„Напад на Иран ће убрзати смрт САД“


Извор: Васељенска Телевизија
06. 11. 2011 12:56 |

Москва – Свака америчка агресија против Исламске Републике Иран ће убрзати пропаст америчке империје, каже искусни руски политички аналитичар.

Прокханов даље дотакао нуклеарног питања Ирана и одбацио САД-западне оптужбе , рекавши да је у разговорима са руским нуклеарним стручњацима који раде у Ирану, више пута наглашена мирољубива природа иранског нуклеарног програма.

Сједињене Државе се боје да се укључе у акт агресије против Исламске Републике Иран, као водећег центра анти-западне револуције и кључни извор исламског буђења које ће бити пропаст за Америку, рекао је Алекандер Прокханов у недавном интервјуу за Пресс ТВ.

Коментаришући недавне претње САД и израелског режима против Ирана, руски аналитичар је рекао да се Вашингтон у страху од растућег замаха Техерана у међународној арени налази у борби за смањење утицаја Ирана пружајући „вишак изговора и провокација“.

„Ова снага (Иранска исламска револуција) може, у кратком или дугом року, довести до

распада САД царства. Зато се Сједињене Државе бране, у страху да ће Исламска Република да послужи као модел за друге народе да се умешају „с обзиром да се Иран противи САД“, Прокханов је приметио.

Његове примедбе долазе у жижу након најновије рекламне кампање против Ирана од стране Вашингтона и Тел Авива у којој се поново прети Техерану са „опцијом“ за војни напад, на основу својих реторичких тврдњи да ирански нуклеарни рад састоји се од тајних војних операција.

Иран, међутим, упорно тврди да има право да развија нуклеарну технологију у мирољубиве сврхе, као потписник нуклеарног споразума (НПТ) и дугогодишњи члан Међународне агенције за атомску енергију (МААЕ).

Прокханов даље дотакао нуклеарног питања Ирана и одбацио САД-западне оптужбе , рекавши да је у разговорима са руским нуклеарним стручњацима који раде у Ирану, више пута наглашена мирољубива природа иранског нуклеарног програма.

За израелски режим се, међутим, верује да поседује више од 200 атомских бојевих глава и не дозвољава било који преглед свог контроверзног нуклеарног програма од стране међународних инспектора. Осим тога, израелски режим је одбио да се прикључи Међународној агенцији за атомску енергију или уговору о неширењу нуклеарног наоружања.

САД и њени европски савезници никада нису дали никакаву забринутост у вези са високо сумњивим атомским бојевим главама Израела и нуклеарни програм и одбијају да се одазову растућим међународним позивима да се позабаве тим питањем.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: