Тадић ће и север дати Шиптарима!


Извор: Вести онлајн

Власт избегава да се о ситуацији на Косову расправља у парламенту јер ће ускоро и народ и територију предати шиптарским сепаратистима. Министар за КиМ је неспособан, а шеф Владиног преговарачког тима још неспособнији и зато ћу тражити њихову смену, каже у интервјуу за „Вести“ Љубомир Краговић, председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију.

Љубомир Краговић: - Хитно треба сменити министра Горана Богдановића јер је неспособан, као и шефа преговарачког тима Борка Стефановића који је још неспособнији!

Седница парламента о ситуацији на Косову поново је одложена. Зашто?
– Зато што власт упорно избегава да каже да је ситуација на Космету катастрофална.

Председница парламента казала је да ће седницу заказати након што се Одбор за КиМ изјасни о Владином извештају.
– Све је она то лепо рекла, само још да се представници владајуће коалиције појаве на Одбору, па да имамо кворум за рад.

Зашто посланици владајућих странака не долазе на седнице Одбора?
– Зато што им је потребан налог – ако им Борис Тадић каже да се појаве на седници, они ће доћи. Ако им не каже, ником ништа!

Упркос томе што је ситуација алармантна…

– У овом случају владајућа коалиција вероватно чека да све прође јер нема решење за Косово. Народ је изигран, три месеца је на барикадама. Људи чекају, не знају шта даље. Врх државе им је казао да остану на барикадама, а сада траже од њих да се склоне.

Шта мислите да ће се догодити?

– Власт је издала националне интересе. Извештај који је Влада послала посланицима је срамотан. Ту је само описана хронологија догађаја и ништа више. Сваки новинар би га боље и детаљније написао од чланова Владе Србије. Владајућа коалиција ће ускоро шиптарским сепаратистима предати и људе и светиње и територију.

Шта ћете урадити као председник Одбора?

– Тражићемо од Владе допуну извештаја. Овакав документ нећемо прихватити. Одбор ће покренути и поступак за утврђивање одговорности функционера и тражити њихову смену са функција.

Чију смену ћете тражити?

– Хитно треба сменити министра Горана Богдановића јер је неспособан, као и шефа преговарачког тима Борка Стефановића који је још неспособнији.

Да ли Одбор има ингеренцију за тако нешто?
– Има, зато упорно не дозвољавају да имамо кворум.

Све изашло на видело

Председник Србије и даље тврди да се Србија неће одрећи Косова…
-Тадићеве бајке да он никада неће признати независност Косова и Метохије више не важе. Његов паклени план који је сковао са Хашимом Тачијем је изашао на видело. Све што се догађа је разоткрило лажну и издајничку политику ове власти. Тадић не чује свој народ, али одлично чује и спроводи оно што му кажу у Бриселу.

Одбили предлог ДСС

Седница Одбора за КиМ почела је јуче поподне, али без присуства представника Владе.

Одбор је одбио предлог ДСС-а да се расправља о закључцима те странке која сматра да парламент треба да подржи Србе на северу Косова, а да је једино решење за прелазе на северу Косова, Јариње и Брњак да Унмик преузме све административне и царинске послове.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: