Савет безбедности о северу Косова


Извор: Радио КиМ
28.09.2011. 16:23

Хитне консултације Савета безбедности УН-а поводом сукоба КФОР-а и Срба на северу Косова. Почетак консултација о Косову, али и Сирији око 21 час по средњеевропском времену.

"Посебно смо узнемирени због насиља против српског становништва које су допустиле јединице КФОР-а. Забрањавајуће су вести о пуцању на возило хитне помоћи које је допремало рањене Србе у болницу"

Савет безбедности Уједињених нација одржаће касније вечерас хитне консултације поводом стања на Косову после сукоб припадник КФОР-а и Срба у којим је повређено десетак људи.

Амбасадори најмоћнијег тела светске организације састаће се вечерас око 21 час, али ће уз расправу о Косову дискутовати и о новом пакету санкција Сирији.

Консултације, којеће се по свој прилици одржати иза затворених врата, заказане су пошто је Русија оштро протестовалазбог акција Кфора и ЕУЛЕКС-а на северу Косова, тржећи од ових мисија да поштују принцип статусне неутралности.

„Посебно смо узнемирени због насиља против српског становништва које су допустиле јединице КФОР-а. Забрањавајуће су вести о пуцању на возило хитне помоћи које је допремало рањене Србе у болницу

, наводи се у коментару званичног представника руског Министарства иностраних послова Александра Лукашевича, преноси Тањуг.

Објављено у Свет. Ознаке: , , , , . Коментари су искључени на Савет безбедности о северу Косова
%d bloggers like this: