Драган Симовић: Белим Србима у Пољу Беле Сварге


Аутор: Драган Симовић, песник и књижевник»

Звездана јата и ја, гле,
Сневамо исти сан!
(Песник Румених Облака)

Ја се, уистини, Белим Србима дивим – посвећеним творцима и дејственицима Беле Сварге, и чуварима изабраним Велике Мајке Земље! Они су Светлост Света и Савест Свеколиког Рода. Без Њих, зацело, Свет овај, одавно, постојао не би.

Васколико Зло Света, и Сва Тама Света, и Сва Поган Света, већ вековима завере снује, и силне војске креће, да Беле Србе сатре и затре, али у свим ратовима и војнама, гле, Бели Срби побеђују!
Једном ми је, један велики ратник Светлости, од Рода Белих Срба са Инда и Дњепра, у стиху сведочио:

Није било зла у Свету, за минулих стотину и осам векова, које није на нас Беле Србе ударало, и свеколика смо зала вазда побеђивали, па ћемо, верујем и знам, и ово потоње зло да победимо!

Бивало је, и бива, да увек бољег, и лепшег и мудријег, мрзе они који су вас никоји и вас ничији! Никовићи и Никоговићи и Ничијићи шкргућу зубима, арлаучу и урличу, сикћу и кевћу на Беле Србе; но Белим Србима ништа не могу; јер Бели Срби имају Сварога Сваргу, Белога Бога Светлости!

Ја се, уистини, Белим Србима дивим, и славим их, и величам их у песмама и кажама својим, јер јесу и бивају Синови Неба, Посвећени Ратници Бога Перуна!

И опет ми један други велики ратник Светлости, а и Он од Рода Белих Срба, из Србистана, иза степа Руских према Персији, у песми казиваше:
Бели је Србин рођен од Богова и Великих Предака, и свагда следи Сунчеву Осу, Пут Што Навише Води; и никада не именује непријатеље Своје; јер Његови непријатељи и немају имена, будући да су Сенке и Утваре!

Ратник од Белих Ведских Срба, када се на бојном пољу обрете, никада не гледа колики је и какав је непријатељ Његов, већ је свим Бићем и Суштаством Својим, загледан у лепоту и дивоту Онога што брани у Свету Сенки и Утвара.

И гле! догоди се да сретох и трећег ратника од Белих Срба, на светим водама Словенског Дунава, али то не беше ратник, но Ратница Светлости бејаше, из Племена Сурих Орлова, а од Рода Срба Сварожића.
И Она ми овако бесеђаше:
Наше је време било, и јесте и биће! И нас је у свим минулим временима било, и нас ће у свим надолазећим временима бити!

Било нас је и кад Сенки и Утвара није било, и биће нас и кад Сенки и Утвара не буде нигде било!
Сви наши заклети непријатељи, кроз векове и светове, имају само једно име, уистини двојно име:

Сенке и Утваре!
Они немају имена;
они немају рода;
они немају претке;
они немају потомке.
И гле,
они ни себе немају!

Ја се, уистини, Белим Србима дивим, и у песмама их својим славим, и обожавам. Јер Они, заиста, бивају
и јесу!

Гле, бивају и јесу!

На светим водама Дунава Словенског,
у јесен од руја, 2011. године.

6 реаговања to “Драган Симовић: Белим Србима у Пољу Беле Сварге”

 1. Александра Says:

  Не разумем ову опседнутост неком древном паганском религијом.Један је Бог, створитељ свега видљивог и невидљивог и Христос је Његов син. Наравно свако има избор, али ширити ово међу Хришћанским људима да их иовако заведене још више заведе, опасно је.Такође носи одређену одговорност и тежину.
  Осим ако није у потребне неке врсте уметности,епске фантастике или слично, бојим се да не знам шта све ово око“Белих Срба“ значи..И шта има за циљ?

  • Небојша Says:

   Александра,

   Бојим се да вам је погрешна перцепција и знање, отуда и погрешни судови, класично стереотипни:

   „ови су опседнути“

   А не видите да је цео свет већ опседнут и у лудилу, и пред нестанком.

   Због чега?
   Због овог текста?
   Због чега кад све могуће религије тврде да су једине и праве, укључујући и хришћанство?
   Због чега су ти ионако заведени хришћани, већ заведени?
   Ко их је завео?
   Овај текст?
   Због лажних „мртвих“ религија су заведени.

   Неке спознаје се не могу спознати умом и разумом, поготову духовне, ваћ само Бићем.
   Управо су тзв. хришћанске цивилизације започеле најкрвавије светске ратове, а намеравају да поведу и последњи, трећи светски рат.

 2. Александра Says:

  Свет јесте у лудилу,у крви, у похлепи, у мржњи.. то је тачно, али не због Христа. Да је ико држао до праве Хришћанске вере, ратова не би било.А колико знам Православни Хришћани који се држе Божијег закона нису започели, ни испланирали, ни зарадили нити на једном светском рату. Него су пострадали као што су страдали невини и праведници Јасеновачки Новомученици, крагујевачки ђаци, мученици на острву Паг.. А затим касније такође страшно и од комунизма..
  А они које који Христово име држе као маску-Ватикан(Ватис-врач,Кан-змија) и убијају невине-нису прави Хришћани и имају другог бога.
  Не желим да се свађам, само сам изнела мишљење које се у бити састоји у опомени на одговорност. Ако Ви мислите да нисте одговорни, ипак грешите.Свако ко је свестан, дужан је да се у себе загледа и своје срце преиспита. А што се тиче стереотипа, видите мене заиста пут није нанео да истражујем древне паганске религије и да им се клањам. Ви то називате једноставно одсуством знања. Камо стеће кад би се ми заиста држали вере падедовске коју држимо више од 1000 година и коју нам је утврдио Свети Сава.

 3. Pavle Says:

  Podrška za stav i mišljenje koje je iznela Aleksandra. Mnogi u Srbiji ne znaju pravu suštinu nastanka i postojanja Vatikana i „papizma“. Svako ko je zainteresovan može to upravo naći i pročitati u knizi, Avro Manhatan- VATIKANSKE MILIJARDE 2000 GODINA ima je na sajtu
  http://scr.bi/vTniS6
  , pa ko želi da sazna ISTINU neka pročita i posle da dobro RAZMISLI o izreci ..“ da se ništa ne dešava slučajno “ pogotovo ovde na Balkanu.Pozdrav!

  • Небојша Says:

   Александра, Pavle,

   Срби…!

   Ево да вам одговорим обојици и свима који ово прате, нема ту свађања, већ свако износи своје мишљење и став.
   Одмах да кратко кажем Pavlu, нико овде не фаворизује Ватикан, па да сад не зна шта он значи погубно за Србе, да је он манипулативан и да ради на штету свеколиког србства, и ви нас сад као изводите на прави пут. То све стоји за Ватикан, али овде није реч о Ватикану, овде је реч о вери предака, а она залази дубоко пре хришћанства, јер Срби су насилно примили хришћанство, хришћанство није њихова изворна духовност, Срби су постојали и пре званичне хришћанске религије.

   Тако да уз дубоко уважавање за Светог Саву, он није утврђивао прадедовску религију, која је настала пре хришћанства, већ је утврдио православну варијанту хришћанске религије, не прадедовске.

   Мораћу да дам један мали увод, не би ли ме људи темељније схватили, мада сам на сајту причао о томе, али можда то сви нису видели, јер има пуно текстова.

   Дакле….

   Мој духовни правац је медитација, међутим, са пуним поштовањем се односим према вери мог народа, Светосављу и Православљу. Деси се, код људи који цене мој рад на сајту и редовно га посећују, зачуде се кад сазнају да је мој духовни правац медитација, а не православље, јер мисле да по неком аутоматизму и механицизму, само по себи, пошто сам Србин, треба да будем православац. Чак ме називају и јеретиком кад сазнају да се бавим медитацијом, неки ме вређају и омаловажавају, цео мој рад у овој борби за истину и правду, на свим нивоима.

   Свима њима ја одговарам следеће. Однос са Богом је ИСКЉУЧИВО ЖИВ И СВЕСТАН ОДНОС, и искључиво лични чин, може га имати само индивидуа, не група, и ако ја, или било која друга индивидуа, нема елементарно право на слободан избор, онда нема од слободе ни „С“. Ја упорно понављам, нас наши душмани уништавају због заједничке и најбитније идентитетне црте која нам говори ДА СМО СРБИ. Небитно је душманима, да ли смо ми срби атеистим, православци, медитанти, комунисти, социјалисти, јогисти… они нас уништавају зато што смо Срби.

   Но… без обзира што сам медитант, и што доживљавам шиканирања од моје браће Срба, ја на сајту одлучно браним у својим текстовима изворно Православље и Светосавље од јерси новаторија и екуменизма, за шта су најодговорнији епископи у врху цркве, као и садашњи Патријарх! Срећом, Владика Артемије, са свештеним лицима и монасима који су уз њега, стали су у најтежим моментима на бранику православља, и ја све то афирмишем у следећим текстовима:

   Епископ Артемије проговорио, генеза кризе Православља, Светосавља
   http://wp.me/p3KWp-3nG

   Ж. Которанин: У СПЦ извршен црквени пуч
   http://wp.me/p3KWp-4HO

   Писмо подршке Митрополита Пирејског Епископу Артемију
   http://wp.me/p3KWp-3Jm

   Бунт монаха манастира Црна Река: Одбрана Православља и Светосавља!
   http://wp.me/p3KWp-2Jr

   Постоји и опвај текст:
   Православље је Добротољубље
   http://wp.me/p3KWp-18J

   Али… пре него што сам пошо путем медитације, он је мене нашо – не ја њега, проучавао сам наше православље, као и нашу веру пре насилног примања хришћанства.

   Укратко…

   Етимологија термина „паган“ изводи се од латинске именице паганус, што значи = становник села, фармер. Дакле, та реч изворно и првобитно није имала никакве религиозне и увредљиве конотације и обележја. Изведени придев од термина „паган“ је „паганин“, и имао је значење: „руралан“, „рустичан“, односно – „оно што је са села“. Другим речима, придев „паганин“ је био синоним је за „сељак.“

   И да не ширим даље причу, јер би нас то одвело далеко, тек од увођења у римском царству система колоната, који је легализовао везивање земљорадника за земљу коју је он поседовао, реч „паган“, добија негативне конотације. Другим речима, од тада је термин „паган“ назначавао религију једноставног сељачког света. Касније, у хришћанству, тај термин добија све негативнији значај и потпуно се погрешно везивао за древну религију словенских народа, као и Срба, да би се истакло хришћанство, на рачун тзв. „сељачке безвредне религије“.

   Као и данас, скоро све религије доказују се, не духовним смислом у задовољству њеног упражњавања и испуњења, већ негативизмом према другим религијама, тако да сви у глас кажу:

   „Ми смо једина права религија, ови други не ваљају“.

   Све ово сам морао да наведем да би се схватило да истинска древна србска религија, илити исконска духовност, нема никакве везе са паганизмом како се то данас смишљено представља, а то значи, да свако данас (онај ко све ово није проучавао, већ све примио здраво за готово) има погрешно наметнуто и утиснуто у уму, да је древна праисконска духовност у Срба, Паганизам, односто… то религија „нечистоће“ , „покварености“, „нетолеранције“ итд… затим, такође је погрешно, и злонамерно, да би се прикрила истина, религију србских предака везивата за некакве паганистичке обреде жртвовања животиња Боговима, јер било је могобоштво, затим девица и шта ти ја знам.

   Понављам, то нема никакве везе са древном и изворном духовношћу наших предака, који су своју духовност градили у односу на Васељену, Космос и тако су стврили свој систем многобоштва.

   Али хајде да погледамо сад, пошто многи србску древну духовност погрешно виде као најобичније клање и жртвовање животиња Боговима, и то зову „паганизам“, да видимо шта раде то данас наши духовни званичници који воде СПЦ, српским Православним верницима и народу.

   Сви смо свесни да све вернике и српски народ, врховни епископи који управљају Српском Православном Црквом, воде ка екуменизму. То ће бити једна обједињавајућа религија под патронатом непријатељског Ватикана! Дакле, све религије света утопиће се у једну једину под патронатом Ватикана, а једна од религија и цркава која се приклонила томе је и сатанистичка црква!

   Цео тај пројекат и воде сатанисти, и ето, водећи епископи у СПЦ у ствари ПАГАНИСТИЧКИ ЖРТВУЈУ СВОЈЕ ВЕРНИКЕ, ИЗВОРНО ПРАВОСЛАВЉЕ, некаквом екуменизму, у коме СВЕТОСАВЉЕ треба да у јединству обитава заједно са сатанистичком црквом!

   То је духовни злочин и геноцид над српским народом и верницима! Епископи који воде СПЦ су избацили из учења на богословском факултету: Светог Саву, Јустина Поповића, Владику Николаја итд, не ја, не древна религија Срба.

   Још кад уз то додамо и политичаре који нас све, цео српски народ, паганистички жртвују на трон сатанистичког новог светског поретка, то је нешто најстрашније, најмонструозније! Узгред буди речено, то нам раде са задовољством и немилосрдно! Из овога излази јасан закључак, да нама Србима ТРЕНУТНО владају егзистенцијални и духовни пагани, који на трон новог светског поретка не жртвују никакве животиње, већ цео један народ! Србски народ! Који је по први пут у својој историји, у најтежим моментима, издан и од државе, и од цркве!

   Завршна реч

   Ове текстове:
   Драган Симовић: Белим Србима у Пољу Беле Сварге

   И сличне, не дајем да би већ избезумљеним Србима који су константно у шоку, солио памет, нити да им намећем да се одрекну Православља, Светосавља.
   Не, ма како ја мислио да се Срби требају вратити својим коренима, којих се стално одричу, то би било сулудо у овим најкритичнијим моментима србске историје, то би изазвало још већи хаос у људским главама, будући да је сада најпотребније да се у Духовном смисли Срби врате изворном Светосављу кога већ тако дуго практикују, на челу са Владиком Артемијем.

   Са тиме се сада дубоко поистовећују, и то не треба ради опстанка, реметити.

   Међутим, у овим најпресуднијим тренуцима у нашој историји, требамо се свим расположивим средствима борити за опстанак, за духовни и егзистенцијални опстанак и ЖИВОТ.

   Већ постоји одређена мања група Срба, који анонимно на ментално-духовном плану прави Егрегор, моћни светслосни штит, по узору на своје давнашње и првобитне претке, у циљу спасења и опстанка свеколиког србства и србског народа. Постоје и Срби који су на путу да се придруже овим србским посвећеницима, и њих треба „погурати“, охрабрити оваквим и сличним текстовима, који искључиво имају ту сврху.

   Истовремено, својим молитвама, већински Срби Светосавци правиће својим молитвама свој светлосни штит у одбрани свеколиког србства и србског народа.

   Једино овако удруженим снагама, без свађања, имамо шансе на опстанак.

   И опстаћемо…!

 4. Gordon Flash* Says:

  Zajedništvo svih religija je utemeljeno na okultizmu proroka sa ne/sposobnošću trećeg oka,naročito „gledanjem“u „svršeni čin“nepromenljivosti promena sudbine i budućnosti koju su shvatili kao božji dar spasenja i svoju ulogu božjeg poslanja da vode i vladaju životom običnih za to neukih ljudi.
  U početku ljuska od jajeta jeste štit razvoju života unutar nje .
  ..ali..
  može li život opstati ako ostane telesno ili duhovno unutar Nje..
  ne !
  ..u jednom momentu razvoja=opstanka života ljuska od jajeta prestaje biti štit i postaje prepreka koja se mora iznutra razbiti i odbaciti..=poštovati kao dostojan muzejski eksponat značajan za početak razvoja uređenja čovečanstva sposobnog za dalji opstanak života.
  ..čovečanstvo,u stvari svaka nova generacija ljudi se mora ispiliti=emancipovati jer nemože opstati moleći se religijskim bogovima da nam se ne dogodi svemirska ili planetarna katastrofa koja će život kad tad pogoditi !!!
  ..i ako su religije bile i ostale potrebne za početni stadijum uređenja duhovnom razvoju svakom novom životu,NISU DOVOLJNE ZA DALJI INTELEKTUALNI RAZVOJ=OPSTANAK ŽIVOTA !
  ..u Univerzumu postoji i jedan APSOLUTNI VLADAJUĆI PRINCIP PRIRODE NAD ŽIVOTOM:
  *SVE NESAVRŠENO NESTAĆE*
  ..nestaće u smislu => prestaće da postoji i u smislu => neće stati da bi prevazišlo prepreke i nastavilo put beskonačnosti životu..
  ..jedina materija u Univerzumu koja može i mora izbeći materijalno energetske procese reciklaže=kosmogonijske „katastrofe“je materija koja je organizovana u život sa potencijalom razvoja inteligencije.U ovom pogladu intencijom prirode koja nas stvara je svaki čovek obdaren.
  No imati dar a ne obrađivati ga=ne razvijati se ili kruto se zadržati na dogmi pa makar ona bila kao savremena nauka a sve u cilju držanja monopola“vlasti“u i nad društvom,neće i nemože proći nikakvom ljudskom silom opstati


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: