Монструозно! Иван Вејвода – Аутономија за Србе реалан компромис


Ево сада на лицу места можемо се од наших „експерата“ упознати како се производи „реалност“, „реалност коју морамо прихватити“, зар не…?

Ко те пита за међународно право, за резолуцију 1244, за Устав Србије? „Есперт“ који нам утерује ту најновију реалност је Иван Вејвода, каже се „експерт за међународну политику“, то је човек који је прекинуо величанствени говор руског амбасадора Конузина у корист Срба, који је тако барем за кратко прекинуо идилу потуне незаинтересованост тзв. „српских представника“, на међународном безбедносном форуму у Београду, за претећу опасност и могуће насиље према Косметским Србима од стране НАТО окупатора и шиптара.

Иван Вејвода

Заправо, Вејвода нам говори даљи план актуелне власти и међународне заједнице и шта следи иза ове планиране исценације кршења мандата Кфора из оквира датог Уједињеним Нацијама, у вези ситуације на северу Косова и Метохије.

Тадићев режим, ће корак по корак нелегалној шиптарској држави давати атрибуте државности, следећи потез је аутономија у оквиру те нелегалне државе Косово, коју предлаже Вејвода, јер то је логична већа истанца атрибута државности после царинског печата. Ако потпишеш аутономију, значи признајеш државу у којој се налази та аутономија, будући да се аутономије формирају само у признатим државама, не може се формирати аутономија у већ  постојећој аутономији.

Али наши „експерти“ су неуморни у „научним“ иновацијама.

Све је ово „масакр“ над међународним правом (Резолуција УН-а 1244) и Уставом Србије, будућу да ће ако тај план успе, Аутономна Покрајина Косово и Метохија у оквиру Србије, бити истовремено и аутономија у окивиру нелегалне самозване државе Косово!??

Хајде да видимо шта то „експерт за реалност“ прича…

Извор: Радио Телевизија Војводине
17. септембар 2011. | 00:40 | Извор: Танјуг

********

Вејвода: Аутономија за Србе реалан компромис

БЕОГРАД – Извршни директор Балканског фонда за демократију Иван Вејвода изјавио је да подела Косова више није реална опција, већ да је то сада једна врста суштинске аутономије за Србе.

Ако држава Србија усвоји предлог Ивана Вејводе о аутономији за Србе у нелегалној држави Косово, онда је то још један корак ка фактичком признавању Косовске независносати и издаји српских националних интереса, јер нека аутономија се може формирати само у некој држави коју признајеш, не може се формирату аутономија у аутономији, а познато је да по Уставу Србије и резолуцији 1244, Косови и Метохија је већ аутонимаја, али у држави Србији!

Вејвода, у интервјуу „Блицу“, наводи да би аутономија за Србе представљала „компромис који ће омогућити да север Косова има посебан статус у коме ће Срби имати осећај да су самовласни, да имају везе са Београдом у много домена, да се не осећају затворени у нешто што неће, а да притом Приштина не осећа да је изгубила своју територију“.

Потпредседник за програме Немачког Маршаловог фонда САД и експерт за међународну политику истакао је да је брже решавање односа са Приштином, питање севера и права Срба на целом Косову управо у интересу Србије, иако су сва решења тешка и нема идеалних.

„Маневарски простор Србије је сужен и веома је мали простор за изналажење решења. Треба играти танану игру и извући максимум из минимума који је Србији преостао након што је изгубила рат 1999.“, каже Вејвода.

Као могући компромис са наше стране Вејвода наводи могућност успостављања добрих односа две заједнице које се не слажу с тим да обе стране остану на својим националним ставовима – „у овом случају Србија да не призна Косово, а Приштина да буде независна држава“.

„Велики је простор унутар кога Београд и Приштина могу да пронађу начин да покажу регионалну сарадњу не прејудицирајући коначан исход“, оцењује Вејвода.

Што се тиче могућности поделе Косова, Вејвода је проценио да то више није реална опција, наглашавајући да су пропуштене многе прилике.

Кључ преговора налази се у одређивању степена аутономије и степена односа Београда и аутономног севера Косова, и његовог односа према Приштини, истакао је Вејвода.

Он је оценио и да стицање статуса кандидата за улазак у ЕУ није угоржено, али да је добијање датума почетка преговора директно повезано с понашањем Београда према косовском проблему и начину на који ЕУ то посматра.

„Инцидент би вратио и нас и ЕУ и Приштину више корака уназад, и успорио садашњи позитиван развој у дијалогу Београда и Приштине“, упозорава Вејвода, додајући да су то параметри у оквиру којих мора да се пронађе трезвено решење.

Вејвода је оценио и да се конкретним потезима и говору председника Србије Бориса Тадића види огроман простор за компромис и жеља да се нађе мирољубиво решење.

Вејвода каже и да Србија има пуно савезника у ЕУ, међу којима су и Немачка и Француска, и они виде позитивну склоност Београда ка решавању питања Косова.

„О нама се чешће јавно говори, а о Приштини иза затворених врата“, указује Вејвода додајући да земље које су признале Косово знају колики су проблеми са корупцијом и криминалом али не желе јавно да причају о томе.

********

Овај Вејводин бесрамни, бахати и цинични покушај спиновања Срба:

„компромис који ће омогућити да север Косова има посебан статус у коме ће Срби имати осећај да су самовласни, да имају везе са Београдом у много домена, да се не осећају затворени у нешто што неће, а да притом Приштина не осећа да је изгубила своју територију“.

, је увреда и вређање Срба, третира нас као ретарде!

А погледајмо ово где Вејвода каже:

„Маневарски простор Србије је сужен и веома је мали простор за изналажење решења. Треба играти танану игру и извући максимум из минимума који је Србији преостао након што је изгубила рат 1999.“

Све је супротно, Вејвода игра максимално провидну игру у издаји Србије, не танану. Косово и Метохија је само привремено изгубљено у агресији САД и НАТО алијансе над Србијом 1999. Међународно право је на страни Србије, и у повољним светским околноистима, КиМ ће се повратити, ма колико дуго ми чекакли на то. Да би се то осварило, први задатак је да падне Тадићев диктаторски режим, а кад дође на челу земље нова патриотска власт и СЛОБОДА, треба се повезати са русима, и еконмомски и војно, напустити Борисову мантру:

„Европска Унија нема алтернативу“

Прикључити се интеграцијама са земљама БРИК-а (Бразил, Русија, Индија, Кина) и Србија ће мало по мало постати просперитетна земља, јер ћемо се решити баласта медиокритета, „експерата“ и проданих душа у власти.

Кад мало боље погледамо ко је извршни директор „Балканског фонда за демократију“, Иван Вејвода, видећемо да да је он само на платној листи америчких интереса који су против српских, то сви ми, а посебно косметски Срби, најбоље осећамо на својој кожи.

Три америчке агенције за помоћ основале Балкански фонд за демократију
04/04/2003
Извор»

„УСАИД, Немачки Маршалов фонд и Фондација Чарлс Стјуарт Мот удружили су се да би помогли јачање демократије на Балкану. Балкански фонд за демократију помагаће финансирање организација и институција у више земаља.“
……..

„УСАИД и ГМФ сваки ће уложити по десет милиона долара у ту заједничку иницијативу. Фондација Мот обезбедиће преосталих пет милиона. ГМФ ће издвојити додатних два милиона за покривање административних трошкова Фонда. Као што је то случај и са осталим фондовима УСАИД-а, и Балкански фонд трајаће десет година; по истеку тог периода, Фонд ће наставити да функционише уз помоћ средстава ГМФ-а и других донатора који ће бити позвани да помогну када Фонд у потпуности буде оперативан.“

„Фондација Мот верује да ће та иницијатива бити камен темељац остваривања визије коју имамо за овај регион – стабилне и продуктивне демократије и ангажовани грађани широм Балканског полуострва,“

каже се у саопштењу председника Фондације Мот Виљема С. Вајта.“

Да, да, та „визија“ је распарчана и вазалска Србија, уништена српска привреда и економско-финансијски систем, уништен Сби, само то финансирају амери.

Е, Вејводо, Вејводо, ти си брука и срамота за Србе!

Колико је овај Тадићев режћим антисрпски говори и то, да се сами руски грађани више залажу за интересе своје браће Срба, него српски режим, ДОС режим, који је пошао у лов на Србе, и пресреће их када мирно желе да пређу на север Космета и својим физиким присуством пруже браћи подршку.

Погледајте Русе, дивота:

Спартак (Москва) – „Косово je Србиjа“

Вејвода је у дијалогу са Конузином, говорио како су нам ЕУ земље пријатељи, а на сваком кораку „наши пријатељи“ говоре да српски режим мора признати Косову независност, опростите, мора се признати:“реалност“, ако желико да уђемо у ЕУ. Зато, погледајте и ово, добро је то видети, како нам ЕУ мисли добро, посебно немачки припадници КФОР-а.

Призрен 1999, Косови и Метохија, злочин немачких припадника КФОР-а

„Након уласка НАТО трупа у Призрен, на Косову и Метохији, дана 13. јуна 1999. године приликом повлачења српске војске, дошло је до инцидента приликом сусрета две војске. Том приликом припадници немачког КФОР-а испалили су више од 200 метака на цивилни аутомобил у коме су се налазила двојица Срба, који су том приликом погинули. Била је то прва „борбена“ акција немачке војске од завршетка другог светског рата, а потпоручник Давид Ферк постао је први немачки војник који је након 9. маја 1945. године убио некога.“

12 реаговања to “Монструозно! Иван Вејвода – Аутономија за Србе реалан компромис”

 1. domana Says:

  Taktika je poznata i davna, zove se „malo po malo“ … da je „odjednom“, zaba bi iskocila iz lonca, ali kad se voda polako zagreva, zaba ostaje u loncu – na kraju skuvana…

 2. BUDA_LAMA Says:

  1999.-te zapad je sve izgubio.

 3. Vesna1 Says:

  Један од србождера који је рекао руском амбасадору да је највише времена имао у свом излагању. Са шупљом теоријом. Не могу да верујем шта лупета, да СрБи у сопственој земљи треба да имају осећај да су самовласни а да Приштина нема осећај да је изгубила део териоторије. Па чије територије, Приштина је значи у власти над СрБском територијом. Па њему су вране попиле мозак, не могу да верујем докле иде патологија и лицемерје ових што нас продају. Замлаћују нас разноразним кретенским форумима, “Фонд за политичку изузетност“ и њима слични, не знам по чему су изузетни осим по томе што нас продају и пуне њихове џепове, и свакоразне невладине организације које измишљају теме и организују скупове идиота, не знају како да потроше силни новац који пљачкају.
  На Атлантису ултра, емисија 14, говори говори проф. др Милан Брдар о руском амбасадору, кога су на форуму ставили да седи у други ред, да се њиховим газдама још мало додворе, и нашој удруженој злочиначкој власти, па би било добро да чују и посетиоци сајта.
  Небојша ако можете поставите тај аудио снимак. Хвала!

  • Небојша Says:

   Vesna1,

   Да, поставићу емисију свакако на сајт, али разговараћу са Биљаном да ратзговара са Двери да је поставим прво на ЈУ Тубе, а као уво дао би овај величанствени говор руског амбасадора Конузина, па у наставку да убаљцим целу емисију. Тако би цела емисија имала jедан пунији смисао. Ова патриотска емисија би била значајна за све, поготово за млађу генерацију, а они највише посећују ЈУ Тубе.

 4. BUDA_LAMA Says:

  Vej(voj)voda,POLITIČKI RASISTA,UPAKOVAN U DEMOKRATIJU zapadni oligarhijski sertifikovan politički instruktor sa političkim zadatkom na terenu Srbije koji vredno radi na restauraciji starog klero-monarhističkog uspostavljanja novog svetskog neo robovlasničkog poretka antidemokratskog sistema neograničene=neodgovorne=nekažnjive=nedodirljive PARA VLASTI SAMOVOLJE za GLOBALNU NAD_vlast SILOM zapadne sprege MONETARNO VOJNO I LAŽLJIVE HOSTAPLERSKE POLITIČKE KRATIJE MANIPULACIJOM nad nacionalnim i ljudskim pravima DEMOSA,on,
  DEMON-KRATIJE koji trenutno u malograđanskom tutorskom stilu VI_RUS_NO svojim šouom izvodi medijski javne radove na instalaciji MONOPOLA INTERESA SVOJE KAO GLAVNE REČI UGRAĐUJUĆI SVOJ KVAZIDEMOKRATSKI UMESTO DEMOKRATSKOG SISTEMA VREDNOSTI KAO NOVI INFILTRIRAN PROGRAM u stilu politike američke administracijeŠTA TRBA A ŠTA NE DEMOKRATIJA DA MISLI o ostvarenju prepoznatljivih fašističkih ciljeva i planova na terenu RASISTIČKOG EVRO-ALBANSKOG osvajanja Srbije.U svom zanosu pokušaja prevare preokretanja mnjenja Srbije same protiv sebe i svojih legitimnih interesa ide toliko daleko i otvoreno da HVALI JOŠ JEDAN U NIZU OSVAJAČKI RAT ZLOČINACA KAO OBIČAJ PROTIV SRPSKOG NARODA 1999.-te U SRBIJI koristeći ga kao svoju POTPORU I POTVRDU U POBEDU SVOJIH NAČELA !!!

  ..nekada se to zvalo protivustavnom antidržavnom kažnjivom neprijateljskom propagandom subverzijom a sada,nevladina organizacija za bezbednost Srbije ili nekakvo slično sranje.

 5. domana Says:

  Kada vreme mine, dve ce posledice ostatit da se pamte zauvek: doticni Vejvoda ce od sada biti pamcen samo kao neko ko oduzima rec ambasaduru jedne svetske sile, i to ce doveka da ga prati, to ustvari prokletstvo. Svi ce da kazu „Evo ga ONAJ…“ … pre ce i ime da mu zaborave, ali taj njegov gest nece. Druga stvar je da ce od sada svi pazljivo da biraju i vagaju da li i gde da pozovu amabasadora Konuzina. Ne samo ovde dok to bude, nego i u svim njegovim eventualno buducim ambasadorskim namestenjima – ako ih bude. Svi i zauvek ce da pamte ovo sto se desilo u cudnoj zemlji gde strani ambasadori brane tu istu zemlju od njenih gradjana koji joj zele zlo…

 6. BUDA_LAMA Says:

  Predlažem javni TV forum demokratije SA AMBASADOROM KONUZINOM KAO POČASNIM GOSTOM u emisiji tipa DA MOŽDA NE na temu „nevladine organizacije za ili protiv odbrana interesa nezavisnog prosperiteta nacije“ gde će svi moći slobodno demokratski da participiraju i glasaju *O STANJU SVESTI GRAĐANA SRPSKE NACIJE O SVOJIM NACIONALNIM INTERESIMA !

 7. Gordon Flash* Says:

  Koliko sam ja razumeo,
  nema sumnje da svi ljudi žele da žive i kao takvi svi mi smo od majke prirode stvoreni da budemo dobri.
  Međutim da bi smo ostvarili svoju dobru želju i dobrotu potrebno nam je znanje i poštovanje uslova za život.
  Svako životno dobro kao uslov za život potrebno je svima.Najčešće nedostatak životnog dobra je i nedostatak uslova za život.Nedostatak uslova za život najčešće ugrožava život i našu prirodnu dobrotu ,prirodnu želju za životom.Iz želje za životom moramo proizvesti ili tražiti i naći životno dobro.Kada proizvedemo ili dođemo do životnog dobra naš život je uređen i mi ostvarujemo svoju prirodnu dobrotu života.Zato moramo da održavamo uređenost dobra za život,tada možemo da živimo i pustimo druge da žive ali i drugi treba da žive i puste nama da živimo.
  Na prvi pogled ambasador Konuzin je svojim govorom previše oduzeo vreme drugima i nije im dopustio da oni govore svo vreme samo o Rusiji.Vejvoda je kritikovao dužinu Konuzinovog govora ali nije objasnio kao predstavnik interesa Srbije zašto srpski narod nemože slobodno da živi u svom životnom uređenju kada mu albanska manjina oduzima to dobro.Tako je forum propao i pre nego je Konuzin dao svoju završnu reč.
  ..šta je tu nejasno..?

 8. domana Says:

  Da odgovorim na „..šta je tu nejasno..?“ …

  Nejasno je kolika je to duzina govora bila ambasadora ipak jedne svetske sile, da je tom duzinom ugrozio prava ostalih na svoje parce vremena. Cisto sumljam da je ta „duzina“ bila duza od ijednog govornika pre njega … nego je to samo naivan deciji izgovor da se prekine neprijatna situacija licne i otvorene kritike CELOG skupa. Zasto doticni Vejvoda nije prekinuo Tadica ciji je govor SIGURNO bio duzi jer je citan sa papira, a onda zna se, lako je nadugacko besediti…

 9. Modesti Blejz Says:

  Izdajnički antidržavni element. Da je drugo vreme odgovarali bi svi za veleizdaju.

 10. eugenika Says:

  Да одговорим на „..шта је ту нејасно..?“ …
  Вејводо, мутиводо…углађени БЕЗОБРАЗНИЧЕ!
  Да је митинговао било који твој ментор из ЕУ, или САД…па речи би гутао
  и на крају му руке целивао…
  Полтроони, продане душе…квислинзи!
  Није то ништа, тек ће изгмизати из својих НВО јазбина.
  Иначе, мутивода је блиски пријатељ Чедомира Јовановића, истог дрзника који
  је афричке народе назвао људождерима а за Русе рекао да се грле као медведи.
  И шта би?
  Треба ствари звати правим именима и гледати у правом светлу.

 11. BUDA_LAMA Says:

  0.NA LAŽNO-DEMOKRATSKOM SKUPU američkih plaćenika,Konuzin je
  1. UZEO MIKROFON a ne reč !
  2. DA IZRAZI PROTEST a ne da govorom participira na nedotaknutu a aktuelnu glavnu temu hitne potrebe ODBRANE BEZBEDNOSTI UGROŽENOM SRPSKOM NARODU OD Vejvodinih GAZDI i štićenika na KiM.
  ..pitanje je bilo ŠTA TU JOŠ NIJE JASNO a ne KOME TU JOŠ NEŠTO NIJE JASNO..


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: