КФОР кенуо у уклањање барикада и хапшењу Срба


Преносим најновије преузете вести са севера Космета…

Извор: Фејсбук Репортер

*******

ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ: БРУТАЛНИ НАПАД КФОРА ПОД КОМАНДОМ ШВАБСКОГ ОКУПАТОРА НА ЈАРИЊЕ- ХАПСЕ СВЕ ОДРЕДА, ЧАК И НЕВИНЕ ПУТНИКЕ НА АЛТЕРНАТИВНИМ ПРАВЦИМА- УХАПШЕНИ И НЕКИ СРПСКИ ЛИДЕРИ- ИМА ПОВРЕЂЕНИХ МЕЂУ СРБИМА- НАРОД МАСОВНО КРЕЋЕ У ОДБРАНУ СВОЈЕ СЛОБОДЕ…

КФОР је изашо из мандата и прети ненаоружаним Србима!

ВАЖНО! 09:15: БРУТАЛНИ НАПАД КФОРА НА СРПСКЕ БАРИКАДЕ НА ЈАРИЊУ- МАСОВНА ХАПШЕЊА БРАНИЛАЦА БАРИКАДА И НЕВИНИХ ПУТНИКА КОЈИ СЕ СЛУЖЕ АЛТЕРНАТИВНИМ ПРАВЦИМА…

27.09.2011, 11.05, РТС – У ТОКУ ЈЕ МАСОВНО ОКУПЉАЊЕ СРПСКИХ ГРАЂАНА НА ЈАРИЊУ- Око 1.000 Срба из Лепосавића и Лешка пришли су, са обе стране, блокади коју је поставио Кфор и практично опколили војнике, који су под штитовима и у борбеним возилима, јавља репортер РТС-а.

27.09.2011. 11:00 ФБР: Потпредседник Скупштине Заједнице општина и насеља Косова и Метохије Марко Јакшић сматра да Србија треба да прекине дијалог са Приштином, јер се он води под окриљем ЕУ у Бриселу („спонзора“ шиптарске илегалне државе), а не са УН…

27.09.2011, Aleksandar Neon Nenkovic ФБР, 10.47- Инцидент на Јарињу – окупљени Срби гађали Кфор каменицама, а војници Кфора узвратили сузавцем, јавља Танјуг.

27.09.2011, 09:20, ФБР: БРУТАЛНИ НАПАД ОКУПАТОРСКОГ КФОРА НА СРБЕ НА ЈАРИЊУ- УХАПШЕН И НАЧЕЛНИК ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ У ЛЕПОСАВИЋУ РАДОМИР БОГДАНОВИЋ, ЗАСАДА ЈЕ ПОТВРЂЕНА ЈЕДНА ПОВРЕДА МЕЂУ СРБИМА- НАЧЕЛНИК БОГДАНОВИЋ СПРОВЕДЕН У КФОР БАЗУ НА ЈАРИЊУ ГДЕ ЈЕ НЕЗАКОНИТО УХАПШЕН ПОД ОПТУЖБОМ ДА ЈЕ СРБИН- СВАКОМЕ КО СЕ ПРИБЛИЖИ БОДЉИКАВОЈ ЖИЦИ ОКУПАТОР ПРЕТИ УПОТРЕБОМ ВАТРЕНОГ ОРУЖЈА И ХАПШЕЊЕМ- НАШ РЕПОРТЕР НАМ ЈЕ ЈАВИО О ЕКСПЛОЗИЈАМА ИЗ ПРАВЦА ЈАРИЊА, АЛИ НЕМАМО БЛИЖЕ ПОДАТКЕ…

НАШИ ФБР ИЗВОРИ БЛИСКИ КФОР-у НАМ ЈАВЉАЈУ ДА ЈЕ ОВА БРУТАЛНА АКЦИЈА КФОР-а НА ЈАРИЊУ САМО УВОД У ШИРУ ВОЈНО-ПОЛИЦИЈСКУ ОПЕРАЦИЈУ ПРОТИВ СРПСКОГ СТАНОВНИШТВА НА СЕВЕРУ… ИНФОРМАЦИЈЕ НАМ ЈОШ УВЕК ПРИСТИЖУ… 11:00, ЕУЛЕКС УПРАВО ПОТВРЂУЈЕ ДА СЕ РАДИ О ЗДРУЖЕНОЈ ОПЕРАЦИЈИ КФОРА И ЕУЛЕКСА И НАРЕЂУЈЕ СРБИМА ДА УКЛОНЕ СВЕ БАРИКАДЕ- СЛЕДЕЋА ФАЗА ЈЕ ВЕРОВАТНО УПОТРЕБА ТЕНКОВА ЗА РАЗБИЈАЊЕ БАРИКАДА И ВОДЕНИХ ТОПОВА ПРОТИВ ГОЛОРУКОГ НАРОДА!?

У НАСТАВКУ ЈУТРОС СНИМЉЕН ВИДЕО ПРИЛОГ СА ПРЕДСТАВНИКОМ СРБА НА ЈАРИЊУ:

Хапшење Срба на Јарињу


НАСТАВАК ВИДЕО ПРИЛОГА- НА ЈАРИЊЕ ДОВЕДЕНИ БРУТАЛНИ АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ- “УБИЦЕ ИЗ ИРАКА“:

Јариње-блокада убица из кфор, 27. септембар 2011.

27.09.2011. 06:00

РадиоКиМ: КФОР уклонио барикаду, убрзо постављена нова

Припадници КФОР-а синоћ су око 19.30 завршили са уклањањем барикаде од шљунка, на путу који административни прелаз Јариње повезује са њиховом базом у близини, али су Срби недалеко…

26.09.2011, 21:01,ФБР репортер: Брат у Христу јавља: КФОРови војници покушали да растуре булдожером барикаде и на алтернативном путу. Јако су нервозни а видим и разне униформе не само немачке, има их још не знам ко су али неки НАТО јесу!!! Наши људи се држе спремно и нема панике али јако је заоштрено!!! ….Други репортер нам такође јавља да све ово указује на КФОР операцију већих размера. Наши Срби доле су веома узнемирени, али одлучни више него икада да одбране своју слободу и право на голу егзистенцију на својим вековним огњиштима. У овом тренутку ка барикадама се упућују сви одрасли мушкарци – међу њима и дечаци од 14, 15 година- решени да голоруки и својим телима заштите своје право на живот у властитој држави- држави коју многи од њих ових дана све отвореније називају „маћехом“…

26.09.2011, 20:12, КФОР покушао пробој на алтернативни пут који води око базе Јариње, на месту у близини гробља, где је и заустављен. Али су на доњем делу пута померили жицу испред скретања ка њима и то место утврђују. Дошли су Амерички војници. Држе пушке са ласерским нишанима уперене ка народу.

19:55- Из Лепосавића: пољски КФОР контролише саобраћај на 1 км од Лепосавића из правца КМ, а то је близу скретања за њихову базу Нотинг Хил. Наша барикада на улазу у Лепосавић стоји.

26 септембар 2011, ФБР, Mila Vukicevic-Antovic:
18:15, Према незваничним информацијама од чланова групе који живе у Лешку, КФОР покушава да пробије барикаду на Јарињу. Велики број Срба из непосредног окружења из Лешка и Лепосавића се упутио ка овом прелазу…

Према последњим информацијама са терена, Срби су успели да својим телима и голоруки спрече пробијање барикада од стране окупаторских војника. КФОР се повукао на Јарињу- Покушали да развуку бодљикаву жицу преко барикада- Срби је затрпали булдожером, јавља наш ФБР репортер са лица места…

У другим вестима са Космета, нам такође јављају да је вечерас дошло до окупљања већег броја Срба на мосту у Митровици, због извесне „шиптарске акције“- очекујемо детаље ускоро. У наставку прилози, ВИДОВДАНА, ТАНЈУГ-а, ВасељенскеТВ, и РТС-а о нападу на барикаду на Јарињу:

ЈАРИЊЕ, 27.09.2011 танјуг

Грађани бацали каменице, Кфор поново употребио сузавац

На барикади на алтернативном путу код административног прелаза Јариње данас око 10,30 догодио се инцидент када су грађани каменицама гађали припаднике Кфора, а војници међународних снага узвратили сузавцем.

Сукоб је веома брзо окончан пошто је председник општине Лепосавић Бранко Нинић позвао грађане да остану мирни и да се мирним путем боре за своје легитимне захтеве.

Кфор је тај алтернативни пут рано јутрос затворио. Тада је такође употребио сузавац и лишио слободе све који су покушали да прођу тим путем.
Кфор је, нешто око 10 сати, завршио акцију затварања алтернативног пута, и уклањања барикаде до своје базе.

У току ове акције Кфор је привео, па пустио на слободу пет особа, које су дежурале испред барикаде на Јарињу.Такође Кфор од јутрос хапси сва лица која користе алтернативни пут око Јариња. Јутрос после 7 часова немачки војници лишили су привели два лица која су се нашла на том путу из правца Рашке.

Припадници Кфора синоћ су спровели акцију уклањање главне барикаде од шљунка, на путу који административни прелаз Јариње повезује са њиховом базом у близини, али су Срби недалеко одатле поставили нову барикаду, којом је и даље блокиран путни правац према Јарињу.

Еулекс: Све барикаде треба да буду уклоњене

Јутрошња акција уклањање барикаде на административном прелазу Јариње је заједничка акција Кфора и Еулекса, изјавила је Танјугу портпарол Еулекса Ирина Гудељевић и нагласила да све барикаде на северу треба да буду уклоњене.

Барикаде штете грађанима, оне треба да буду уклоњене да би био олакшан проток робе и како би људи уживали слободу кретања, те је сваки поступак који то спречава заправо поступак против становништва, нагласила је она.

Гудељевић је истакла да Еулекс прати ситуацију и да све опције остају отворене, као и да све барикаде треба што пре да буду уклоњене.

Еулекс, према њеним речима, подржава акцију Кфора и стоји иза тога да барикаде морају бити уклоњене. Када је у питању акција која се спроводи на прелазу Јариње, ми је подржавамо јер барикаде спречавају слободу кретања и треба да буду уклоњене. Они који највише трпе због њих су људи који живе у њиховој близини и њихов свакодневни живот чини још тежим;, објаснила је она.

Еулексови цариници су присутни на оба прелаза на северу Косова (Брњак и Јариње), подсетила је Гудељевић.Ови прелази су, како је додала, у потпуности технички спремни да буду оперативни, али је њихово отварање спречено барикадама које су постављене на оближњим путевима. Косовска царина и полиција је присутна на оба прелаза, али Еулексова царина и полиција спроводе оперативне послове на Јарињу и Брњаку, што је у складу са нашим извршним мандатом, закључила је она.

ЈАРИНЈЕ, 27.09.2011 ТАНЈУГ

Нова акција Кфора на Јарињу

Јединице Кфора рано јутрос су покренуле нову акцију уклањања барикада на административном прелазу Јариње и привремено ухапсиле више лица.Овај пут војници Кфора су започели уклањање барикаде од земље и шљунка на путу око њихове базе изнад административног прелаза Јариње, на алтернативном путу.

У току ове акције Кфор је привремено ухапсио пет особа, које су дежурале испред барикаде на Јарињу. Такође, Кфор од јутрос хапси сва лица која користе алтернативни пут око Јариња. Јутрос после 7 часова немачки војници лишили су привремено слободе два лица која су се нашла на том путу из правца Рашке. Начелник цивилне заштите у Лепосавићу Радомир Богдановић је, такође, ухапшен и даље се налази у бази Кфора изнад прелаза Јариње, док су остали пуштени на слободу.

Припадници Кфора синоћ су спровели акцију уклањање главне барикаде од шљунка, на путу који административни прелаз Јариње повезује са њиховом базом у близини, али су Срби недалеко одатле поставили нову барикаду, којом је и даље блокиран путни правац према Јарињу. Срби су у ноћи на 16.септембар, незадовољни једностраном акцијом приштинских власти и довођењем косовских цариника и полицијаца на прелаз Јариње, насули су шљунак на пут који води до прелаза и ка бази Кфора.

Кфор је синоћ уклонио ту барикаду, испред које је претходно поставио бодљикаву жицу.

Срби су, међутим, у непосредној близини поставили нову барикаду, којом се даље блокира путни правац ка Јарињу. Блокада од земље и шљунка је близу бодљикаве жице коју су развукли припадници Кфора, а камиони непрестано пристижу са новим количинима шљунка за ту нову барикаду.

Синоћна акција Кфора на административном прелазу Јариње представља провокацију уочи нове рунде дијалога Београд И Приштине, оценио је у изјави Тањугу председник општине Лепосавић Бранко Нинић.

Ово је још један вид провокације Кфора уочи нове рунде преговора. Грађани су одлучни да се мирним путем, за шта се залаже и наша држава, одупру инсталирању косовских цариника на прелазе на северу Косова

, рекао је он.

На магистралном путу Косовска Митртовица-Рашка Кфор и даље има јуче успостављени контролни пункт испред скретања за базу „Нотинг хил“.

Нинић: Кфор угрожава људска права

Кфор својом акцијом угрожава људска права грађана на севеу Косова, оценио је данас у изјави Тањугу председник општине Лепосавић Бранко Нинић поводом акције међународних војних снага уклањања барикаде на алтернативном путу око административног прелаза Јариње.

Тренутно се на барикади на путу ка прелазу Јариње налази око 50 мештана, и ситуација је мирна, а Кфор ради на уклањању барикаде око своје базе на алтернативнмом путу.

Блокирањем алтернативног пута Кфор је угрозио људска права грађана, подвукао је Нинић, рекавши да је овом акцијом мештанима околних села одсечена у потпуности комуникација са Лешком и Лепосавићем.

Нинић је потврдио да војници Кфор приводе све људе који покушавају да пређу алтернатривним путем.

„Привођени су мештани и просветни радници који путују из Рашке на своја радна места на северу Косова. Ово је тотална окупација становништва које нема комуникацију од својих села према Лешку и Лепосавићу“, рекао је Нинић

Он је додао да је покушао да разговара са војницима Кфора али су покушали и њега да приведу.

„Од јутрос немамо никакав контакт са Кфором. Ми смо тражили али они хапсе све који приђу“, рекао је Нинић.

Један младић, је према изјавама грађана на барикадама, превежен у болницу у Рашку због повреда задобијених од сузавца који су јутрос бацале снаге Кфора.

*******

Тадић одмах треба да захтева прекид данашњих бриселских преговора, јер је КФОР изашо из Свог мандата уклањајући барикаде као миран протест Срба против присутности такозване косовске полиције и царине!
Кажи бре једном не!!!

Тражи да се проблем око Космета решава у Савету Безбедности Уједињених Нација, јер је међународно право на нашој страни, због чега руси могу да нам помогну ветомм ако нешто иде на штету Срба!

Повезане вести…
Нова акција Кфора на Јарињу, ухапшено више лица»
Шутановац: Позиви немају везе са Косовом»

Једно реаговање to “КФОР кенуо у уклањање барикада и хапшењу Срба”

 1. Sud Svetske Javnosti Says:

  Gudeljević:..barikade štete građanima…

  NE ! AKO SU IH GRAĐANI PODIGLI ONDA IM KORISTE !

  *građani najbolje znaju svoja ustavna=demokratska prava i šta im je potrebno a šta ne da ih ostvare i o tome šta im koristi a šta šteti,glupo je da neko drugi,od njih neovlašten,u njihovo ime misli i govori !
  ..ni evropska unija nema pravo da misli i donosi svoje odluke umesto njih..
  ZAPAD NE POŠTUJE PRAVO LOKALNE SAMOUPRAVE NA NJENU ORGANIZACIJU BEZBEDNOSTI NJENIH ŽIVOTA NA NJENOJ TERITORIJI DRŽAVE SRBIJE !
  KFOR I EULEKS ONEMOGUĆUJU OSTVARENJE SLOBODE SRPSKOM STANOVNIŠTVU U OSTVARENJU USTAVNOG PRAVA NA SLOBODU ODLUČIVANJA I RADA LOKALNE SAMOUPRAVE U DRŽAVI SRBIJI !
  ČLANICE EVROPSKE UNIJE I NJENE SNAGE NEMAJU PRAVO NA UPOTREBU ORUŽANE PRETNJE PO ŽIVOT NARODU SRBIJE KOJI POŠTUJE SVOJE USTAVNO PRAVO U SVOJOJ DRŽAVI SRBIJI !
  I DA JESTE A POGOTOVU ŠTO
  SRBIJA NIJE ČLANICA EVROPSKE UNIJE I NATO SNAGA !
  SVAKA ORGANIZOVANA ORUŽANA PRETNJA NARODU SRBIJE KOJI POŠTUJE USTAVNA PRAVA I OBAVEZE NA TERITORIJI SRBIJE JE AKT AGRESIJE RATA PROTIV DRŽAVE SRBIJE I NJENOG LEGITIMNOG NARODA !
  SRBIJA IMA PRAVO DA ODMAH UVEDE VANREDNO STANJE,I PREMA VELIČINI I SREDSTVIMA SILE KOJOM JE NAPADNUTA ODGOVARAJUĆIM ODBRAMBENIM SREDSTVIMA NAORUŽA SVOJU ODBRANU NORODA I DRŽAVE.
  TO ZNAČI DA AKO JE NAPADNUTA OD STRANE NUKLEARNE SILE IMA PRAVO NA SVOJOJ TERITORIJI DA SE BRANI ISTIM NUKLEARNIM SREDSTVIMA !
  SB UN nije odobrio rezolucijom 1244 upotrebu sile protiv naroda u slučaju ostvarenja poštovanja ustavnog prava države Srbije!
  ..svaka upotreba sile protiv određenja rezolucijom 1244 i protiv ustava Srbije JESTE ZLOUPOTREBA SILE !
  Brisel JAVNO odobrava zloupotrebu sile !
  ..i za nepoštovanje i kršenje prava i za zloupotrebu sile i za prolivanje krvi i za trku u naoružanju,
  BRISEL JE KRIV ! i mora prvo da odgovara pred SB UN !


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: