Драган Симовић: Словенска Духовност


Аутор: Драган Симовић, песник и књижевник»

Реч се Живота, гле,
У Вечну Потку
Уписује!
И бива узроком
Будућих светова.
(Песник Румених Облака)

И гле! рађа се из Језгра Пра Бића, из самог Суштаства Духовних Светова, Љубав што се већ, низ Златну Сунчеву Осу, низводи на Мајку Земљу, и што ће, ускоро, запљуснути и прожети свеколики Род Човечански, и сва ина бића и суштаства што јесу и бивају Једно Једнијато са Мајком Земљом. Тај трен је веома близу, и тај тренут се већ догодио на Вишим Ступњевима, и полако се низводи, попут горског слапа што слапи преко стена, и у сваком следећем трену, као прасак зоре, праснуће и обујмиће Душевно и Духовно Биће Мајке Земље.

Догодиће се рођење Новог Духовног Сунца, и Планета Земља постаће Звезда Земља, и Живот на Земљи биће Живот у Духу Стварања. То сви и предосећамо и осећамо у језгу Властите Душе. Они који дејствују за Светлост, чине још већа дела Љубави и Доброте; а они што дејствују за Таму, и они чине још већа дела, али дела Мржње и Зла.

Зато је у овом трену тако студено и мрачно у Свету, и зато је у овом трену толико Сенки и Утвара, толико грозоте и пустоши. Време Синова Таме већ је истекло, и стога су они овако бесни и жестоки, па нам се чини да су посве завладали Светом. Не, то је само привид! Ово више нису ни саме Сенке, већ Сенке од Сенки.

Усредсредимо се, ужижимо се, на Живот без почетка и свршетка; усредсредимо се на Лепоту и Доброту; ужижимо се на Љубав и Светлост!

Оно што сневамо то нам се и дешава, и оно што мислимо то и нас мисли! Ми смо рођени, позвани и призвани, да будемо Сутворци са Јединим Творцем. Створитељ је изнедрио а потом изобразио Човека, да му Човек, Биће Словесно, буде Сутворац у Великом Стварању све нових и нових Духовних Светова.

Оно што наилази, што се на Земљу низводи, то је управо Чиста Намера Јединог Створитеља, коме су наши Велики Преци самосвесно служили, и који бејаху Једно са Једним Великим у Стварању.

Ведски Срби и Бели Словени већ одавно знају за Ово Што Наилази, њима је давно речено за Рођење Новог Доба у Духу Великоме, уистини, Рођење Новог Доба Словенске Духовности!
Зато је свуда у Свету прогон Ведских Срба и Белих Словена. Синови су Таме умислили да ће осујетити Рођење Нове Духовности, ако истребе Ведске Србе и Беле Словене. Али су они тиме само убрзали Точак Пра Васељене; будући да је Ново Доба, по Првотној Намери, требало да се догоди тек кроз два века!

У времену које долази, биће веома важна чистота и лепота Језика, јер ће изравно кроз Језик и преко Језика да се предају суштаства и објаве Великог Духа Стварања. Зато је још пре једног столећа, по замисли Синова Таме, и кренуло кварење, прљање и тровање Србског Језика.

Зато је још пре једног века, опет по замисли и намери Синова Таме, отпочело у Свету ругање Поезији и ругање Духу Уметничке Лепоте. Зато је још пре стотину година и отпочело, опет из радионице Синова Таме, ниподаштавање и омаловажавање Словенских Језика; а изразито Србског Језика, као изравног носиоца Ведског Светлосног Печата.

Реч словесно и свесно изговорена, носи дејство и енергију Светлости, и ми се управо преко Речи, привезујемо за Вечну Потку и качимо на Пупак Пра Васељене, бивајући саобразни са Великим Бићем Стварања.

Многи су поверовали Унуцима Лажи и Синовима Таме, одрекавши се лепоте и чистоте Језика својих Посвећених Предака, и тиме се исписавши из Словенске и Ведске Књиге Живота.

Они који су заборавили Језик својих Великих Предака, тешко ће, у Пределима Наспрамних Огледала, моћи да препознају Сунчеву Осу, и Пут Што Навише Води понад светова Сутона и Сумрака.
Али, има наде за све нас!

Један Ведски Песник каже, да је довољно да знамо десет Светих Речи из Језика својих Великих Божанских Предака, и да ће нас енергија тих десет Речи провести и пронети кроз Светове Таме, и, потом, узнети до Пра Светлости, где Сви бивамо, и остајемо, Једно у Једноме!

На светим водама Словенског Дунава,
у јесен што мирише на дуње и босиљак,
једанаесте године, двадесет и првог века.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: