Кфор појачао снаге и у јужном делу Косовске Митровице!


Извор: Васељенска Телевизија

28. 09. 2011 | 20:27

Косовска Митровица – КФОР је данас појачао своје присуство у Косовској Митровици, а јаке снаге немачког КФОР стациониране су поред јужне стране ибарског моста у близини тамошњег културног центра.

НАТО саопштење Србима, које више личи на УЛТИМАТУМ него на саопштење: “Слобода кретања мора поново бити успостављена, а све барикаде уклоњене ради добробити свих људи”, наводи се у саопштењу НАТО-а, уз упозорење да ће алијанса реаговати уколико протести постану насилни и слобода кретања буде угрожена..."

Војници КФОР-а постављају контејнере и развлаче бодљикаву жицу на локацији где је раније била војна база, која је у потпуности уклоњена пре нешто више од годину дана.

Неколико оклопних транспортера је паркирано на јужној страни моста, а могу се видети и припадници косовске полиције. Десетак камиона, међу којима се налазе и грађевинске дизалице, цистерне и војни џипови, паркирано је иза култуног центра у јужном делу Митровице, који се налази на десној страни Ибра.

Присуство КФОР-а је појачано и у насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице.

Непознате особе пуцале су јутрос из јужног, албанског дела Митровице, на око 30 радника, Албанаца и Рома, који су у склопу УСАИД пројекта радили на санацији и чишћењу обале Ибра који чисте корито реке Ибар у северном, српском делу града.

********

Ситуација је и више него озбиљна, ово гомилање снага КФОР-а у јужном дели Косовске Митровице, као и доње НАТО саопштењуе које више личи на ултиматум, говори да је могуће да се спрема агресеја на север Космета.

Извор: Радио КиМ

********

НАТО: Уклоните барикаде

“Слобода кретања мора поново бити успостављена, а све барикаде уклоњене ради добробити свих људи”, наводи се у саопштењу НАТО-а, уз упозорење да ће алијанса реаговати уколико протести постану насилни и слобода кретања буде угрожена. “Током избијања насиља које се 27. септембра догодило на прелазу Јариње НАТО снаге су, како би обезбедиле сигурно и безбедно окружење, пружиле подршку ЕУЛЕКС-у у спровођењу владавине права”

, наводи се у саопштењу пристиглом на е-адресу КИМ радија из седишта НАТО-а у Напуљу.

У саопштењу се наводи како је “неколико српских екстремиста покушало да испровоцира насиље, али да је инцидент спречен и да је ситуација сада напета, али мирна”.

“НАТО разуме право на мирне протесте и демонстрације које су у складу са законом. Али, ови протести нису такви. Успоравање и заустављање саобраћаја балванима доносе штету предузетницима, потрошачима и стварају тешку ситуацију за хитне случајеве”, каже се у саопштењу које је потписао капетан Ајк Скелтон, портпарол НАТО снага у Напуљу.

********

Погледајте и најновију хронологију догађаја са странице Фејсбук Репортера:
http://bit.ly/pqle2Y

Једно реаговање to “Кфор појачао снаге и у јужном делу Косовске Митровице!”

 1. *Vojna Policija Države Srbije* Says:

  *U agresiji protiv legitimnosti ostvarenja prava zaštite bezbednosti života srpskom narodu,ranjeni su Srbi sa barikada za odbranu bezbednosti života UGROŽENIH od STRANE
  SILE NEPOŠTOVAOCA REZOLUCIJE 1244
  I
  NEPOŠTOVAOCA USTAVNIH PRAVA DRŽAVI SRBIJI !

  ..koji jesu još jednom dokazali da su protiv

  Prava LOJALNOM LOKALNOM STANOVNIŠTVU SRBIJE U SRBIJI NA OSTVARENJE PRAVA LOKALNE SAMOUPRAVE DA I BARIKADAMA ŠTITE SVOJE USTAVOM ZAGARANTOVANO PRAVO NA BEZBEDNOST SVOJIH ŽIVOTA U SVOJOJ DRŽAVI !

  »SVAKI POKUŠAJ protivpravne sile ILI UKLANJANJE BARIKADA odbrane JE NAPAD NA SREDSTVO ZA MIRNU ODBRANE ŽIVOTA i od UZNEMIRAVANJA MIRNOG ŽIVOTA STANOVNIŠTVU SRBIJE ostvarenjem PRVOBITNO od Bajrama Redžepija najavljenih pretnji napada UPOTREBOM SILE PROTIV POŠTOVAOCA USTAVNIH PRAVA SRBIJE a to znači ZLOUPOTREBOM SILE PROTIV OSTVARIVANJA PRAVA SRPSKOM NARODU U SRBIJI !
  ..brisel laže svetsku javnost i javno izrečenim uvredama o srpskom narodu kao jednakom nekoj,ekstremnoj ekspolzivno ekspanzivnoj ANTIDRŽAVNOJ PROTIZAKONITOJ,rušilačkoj RULJI koja nepoštuje ustavna prava Srbiji protivno i u rezoluciji 1244 !..

  Odluka zapada da VOJNO PODRŽI I NA TERITORIJI SRBIJE INSTALIRA PO SVOJOJ VOLJI SVOJU CARINU NA BRNJAKU I JARINJU,

  1.NIJE REZULTAT DIJALOGA
  NI DOGOVORA sa srpskim predstavnicima države Srbije,jer u skladu sa ustavnim ovlašćenjima i pravima LOKALNA SAMOUPRAVA NIJE NI ODLUČIVALA NI ODLUČILA O TAKVOJ POTREBI NA SVOM TERENU !

  2.ODLUKA LOKALNE SAMOUPRAVE O POSTAVLJANJU BARIKADA ZA SPREČAVANJE SLOBODE KRETANJA STANOVNIŠTVU NA na terenima koji su preprekama obeleženi ili zaokruženi na kojima postoji opasnost od upotrebe ili zloupotrebe vatrenog oružija po njihov život usled i slučajnog nailaska na vojne objekte čuvane stranim skrivenim oružanim instalacijama JE STOGA OPRAVDANA I ZAKONITA mera opreza bezbednosti i odbrane !


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: