Ко и зашто спрема Трећи светски рат?


Извор: Васељенска Телевизија
Пише: Владимир Димитријевић

Недавно је црни маг глобалистичке геополитике, Збигњев Бжежински, рекао нешто што ни Хитлер није говорио јавно: отприлике, устврдио је овај Рокфелеров плаћеник, данас је лакше побити милион људи него контролисати их. А то значи – спремајте се за Трећи светски рат. Јер, кад Бжежински нешто каже, знајте да се то спрема, пошто је он један од гласноговорника главног штаба светских сатаниста.

Да би читалац видео о каквом је „пророку“ реч, цитираћемо одломак из његове књиге „Између два века“, коју је објавио 1970. године у издању куће „Викинг“ у Нјујорку. По њему, власт елите која руководи светским процесима у најскоријој будућност биће заснована на „технолошком удару“, и он подразумева „рађање контролисанијег и усмеренијег друштва“. По њему, овим друштвом би могле управљати елите „које не спречавају спреге традиционалних вредности“. Још 1968. године, пре но што се потписник ових редова родио, у листу „Енцоунтер“ за јануар, Бжежински је најављивао: “Заиста ће бити могуће захтевати скоро стални надзор над свим грађанима, и одржавати сваковремене, поуздане досијее, који, поред уобичајених података, садрже чак и најинтимније податке о здравственом и приватном понашању грађанина. Ови досијеи ће бити предмет тренутног достављања података власти“. И, заиста, све се то, данас и овде, обистинило: ваше личне карте, пасоши, будуће здравствене књижице потврђују да се оно што је овај злогук најавио испунило са дословном тачношћу: не зато што је он мудар футролог, него зато што је тако планирано. Тај исти Бжежински је касније био саветник председника САД, Џимија Картера, а затим је учествовао у склапању пакта Реган – папа Војтила (његов земљак, неки кажу и рођак), чији је циљ био рушење Источног блока, и, у крајњем исходишту, Русије. Године 1998, нкада је изјавио да је америчка Империја подржала авганистанске талибане да би срушила Совјетски Савез, изашла је у нас и његова књига „Велика шаховска табла“, у којој захтева да се Русији одузме Сибир. Ето, тај зликовац сад каже да је данас лакше побити милион људи, него контролисати их. Његове газде то спремају, види се.

Ја сам већ писао о плановима светских злочинаца за истребљење човечанства (поводом филма Роналда Емериха „2012.“ http://borbazaveru.info/content/view/1753/52/vljavate). Они своје злочинаштво правдају на разне начине; још шездесетих година 20. века образлагали су неопходност рата ради „хигијене човечанства“. Ево неколико речи и о томе.

Ако је Трећи светски рат неминовност (а капитализам је, ушавши у терминалну кризу, себе осудио на такав исход), онда морамо наћи како његове узроке и могуће правце развоја, тако и идеолошку основу за апокалиптично лудило. А та основа постоји, и зове се „Извештај са Гвоздене планине“. За тај документ ретко ко да га је чуо. Рађен је 1963. године за потребе америчке владе, а у јавност је „процурео“ 1966. године. Наиме, у доба жестоких криза хладног рата, власт САД су, од својих стручњака за друштвене науке, наручили једну студију о могућностима за настанак и очување трајног светског мира. Штампа је тврдила да је екипа научника који су извештај радили исти писала у једном нуклеарном склоништу за пословну америчку елиту, које се налазило у близини града Хадсона у држави Нјујорк. Име склоништа је било „Гвоздена планина“.

Недавно је црни маг глобалистичке геополитике, Збигњев Бжежински, рекао нешто што ни Хитлер није говорио јавно: отприлике, устврдио је овај Рокфелеров плаћеник, данас је лакше побити милион људи него контролисати их

Истраживање је трајало и трајало; известиоци су закључили не само да је трајан мир немогућ, него и непотребан. Зашто? Зато што, по петнаесторици научника који су извештај радили, „рат испуњава одређене функције неопходне за стабилност нашег друштва и, док се не развију други начини испуњавања тих функција, систем рата се мора одржати, а његова ефикасност унапредити“. Извештај са Гвоздене планине почиње анализом традиционалних разлога за рат и ратовање:

 1.  да се држава одбрани од напада друге државе или да се такав напад спречи;
 2.  да се одбрани и унапреди национални интерес;
 3.  да се одржи и увећа војни потенцијал“.

Али, то су таквозване видљиве функције рата. Постоје и оне друге, невидљиве, које су много битније (како је рекао један од глобалистичких идеолога – ратови се не воде да би се победило, него да би се створили предуслови; пре свега, економски). У Извештају је писало: “Рат је, како у древним, тако и у савремним друштвима, омогућавао систем стабилизације и контроле државних економија. Још није испробан ниједан алтернативни метод контроле који би у савременој, сложеној економији дао приближне резултате у домену ефикасности.“

Да би се народи држали под контролом, претња ратом је такође веома ефикасна: “Могућност избијања рата доноси осећај без кога ниједна власт не би дуго задржала свој положај. /…/ Рат омогућава антидруштвеним елементима да нађу прихватљиву улогу у структури друштва. /…/ Регрутација се увек може одбранити као једно од најбољих средстава контроле. Ниво броја регрутних позива тежи да прати главне стопе незапослености. Људи уништавају сувишне чланове своје врсте путем организованих ратова. Рат је главна мотивациона снага за развој науке“. Дакле, иако је све почело као студија о миру, завршило се закључком да је рат неопходан модерним друштвима.

Изучаваоци Извештаја тврдили су да га је урадио један од најважнијих америчких „трустова мозгова“, тзв. Хадсонов институт, који је само 1968. године примио 1,36 милиона долара (од Службе цивлине одбране САД, Службе Секретаријата одбране, Војне службе САД, као и иностраних влада.)

Дакле, Орвелова тврдња, приписана тоталитарном систему у роману „1984“, да је рат исто што и мир, није била нимало случајна. Орвел је знао о чему говори, много пре Извештаја са Гвоздене планине. И онда нам постаје јасно да мира у свету неће, нити може бити – све док глобалистичка елита не успостави потпуни надзор над светом претвореним у мравињак. Зато су све њихове приче о миру лаж. Рат је једино што познају и признају. И зато се не треба заваравати. Спремајмо се, духовно и морално, за доба које долази, још једно доба крвавих ратова изазваних људском похлепом, и, у крајњој линији, отпадањем од Бога и Његове воље. Православним хришћанима, на жалост, нема ко од вишег клира да објасни шта се дешава, нити да их припреми за долазеће догађаје. Али ми знамо, из Предања Цркве, шта се спрема: Свети Оци су говорили да ће појави антихриста претходити велики рат, где ће милиони људи изгинути, и кад сви буду уморни од ужаса, завапиће за миром. Тада ће се појавити лажни месија, који ће им, после свега, понудити мир – под условом да му се поклоне.

Они који човечанство воде ка бездану не желе Христов мир. На нама је да им се супротставимо, пре свега непристајањем. А непристајање јесте молитва и покајање, уздизање умно-срдачном молитвом ка Христу, Који нам је поручио: “А ви кад видите да се све ово збива, уздигните главе своје, јер се приближи избављење ваше“.

О томе није лако мислити: имамо своје породице, децу која расту, послове своје, наде и жеље. Све то, ускоро, може нам бити узето, а то ће бити страшно, као кидање утробе. Али зар смо хришћани ако заборављамо да нисмо овде да бисмо остали, него да смо хришћани ради вечности? И да нам је Небески Јерусалим отаджбина и очевина?

Један од Отаца је рекао да ће у доба антихриста душе изгубити само они који би их изгубили и да он није дошао. Размишљајмо о томе и кајмо се, кајмо, да би нам Господ опростио грехе и примио нас под Своје окриље, кад дође страшни час који се ближи…

3 реаговања to “Ко и зашто спрема Трећи светски рат?”

 1. Pera Says:

  Neobicno istinit i zdrav tekst…
  Hvala autoru…

 2. Vojkan Says:

  Vladimire, svaka vam cast!
  Hrabro, jasno, glasno ali i cvrsti i viteski. Divno srce imate i cuvajte ga od svake krajnosti i iskusenja ovog sveta. Bog je u svakom nasem trenutku, u svakoj misli i odluci i kako ce oprostiti na slabosti, nagraditi pri iskrenosti, tako ce i prepustiti pri samovolji i besu.
  Clanak osim svoje direktnosti i jasnoce inspirativno pokrece na razmisljajne i delanje. Mislim da je to svima nama potrebno. Proslo je vreme kada mozemo postojati samo kao kakve ovcice, koncentrisani samo na svoj rast i razvijanje. Vreme je okupljanja i delanja. Takvo Novo Zajednistvo nece i ne sme da lici ni na jedno kojih smo svedoci kroz istoriju. Nikakva revolucija nije izlaz vec okretanje novim/starim vrednostima i trud za ocuvanje Svetlosti u Mraku koji nam nailazi.
  Neka Gospod blagoslovi i da snage da spoznamo, krenemo i izdrzimo.
  S Ljubavlju
  Vojkan

 3. Gordon Flash*&Sud srpske javnosti Says:

  Gordon Flashstar ‎*Koliko ja razumem SPREMA SE UVELIKO I TREĆI SVETSKI MIR=ZA ŽIVOT BEZ ROBOVLASNIKA JE SVE VEĆI BROJ NARODA ŠIROM SVETA.Ako baš moramo bićemo robovi svom životu,laži su različite ali istina je samo jedna:
  *ETAR JE JEDINI BOG*


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: