Важно: Саопштење Српског Нациналног Већа Северног Косова и Метохије


Извор: Фејсбук Репортер

СРПСКО НАЦИОНАЛНО ВЕЋЕ СЕВЕРНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
С А О П Ш Т Е Њ Е

Ничим изазван оружани напад на голоруке Србе на административном прелазу Јариње, фашисоидни је чин америчких и немачких припадника НАТО савеза. Заједно с ЕУЛЕКС–ом, НАТО има улогу војног сервиса албанских сепаратиста и снажне оружане потпоре да се, на територији Србије, прогоном преосталих косметских Срба утемељи криминална држава албанских терориста, америчких и НАТО савезника током бомбардовања 1999. године и Хитлерових узданица на Косову у Другом светском рату.

Уз фашисоидно обојено убилачко сладострашће, амерички и немачки војници, бојевом муницијом пуцали су не само на учеснике мирног протеста на барикадама, већ и на возила хитне помоћи с тешко рањеним Србима, као и на медицинске раднике који су рањеницима притекли у помоћ.

НАТО је на Јарињу починио злочин над Србима, а реакција српског државног врха, који голоруке учеснике мирног протеста на барикадама, по наруџбини са Запада, позива на „уздржаност”, груба је, неодржива и по Србе врло штетна замена теза.

После таквог, неодрживог оглашавања председника Србије поводом оружаног напада америчких и немачких војника на Србе на Јарињу, Влада Немачке је одмах прибегла још отворенијој и грубљој замени теза и бесрамно саопштила да „употреба силе против војника КФОР-а, од стране српских екстремиста, није прихватљива и да Београд мора да упути јасне речи онима који сносе одговорност за избијање насиља”. Београд је то и учинио, али је те „јасне речи” погрешно, односно наопако адресирао, тако да је позив на уздржаност упућен Србима–жртвама насиља, уместо америчким и немачким војницима који су бојевом муницијом пуцали на учеснике мирног протеста и тешко ранили седморицу Срба.

Осокољена изјавом председника Тадића, једнако као и Влада Немачке, реаговала је и Европска Унија, која је „осудила насиље према припадницима међународне заједнице на северу Косова”, тако да су жртве оружаног насиља америчких и немачких војника безочно именоване као–насилници.

Рушење барикада и оружани напад на Србе на Јарињу уследили су само дан после изјаве министра одбране Драгана Шутановца да „међународним снагама треба омогућити кретање читавом покрајином”, а одмах после оружаног атака на Србе ЕУ саопштава да „барикаде ограничавају слободу кретања и морају бити уклоњене”. У сваком случају, много сличности у изјавама српских и званичника Запада, којима многи ставови Београда служе као алиби за антисрпске акције на Косову и Метохији.

Косовска Митровица,
28. 09. 2011.

ПРЕДСЕДНИК>
СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ВЕЋА
СЕВЕРНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
ДР МИЛАН ИВАНОВИЋ

2 реаговања to “Важно: Саопштење Српског Нациналног Већа Северног Косова и Метохије”

 1. Vesna1 Says:

  Ово је само почетак, пустиће они њих и у Београд. Војводина, КиМ, сада ће и Рашку да дају на добош и тако редом до последњег Млађиног уједињеног региона, последњег педља и последњег СрБина. Ово ће бити горе него 500 година под Турцима.

 2. Civilna kontrola* Says:

  U SB UN i pred svetskoj javnosti postavljeno je POTREBNO ali NE I DOVOLJNO pitanje:

  KO JE NAREDIO DA KFOR PUCA U NAROD NA BARIKADAMA ?
  ..verovatno da bi se „našao individualni krivac a NATO kao najača korumpirana sila nepravde oslobodio odgovornosti “ i narod umirio..
  ..kao da smo pali s Marsa pa ga neznamo no ON, ADMINISTRACIJA NATO ZEMALJA U BRISELU se sam oglasio ali mnogo lukavijim i opasnijim novim propagandnim gebelSSovskim napadom huškanja svetskog mnjenja i svojim“pravdanjem svojih razloga“oružanih akcija vojne „samoodbrane“od protivljenja samoodbrane okupiranog preostalog ugroženog srpskog naroda predviđenog od imperijalnih planera svetskih hitlerovih naslednika vlasti u Briselu za dalje iscrpljivanje radi odumiranje ili „dobrovoljno“samoproterivanje srpskog stanovništva njihovom „milosrdno anđeoskom“ vojno političkom „mirotvornom“ MISIJOM DALJEG JAČANJA OKUPACIJE uz POTPUNO SKRENUTU PAŽNJU SVETSKE JAVNOSTI SA
  Glavnog pitanja:ZAŠTO SB UN nije protiv PROTIVUSTAVNOG DIKTATORSKOG SVRŠENOG ULTIMATIVNOG ČINA NAPADA NA LEGITIMNI INTERES SRPSKOM NARODU za Njegov miran život bez ovakvih uznemiravanja U NJIHOVOJ DRŽAVI SRBIJI,i TOLERIŠE,kao da su normalne NEDOZVOLJENE RADNJE POSTAVLJANJA GRANIČNIH PREPREKA NA BRNJAKU I JARINJU a ne štiti ni elementarnu LEGITIMNU SAMOODBRANU BARIKADAMA OD OČIGLEDNO politički vojnog i protivpravnog NAPADA UGROŽAVANJEM bezbednosti regulisane CIVILNE SLOBODE KRETANJA?!
  ..Ugroženo lojalno civilno stanovništvo ima pravo svim adekvatnim sredstvima da traži potpunu eliminaciju ovakvih podmuklih napada na ljudsko dostojanstvo,i bude oslobođeno stalne obaveze da BRANI SVOJU SLOBODU svoje lojalnosti U SVOJOJ DRŽAVI I U SVETU ,INSISTIRAJUĆI od svih relevantnih faktora sveta NA CIVILIZOVANU OBAVEZU POŠTOVANJA LOJALNOSTI srpskom narodu ustavom zagarantovanih PRAVA i u DRŽAVI Srbiji !


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: