Велимир Абрамовић: ЦЕРН касни 111 година за Теслом


Аутор: Велимир Абрамовић

У поводу светске новинске вести да је ЦЕРН измерио брзину већу од светлости, српска јавност треба да зна да је то урадио Никола Тесла још 1899, и пријавио амерички патент са тим подацима 1900.године.

Ево превода тога дела Теслиног патента, који се односи на брзину електромагнетских таласа или светлости: „УМЕТНОСТ ПРОВОЂЕЊА ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ КРОЗ ПРИРОДНЕ МЕДИЈУМЕ, Никола Тесла, УСА патент број 787,412, пријава поднета 16, Маја 1900, патент одобрен 18. Априла 1905.). Текст патента гласи:

„Најважније предвиђање је, међутим, да ће независно од учестаности, талас или таласни воз наставити кретање још извесни интервал времена, за који сам проценио да није мањи од једне дванаестине секунде или веровато 0,08484 секунде потребне за одлазак и повратак из пола дијаметрално супротне области преко површине земље средњом брзином око четири стотине седамдесет и једну хиљаду две стотине четрдесет километара у секунди.“

Нема сумње, да када би се основао Институт за Теслине студије у Београду, била би то врло убрзо најважнија установа светске науке, бар што се тиче идеја и експеримената, подробно описаних у Теслином научном архиву.

Оригинални текст Теслиног патента на енглеском:

“The most essential requirement is, however, that irrespective of frequency the wave or wave-train should continue for a certain interval of time, which I have estimated to be not less then one-twelfth or probably 0.08484 of a second and which is taken in passing to and returning from the region diametrically opposite the pole over the earth’s surface with a mean velocity of about four hundred and seventy-one thousand two hundred and forty kilometers per second.”

(ART OF TRANSMITTING ELECTRICAL ENERGY THROUGH THE NATURAL MEDIUMS, Nikola Tesla, USA Patent No. 787,412. Application May 16, 1900, patented April 18, 1905.)

13 реаговања to “Велимир Абрамовић: ЦЕРН касни 111 година за Теслом”

 1. Skulja Says:

  Pitaju se neki, sta ce sada biti sa Anstajnovom teorijom? Da li ce biti dopunjena? Nece! Dogodilo se nesto slicno, kao ono, kada deca odgovaraju na pitanja, objasnjavajuci razne pojmove i pojave oko njih. Sve sto oni kazu, generalno je tacno, ali je receno iz njihovog, decijeg ugla spoznaje sveta. Deca se medjusobno savrseno slazu sa pocetnim objasnjenjem jednog od njih, dopunjuju ga i potvrdjuju primerima iz zivota. Slicno je i sa Anstajnovom teorijom relativiteta. To, sto je ona matematicki potvrdjena, a zatim, na tom osnovu, upotrebljena i razradjena do najsitnijih detalja, sto je nju postavilo na svoje mesto u kontext objasnjenja postanka univerzuma, ne znaci prakticno nista. Slicno se matematicki moze objasniti svaki deciji iskaz, a zatim na tom osnovu razraditi do najsirih teorija. Ubacivanjem samo jednog novog parametra u teoriju, sve pada u vodu, sto se i desava, kada deci postavite potpitanje, a ono se zablokira!
  Dakle, Anstajn je pogresio, posto je na „deciji“ nacin, delom objasnio jedan fenomen, koji su zatim, drugi, po svaku cenu pokusavali da uklope i iskoriste, kao osnov i potvrdu, u objasnjenju drugih, realnih, ili pretpostavljenih fenomena.
  Izlazimo iz „srednjeg veka“ fizike (kao nauke) i ovo ce definitivno biti veca revizija i reforma, nego ona posle Djordana Bruna! Jedno saljivo pitanje za PROFESORA VELIMIRA.Profesore Kolika ce biti kazna za prekoracenje BRZINE SVETLOSTI? SVIMA SVE NAJ

 2. Gordon Flash* Says:

  ..Da li je ovo CERN-ovo samo navođenje mnjenja fizičara na novu pretpostavku iz njihovog moguće tačnog eksperimentalnog iskustva kao nova

  »KOREKCIJA KONSTANTE C brzine svetlosti,kao max.moguće
  i
  »NOVA KONSTANTA
  „NAJVEĆE MOGUĆE BRZINE NEČEGA U ETRU“?
  ..ovo njihovo otkriće baš kao i Teslino ne menja dva KVALITETA Ajnštajnovog iskaz da
  1.
  POSTOJI NEKA MAKSIMALNA MOGUĆA BRZINA !

  nečega,talasa ili čestice u ETRU koja NEmože biti BESKONAČNA nije TRENUTNA BRZINA na bilokojoj daljini !

  2.KOJA JE KONSTANTNA! ma koliko iznosila njena KONAČNO VELIKA rekordna brojčana vrednost iznosila,

  što su dve konstatacije KVALITETA u Aknštajnovom tvrđenju koje se ni ovim otkrićem u suštini ne pobijaju već se samo KVANTITATIVNO koriguju !

  ..pazite dobro Teslijanski i ostali fizičari,ovde se radi o promeni KVANTITETA A NE O PROMENI KVALITETA AJNŠTAJNOVOG TEORIJSKOG TVRĐENJA.

  *TESLINI EKSPERIMENTI neki, OBARAJU KVANTITET a ako je Tesla pronašao nešto što ima beskonačno veliku dakle trenutnu brzinu bezobzira na veličinu rastojanja dejstva ONDA JE TO OBARANJE I KVALITETA 1. i 2.
  ..totalno pobijanje Ajnštajovog shvatanja !

  CERN NE OBARA KVALITET,EVENTUALNO OBARA SAMO KVANTITET MOGUĆE KONAČNE BRZINE !..što je Tesla već odavno učinio,
  ..ništa nešto naročito novo..
  Ako profesore Abramoviću dokažete da je Tesla izmerio veću brzinu prostiranja kroz prirodni medij onda je to pobijanja tačnosti eksperimentatora koji su merili brzinu svetlosti i DOKAZ POSTOJANJA FIZIČKIH TALASNIH A MOGUĆE I MATERIJALNIH VEĆIH BRZINA od C ALI JOŠ UVEK KONAČNIH ! ..zato pazite u dokazivanju šta je sve Tesla svojim eksperimentima saznao više od CERN-ovih fizičara.

  pozdrav svima

  Nebojša Stojković

 3. agroekonomija Says:

  Tesla je nedostižan genije. Trebaće mnogo decenija da se prouče sva njegova dela, a o njihovoj primeni može samo da se mašta.

 4. nezavisni istraživač veštačke ne Tesline inteligencije Says:

  *Originalnost Tesline genijalnosti je nedostižna.
  *
  ..i ništa više..
  Čak i kada bi bio kloniran Novi klonirani Tesla ne bi mogao da razume mnogo toga što i autentični Tesla..
  ..to nikako neznači da je i genijalnost nedostižna..
  O primenjivosti Teslinih dela mogu najbolje delima da govore Teslijanski naučnici kao što su Abramović,Marjanović,Milković,SKULJA,Milutin,Anja,…
  ..oni koji su već decenijama u eksperimentalnom dodiru sa Teslinim delima..
  ..a može i bilo ko bilo šta da kaže šta misli..

 5. Nikola Lonchar Says:

  http://bit.ly/qOr6Q9

  Interesantno

 6. Nikola Lonchar Says:

  Dragi profesore i moj duhovnice Abramovicu,

  Citam i nemogu da verujem,pa ponovo citam i opet mi nejasno,a mozda mozete da mi razjansnite…
  Kazete;
  „Нема сумње, да када би се основао Институт за Теслине студије у Београду, била би то врло убрзо најважнија установа светске науке, бар што се тиче идеја и експеримената, подробно описаних у Теслином научном архиву.“
  „KADA BI SE OSNOVAO INSTITUT“
  Ko i kako?sam nemoze da se osnuje?a sta Vas koci da ga osnujete ako toliko verujete u njegovu vaznost?
  Vreme prolazi i upravo sam saznao da ce Muzej Nikole Tesle sa jos nekim institucijam iz sveta da postavi svu dokumentaciju na internet….SVU…tesko…
  Vecina dokumentacije nikada nije dosla u BG,a ni Hoover nije imao uvid u nju niti je u US.Mnoga dokumenta su falcifikovana i poturena i to bi trebalo da moze da Vam potvrdi Mark kom je to ekspertiza.Znaci to je prvi i najvazniji korak,a to je veliki korak gde je dokumentacija?.
  Znaci sa dokumentaciom iz Muzeja Nikola Tesla netreba bas mnogo da racunate…
  Jedan od najznacajnih skupova najvecih Teslologa sveta ce biti odrzan 5 octobra u jednoj od jacih US lab u NY i verovatno ce biti prisutni svi tragaci sveta za Teslinim dokumentima ,a i svi jaci spijuni koji treba da vide dokle se stiglo sa Tesla Teh.Nece ni oni mnogo saznati jer pravi igraci se boje da iznesu radove i saznanja.
  Tesla je od Hoovera napravio majmuna mnogo puta i naravno zestoka osveta je pala,a jedan od jacih igraca je tu bio i trecorazredni novinar O Nill koji je po Hooverovoj direktivi pisao knjige.Sve sjajno i divno ali nas vodi u drugom pravcu,vecina kasnijih dela/knjiga uzima sve zdravo za gotovo i tako se stotine knjiga pojavljuju sa dosta netacnim informacijama,a tu je i CIA gospodja Margaret i to se cak i lako moze proveriti gde je bila i sluzbovala posle drugog svetckog rata..kako je to da je bas njoj Tito dao pravo da vrslja po Teslinom Muzeju?Dal je i Tito verovao da ce sa njima da provali sta je Tesla stvarno saznao???
  Jurnjava sa svih strana i mnogo mnogo ulozene energije ali uzaludno…
  Jasno je kao dan zasto je Tesla sklonio dokumentaciju…zloupotreba i nista vise..strah od zloupotrebe,a da je J.P.Morgan zaustavio projekt jer nije mogao da postavi elektricno brojilo je jedan tako ponizavajuci stos Hoovera i ONilla prema svima nama da je sramoto i pomisliti …zamislite da neko ko je mogao da upravlja enegiom celog sveta i radi sta hoce odbija jer nemoze da naplati struju od potrosaca….smesno da neko ozbiljan u to moze da poveruje
  Da se vratimo na posao…
  Pre dve godine ste imali sjanu ekipu za ostavrenje Vaseg plana/Instituta;Branko Dragas/Goran Vucic da naprave biznis plan i da se tu vide vec bi lab/institut uveliko postojao…netreba vama Tadici ili vec ko samo dobar dokument sa kojim mozete da odbranite Vase tvrdnje i novac ce doci.Nema potrebe za napade ni na moju organizaciju ni na moje saradnike niti na bilo koga drugog,ako zelite da prodjete i da proguramo Vasu ideju.
  ZNACI BIZNIS PLAN i mozete da ocekujete moju pomoc…
  Vidite ja u mom registru ima nesto vise od 7000 Teslologa sirom sveta,znate kolika je to snaga?sta ti ljudi mogu da urade ako su svi umrezeni u jedan sistem u jedan moderni komunikacioni centar na kome ja radim vec godinama,a to bi bas moglo d abud eVama i Institutu od posebnog znacaja,a Vi bas to napadate najvise.
  Zasto?
  Imate li strah?
  Sta ce biti ako mi prihvatimo???

 7. nezavisni istraživač veštačke ne Tesline inteligencije Says:

  Teslino delo se finansira iz Teslinog kapitala za potrebe ostvarenja planetarne Tesline tehnologike van konkurencije,imperativom prirode..

 8. nezavisni istraživač veštačke ne Tesline inteligencije Says:

  Strah na zapadu od dolaska Teslinog vremena je baziran na predpostavci da će primena Teslinih dela izazvati gubitak vlasti nad
  »svim tradicionalnim polugama moći nad svetom,kao i
  »kontrole nad upotrebom,za koju bi morali biti izgrađeni novi bezbednosni mehanizmi sprečavanja zloupotrebe !
  Što se tiče tradicionalnih oblika vlasti oni bi zaista postali prevaziđeni praktično suvišni i onima koji čvrsto veruju da su bogom dani vladari, vođe ili bogovi nad sudbinom života i smtri.
  Naučnici a naročito teslolozi u svetu bi na nivou UN morali dobiti svoju novu ulogu organizacije i razvoja mehanizama kontrole upotrebe i zaštite od zloupotrebe primenjenih znanja,a ne staru ulogu potčinjenih organizovanih sluga koji ima da rade za neku vlast u državama.To više ne bi bila briga samo Amerike jer
  mnogi razlozi konflikata,sukoba,straha i zabrinutosti proizašli iz dosadašnjeg nivoa nauke i tehnologije,potpuno bi nestali,što ide u prilog očekivanja boljih uslova za život svih,koji će nastati iz prestanka dejstva današnjih mnogih štetnih faktora po zdrav i slobodan život nastalih od promene.
  Po mom mišljenju uvođenje nekih otkrića Tesline tehnologije promeni će i osloboditi svet mnogih briga za opstanak pre nego li što će proizvestu nove brige.
  Zato ove priče iz sveta organizacije iz prošlosti u današnje vreme izgledaju kao promašena tema o mnogo realnijim potrebama koje nam nameće sadašnji trenutak za planiranje promena nastalih iz Teslinog povratka u budućnost.
  Ključnu ulogu odgovornosti moraju uzeti svi korisnici promena a to su cele UN a ne samo članice SB opterećene svojom prevaziđljivom logikom konflikta konkurencije (ne)moći.
  I nemojte zaboraviti da opasna znanja po bezbednost života sveta nesmeju i neće biti objavljivana u svetu !

 9. Nikola Lonchar Says:

  Dizite se Braco Srbi na noge lagane,evo jedan trecorazredni novinarcic falcifikuje istinu.
  http://onforb.es/pMdc4Z
  Idemo profesori i bivsi drugovi…

 10. Gordon Flash* Says:

  Ni jedan naučnik=istraživač koji je sposoban da dođe do istine i spasonosne za opstanak a i „opasne po život“ nije opasan po život !
  Opasnost svo vreme postoji tek kada vlasti=vladari=države=pravnici=institucije=religijski paranoici=dušebrižnici=interesne grupe= pa i demokratija počnu da
  ..muu.. određuju PO svom SISTEMU BEZVREDNOSTI vrednost=status značaja otkrivenih prirodnih zakona=nauke u „njihovom“svetu njihovog društva.
  ..muu..niti stvaraju niti razumeju takve vrednosti a sebe stavljaju kao ključne arbitre koji jedino u svoju korist svoje moći sve iskorištavaju !
  ..muu..je taj vETAR
  ..muu..je taj problem koga naučnici sveta konačno naučno moraju da razreše njihove „dužnosti i obaveza“
  *Odmah da kažem da prave životinje prirodne muu ceninim mnogo vrednijim živim bićima i koridu treba ukinuti !
  Niko umesto originalnih istraživača,naučnika vrhunskih tajni prirode rekordera svoje branše nemože da postigne njihov rekord=krajnje teško otkrivljivu iako često ne teško shvatljivu istinu.
  ..iako tu naučnu istinu većina može sa lakoćom da je shvati,piše o njoj ili praktično razvija i primenjuje je za neku korist.
  Zamislite homoseksualci su zaštićeni,..muu..stoka takođe imaju pravo da postoje bez da ih neko muči i da ih vETAR ne tera protiv sebe A NAUČNICI ŠIROM SVETA MORAJU DA SE KRIJU DA BI CELOG ŽIVOTA POSVEĆENO ISTRAŽIVAJUĆI DOŠLI DO „OPASNE“ ALI JEDINO SPASONOSNE ISTINE ZA DALJI OPSTANAK SVOG ŽIVOTA !
  Da ne pimislite da su samo naučnici ugroženi ja mogu daVam kažem:sakriju li pravi rekorderi nauke svoja vrhunska naučna otkrića,niti će neko umesto njih da ih otkrije niti će neko po nalogu..muu.. moći da ih piše niti će čovečanstvo dobiti šansu da preživi svoj SAMOUBILAČKI svetski poredak..muu.. sile glupavosti=tupavosti !
  ..i ko je sad tu najjači,snaga ili um ¿ko zavisi od koga više ¿..a..¿

 11. Nikola Lonchar Says:

  Kako to rade clanovi Tesline Naucne Fondacije;
  Declaration Of Energy Independence In CONSCIENCE, July 10, 2009.
  When in the Course of human events, it becomes necessary for the People of Earth to dissolve the relationships, habits, and thought patterns that have bound us to a unsustainable energy paradigm, our conscience compels us to state our grievances with these outmoded systems, and to unanimously declare our intentions for the future of free energy.
  We hold these Truths to be self-evident: that in our modern age, all means of energy production are not equal, some being polluting, limited, non-renewable and controlled by corporate-driven profit motives, while others are clean, abundant, sustainable, and able to be made freely available for the betterment of all people; that human innovation and creativity and has excelled beyond our current methodologies of energy production; that the current energy paradigm is ecologically unsound, economically unfeasible, socially divisive and morally bankrupt; that dependency on our current energy production methods has led to the increasing environmental degradation of our living planet, and to a growing systemic mentality of scarcity, lack, fear, aggression and imperialism; that free energy technology has been developed and suppressed for over a century and we need not be dependent on non-renewable energy for a moment longer; that the time is Now for us to develop means of energy production and distribution that utilizes the inherent abundance of Nature itself; that, as stated by the great scientist and inventor Nikola Tesla, science is but a perversion of itself unless it has, as its ultimate goal, the betterment of humanity; that whenever any energy model has been perpetuated toward a system of control, limitation, and the stagnation of humanity’s collective evolutionary progress, it is the right and duty of the peoples of all nations to abandon the outmoded technologies upon which such systems are built, and transition toward those which are clean, renewable, sustainable, and free.
  We, therefore, the Free People of Earth, in Good Conscience, assembled, appealing to the Supreme Order Of Nature for the manifestation of our intentions, do solemnly declare, that, in our lifetimes, through our continued dedication, ingenuity and inspiration, we will bring to fruition a New and Free energy paradigm, one in which empowering advancements in technologies are made widely and freely available to all peoples, in the service of human potential. And for the support of this Declaration of Energy Independence, with a firm reliance on the protection of Divine Providence, we mutually pledge to each other our Lives, our Fortunes and our Sacred Honor.

  Nas „Bivsi drug“ ce sve ovo lepo da prevede i da da detaljna tumacenja…
  http://www.nikolateslainventorsclub.com/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=162

 12. VLASNIK GUGLA: NIKOLA TESLA JE MOJ IDOL Says:

  Da li mislite da bi on imao sluha za nauku Dr Abramovica i ostalih?
  http://bit.ly/nZPrrM

 13. Google i Tesla Says:

  Pored toga sto mu je Tesla idol, Google trosi velike resurse na podrzavanju pa cak i kreiranju raznih baza informacija. Licno mislim da bi Teslina nauka a posebno njegovi radovi (narocito one kutije u muzeju) bili rado prihvaceni.
  http://wapo.st/pWp1vK


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: