Све? Ништа! Купљено…

4 реаговања to “Све? Ништа! Купљено…”

 1. Vesna1 Says:

  Одавно се Србија продаје, довољно је погледати “Београдског победника“, од када се подвала спрема, биће јасно, а сада је продато, боље рећи поклоњено. Одличан средња страна Таблоида. Видим да коментара нема, не знам зашто?
  Иначе прочитах данас занимљив текст који може да се прочита на сајту Двери српских па један део преносим, мислим да је веома занимљиво за посетиоце Нешиног сајта да прочитају….:
  “У даљем суптилном омаловажавању српског народа и његовог страдања прилажем следеће запажање: пажљивом посматрачу „Победника“ не може промаћи невероватна физиономија лика: очигледна је сличност носа са арбанашким цртама лица, а на глави готово очигледно да се налази шиптарско „кече“! Дакле, „косовски победник“ (како су га звали пре другог светског рата), Шиптар са кечетом је симбол Београда! Добро је да га Мештровић није оденуо у опанке, а шајкачу свакако и не би ставио! Да ли је реч о још једној хрватској подвали српском народу још с почетка прошлог века, просудите сами! Или је пак реч о традицији добрих односа Косова и Хрватске о којој недавно говораше Косорова у Приштини.
  Очигледно је да је готово све што је имало српску симболику код Мештровића било наго. И „Победник“ и „Косовски осветници“ и „Милош Обилић“ из Видовданског циклуса, чији лик више подсећа на жену, него на српског јунака! Но, зато Мештровићев Папа Пије XII, монструозни покровитељ фашизма и погрома над Србима у НДХ, изгледа молитвено, готово жив светац (види: . Pontificio Collegio Croato Di San Girolamo a Roma и Milos Obilic (Bronze Sculpture,1908, Paris) Meštrović Museum (his House and Atelier) in Zagreb)“…..

  • Небојша Says:

   Vesna1,

   Видео сам тај текст, ево га линк» ка целом тексту, а лик на калемегданском споменику је очигледно шиптар, јасно се на глави уочава шиптарско кече, што се може видети на доњим сликама. Све ово, говори да се веома дуго рат против срба води на софистициран начин, у симболичком, али веома битном смислу и утицају на човекову свест (подсвесно и несвесно),преко споменика и скулптура са својим одређеним значењем, затим путем термина, појмова…

   spo

   spo1

   hnji

   mjio9

 2. Vesna1 Says:

  Хвала Небојша што сте ово поставили, нека виде сви, па нека се пробуде. Нешто нам годинама стоји испред очију а ми не видимо, или нећемо да видимо. И слепо верујемо нашим непријатељима, није важно што их је много већ је страшно што су међу нама а ми их не препознајемо. Јер добро каже владика Николај “Само једна змија увукла се у рај и он се претворио у пакао“.

 3. r Says:

  Vidim da u Srbiji ima isavesnih I mudrih ljudi, koji vole svoju Srbija I svoj narod. Verujem da narod ima snage
  da izadje na kraj sa nevoljama, koje nisu male. Umesto dugog komentara postavljam pitanje – Ima li nade da
  se potriotske snage ujedine I stvore neku znacajniju snagu u borbi za ocuvanje Srbije.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: