Агапе: Никола Тесла – сањар, визионар или интуитивни геније – гост инжињер електротехнике Горан Марјановић


Данас вам представљам једну изузетно посвећену научну личност, науке будућности, Теслијанца, дипломираног инжињера електротехнике господина Горана Марјановића. Господин Горан је био гост у емисији „Агапе“ која је била посвећена нашем непревазиђеном генију, Николи Тесли!

Агапе – Никола Тесла – сањар, визионар или интуитивни геније – гост инжињер електротехнике Горан Марјановић

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Водео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Поред своје струке електротехнике, господин Марјановић се више од 30 година бави физиком. Ништа није случајно, мада то тако у животу изгледа, па тако ни Горанов „додир“ са Теслиним делом, мада од самог почетка свог научног истраживања и рада, Горан није одмах био заинтересован за дело Николе Тесле, већ је кренуо у научна истражћивања вођен својим оригиналним начином и имулсом.

Међутим, дошао је до тачке када му конвенционална наука није дала одговоре на нека питања која је требао да реши. Тек тада, наизглед „скучајно“ Горан се „обратио“ Тесли и одједном су му се отворила сва врата нове науке, неконвенционалне физике. Одговори на неразјашњена питања су стизали тако да је инжињер Горан осмислио два модела, модел „квантиране густине енергије“ и „модел вечно осцилујућег свемира“, што можете погледати на његовом сајту:

http://users.beotel.net/~gmarjanovic/srindex.html
Док доле можете погледати Горанов најновији рад.

Поликонтрастна Интерферентна Фотографија теслиних калемова:
http://users.beotel.net/~gmarjanovic/pipteslasr.html

Нешто више о Теслиној завојници чућете и у овој емисији. Најбоље је да одмах дам неколико Теслиних оригиналниг цитата, које је цитирао водитељ, на основу којих је Горан објашњавао свој рад, Теслине генијалне идеје и ОТКРИЋА, јер тако је и вођена емисија.

Тесла каже:

„Имао сам велику срећу да откријем нове и запањујуће феномене какви су обртно магнетно поље, светљење бежичне вакумске цеви и многе друге ефекте високих фреквенција који су задивили свет. Али, оно што ме је импресионирало као лепше од било чега другог, је откриће СТАЦИОНАРНИХ ТАЛАСА (НЕХЕРЦИЈАНСКИ ТАЛАСИ) које сам начинио 1899-те године, а које је показало, да цела Планета на којој живимо, упркос својој непојмљивој величини, може бити натерана да одговара треперењем на најтиши шапат људског гласа.“

Баш дивно, поетски речено…

Тесла каже:

„Ја не производим зрачење у мом систему, ја слабим електромагнетне таласе. Но, са друге стране мој апарат се може ефикасно користити за рад са електромагнетним таласима. Сам апарат нема никакве везе са овом новом методом, осим да је то једини ресурс за практичну примену тог метода. Када је реч о мом систему, требало би се ослободити идеје да постоји зрачење, да се енергија зрачи. Она није израчена, она је сачувана.“

Дакле, нема губитака…

Тесла каже:

„Земљине вибрације су периодичне и трају око сат и 45 минута. То јест, ако протресем Земљу, талас контракције пролази кроз њу и враћа се за сат и 45 минута, али у стању експанзије. Земља је, као и све остало, у перманентном стању вибрирања. Она се непрекидно скупља и шири.“

Затим… посматрајући олујне феномене…
Тесла је рекао:

„Касније, те ноћи, инструмент је поново радио и престајао наизменично, у интервалима од близу пола сата, 28 минута, мада се небо било потпуно разведрило.“

Уживајте у излагању нашег Теслијанца, инжињера Горана Марјановића.

4 реаговања to “Агапе: Никола Тесла – сањар, визионар или интуитивни геније – гост инжињер електротехнике Горан Марјановић”

 1. BivsiDrug Says:

  Pozdravljam ne samo Goranovu nauku vec i njegov pristup nauci (izmedju 17:15-19:15).

 2. Nikola Lonchar Says:

  Hvala gospodinu Marijanovicu za divno objasnjene .Postoji li mogucnost da neko ovo prevede na engleski ili da se uradi jedan dobar novi video sa predavanjem Gorana Marijanovica? (na engleskom)

  • Небојша Says:

   Мождда би Беба могла то да уради, ево њеног профила на ЈУ Тубе:
   http://www.youtube.com/user/bebamur2#g/u
   Најзначајније видео прилоге о Тесли она је превела и титловала, али са руског и енглеског. Око превода са енглеског, мислим да има сарадника, Славицу, која има блог „Недођија„, која јој преведе текст на енглеском, а она после титлује филм. Питаћу је да ли може ово да ураде њих две заједно, собзиром да су много заузете.

  • Небојша Says:

   Беба ми је рекла да ће да титлује овај видео клип, остаје само да неко од вас који одлично познају енглески то све лепо преведе и превод пошаљу мени.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: