Руски амбасадор Конузин напустио безбедносни форум, јер представници Србије не бране интересе Косова!


Руски амбасадор Конузин напустио безбедносни форум, јер представници Србије не бране интересе Косова!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com

У Београду је данас 15.09.2011. одржан форум посвећен безбедоносним изазовима. Руски амбасадор Конузин, јако незадовоњам и љут што представници Србије не бране интересе Космета као део своје територије, љутито је напустио форум!
Пре тога одржао је лекцију представницима Срба.

Александар Конузин:

„има ли Срба у овој дворани! НАТО и КФОР у овом тренутку крше резолуцију 1244 Савета Безбедности Уједињених Нација, јер хоће да доведу на ГРАНИЦУ СА СРБИЈОМ косовске царинике и војнике, а да то нико од учесника форума не помиње! У Савету Безбедности Уједињених Нација на данашњој специјалној седници о Косову, интересе Србије ће бранити Русија и министар спољних послова Србије Вук Јеремић, а овде у дворани, нема никог ко брани интересе Србије!“

Браво за амбасадора Русије Конузима!

Он више брани интересе Србије на Косову и Метохији него сами представници Срба на овом „безбедносном“ форуму!
Наравно, наравно… НАРОД СРБИЈЕ ЗНА… шта друго очекивати од квислиншких представника Срба него још једно понижавање, ноћ уочи могућег насилног заузимања административних прелаза и довођења Тачијевих цариника и војника уз помоћ НАТО-а и КФОР-а. Ноћ уочи могућег егзодуса косметских Срба.

Косметски Срби су сада у најтежем положају у којем су икада били Срби у својој историји, у херметичком су окружењу спољних непријатеља, шиптара и НАТО-а, и унутрашњих у види Тадићевог издајничког и окупационог режима!!

Било је у историји Срба квислиншких режима, али Тадићев режим је убедљиво најгори, најсрамотнији и најомраженији код Срба!! Многи нећев жалити ни сиромаштво, али само да дочекају дан да се најодговорнијима у Тадићевом режиму, укључујући и њега, суди за велеиздају Србије!!

Тадићев режим са комплетном ДОС екипом, има за циљ не само да економски и егзистенцијално уништи Србију, да је распрода и распарча, већ и да уништи душу Срба, да им избрише њихов идентитет и слободарску свест. То је најтежи злочин, духовно геноцид!!

А погледајте савршено лицемерје Соње Лихт.
Соња Лихт ( од 4-ог минута и 30 секунди):

„Сутра, ће управо бити једна цела сесија посвећена западном Балкану, и сигурна сам да ће се више говорити о Косову…“

Савет Безбедности Уједињених Нација управо вечерас 15.09.2011. због хитности расправља о Косову и Метохији, а ви сутра!!? О којој небулозбој безбедности ћете ви тамо расправљате сутра, дан пред могућим насиљем над Србима са севера Космета!

Сутра ће Соња да буде можда мало сутра, јер ако настане насиље и егзодус Срба, свако ваше „безбедносно“ питање и разговори о Косову и Метохији биће излишно, уместо да данас пошаљете јасну поруку да је Тачијев једнострани потез заузимања административних прелаза, уз садејство НАТО-а и КФОР-а, неприхватљив и кршење резолуције УН-а 1244!

Користим ову ситуацију да пошаљем поруку косовско-метохијским Србима, као нашим најбољим изданком, да се уздају САМО У СЕБЕ и своје кризне штабове и свему ономе што су испланирали да се одбране и заштите. Народ Србије је са Вама, душом и срцем, молиће се за вас, помоћи ће вам колико може и како може, у садејству са вашим кризним штабовима и вашим плановима у зависности како се ситуација буде одвијала.

Ево и са сајта РТС-а вест о Конузиновом напуштању форума:
http://bit.ly/ouOHWR

„Руски амбасадор у Београду Александар Конузин напустио београдски безбедносни форум, пошто је био незадовољан током расправе. Бринете ли се за судбину својих сународника, упитао је Конузин негодујући што нико не поставља питања о актуелној ситуацији на Косову.

Амбасадор Русије у Београду Александар Конузин напустио је форум о безбедности, незадовољан током расправе. Конузин је критиковао остале учеснике, јер на панелу нико није покренуо питање слања косовских цариника на прелазе Брњак и Јариње.

„Збуњен сам. НАТО, Кфор и Еулекс планирају да доведу косовске царинике на прелазе на северу Косова и тиме прекрше свој мадат, Резолуцију 1244 и одлуку СБ УН из 2008. године, а из публике на ту тему није постављено ни једно једнио питање. Има ли Срба у овој публици, бринете ли за судбину својих сународника“, упитао је Конузин.

Подсетивши да ће за неколико сати Савет безбедности УН расправљати о том проблему, Конузин је рекао да ће Русија заједно са шефом српске дипломатије у Њујорку бранити интересе Србије.

„НАТО и чланице ЕУ ће бити против ваших националних интереса, али имам утисак да је вас баш брига“, рекао је руски амбасадор.

Конузин се осврнуо и на критике изнете током дебате, у којим је истакнуто да Русија искључиво дела на основу интереса.

„Реците ми које интересе су имали руски волонтери када су долазили да се боре са вама“, упитао је Koнузин. „Русија има интересе. А ко их нема? Ми улажемо у вашу земљу, иако неки Срби желе да ставе вашу земљу под контролу. Имамо интересе, али се наши интереси поклапају са вашима“.

Конузинов монолог прекинуо је модератор панела Иван Вејовда, на шта се руски амбасадор, после краће расправе, окренуо ка публици и упитао да ли може да настави да говори.

Пошто је то публика одбила, демонстративно је напустио салу.“

Тадићев диктаторски режим са комплетним ДОС-ом, најмрачнији је и најомраженији код Срба, паст ће кад тад, јер он не представља вољу српског народа, већ страних налогодаваца!

Тада ће доћи слобода, издржимо сви!!

7 реаговања to “Руски амбасадор Конузин напустио безбедносни форум, јер представници Србије не бране интересе Косова!”

 1. Skulja Says:

  Амбасадору свака част, изрекао је јавно оно што сваки Србин мисли и осећа а у јавности се прикрива…
  Недопустиво је то да истина не сме или не може бити изречена у јавности ако се тиче права Срба и кршења њихових права, где год, посебно ако је реч о правима Срба у Србији. Срби су једини народ на планети који је обесправљен у својој земљи … Недопустиво је понашање да Београд и Србија мирно и помало аутистично гледају на отимање дела своје територије, док тренутна власт више брине како ће то утицати на резултате следећих избора.
  То је истина и недопустиво је да нам таква истина не смета…..Konuzin: „Ima li Srba u ovoj prostoriji!?“Gospodine Konuzin, u “ krugu dvojke“ skoro i da nema Srba. Danas vlast u Srbiji tesko da bi ratovala i za Cacak a kamoli za K.Mitrovicu.

  • Небојша Says:

   На форуму је претходно претежно говорено у Русији и амбасадор Конузин је узео да партиципира, пошто се причало о Русији. Модератору дискусије рекао је да уместо да дискутују о Србији (због актуелне ситуације на КиМ-у), на форуму се дискутовало о Русији. Модератор је затим реко да је тема била глобална сигурност и изазови, а Конузин му је поново реплицирао:

   „Али причало се о Русији!“

   Пре него што је Конузин устао да говори, један говорник је у негативној конотацији реко, да, ето, Руси заступају ставове Србије и штите је „јер имају интересе?!“. Пазите која ординарна глупост.

   „а ко их нема!“

   узвраћа Конузин.

   Мислим стварно, ординарна глупост, да ли неко нешто у политици ради а да нема неке интересе? Сви имају интересе, једни имају интересе да униште Србију, попут Тадићевог режима, и то се поклапа са интересима САД и ЕУ који нам нелегално отимају Косово и Метохију! И потпуно је нормално да братска Русија има интереса да брани Србију, и због Срба, и због својих интереса! Али, то се све поклапа и са интересима српског народа! Увек је тако било кроз историју, историју српског и руског народа!

   Али не и са интересима овог квислиншког и срамотног Тадићевог окупационог режима, којег српски народ не признаје!!

   Конузин је још реко, да док Русија буде бранила интересе Србије на затвореној седници у УН, истовремено ће представници НАТО-а у ЕУ бити против интереса Србије, а нико овде не поставља ни једно питање о Косову и Метохији, нико!

   Оно што је изреко Конузин, мисли цео српски народ!
   Руси… помагајте… ови ће распарчати Србију!!!

   Конузин напустио форум:

 2. Vesna1 Says:

  У СрБској власти има само СРБОЖДЕРА, а СрБа одавно нема. Наравно да Русија има стратешке интересе у СрБији, јер се Русија брани овде, како видимо опкољена је са свих страна. СрБија међу суседима, такође, пријатеља нема, а прича о штети коју је Србија нанела суседима због последњих ратова који су у њој вођени, не односи се на Србе већ на оне чији је циљ био растурање Србије. Шупље приче које нам намећу ових дана да нам замажу очи о реалности која нас чека, већ је давно виђен сценаријо. Значи на сцени су мамонисти који раде у корист својих џепова, а на нашу штету. Што се амбасадора тиче, свака му част, штета што их није пљунуо у лице. Јадни смо ми када нашу стварност коментарише чувена СрБкиња Соња Лихт. Страшни суд. А шта и очекивати од сорошеве станице Б52.

 3. Vesna1 Says:

  А ево шта каже Глас Русије:

  GLAS RUSIJE: ŠTA SU SRPSKI MEDIJI PREĆUTALI O KONUZINOVOM NASTUPU
  petak, 16 septembar 2011 13:29

  Nijedan od režimskih medija nije preneo da je Konuzin zatražio reč tek kada su diskutanti okarakterisali Rusiju kao destabilizujući faktor koji brani Srbiju zarad svojih ličnih interesa.

  Šta je to tako strašno uradio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin pa da ga beogradski režimski mediji, a njih je bar 90 odsto, okarakterišu kao skandal-majstora? Svaki normalan posmatrač bi rekao da je radio isto ono što i njegov kolega u Njujorku Vitalij Čurkin – branio interese Srbije u apsolutnom NATO okruženju, a skandalom bi pre trebalo da se nazove organizovanje takozvanog Bezbednosnog foruma u organizaciji NATO i njegovih beogradskih satelita u liku NVO, i to u centralnom domu Vojske Srbije na dan kada u Njujorku Albanci, uz pomoć tog istog NATO, pokušavaju da legalizuju postavljanje carinika na administrativne prelaze na severu KiM, pa još i da taj forum otvara predsednik Srbije Boris Tadić.

  Nijedan od režimskih medija u Srbiji nije preneo ni činjenicu da je ambasador Konuzin zatražio reč tek kada su diskutanti okarakterisali Rusku Federaciju kao destabilizujući faktor koji brani Srbiju zarad svojih ličnih interesa, i da se zapitao želi li Srbija da bude subjekat međunarodnih odnosa ili samo objekat kako joj to nudi NATO.

  Branićemo vašu zemlju, uprkos interesima nekih Srba da se vaša zemlje stavi pod stranu kontrolu“

  , poručio je Konuzin dodavši da u Savetu bezbednosti UN interese Srbije toga dana jedini brane Rusija i srpski ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, a da u dvorani u kojoj se održava pomenuti skup nema nikog ko bi branio interese Srbije jer niko od učesnika Foruma ne spominje da NATO i Kfor u ovom trenutku krše Rezoluciju 1244, jer hoće da dovedu na granicu sa Srbijom kosovske carinike i vojnike, i glasno se zapitao više puta da li u dvorani Doma Vojske Srbije uopšte ima Srba ?

  Naravno, većina prisutnih su bili Srbi, ali niko izgleda nije imao hrabrosti da se javi. Ambasador Konuzin je još rekao da u Srbiji postoje ljudi koji su spremni da prodaju privredne resurse bilo kome, samo ne Rusima, iako su svesni da će na taj način ta preduzeća propasti.

  Nakon nekoliko sati, pošto režimski mediji u Srbiji nisu uspeli da cenzurišu ovo dešavanje u Domu vojske u Beogradu, telefoni beogradskih redakcija su se usijali od poziva građana koji su čestitali ambasadoru Konuzinu na izgovorenim rečima, a internet stranice srpskih medija na ovu temu obaraju rekorde po broju komentara.

  Više udruženja građana i pojedinaca iz cele zemlje javilo se sa predlogom da se ambasadoru Konuzinu dodeli odlikovanje za javno iznesenu odbranu interesa Srbije od NATO, čije članice na sve moguće načine pokušavaju da do kraja zaokruže nezavisno Kosovo, a državni vrh u Srbiji im za to daje prećutnu podršku.

  Autor Igor Gojković
  Izvor Glas Rusije, 16. 09. 2011.

  • Небојша Says:

   Невероватно, невероватно, овакав ниски људски и морални пад који су показали „представницви“ Срба, свет одавно није видео, нити ће видети! Замислите, Конузин је дестабилизујући фактор зато што брани интересе Србије?!

   И то у најтежим моментима српске историје.

   Док српски „представници“ брину о глобалним изазовима и шаљу своје професионалце да јуре пирате у Сомалији!??

   Српски официри, ускоро у мисији против пирата?!

   http://blip.tv/play/h7cOgtLiOwI.html

   Срби на Космету су потпуно незаштићени од могућег насиља према њима од стране НАТО окупатора и шиптара!

   А највећи антиосрпски политичар је убедљиво Чедомир Јовановић, који се просто разбеснео, јер је руски амасадор освојио сва патриотска срца код Срба, зна то Чеда, али му то не прија, и овај величанствени потез руског амбасадора приказао је као „увреду за Србију?!!“

   http://bit.ly/pVgFqb

   „Зато се испад амдасадора Конузина којим је намерно увредио Србију, њене институције и грађане,оптуживши их да не воле довољно своју земљу, не сме толерисати и игнорисати, констатовао је Јовановић.“

   Чедице, Чедице, не можеш бре да нас изнервираш, очекујемо да будеш још гори… баш те је погодио руски амбасадор где треба, а? Потпуно те је ово разбеснело, и како се усуђујеш уопште да помињеш нас грађане, јер ти и твоја партија сте увреда за Србију! За српски народ! За све грађане Србије!

   Чедице, побркао си време и простор… амбасадор Русије Конузин, је понос српског народа, иако је Рус! Може да ти држи лекције о патриотизму према Србији. Ти волиш да користиш еуфемизам „реална ситуација“ да тако прикријеш кршење међународног права на штету Србије од американаца и њихових сателита, и као ми ништа не можемо ту, Косово је отету, „то је реално“, и ми то треба да прихватимо, губитак КиМ-а, а иза тога стоји флагрантно дугогодишње кршење међународног права због одузимања Косова и Метопхије од стране великих сила.

   Знаш шта је реална ситуација за цео српски народ, за сва времена:

   Ти си убедљиво највећи антисрпски политичар који је ходао овом земљом!

   Најновији извештај Милована Дрецуна са Јариња, овај извештај је дат радио Фокусу:

   Милован Дрецун:

   „Улазимо у нешто што досад није виђено. Једном реченицом се може окарактерисати да од овог тренутка под наводима „гранични прелаз Јариње“ за српски народ на Космету не постоји…“

   А са овог линка Васељенске телевизије, можете пратити вести уживо:

   http://www.vaseljenska.com/politika/vesti-sa-kosova-uzivo/

 4. BUDA_LAMA Says:

  Onima,koji su po-radi-sebe na svom bezbednosnom formu,imali zadatak da ga,PRE SVEGA proterivanjem ruskih ekonomskih interesa sa Balkana,pretvore u hohštaplrski ekonomski forum nelojajne kokurencije,nije pošlo za rukom sakrivanje ličnih interesa profiterstva od štete po bezbednost Srbiji.
  To čak Čeda nije mogao da sakrije svoj jezik dublje mržnje iz nezadovoljstva zbog Gasprom-njeft beda od akcija,što jest jest mu se Rusi isprečili da proda Kosovo pa da Tadićevo obećanje od 1000 € po akciji kojom se je lažno Dinkić promovisao bude stiglo i do mojega tekućeg računa..

 5. Небојша Says:

  Извор: Васељенска Телевизија

  Величанствен Конузинов наступ са комплетним преводом

  Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
  Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: