Погоршање односа Београда и Москве због режима у Србији


Због увредљивог третмана на безбедоносном београдском форуму режимских представника према руском амбасадору Александру Конузину, прети нам погоршење односа са јединим савезником, моћном Русијом! Ако се не решимо ове Тадићеве окупационе власти на следећим изборима, изгубићемо сваку наду за спас, онда ћемо и заслужити да пропаднемо, јер ни руси нам неће помоћи ако ми сами себи не покушамо да помогнемо и решимо се ове бруталне и немилосрдне ДОС-СПС власти…!

Извор: Магазин

Савезнички односи Београда и Москве могли би отићи у прошлост, оценио је лист „Известија“ поводом инцидента руског амбасадора Александра Конузина у Београду.

„Велики дипломатски инцидент, који може имати озбиљне импликације на руско-српске односе“, наводи лист, који кривицу сваљује на организаторе скупа и Ивана Вејводу, који је председавао седници.

„Известија“ преноси речи секретарке за штампу руске амбасаде у Србији Светлане Шевченко да је „реплика председавајућег тог дана на скупу имала увредљив карактер, недопустив у обраћању према опуномоћенику једне суверене државе“.

Конузин је прошлог четвртка у неуобичајено оштром тону, оптужио учеснике првог Београдског безбедносног форума из Србије да не бране интересе своје земље у вези са Косовом и након 15-минутног, врло гласног говора, љутито напустио дворану у Дому Војске Србије.

„Известија“ преноси речи секретарке за штампу руске амбасаде у Србији Светлане Шевченко да је „реплика председавајућег тог дана на скупу имала увредљив карактер, недопустив у обраћању према опуномоћенику једне суверене државе“.

Лист додаје да је председавајући тог дана био Иван Вејвода, „бивши саветник за спољне послове у влади Зорана Ђинђића који је, као и његов покојни шеф, познат по радикалним прозападним ставовима, са оријентацијом приближавања Србије САД и НАТО“.

Преносећи речи организатора да нису желели да увреде амбасадора Русије који је у наступу одступио од дневног реда, тражећи да се уместо о најављеној теми говори о Косову, „Известија“ истиче да „ситуација на граници самопроглашене републике Косово са Србијом свакако заслужује дискусију“.

„Ситуација је поново, као и током лета, на граници отвореног оружаног сукоба“ и Конузин је „управо на то покушао да скрене пажњу присутних на Форуму“ а, као одговор, председавајући га је оптужио за „лобирање за интересе Кремља на Балкану“, пише лист.

Нелогичне оптужбе

„Известија“ истиче да је „заштита интереса сопствене земље једна од дужности амбасадора“ и да оптужбе на рачун Конузина „звуче мало нелогично“. То је, додаје се, карактеристичан тон за Београд, који већ неко време сматра да је допустиво на такав начин разговарати са руским дипломатом.

Влада Бориса Тадића, пише лист, не скрива своју прозападну оријентацију. Београд је предао Хашком трибуналу Радована Караџића, Ратка Младића и многе друге Србе, који су учествовали у рату на Балкану деведесетих година 20. века.

Последња препрека на путу Србије у ЕУ је признање суверенитета Косова и посебно односи који постоје са Русијом. Судећи по карактеру инцидента и по томе што није било реакције из Министарства спољних послова Србије, савезнички односи између Москве и Београда могу отићи у прошлост, закључује руски лист.

„Глас Русије“ у извештају поводом инцидента на Безбедносном форуму у Београду пита: „Шта је то тако страшно урадио руски амбасадор па да га београдски режимски медији, а њих је бар 90 одсто, окарактеришу као скандал-мајстора?“

По оцени „Гласа Русије“: „Скандалом би пре требало да се назове такозвани Безбедносни форум у организацији НАТО и његових београдских сателита и то у Дому Војске и у присуству председника државе“.

9 реаговања to “Погоршање односа Београда и Москве због режима у Србији”

 1. modesti blejz Says:

  Bolje da se ne naruše odnosi, da se Vejvoda ne bi veselio.

  • Небојша Says:

   Да, али то зависи од нас, не од Руса.

 2. Sud srpske javnosti Says:

  Ko je dozvolio Vejvodi da u Beogradu vodi skup na način štetan po interes Rusije ?

  Ko je dozvolio Vejvodi da na ovaj ili bilo koji način ugrožava dobre međudržavne Rusko-Srpske odnose utemeljene na zajedničkim interesima Rusko-Srpske bezbednosti ?

  Ko je nadležni organ da sankcioniše i spreči u Srbiji svaki ovakav pokušaj narušavanja dobrih odnosa država sa Srbijom?

  ..od nas zavisi i naša je obaveza da nađemo odgovore na ova pitanja i kontrolišemo odgovornost rada predstavnika naših institucija koji nemogu ostati pasivni na ovakve protiv državne pojave !

  Sud srpske javnosti

 3. bokisingl Says:

  Iznosim svoju sumnju da u Srbiji nije moguća promena vlasti putem izbora zato što je taktika beskonačnog očuvanja vlasti, bez obzira na izbornu volju birača, razrađena u obliku Uputstva br. 02-234 Centralnog izbornog štaba SPS-a od 04.03.1997. godine, koje je bilo objavljeno u listu „Demokratija“ od 16,07,1997, godine.

  Suština tog uputstva sastoji se u činjenici da je građanima dozvoljeno da glasaju za stranke koje će nakon izbora u zavisnosti od procenta osvojenih glasova organizovati funkcionisanje vlasti. Da bi prevarili i nadmudrili birače Centralni izborni štab Socijalističke partije Srbije je navedenim uputstvom naložio svojim opštinskim odborima da u sve druge stranke, sindikate, preduzeća i udruženja građana infiltriraju svoje poverljive i obučene kadrove putem pristupanja, učlanjivanja ili zapošljavanja sa zadatkom preuzimanja uticaja u njihovom organizacionom delovanju i funkcionisanju. Posledice toga su stvaranja postizbornih koalicija pod kontrolom SPS-a uz pomoć struktura državne bezbednosti i policije.

  Od tada je SPS nezaobilazni faktor u funkcionisanju vlasti na republičkom i lokalnom nivou.

  Prepis navedenog uputstva može se pročitati na sledećoj internet adresi:
  http://bit.ly/otfBks

  • Небојша Says:

   Све има свој почетак и крај.

 4. BUDA_LAMA Says:

  *Svaki oblik ljudske zakonske“vlasti“ pojedinca ili društva nad životom,po svojoj (samo)volji protiv LOgike prirodnih principa prava ,mora prestati da postoji !

  *APSOLUTNA JE VLAST UNIVERZALNIH PRINCIPA PRIRODE*

 5. BUDA_LAMA Says:

  *Svaki oblik ljudske zakonske“vlasti“ pojedinca ili društva nad životom,po svojoj (samo)volji protiv LOgike prirodnih principa prava ,mora prestati da postoji !

  *APSOLUTNA JE VLAST UNIVERZALNIH PRINCIPA PRIRODE*

  *ETAR JE JEDINI BOG*

 6. Јелена Says:

  Bože moj.. prirodan je to poredak. Ne bi ni valjalo da je drugačije.

 7. Sud srpske javnosti Says:

  *B*R*V*I*
  analiza:

  moj=prisvojna zamenica=ego=vlasništvo

  rezultat,konkluzija:

  ETAR NIJE TVOJ NEGO SI TI ZEMLJANKO/ZEMLJANINE U NJEMU NJEGOVA tvorevina NJEGOVE ENERGETSKE FUNKCIJE FORMA..!

  ..SVE ima svoj kraj..=»NETAČAN ISKAZ

  3slova=3slova,ali
  SVE nije DOS

  ..DOS ima svoj kraj =»TAČAN ISKAZ=»
  *SVE JE ETAR BESKRAJA*


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: