Иран не признаје шиптарске терористе


Извор: Васељенска ТВ
07. 09. 2011 2:37 |

Београд – Иран неће признати једнострано проглашену независност окупираних територија иако поједине чланице Организације исламске сарадње то од ње траже, изјавио је помоћник министра спољних послова Ирана за правна и међународна питања Мухамед Мехди Акондзадех.

„Ми као Иран не признајемо Косово“, рекао је Акондзадех током вачере са новинарима у резиденцији иранског амбасадора у Београду.

„Ми као Иран не признајемо Косово“, рекао је Акондзадех током вачере са новинарима у резиденцији иранског амбасадора у Београду.

Он је додао да и поједини парламентарци у Ирану постављају питање „исламске солидарности“ и траже да Техеран призна једнострано проглашену независност Косова.

Акондзадех, који је предводио иранску делегацију на дводневном министарском скупу Покрета несврстаних у Београду, честитао је нашој земљи на организацији јубиларне 50. годишњице.

„Први пут сам дошао у овај град. Стекао сам утисак да је српски народ храбар и частан… Видео сам зграде урушене у бомбардовању и стекао утисак да ни такве акције нису успеле да униште идентитет народа“, казао је Акондзадех.

Он је рекао и да се нада да ће Србија и Иран у будућности унапредити пријатељске односе и да ће то помоћи „изградњу пријатељских веза између народа“.

Говорећи о захтеву Палестине да постане чланица Уједињених нација, о чему ће се гласати на Генералној скупштини Уједињених нација у септембру, ирански дипломата је казао су све земље на скупу у Београду, чак и „оне конзервативније“, подржале палестинске напоре.

„То је веома важан догађај“, оценио је Акондзадех, говорећи о долазећем гласању у УН.

Техеран ће следеће године бити домаћин 16. самита Покрета несврстаних, а, како је најавио ирански дипломата, једна од главних тема састанка могла би да буде борба са негативним ефектима глобалне економске кризе.

Објављено у Свет. Ознаке: , , , , , . Коментари су искључени на Иран не признаје шиптарске терористе
%d bloggers like this: