Велимир Абрамовић: Буђење Тесле у Београду је почело


Разговор водила: Биљана Ђоровић

Велимир Абрамовић, оснивач приватне философске школе “Институт за Науку о Времену”, докторирао је на тему: “Проблем непрекидности у природној философији Лајбница и Бошковића”. Као професор радио је на катедри “Теорије филма” на Универзитету уметности у Београду као и “Концепције Времена, Простора и Материје у философији и природним наукама” у Центру за мултидисциплинарне студије, Универзитета у Београду. Од 2004. до 2007. био је декан факултета “Академија уметности” у Београду; од 2003. уредник је научног и философског часописа „Delphis“ из Москве; оснивач је и главни уредник научно-философског часописа “Теслиана” а од 2004. стални је члан Руског Интердисциплинарног Темпоролошког Семинара на Државном универзитету Ломоносову у Москви. Пре две године објавио је монографију о Николи Тесли “Светлост која се никада не гаси”, у издању Православне речи из Новог Сада.

У овом тренутку настојим да образујем „Институт за космологију и науку о времену – Никола Тесла“, како бих се и ја сам тиме бавио интензивно и то експериментално, заједно са пријатељима, са којима већ годинама радим…. Буђење Тесле у Београду је почело. Ви који читате, пошаљите нам у Јоносферу и ваш светлосни зрак душевне подршке.

У оквиру руског Интердисциплинарног темпоролошког Семинара, који обухвата заједнички рад 17 катедри на Ломоносову и бави се природом времена у најразличитијим аспектима, крајем октобра месеца ове године предвиђено је да професор Велимир Абрамовић одржи предавање на тему „Објашњење математичке методе и побијање физичких закључака Ајнштајнове електродинамике тела у кретању“, популарно назване Специјална Теорија релативности.

Професор Велимир Абрамовић је недавно изнео информацију да се пројекат у ЦЕРН-у налази пред колапсом који ће до пролећа бити сакривен од јавности.

Како смо недавно захваљујући вама сазнали, пројекат у ЦЕРН – у одустао је од портаге за Хигсовим бозоном И од суперсиметрије. Ова информација од великог значаја неће бити објављена до пролећа следеће године. Реците нам како ви видите смисао и значај пројекта у ЦЕРН – у и разлоге његовог краха?

С обрзиром да научни комитет који управља ЦЕРН-ом броји преко 300 чланова, а уже тело које планира рад сударача протона преко 100 научника, сасвим је јасно да у том самоуправно организованом, веома сложеном, изузетно скупом и неефикасном систему управљања никаве праве науке не може бити. У ЦЕРНУ нема праве научне памети, него је она замењена софистицираном научном политиком. Не постоји колективни креативни чин, већ само индивидуални, јер само психа појединца може да ради као пријемник космолошких закона независан од општег образовања и универзитетских обичаја неке средине у којој живи геније осамостаљеног ума.

У ЦЕРН-у се паралелно раде три пројекта, потрага за Хиггсовим Бозоном, наводном градивном јединицом наводне Тамне материје, непримерено названим „Божја честица“, затим се проверава стандардни модел елементарне грађе опште материје, који је недавно дефинитивно нарушен мерењем надсветлосне брзине једне врсте неутрина. И најзад је у игри трећи пројекат, генератор муонске плазме, који треба да резултира великим сударачем муона, честица које су, како се верује, чисте енергетске лоптице, без икакве унутрашње структуре.
С обрзиром да научни комитет који управља ЦЕРН-ом броји преко 300 чланова, а уже тело које планира рад сударача протона преко 100 научника, сасвим је јасно да у том самоуправно организованом, веома сложеном, изузетно скупом и неефикасном систему управљања никаве праве науке не може бити. У ЦЕРНУ нема праве научне памети, него је она замењена софистицираном научном политиком. Не постоји колективни креативни чин, већ само индивидуални, јер само психа појединца може да ради као пријемник космолошких закона независан од општег образовања и универзитетских обичаја неке средине у којој живи геније осамостаљеног ума.

Кажете да у ЦЕРН-у ради систем произвођења сензационалних научних вести који служи ублажавању немоћи науке пред правим проблемима нуклеарне физике. Каква је аргументација на коју се позивате?

Да, управо тако. На пример, када су се недавно истопила језгра три реактора у Фукушими, одговор научника из ЦЕРН-а није био да хитно седну у авион, оду у Фукушиму, угасе језгро и деконтаминирају реакторе, јер они појма немају како то да ураде. Уместо тога пустили су јапанске ватрогасце камиказе да гасе реактор шмрковима морске воде. Да би скренули пажњу јавности са своје потпуне немоћи да одговоре на реалне захтеве, научни политичари из ЦЕРН-а објавили су вест да су произвели анти-водоник и да ће га ускоро моћи одржавати невероватних 15 минута, како би проучили разлоге зашто у Космосу антиматерије и материје нема подједнако, него је антиматерија тако ретка, и ако је у почетку великог праска, којим је, по ЦЕРН-у, наводно створен Космос, и једне и друге материје морало да буде у истим количинама. Ово је само један пример како се брани буџет од 20 милијарди евра, који далеко мање унапређује науку, него што су то, на пример, готово бесплатно учинили Галилеј и Њутн. Шта је радио Галилеј да би открио да слободни пад тела не зависи од масе, један од најважнијих закона Физике? Он је пуштао лоптице низ дрвене канале и бацао камен у вис, што све заједно није коштало готово ништа. Њутн је на вашару купио стаклену призму којом су се играла деца. Исто као и деца, гледајући разне боје, кад се призма окреће према Сунцу, Њутн је открио законе геометријске оптике и урадио теорију боја.

Али је тада у науци на делу био ум, а не фондови и вишак образовања, непотребно и нетачно а компликовано симболичко знање. Физичари су лажно свештенство нашег доба које је изградило космолошку схоластику налик на средњевековну теологију. Али свему томе долази крај. Велики је број експеримената непокривених теоријом, а расте број невероватно угледних теорија које ничим не могу да се потврде. Погледајте само овогодишњу Нобелову награду за Физику додељену за откриће убрзаног ширења свемира које ће свет довести до потпуног хлађења, до смрти васионе. Та представа о ширењу космоса је потпуно нетачна: Ако бих стао на београдски трг Славију и гледао како од мене одлазе сви аутомобили у свих седам улица, треба ли да тврдим да се шири Београд? Такође, ако се Космос шири, да ли то такође значи да један метар простора постаје два метра? На ово друго, један пријатељ, окорели физичар,одговорио ми је да се шири и еталон мере, а не само простор, па све то не може да се утврди другачије него само у једначинама. Онда сам схватио како савремена физика користи математику за метафоричке описе, а не за физичку интерпретацију математичких операција и објеката, како је то тражено у Питагорејству, како би се успоставила фундаментална веза математике са реалним светом.

Које пројекте ЦЕРН обуставља? Од кога потиче информација о њиховом обустављању?

Kада су се недавно истопила језгра три реактора у Фукушими, одговор научника из ЦЕРН-а није био да хитно седну у авион, оду у Фукушиму, угасе језгро и деконтаминирају реакторе, јер они појма немају како то да ураде. Уместо тога пустили су јапанске ватрогасце камиказе да гасе реактор шмрковима морске воде.

Укратко, ЦЕРН је одлучио да обустави пројекте Хиггсовог Бозона (Божја честица) и трагања за Суперсиметријом елементарних честица и оставио само пројекат Муонске плазме (класична плазма настаје када електроне одвојимо од атомског језгра, али освајање технике муонске плазме треба да омогући креирање такозване тешке масе директно из енергије).

Омасовљење фундаменталних истраживања које врши ЦЕРН у суштини уназађују науку. Моја унутрашња информација из ЦЕРН-а потиче од једног турског физичара који од почетка сумња у церновске теорије, иако је тамо запослен, и залаже се, још увек тајно, само у себи, за промену парадигме у правцу проучавања Теслине Етарске технологије, која је у Теслином архиву поткрепљена његовим многим експериментима, који разрешавају главне проблеме науке и технологије нашег планетарног друштва, као што је, на пример, заустављање радиоактивног распада радијума и изотопа урана (детаљно описан Теслин експеримент) или распростирање електромагнетских таласа кроз природне средине бесконачном брзином (Не-Херцијански таласи) или производња гигантских модела електрона, протона и неутрона, односно читавих атома техником којом природа производи лоптасте муње после великих олуја.

Наивност свих наведених церновских истраживања, очигледна је када се упореди са Теслиним резултатима описаним у његовом научном архиву који је још непроучен, а садржи око 60.000 научних докумената једне потпуно нове физике.

У оквиру руског Интердисциплинарног темпоролошког Семинара, који обухвата заједнички рад 17 катедри на Ломоносову и бави се природом времена у најразличитијим аспектима, предвиђено је да за десетак дана одржите предавање на тему „Објашњење математичке методе и побијање физичких закључака Ајнштајнове електродинамике тела у кретању“, популарно назване Специјална Теорија релативности. Ово је већ друго ваше предавање на Ломоносову. Прво је одрзано 2003, такође у октобру, под насловом „Увод у онтологију времена“. То је уједно било и прво предавање на Ломоносову икада одржано на српском језику, уз превод.

Укратко, професорски тим Темпоролошког семинара на Ломоносову одговорио је да не види никакву грешку у мојим рачунима и да би учесници семинара волели да чују моје излагање уживо. Узгред буди истакнуто да се ни један велики универзитет у Свету не бави посебно темом времена, осим Ломоносова, јер у западњачкој Физици природа времена још увек није препозната као проблем који је неопходно разрешити.

Написао сам следеће писмо шефу катедре за Екологију и стручњаку за математичко моделовање екосистема, Александру Петровичу Левичу:

Не замерите ми на овом личном обраћању, које служи као позив на предавање.
105 година прошло је од објављивања Ајнштајнове Електродинамике тела у кретању (Специјалне теорије релативитета), у немачком часопису Annalen der Physic. За све то време ова теорија није се ни мало развила, нити је из ње проистекла технологија контроле времена у физичким и биолошким системима и процесима. Другим речима, никада није постојао нити постоји било какав релативистички инжењеринг на основу Ајнштајновог схватања времена као чисте релације, односно на основу његове дефиниције симултаности, као и на основу главног физичког закључка Специјалне теорије релативности о асинхроности покретних и непокретних физичких система, (дилатација времена узрокована кретањем). Примера ради, у чувеном парадоксу близанаца Ајнштајн обећава физичку бесмртност човеку који ће у ракети путовати брзином светлости, тврдећи да такав путник неће старити, али да се неће ни подмлађивати, јер темпорални рачуни показују да путовање у прошлост није могуће.

Ваши закључци довели су вас до тврдње да Специјална теорија релативности има особине интелектуално изведеног мађионичарског трика, еквилибристике, која након што се разобручи губи своју моћ која се до тада доима као натприродна.

Али, пре него што сам се упустио у анализу заиста никоме јасног Ајнштајна, упитао сам се: Ко сам ја ? Философ чији основни духовни интерес је дефинисање времена, онтолошки, математички и физички. Радим на томе преко две деценије и спремам се да резултате ускоро објавим у књизи Основе науке о времену. То је прави разлог зашто сам у Специјалној теорији релативности покушао да пронађем идеју за конструисање практичног инструмента којим се може утицати на време, или бар за идеју за експерименте са физичким временом. У томе нисам успео, али сам успео у нечем другом: да ту теорију најзад схватим. Било је то и моје велико разочарање: реч је о кружном доказу заснованом на згодно изабраној Гаусовој модуларној аритметици. Када сам најзад освестио о чему се ради, закључио сам: Специјална теорија релативности има особине интелектуално изведеног мађионичарског трика. И као што знамо, сваки разоткривени трик нема у себи више ничега натприродног. Исто тако, ко заиста схвати теорију релативности, одмах ће увидети разлоге да се она обори. И зато, усуђујем се да кажем, да ће свако ко буде присуствовао мом предавању учинити част свом интелекту и суштински разумети Ајнштајнову до сада свакоме нејасну релативност времена.

С дубоким поштовањем и пријатељски, али не на уштрб истине, насловио сам предавање: Објашњење Ајнштајнове математичке методе и обарање физичких закључака Специјалне теорије релативности. Зашто? Ајнштајн тврди погрешан концепт садашњости, по коме ‚‚свака тачка простора има своје време‚‚ што је у сукобу и са искуством и са разумом: да је тако како каже Ајнштајн, границе просторних димензија биле би неистовремене, на пример крајеви неке дужине, па простор какав видимо, а тиме и читав Свет, не би могли уопште да постоје.

Како је професорски тим Темпоролошког семинара на Ломоносову одговорио на ваш предлог?

Укратко, професорски тим Темпоролошког семинара на Ломоносову одговорио је да не види никакву грешку у мојим рачунима и да би учесници семинара волели да чују моје излагање уживо. Узгред буди истакнуто да се ни један велики универзитет у Свету не бави посебно темом времена, осим Ломоносова, јер у западњачкој Физици природа времена још увек није препозната као проблем који је неопходно разрешити.

Пример са Ајнштајновим сатовима који показују различита времена при разним брзинама, је смешан, јер је још Руђер Бошковић у 17 веку, али и многи други, Галилеј пре њега – распарављао о томе да једно те исто клатно (када је изведено из равнотежног положаја за исти угао) осцилује брже на обали мора, а спорије на врху планине, а сат је у основи физички осцилатор…

Где је инжењеринг Специјалне теорије релативности? Теорија не служи баш ничему већ преко сто година.

У писму часопису “Pathfinder” (Читач трагова) 1937. Године, Никола Тесла је објаснио своју позицију, као и теоријски извор своје релативистичке праксе по коме је он радио своје изузетно успешне експерименте:

“Да поменем једну од очевидних заблуда савремене псеудо-науке. Теорију релативитета покренуо је још пре више од 200 година мој славни земљак Бошковић, велики филозоф, који је, и ако притиснут бројним обавезама, успео да напише око хиљаду томова на безброј различитих тема. Он је радио на релативитету – укључујући чак и континуум временског простора – тако детаљно и без грешке да за друге није остало ништа, већ само да додају неке којештарије. Релативисти нису никада поменули његово име, јер наравно – у мутноме се риба лови.”

Водите српски езотерисјки дневник. Коме га све шаљете и са каквим циљем?

У свом српском езотеријском дневнику, који сваки дан шаљем Светском духовном братству пратим развој његовог језгра које се налази код нас, овде на ушћу Саве у Дунав… Нове браће у Србији већ има много и све је више. То су нови монаси научне религије која тек долази. Парадоксално изгледа, али је истина, да су Милошевић и НАТО бомбардовање нагло пробудили ову потпуно оригиналну српску духовност, деценијама ментално блокирану доктрином комунизма – архетип златног пресека, основну полугу моћи мистичне математике.

Разни уображени европски народи, Италијани, Французи, Немци, имали су амбиције непокривене судбином; Цезар, Наполеон и Хитлер жарко су желели да освоје Свет, али узалудно. Свет је, а да то нико озбиљно није схватио, чак ни приметио, толико је то савршено природно урађено – званично освојио Никола Тесла 1898 године патентом даљинског управљања. Пре тога, он је људима поклонио још један точак, напреднији од механичког, а то је електромагнетски точак нашег доба – обртно магнетско поље, и упозорио нас: сада знам како ради Космос. Трећи и последњи његов точак који је остао да се схвати је временски. Тесла нам га је оставио као свој главни лични знак, као заглавље на писмима: спирални вртлог.

Насупрот Европљанима, сведеним на чуваре свог Европског музеја, Срби као најстарији европски народ, имају живу судбину непокривену амбицијом, и то судбину коју данас у потпуности одређује Никола Тесла. Зашто ? Зато што је он родоначелник нове Глобалне научне религиозности, која спаја Дух, Душу и Технологију, (Дух + мисао = математика; математика + стварност = наука; наука + техника = технологија), и која ће баш из Србије прећи у својину целог човечанства. Реч је о Теслиној временској физици, науци планетарног уједињења.

Сваком езотерику очигледно је да Српски народ има судбину да духовно уздигне човечанство, и цело човечанство се према Србима тако и понаша – строго неправедно. С друге стране, као народни колектив, Срби су се ослободили заједничке свести и немају са собом више никакву намеру. Дубље гледано, то је и разумљиво. Данашње српство, као некада јеврејство у доба Христа – је облик надисторијске свести човечанства и према томе не може да се развија и сазрева; биће српства није људско-историјско, непроменљиво је и делује само по себи, као космолошко начело.

Сестре и браћа, сви заједно јавно раде на истој идеји, свако на свој начин. Шта раде? Поново утемељују пробуђену српску архидуховност у корен глобалне цивилизације, како је то некада већ било у историји, када су се подунавски неолитски Срби (доносећи са собом миленијумски стару математику сфере и златног пресека, и од свега најважнију – тајну полупречника) као бели Богови појавили у подручју између двеју река, древној сумерској Месопотамији. Српска езотеричка цивилизација, заснована на природној математици, претходи сумерској за око три миленијума. Редослед датума најмање је битан, сви догађаји се и онако збивају само у константној садашњости. Оно што је заиста важно је да се у истој геомагнетској зони и на истом терену као пре девет хиљада година јавила у људима изворна космичка математика – мистични основ научне религије неопходне за планетарно уједињење.

Драги читаоци, знајте да су неки новински интервјуи магијски записи и не могу се читати само разумом.

Спознаја времена као основног закона целокупне промене могла би да ослободи човечанство патње?

1976 године имао сам паранормални дозивљај у Опатији, у новембру месецу… Реч је о аутоматском писању једне ноћи у самоћи, и у потпуном мраку, када сам доживео метаноју, наглу промену личности, и наравно, то ми је променило читав живот, тако да сам после тога почео да се бавим онтологијом времена и проблемима физичке бесмртности ћовека…1986 године у Копенхагену наишао сам на једну америчку књигу о Тесли и схватио да је он тај инжењер физике времена, на основу чијих конкретних експеримената треба урадити теорију, схватити време, како би се оно могло контролисати у физичким и биолошким процесима и системима.

Људи су робови времена, човечанство је роб времена. Сазнање времена као основног закона целокупне промене, ослободило би нас патње. Научно би смо могли да компензујемо свако зло, односно да контролишемо промену и производимо жељена стања околине, алтернативне реалности. Буда је то учинио психолошки, и само за себе, али наука мора да учини то и физички, за све људе, за свакога посебно.

На путу судбине нема препрека, тако је и Тесла испунио што је морао у свом времену и послао нам поруку да је наука религиозност Светог духа изражена технологијом. Свети Дух је Време, Отац је Простор, Син је Материја. Мајка је све то заједно, стваралачки принцип бесконачног. Зато су жене далеко боље уклопљене у природу од мушкараца. Имају потпуно укључење. О томе говори Маитреја, индијско учење о Мајци Света. Ипак, Дух који је у детету није власништво родитеља. Дете не може напросто да „слуша“ , унутрашњи космос му то не дозвољава.

У овом тренутку настојим да образујем „Институт за космологију и науку о времену – Никола Тесла“, како бих се и ја сам тиме бавио интензивно и то експериментално, заједно са пријатељима, са којима већ годинама
радим…. Буђење Тесле у Београду је почело. Ви који читате, пошаљите нам у Јоносферу и ваш светлосни зрак душевне подршке.

Србија је у средишту промена које ће омогућити излазак из (програмораног) хаоса у који цивилизација тоне све дубље?

Сестре и браћа, сви заједно јавно раде на истој идеји, свако на свој начин. Шта раде? Поново утемељују пробуђену српску архидуховност у корен глобалне цивилизације, како је то некада већ било у историји, када су се подунавски неолитски Срби (доносећи са собом миленијумски стару математику сфере и златног пресека, и од свега најважнију – тајну полупречника) као бели Богови појавили у подручју између двеју река, древној сумерској Месопотамији. Српска езотеричка цивилизација, заснована на природној математици, претходи сумерској за око три миленијума.

Геомагнетска зона Балкана формирала је специфичну матрицу функционисања неуралних мрежа свих својих житеља, то је биофизички мерљиво, то је доказано. Ово практично значи да је начин синтезе чињеница и уопште логичка синтакса античког грка, на пример и Тесле, била иста. Разликовало их је само оно што и данас разликује људе духовно свесне од несвесних – ниво укључења у хијерархију космичких збивања. Другим речима – индивидуална свест, која се код генијалних људи манифестује поистовећивањем личног и универзалног, у Србији је на врло специфичан начин све више. И Тесла се наглашено изјашњавао као припадник српског народа. То нема никакве везе са класичним национализмом, већ је у питању нешто сасвим друго. Тесла је сматрао да је српски народ, због изузетно неповољних историјских околности, приморан да се ослони сам на себе, и стога вековима принудно гаји колективну слободну мисао, која је пресудна у свим револуционарним научним истраживањима, и неопходан услов сваке креативности, која зато што је увек нова – руши дотрајале конзервативне системе мишљења и понашања.

Космос се пресликава на биологију, али у варијацијама и не на сваког подједнако. Теслина енглеска синтакса је пресликана српска и стога га енглези, као и други народи, много теже разумеју од нас. Да и не спомињем да се баш у Београду ствара критична маса умова за планетарно решење, јер је највећи степен индивидуалне слободе; ни једна државна или друштвена институција не ради за нас, сваки Србин је сам у космосу и директно укључен у њега, добро или лоше. Таква нам је божанска судбина. Али знам да се овде помаља решење за планету, под Теслином симболом, да ће то решење разумети на Истоку, а на Западу спровести. Шта је то? То је нова религиозност заснована на духу науке.

Ко влада светом и какви су планови господара света?

Највећи српски езотерик Тео Бегемот и ја написали смо драму о Тесли за интерне потребе Санг-Мунг братства из Вавилона, као и других још тајнијих азијских братстава, као што су кинески Бели Лотос и Црвени Тонг (драма је преведена на Санскрт, који има синтаксу идентичну српској, на Мандарински и Казакски) и на то питање одговорили кроз Теслу:

Новинарка Ц: Шта је по вама највећа моћ?

Тесла: Колебам се између ове две. Прва је моћ да се осећај бесмисла учини креативним, а друга да се живи без икаквих друштвених амбиција. Не знам да ли је неко у томе успео. И свеци и пророци жудели су за масовним признањем својих присталица. Да нису, не бисмо за њих ни знали. Али, највећи мудраци ове цивилизације остали су потпуно анонимни. Они су кроз сву историју имали праву моћ.

Новинар А: Ваш пријатељ Џон Морган је супротан пример. Он је јавна личност која је била свемоћна!

Тесла: Којешта. Морган је био Ротшилдов потрчко, најобичнији менаџер Ротшилдовог капитала. Под строгом присмотром. На кратком ланцу. Могли су да га отпусте кад год су хтели. Покушавао сам неко време да га наговорим да раскине тај понижавајући однос и пређе на моју страну. Његов геније организације и моја технологија будуће научне свести, трансформисали би цивилизацију на Земљи. Али Морган ме није схватио и рекао ми је да идем дођавола, на шта сам ја одговорио да идем од ђавола. И ако смо остали пријатељи, то је био крај наше сарадње.

Новинар А: Па добро, онда је Ротшилд тај прави моћник?

Тесла: Којешта! Где сте видели да економиста влада светом? Светом владају ванчулне метафизичке идеје. Знате ли ви уопште како је први Ротшилд дошао до богатства?

Новинар А: Трговао, добро улагао, штедео…тај новац је генерацијама стицан ?

Тесла (Одмахне руком): Једнога дана, још у осамнаестом веку, у малу франкфуртску мењачницу новца Мајера Амшела Ротшилда ушао је њему потпуно непознат старији човек сивих очију и оштрог погледа, и рекао му: “Ти си нам потребан. Пратимо те већ дуго. Не питај ме ни ко сам, ни одакле долазим. Ако учиниш што ти налажем, кад дође време, све ћеш сазнати. Иди у Египат. Ево ти мапа. Копај на месту које је обележено.” И незнанац је изашао, без поздрава. (кратка пауза) Четири дуга каравана било је потребно Мајеру Ротшилду да донесе сво злато из Египта. Од тада, Ротшилди су обичне лутке на невидљивим концима.

Новинар А: Чијим?

Тесла: Није вам добро питање. Конци о којима вам говорим су идеје надљудске свести. А људска бића на која циљате, само су посредници, које су нижи окултисти назвали Илуминатима.
(подуже ћутање)

Новинар А: Господине Тесла, да ли онда научници владају Светом?

Тесла: Смисао науке није у власти већ у спознаји која чини људе бољим и тако олакшава живот. Они који од науке покушавају да направе полугу власти непријатељи су човечанства.

Новинар Б: Али неко мора да влада Светом!

Тесла: Помислићу да се правите да ме не разумете. Ради се о Светској влади заснованој на телепатском прожимању неколико центара моћи, састављених од личности које уживају у анонимној способности да манипулишу судбином света спроводећи законе Космоса, због чега су непобедиви. Добро би било да су то личности које у науци виде могућност да се људска глупост учини безопасном.

На који начин оцењујете процесе побуна које се шире светом против банкстера и осталих припадника моћног олигархијског финансијско-војног естаблишмента? У САД протести се одвијају под слоганом ““Occupy Wall Street”.

Још је Мао Це Тунг рекао да је Америка ”тигар од папира”. Од тог доларског папира од којег је направљена Америка, сазидан је, поред Кинеског и Берлинског и трећи, економски зид – Волстрит. (Wall је на енглеском зид). Након рушења берлинског, сада је у току и рушење другог од та три светска зида, доларског зида, Волстрита. То је отворено почело када је Викиликс суспендовао моћ политичког сектора који је био трансмисија наређења банкарског сектора извршној власти, војсци и полицији. Био је то јавни знак слома структура које генеришу конзументску цивилизацију која уништава ресурсе планете и стога је на дужи рок неодржива. Спиритуални економисти високог банкарства губе моћ пред уздизањем нове науке са религијским одликама, која ће ујединити планету. С обзиром на највећи степен индивидуалне психичке слободе овде у Србији, и с обзиром на Теслин архив науке будућности који је овде у Београду, и с обзиром да се у целом свету руши званична универзитетска физика заснована на релативистичкој и квантномеханичкој схоластици, овде у Србији процеси освешћивања су најбржи.

То су само видљиви знаци једног новог света у настајању, света који ће се ослонити на бескрајне изворе енергије и знања више свести, као што су, на пример, спознаја праве природе времена и технологија континуума, односно производња делова из неисцрпне бесконачне основе света, по људској жељи. Као што је прави циљ медицине људска физичка бесмртност, тако је и прави циљ технологије производња материје из светлости. Сваки је човек центар Света јер је Свет у основи бесконачан, па има неограничен број центара у коегзистенцији. Свако, баш свако ко уме, може користити центар космоса за уздизање духа, али то за сада раде само високи адепти религија и иницијанти тајних друштава, а једнога дана, када превлада нова цивилизација, за коју се и ми овим текстом боримо, то ће бити дечја игра.

Ви сте мислилац који се читавим својим бићем залаже за Нови светски поредак, подразумевајући под планетарним поретком нешто сасвим различито од онога што изгледа као реална перспектива Глобалистана: глобални електронски концентрациони логор, са чипованим становништом, контролисаним и надгледаним у једном крајње дехуманизованом систему. Објасните нам своје виђење Новог светског поретка.

Нови светски попредак је у највећој мери Нови српски светски поредак. Још је Бостонска масонска ложа у којој је тридесетих година прошлог века највећи интелектуалац био Михаило Пупин (и чији је знак стилизована ружа, иста као знак Социјалистичке партије Србије), дакле, још је та ложа одредила јужнословенске народе за социјални експеримент који треба да покаже како је могућ нови тип људске заједнице одговарајући целој планети, то јест за експеримент друштва без државе. То су прво спроводили југословенски комунисти преко квазиполитичких, а у суштини езотеријско-метафизичких идеја самоуправљања и несврстаности, па је идеолог Кардељ и отворено говорио о правим циљевима југословенског комунистичког експеримента, одумирању државе, односно о растварању државе у народу. Распадом Југославије, само је српски народ и овај терен уже Србије, посебно Београд, задржао тај езотеријско-експериментални статус, док су други народи, као слабије ментално развијени остављени у нижем историјском стадијуму развоја, то јест дате су им националне квази-државе као привремени политички привид независности, док им је суверенитет одузет преко банкарског система.

Знам да овде треба хитно развијати интелектуалне институције планетарног типа, за које су једино способни људи потпуно ослобођени стега савремене цивилизације и вере у њу, а то смо ми овде, нарочито на подручју Београда. Смешно је да ми, српски појединци освешћени до степена на коме треба да предводе процесе, због ментално ограничене владе, још увек будемо у положају да нам мањкају средства за материјализацију праве хијерархијске позиције у реорганизацији света, а то је прво место, које нам природно припада. Хитно је оснивање Филозофско-научне институције Теслиног центра за нову физику, центра који би за највише пола године био не само најважнија институција светске науке, већ би и новом етарском технологијом изведеном из Теслиног научног наслеђа и једним историјски авангардним схватањем космоса и хармоније човека са природним силама, уморном и избезумљеном савременом човечанству указао на излаз, на светлост која обасјава само благословени ум.

Смешно је и просто невероватно да се баш Српски народ бори против Новог светског поретка, јер се на тај начин у ствари бори против самог себе. Нови светски поредак је дело три човека српског порекла, технолошки га је омогућио Тесла ( да само поменем главно, патент даљинског управљања из 1898), филозофско-политички смисао му је удахнуо Пупин (студија Нова Реформација где је изнео главне идеје медијско-политичке катализе колективне свести, тридесет година пре Маршала Маклуана) и најзад, код нас врло мало познат, а веома важан шеф катедре за педагогију Њујоршког универзитета и реформатор америчког школства, Павле Ранков Радосављевић, који је развој личности ставио у први план образовања, испред учења чињеница, човек који је на америчке универзитете увео изборне предмете, и укратко, дао основу Болоњске декларације. Истицати финасије као главни и најмоћнији инструмент манипулације људима је наиван приступ, новац је ипак само средство, а главне идеје за нови поредак дали су наши људи. Како онда ја могу да критикујем тај поредак, уместо да се борим за њега.

8 реаговања to “Велимир Абрамовић: Буђење Тесле у Београду је почело”

 1. ivant Says:

  hvala na intervjuu u celovitom izdanju

  • Небојша Says:

   ivant,

   Да, интервју је у целовитом издању и аутентичан, онако како је предат редакцији Печата, која је из оригиналног текста избацила неке делове, а једно питање је преформулисано. Уосталом, то свако може упоредити са овим скенираним матерјалом текста из Печата којег сте ми ви доставили, и текстом са мог блога.

   Поздрав.

   Први део

   prvi

   Други део

   drugi

   Трећи део

   treci

   Четврти део

   cetvrti

   Пети део

   peti

   Шести део

   sesti

 2. Gordon Flash* Says:

  Новинар Б: Али неко мора да
  влада Светом!
  !¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!¡!
  ..ZAR SE NE VIDI, NE/ODGOVORNOST „NAŠE“ VLASTI NAD SVETOM=LJUDIMA JE,POTPUNO POGREŠAN STAV !

  ..mi sva ljudska bića sveta treba I MORAMO SE NAUČITI *DA SE VLADAMO U SVETU*INAČE ĆEMO PROPASTI OVAKO „VLADAJUĆI SVETOM“ !
  ..moramo znati prirodnu intenciju šta priroda od nas stvara i uskladiti se=vladati se u njoj nikako kao bogovi nad životom umesto Nje..
  Ovo što pokušava profesor Abramović moramo čuvati kao žedni u pustinji malo vode na dlanu.

  poz
  <-N-S-«

 3. Vladimir Says:

  Moj dragi prijatelju dr.Veljo, nekad mi se čini da se jedino iskorišćavanjem elektrostatičke sile može preobratiti kvazium, kao atom gluposti tvrdoglavih, koji ni svoje Oko ne koriste kao najsavršeniji organ i prijemnik svog iskustva i proživljavanja! No, kao što se radikalno uvodi i zavodi glupost, isto tako se i razvodi… I glupost pa sama sebe urušava.

 4. Vladimir Says:

  „… Ви који читате, пошаљите нам у Јоносферу и ваш светлосни зрак душевне подршке…“

  Poslat je još jedan moj svjetlosni zrak Sveduševne podrške u Jonosferi (termosferi), na visini od 80-800 km. Svjetlosni zrak svoje još jedne duševne podrške rasporedio sam od najnižeg sloja jonosfere (jonizovani sloj D na visini 60-100 km) do posljednjeg najvišeg G sloja.

  Sa nadom, željom i voljom da vaskrsne početak Teslinog kosmološkog Instituta i da se nikad ne ugasi!

 5. Dejan Says:

  Postoji li mesto slicno forumu gde se mogu pratiti desavanja oko ove problematike?

  • Небојша Says:

   Постоји…

 6. Vladimir Says:

  http://bit.ly/uAerHm


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: