Еколошки Покрет Новог Сада: Јавни захтев за одузимање професорског звања корумпираним професорима Универзитета у Београду


Извор: Еколошки Покрет Новог Сада

Научници целог света указују на погубну опасност исхране становништва генетски модификованим организмима (ГМО) који су узрок појаве чак 65 (шездесет и пет) најтежих болести код људи. Најтеже последице се показују у трећој генерацији, што је доказано у лабораторијским условима код испитивања на пацовима који су постајали стерилни у трећој генерацији.

Научници целог света указују на погубну опасност исхране становништва генетски модификованим организмима (ГМО) који су узрок појаве чак 65 (шездесет и пет) најтежих болести код људи. Најтеже последице се показују у трећој генерацији, што је доказано у лабораторијским условима код испитивања на пацовима који су постајали стерилни у трећој генерацији.

Становници целог света протестују против произвођача отрова који им се, са или без ознаке да је произведен од ГМО, нуди уместо хране.
Седам савезних држава САД туже највећу биоинжењерску компанију која производи културе ГМО у трци за профитом и са нескривеном намером смањења броја становника планете Земље.

Др. Гордана Шурлан-Момировић, генетичар по струци, а запослена на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду, која јавно промовише нешкодљивост ГМО у ТВ емисијама. Таквим професорима сасвим сигурно није место на нашим факултетима и то најпре због будућности становништва Србије

Фармери САД и Индије туже те монструозне компаније које корупцијом режима, Америци потчињених држава и тзв. стручњака без моралног и стручног интегритета, обмањују и уништавају своје становништво, а од плодних површина остављају пустош после неколико година. Цео свет се подигао на ноге против ове модерне пошасти која ће уништити становништво света и променити природу планете Земље. У исто време у Србији се дозвољава, супротно Уставу и важећим законима, комерцијални промет производа од ГМО, увоз семена и узгој култура од ГМО.
Трагично је да данас, упркос многобројним доказима и новим научним сазнањима, има професора који уче своје студенте да производи са ГМО нису штетни за здравље људи. Ставове тих професора најексплицитније износи проф. др. Гордана Шурлан-Момировић, генетичар по струци, а запослена на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду, која јавно промовише нешкодљивост ГМО у ТВ емисијама.

Таквим професорима сасвим сигурно није место на нашим факултетима и то најпре због будућности становништва Србије. Из тог разлога јавно захтевамо од надлежних институција и органа Универзитета покретање одговарајућих поступака против свих професора који својим наопаким учењем наносе огромну штету генерацијама младих.

За нас, у Републици Србији је посебно трагично то што се, супротно закону и Уставу државе, дозвољава узгајање култура ГМО на потпуно не безбедан начин, увоз и дистрибуција ГМ семена и на крају продаја производа од ГМО. Искуства других држава показују да је у таквим случајевима увек у питању корупција на највишем нивоу, што упућује да се, такође, и у Србији ради о корумпираности највиших органа власти почев од председника и надлежних министара. Једини начин да се скине сенка сумње на њихову корумпираност је да се одмах зауставе све активности на увозу, дистрибуцији и продаји ГМ семена и на не безбедном узгајању ГМО култура. Такође, да се одмах покрене поступак одговорности свих професора који, противно најновијим научним сазнањима, и даље уче студенте о нешкодљивости производа са ГМО.

Достављено:

• Средствима јавног информисања,
• Министарству просвете и образовања,
• Ректору Универзитета у Београду,
• Наставно-научном већу Универзитета у Београду,
• Декану Пољопривредног факултета Универзитета у Београду.

Директор Никола Алексић, с.р.

Једно реаговање to “Еколошки Покрет Новог Сада: Јавни захтев за одузимање професорског звања корумпираним професорима Универзитета у Београду”

 1. Vesna1 Says:

  Спасибо(г) Николи Алексићу који се бори за нас. Монсанто за сада држи лиценце за око 11.000 врста семена. Неки дан сам посетила њихов сајт, нећете веровати али све основне животне намирнице су већ модификоване. Оно што рекламирају је следеће: патлиџан, паприка, парадајз, краставац, тиквице, диња, бундева, лубеница, шаргарепа, празилук, лук, бели лук, пасуљ, грашак, броколи, купус, кинески купус, карфиол, ротквица, мирођија, салата, спанаћ а од осталог: луцерка, канола, кукуруз, памук, сирак, соја, шећерна репа и пшеница. Значи све што једемо они су већ модификовали. Ако су модификовали канолу која је лековита биљка и њено уље такође, можемо да замислимо шта све улази у тих 11.000 семена, још осим наведеног. Гледала сам негде на јутјубу да су пчелари Америке и Европе у паници, јер медоносне пчеле нестају-изумиру, шта мислите ради чега. А од њих зависи и наш живот. Заиста ово што су допустили у нашој земљи да се ради је страшни суд.
  У данашњем Блицу следећи текст:“Posle pitanja, parlament treba da počne raspravu o Predlogu zakona o zabrani usavršavanja, proizvodnje i stvaranja zaliha bakteriološkog i toksičkog oružja i o njihovom uništavanju. Ovlasćeni predstavnik Vlade za tu tačku dnevnog reda je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.“
  Ја се питам, од када Србија производи ту врсту оружја. Па Србија нема ни један поштен авион или тенк а камоли бактериолошко и токсично оружје. Али зна се ко га има. НАТО који нас је 1999.год. бомбардовао отровним уранијумом. Неки дан на ТВ Јагодина у емисији Питања и одговори гостовао је професор – токсиколог Радомир Ковачевић који је рекао да су против Србије водили електромагнетни, диоксинси и уранијумски рат. Последица тога је да сваке године у Србији расте број оболелих од рака у односу на 1986.год. са 10.000 порастао је број на 31.000 и о томе се ћути. Нико од институција, каже он не потврђује ове узроке. Негативне последице по нашу земљу каже професор је следећих 1.800 година. А то је нуклеарни отпад западних сила, уранијум 238 којим су нас затровали.
  Изгледа и то им је мало, па сада допуштају ГМО, хемтрејлс и ко зна шта све, што још и нисмо у стању да видимо.
  Сада се ја питам, ко је овде луд? Трују нас ГМО храном, запрашују са неба отровима, зар то нису такође биолошко и токсичко оружје у нечијим рукама, које се слободно користи против нашег народа. Какви су они циници.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: