatstvo vrlina njegovog sina, a dobar karakter je nešto što se pamti…Kud god da pođeš, čuvaj se druženja sa ženama… Ako hoćeš da budeš mudar, brini se za svoj dom i voli svoju ženu koja je u zagrljaju tvom… Ćutanje ti je korisnije nego mnoštvo riječi. Razmisli kako ti se može suprotstaviti neki stručnjak koji istupa na sastanku vijeća. Glupo je govoriti o svakoj vrsti posla… Ako stekneš moć, neka te poštuju zbog znanja i blagosti… Izbjegavaj da druge prekidaš u govoru i da odgovaraš sa žestinom; kloni se toga i kontroliši se.“

  I evo kako Ptah-hotep završava sa horacijevskim ponosom:

  „Nijedna riječ ovdje iznesena neće iz ove zemlje izaći, već će uzorom biti po kom će prinčevi pravilno govoriti. Moje riječi će čovjeka podučiti kako treba govoriti… Da, on će postati vičan slušanju, izvrstan u govoru. Dobru sudbinu će doživjeti… Biće otmen do kraja života i uvjek zadovoljan.“

  A onda Ipuvert, drugi staroegipatski filozof, o prelaznim vremenima piše:

  „Kome danas da govorim?
  Braća su zla
  Prijatelji danas nemaju ljubavi.
  Kome govorim danas?
  Duše su kradljive,
  Svaki čovjek poseže za susjedovim dobrima
  Kome danas da govorim?
  Plemenit čovjek strada,
  Drski prolaze svugdje…
  Kome danas da govorim?
  Kad čovjek izazove gnijev
  svojim ponašanjem zlim
  On zna zasmijati sve ljude,
  ali zna biti pokvaren i zao…“

 37. *B*R*V*I* Says:

  ..eeee sada ste upali u zamku
  samo_dokazivanja mudrosti:
  ..ČOVEK MORA MNOGO DA PRIČA PRE NEGO ŠTO UMRE..

  *CH

 38. Vladimir Says:

  Nema „samo_dokazivanja“, već samo podijele lijepe misli.
  Ovo, spontano, nisam samo podijelio sa Vama, Gordon Fleš memorio ili BrVi, ili Zamko (pošto strasno volite tu riječ koliko vidim:)) već sa mnogima prije nekoliko dana takođe.
  Vokali nisu mrtvi u etru, ako su slova na papiru.
  Kako piše u Talmudu: „Glas je kao vatra!“
  Dokazani su kroz istoriju da nisu mrtvi.
  Mase ne bi slijepo padale na političke retorike radi svog elektriciteta nezadovoljstva i uzbuđenosti.
  Gotovo da HAARP ne mora da radi, kao što nije ni prije njegovog postojanja.
  A ovo nije govor, „pričanje“, već je pisanje na elektronskom papiru, nazovimo tako.
  Bitna razlika!

  VLADIMIRIVS
  ALATA
  X . XII .

 39. *B*R*V*I* Says:

  eeeee sad se hvalite kako delite lepe misli a svo vreme ne prepoznajete najlepšu
  LEPOTU JEDINE ISTINE:

  ****************
  *ETAR JE JEDINI BOG*
  ****************

 40. Vladimir Says:

  Prepoznajem mnogo više nego što možete i zamisliti!
  Lucidnost nema granica!
  Znate to i Vi,
  ooo časni filozofe!

  iz etra etru dalje put. . .

  V.L.V.S.
  ALATA – BIRZIMINIVM
  XI. XII.

 41. *B*R*V*I* Says:

  *ZNATI VIŠE NE ZNAČI I ZNATI BOLJE*
  ..dobto došli u svet logike mudrosti prirode..

 42. *B*R*V*I* Says:

  *ZNATI VIŠE NE ZNAČI I ZNATI BOLJE*
  ..dobro došli u svet logike
  mudrosti prirode..

 43. Vladimir Says:

  Ja to ne sporim, jer:
  „Kvalitet znanja je bitan, ne kvantitet“.

  No, znaš li ti proračun gustine etra kao dokaz velike energije?

  Ako te interesuje, reću ti ko je na osnovu Tesle to proračunao i poslao mi proračun. Daću ti mejl osobe pa stupi u kontakt. Da šaljem ili ne?

  Znam ja filozofe šta skuplja svaki princip, šta pretvara u zemaljski kao materijalni, šta širi elektricitet, magnetizam…kretanje u medijumu. Znam da je to etar. Nisam ja neko ko praktikuje skupljanje znanja, a bez razmišljanja.

 44. Vladimir Says:

  Izbacivanje etra je korijen dobre većine grešaka TR: „dilatacija“, „kontrakcija“… i onih proizašlih, ili starijih pa utvrđenih na njoj u nepostojanju etra-npr.Doplerov efekat u rasprostiranju svjetlosti bez medijuma… A ako ga nema kako onda idu komunikacije sa kosmunautim i sl. u prenosu elektromagnetne energije kroz svemir?! Tesla se u tom pogledu nimalo nije slagao sa Ajnštajnom i nikada nije odbacio sveprožimajući etar. Prostor ne može da se krivi jer ‘nešto ne može da djeluje na ništa’. Svjetlost se po Tesli, krivila oko zvijezda i planeta jer ju je privlačilo energetsko polje. Čuveni Edvin Gora se složio s tim da bi zapravo dvije iste zamisli o zakrivljenom prostoru i o energetskom polju zapravo bila dva djelotvorna načina da se opiše ista stvar, misleći time na sveprožimajući etar…
  Odnos energetskog, električnog polja i strukture etra obara postulate „specijalne teorije relativiteta”, baš kao i objava javnosti 1900. godine da svjetlost nema najveću brzinu.

  Proračun gustine etra u kg i T po m kubnom, masu eterskih čestica, talasnu dužinu, frekvenciju i zaključak ogromne energije, ima upravo Seadin Jelovac, jedan od svjetskih kritičara TR i neko ko ima i teoriju i proračun matematički na osnovu jednostavne matematike iz Mendeljejevog sistema u vezi traženja stabilnog izotopa. Upravo osoba koja je juče ostavila komentar na dr.Veljin odgovor povodom Tesle.

  Filozofe časni, ne mora da znači da ne razumijem nešto ako etar ne smatram Bogom. Lično pravo, i sloboda ali i dalja pitanja. Simbol svastike pokazuje ne samo četvorni princip (tatve) sa tačkom u njoj kao akašom koja objedinjuje sve… obrtno magnetno polje…spirale…sve u svemu a sve u medijumu ili nultoj tački inteligencije…od statua do današnjih tehničkih sprava a čovječanstvo i dalje spava…

  Evo ti mejl Jelovca, da ja ne iznosim tuđe proračune pa da se neko koristi o tuđem radu bez pomena: seadin@gmx.de

 45. *B*R*V*I* Says:

  *SVEUSVOJESVEVREME*
  …………*B*R*V*I*………..
  ………………..je………………..
  *****Č*I*S*T*A*****
  ******LO*GIKA******
  ****APSOLUTNOG***
  **PRINCIPA PRIRODE**
  *******************
  *ETRA BOGA JEDINOGA*
  *******************
  ………………..sub……………….
  ……………filozofija…………..
  …….ljudskom intelektu….
  *¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡*

  ..sve šta treba da uradim
  je da POŠTUJEM NJEGOVU *******LO*GIKU******
  ..nema šta pametnije da naučim od ljudi..ni ljudi..
  ,..ljudska volja nije bog…!
  ..ti..neznaš šta je*E-TAR*..
  ps
  ako neznaš,ti pitaj, Gorana Marjanovića,on može u koordinatnom sistemu da ti nacrta funkciju iz odnosa tačaka:
  1.
  x=gustine vodene pare i y=v=zvučnog talasa kroz nje
  2.
  x=gustine vode u tečnom i
  y=v=zvučnog talasa kroz nje
  3.
  x=gustine leda i
  y=v=zvuč.talasa kroz njega
  4.
  x=“gustinu“*ETRA*nepoznatu i
  y=v=C=brzinu svetlosti
  ..ko što je to još Tesla PITAGOREJSKI proračunao !
  ..davno pre tebe..“kume“…
  ..ljudske diplome su prestale da važe..ljudi nemaju savršenu logiku..zato ja iključivo saznajem i učim od prirode !!!*
  Gordon Flash*:

  ********E-TAR********
  …………………..JE………………….
  ni masa…………….ni energija
  ******** POLJE *******
  ******* TVORCA ******
  ****** SV(OJ)EGA *****
  ********************

 46. Vladimir Says:

  Eh slijepi čovječe! Cijelo vrijeme ne vidiš stranputicu vlastite misli do koje te dovedoh. Misliš da je moj pogled drugačiji od Tvog, a ne obraćaš pažnju na pisanje svo vrijeme i onog očiglednog u njemu, a kamo li da obratiš pažnju na slikovitost riječi i simbolizam u onom pisanju gdje si shvatio da se misli na ličnu diplomu ili kakvu zatelebanost u Sunce. Nedostojno jednog filozofa da bude tako zaveden! Ne uviđaš ni preneseno značenje, a kamo li stilske figure. Imaš znanje naučeno, a nemaš znanje o čovjeku. To je kao biti ni na Nebu ni na Zemlji. Shvataš sve a najprostije ne uviđaš, te stoga i ne shvataš. Još si nadobudan, pun sebe i usiljen da ljudima pišeš „iš tamo bre“, a onda ih moliš za „vraćanje sebi“ i još pišeš „ljudska volja nije bog“ a lično je pokazuješ, što se simbolično može reći „svjetskom dušom“, a ne „svetom“. Dakle, nisi izašao iz svog tijela, jer da jesi ne bi bio tako osiljen.
  Ali, kao psiholog potaknut Teslinom naukom, uviđam da će se na osnovu njegove nauke svaka nauka proširivati, pa će tako jednog dana biti otvoreno poglavlja „psihologija net komunikacije“, gdje će se psihološki analizirati korijeni u sujetama ljudi, nesporazumu i sl., nadovezivati sociološko sa antropološkim itd. Vidim to kao na dlanu. Svaka nauka imaće dobro od Tesline nauke.
  IMAJ DUŠU BAREM KAO GORAN ILI VELJA, PA ONDA PRIČAJ O ČOVJEKU, ALI ČOVJEKU U PRAVOM SMISLU RIJEČI, NE NEČOVJEKU.

  Srdačan pozdrav i sve najbolje!

 47. *B*R*V*I* Says:

  ..ja pišem o UNIVERZUMU a on nema ni dušu ni veru ni volju..nije ni čovek ni žena ni slep ni dobar ni loš..ni grešan ni bezgrešan ni živ ni mrtav..jer on je jednostavno SAVRŠEN NEDODODIRLJIV NEISKORISTLJIV BESKRAJAN NEZAVISAN TRAJAN SVEMOĆAN NEPOGREŠIV..a ja i ti nećemo još dugo moći diviti se NJEMU jer smo isuviše ograničeni,prosti u odnosu na NJEGOVO SAVRŠENSTVO..SUVIŠE „SLEPI“ „GLUVI“ „MUTAVI“ „TUPAVI“ DA VIDIMO ČUJEMO OPIŠEMO I RAZUMEMO NJEGOVU LOGIKU
  ..šta sad da naučim o NJEMU od mene tebe ili bilo kog bednog ljudskog stvora..ništa..amorfan si ko ćorak u ćurak..to je jedino što možeš..sudbina ti takva..
  _____________________________

  *NIJE VAŽNO ŠTA MI
  LJUDSKA BIĆA STVARAMO
  OD SEBE VEĆ ŠTA ON
  STVARA OD NAS*

  *ETAR JE JEDINI BOG*

 48. ivant Says:

  Uvažena gospodo i pre svega uvaženi prof. Abramoviću, imate li ikakav podatak da su se Tesla i Gordjiev ikada sreli?
  Da li su uopste znali za jedan drugog?

 49. Небојша Says:

  Закон времена


  Линк ка видео прилофгу на:http://www.youtube.com/
  Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

  „… Однос фреквенција биолошког и социјалног времена и њихова међусобна повезаност у глобалном историјском процесу је назван – Закон времена.

  Знање је моћ

  Основни принцип поробљавања човјечанства спроводи на темељу коришћења монопола на знање. Мала група паразита, која је засјела на врху социјалне пирамиде, посједује комплетно знање човјечанства, што се иде ближе основи те пирамиде, то се мање знања даје Ијудима. У ствари, можемо да посматрамо двије условне пирамиде.Једна је – Пирамида моћи са врхом окренутим на горе, друга је- Пирамида знања, са врхом на доље. Закон времена доводи до краха тог система пирамида. Савремени робовласник (власник радника) да би му робови боље радили и доносили профит у условима убрзања социјалног времена, мора им стално давати нова знања. Али, ако робови буду све више и више знали, они ће престати бити робови…“

  „Свако у мјери колико разумије општи ток ствари, ради за себе; а у мјери колико не разумије, ради за тога ко разумије боље“


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: