Бајрам Реџепи: Нећете још дуго на барикадама


Извoр: Васељенска ТВ

Приштина – Уз уцене, притиске и претње шиптарских нелегалних структура, Срби на северу окупираних територија постали су и мета међународних званичника, који настоје да претећим порукама разбију њихово јединство и саборност. Најновије претеће поруке стигле су од шефа Унмика Фарида Зарифа, који је под изговором омогућавања слободе кретања за припаднике Еулекса и Кфора, потврдио да су Уједињене нације преко Унмика стале у одбрану тезе о недељивој територији Космета, изузетој Резолуцијом 1244 Савета Безбедности из система власти Србије на северу окупираних територија.

- Очекујемо да Кфор уради свој део посла – каже он, додајући да ће 1. новембра ступити на снагу део мера предвиђених акционим планом које се односе на гашење српских институција

Упркос Зарифовим тврдњама да је Унмик у сталном контакту са шиптарима и Београдом, како би спречили јачање тензија и створили атмосферу која ће бити погодна за дијалог и преговоре, упозорењем да Срби треба да сами уклоне барикаде и омогуће слободу кретања, он је заправо подржао став шиптара, који тврди да је Кфор одговоран за то што Срби блокирају путеве.

– Срби су пробијањем десетина до јуче шумских путева отворили алтернативне саобраћајнице, којима довлаче намирнице и комерцијалну робу. На северу се уживо игра „Велики брат“ – каже Бајрам Реџепи, алудирајући на ситуацију унутар територије омеђене контролним пунктовима Кфора на прелазима Брњак и Јариње и барикадама на мостовима на Ибру у Жупчу и у Рудару.

– Стање је неодрживо. Јесте да смо захвални Кфору на помоћи коју нам је пружио у реализацији акционог плана 25. јула и 16. септембра, али то није довољно. Кфор је преузео обавезу да деблокира све путне правце и омогући несметано одвијање саобраћаја на свим путним правцима на северу земље -каже Реџепи.

На питање да ли шиптарске нелегалне структуре планирају да наставе са спровођењем усаглашеног акционог плана, он је рекао да то зависи од Кфора.

– Очигледно је да је Кфор сувише толерантан, да не жели да примењује силу и изазове могуће жртве, али овакво стање је неодрживо и знам да ће доћи тренутак када се барикаде морају уклонити уколико то Срби сами не ураде – каже Реџепи, наводећи да је усаглашеним планом утврђено шта ко (Еулекс, Кфор) мора да уради како би била успостављена владавина закона на целој територији Космета.

– У сваком случају, Срби неће издржати да живе између барикада, и зато очекујемо да Кфор у потпуности затвори границу према Србији и створи предуслов да се Срби сами повуку с барикада -каже Реџепи, не износећи детаље, како каже, „резервног плана шиптарских паралелних структура“.

Он је додао да су шиптарске нелегалне структуре спремне, Еулекс и шиптарска полиција такође, и да се чека на Кфор.

– Очекујемо да Кфор уради свој део посла – каже он, додајући да ће 1. новембра ступити на снагу део мера предвиђених акционим планом које се односе на гашење српских институција

– Од тог дана српске институције неће постојати – уверен је Реџепи, ослањајући се на договор који су у јуну постигли шиптари и Београд о обостраном признавању персоналних и путних докумената и слободе кретања.

– Верујем да тада Београд неће поново рећи да то није договорено – каже Реџепи.
Не отимамо туђе

Марко Јакшић у име сународника каже да ће Срби издржати у отпору мирним путем, и то, „ако треба, мењајући једну барикаду коју Кфор уклони са две нове, и тако у недоглед“.

„Не отимамо туђе, не тражимо ништа што није наше. Нећемо се бранити оружјем, нити ћемо пуцати на Кфор и на Еулекс. Ми ћемо мирно и достојанствено, голим рукама и грудима наспрам тенкова држати блокаде. Не желимо сукобе и немире, ми тражимо да се с административних прелаза повуку службеници и полиција, јер, изузев фикције, другу улогу немају.

**********

Држите се косметски Срби, истрајте у мирним протестима, не слушајте издајнички режим Бориса Тадића!
Ускоро ће тај диктаторски режим који из дна душе мрзи Србе и све што је српско, да падне! Неће преживети следеће изборе, то је сигурно, народ неће да гласа за те тиранине!

На улици кад се срећем са људима све се више уочава да су људи толико психички напаћени и понижени от Тадићевог безбожног антисрпског режима, да су почели да страховито мрзе и Тадића и комплетан ДС, то им је једино и остало, мржња… све остало им је одузето, уништено, опљчкано, обезвређено: егзистенција, достојанство, душа, јер шибицари људских душа владају нама!

Оно што људи причају је то, да је потребно да се појави на изборима нека нова патриотска организација, да би имали за кога да гласају, јер не дају ни пет паре за све остале странке и лидере, све шибицар до шибицара!!!

Ево још неких повезаних вести:
Кфор наручио тенкове и водене топове»
Српски хакери узвратили ударац шиптарским»

2 реаговања to “Бајрам Реџепи: Нећете још дуго на барикадама”

  1. UN_iverzalno Međunarodno i ljudsko pravo Says:

    Pravo je svakog naroda da živi i obezbedi svoju slobodu u svojoj državi !

    (..što bi rekla Gordana čomić Bajramu Redžepiju..)

  2. REZOLUCIJA 1244 Says:

    Srpskom narodu,KFOR ODMAH da plati štetu koju je napravio pomaganjem albanskim naoružanim licima u ometanju slobode kretanja ljudi i dobara Srbije na Jarinju i Brnjaku u Srbiji i za to što uznemirava ljude ,čuvare svoje slobode na bezbednosnim barikadama oko Albanskih bunkera na tlu Srbije.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: