Косово и Метохија: Коста Чавошки – Издаја Србије зарад ЕУ шаргарепе!


У овом медијском мраку и ћутању главних медија око стварних дешавања на северу Космета, преносим два текста и интервјуа који уносе светло у том мраку.

********

Извор: Двери-Покрет за живот Србије
Аутор: Коста Чавошки

Коста Чавошки:Издаја Србије зарад ЕУ шаргарепе!

Проф. Др Коста Чавошки: Тадић данас издаје Србију и продаје Космет за Европску унију која сутра неће постојати!
Београд, 11.08.2011

Пратећи актуелна дешавања на северу Косова и Метохије, на телефонској линији у разговору за сајт Двери, имали смо истакнутог српског правника, научника и политичара проф.др Косту Чавошког. У десетоминутном разговору професор Чавошки изанализирао је тренутну ситуацију на КиМ, потезе режима у Београду, ставове КФОР-а, али и разлоге због чега режим у Београду за „шаргарепу“ статуса кандидата у ЕУ, жртвује оно што се никад не сме жртвовати – неотуђиви део своје територије и свог народа који тамо живи.

Коста Чавошки:Издаја Србије зарад ЕУ шаргарепе!
Преузми аудио снимак

Извор: Двери-Покрет за живот СРбије
Аутор: Жељко Цвијановић

Жељко Цвијановић: Косово и нереди у Британији – карте из истог шпила!

Београд, 11.08.2011
У разговору за сајт Двери о актуелној ситуацији на Косову и Метохији, али и немирима у Британији на телефонској вези имамо г. Жељка Цвијановића, главног и одговорног уредника потртала „Нови Стандард“ и угледног српског аналитичара политичких прилика у земљи и иностранству.

Оно што је запрепашћујуће у односу на досадашње токове кризе на Косову и Метохији је пристанак власти у Београду да се зарад имагинарне европске перспективе одриче Косова, па у складу са таквом политиком догодиле су се срамне преваре од стране преговарача на штету српког живља на КиМ, али и скоро потпуна медијска блокада о догађајима на северу Косова и Метохије.

Нереди у Британији, као и затезање ситуације на Косову дириговани су из истих центара моћи. Евидентно је да се ради о картама које су подељене из истог шпила, али је интелигенција иста – европа неспособна да реши.

Жељко Цвијановић: Косово и нереди у Британији – карте из истог шпила!
Преузми аудио снимак

********

Што се тиче професора Чавошког издвојио бих следеће:

„Мој суд о тој несрећној ситуацији на северу КиМ-а је врло једноставан, на делу је једна од најпогубнијих издаја властитог народа, државе и свеколиког српства, од стране владе и Председника Републике Србије.“

Ова брутална издаја је и беспризорна, јер су преговарачи у име председника Србије Бориса Тадића погазили оно што је пре тих будућих преговора речено у усвојеној резолуцији у Народној Скупштини Србије, у којој је изричито наведено да се пре било каквих преговора између Београда и Приштине, ситуација врати у пређашње стање, што значи да искључиво Срби, припадници такозване Косметске полиције, контролишу два административна прелаза на административном прелазу са Аутономном Покрајином Косова и Метохије. То подразумева да не буде никакве царине и цариника, затим да се пропуштају сва могућа возила укључујући и шлепере са највећим могућим теретом.

Све ово су преговарачи у име српског предсеника погазили и пристали да се барикаде на северу Космета уклоне под условом да на граничним прелазима остану војници КФОР-а, са нешто шиптара, затим да се пропуштају само путничка возила и камиони који превозе такозвану хуманитарну помоћ, што значи да ће превоз праве робе, носивости шлепера преко 3 ипо тона бити забрањен.

Издаја и превара је тако очигледна и брутална, она се и не скрива, сви смо недавно били сведоци резолуције у Народној Скупштини чије су одлуке, горе изречене, биле погажене.

Квислиншки властодршци намеравају да фактички признају незавоснос Косова, дакле нешто конкретно и опипљиво, ради имагинарне творевиме „кандидата за улазак у ЕУ“ што практично ништа не значи, магла је магла, а када се једниом од стране државника србије призна независност Косова, то је онда неповратно.

Остаје једина порука Србима на Косову и Метохији, да више НЕ ВЕРУЈУ СРПСКИМ ВЛАСТИМА, да чувају оно што имају и да се уздају искључиво у саме себе док не дођу прекопотребне промене на политичкој сцени Србије.

Што се тиче Жељка Цвијановића издвојио бих његову констатацију да нама није главни проблем што су американци и ЕУ против нас, већ наша однарођена владајућа елита и великим делом интелектуална класа. Продали су нас на сметлишту новог светског поретка зарад имагинарне идеје о Еу, која се никад неће ни реализовати, јер Европска Унија се пред нашим очима распада по свим шавовима.

Треба да дигнемо свој глас, јер у овом тренутку имамо злочиначко жртвовање српског народа на које не смемо да пристанемо, каже Жељко Свијановић.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: