Путин говори о ситуацији на Косову и Метохији, о отцепљењу


Одговарајући новинарима на конференцији за штампу, Путин говори о лицемерју Европе, њиховим двоструким стандардима и аршинима. Замислите да овако говори наш председник Тадић на некој конференвији за штампу, бранећи тако интересе Србије, нема шансе…

„Још једном хоћу да подвучем, ми сматрамо да подршка једностраног објављивања независности Косова јесте неморална и неправедна. Територијална целовитост држава заснована је на оснивачким принциупима међународног права, постојеће резолуција 1244 СБ која говори о територијалној целовитости Србије, и све чланице ОУН дужне су да следе за тим решењима. Не радо човек о томе говори, да никог не би повредио: 40 година фактички постоји независна Република Северни Кипар – зашто је ви не признате?

Како вас није стид уопште, европејце, са таквим двојним стандардима да приступате решењу истих питања у разним деловима света?
Ми имамо Абхазију, Јужну Осетију, Приднестровље, постоје као независне државе. Нама све време говоре: „Косово је посебан случај“. Лаж је то све, никакавог посебног случаја тамо нема и сви то прекрасно знају. А заправо је ово етнички конфликт, преступи са обе стране, де-факто независност пуна. Тако треба поставити јединствен принцип решавања тих питања. Ми нећемо довести ситуацију у ћорсокак. Ми предлажемо нашим партнерима да се израде универзална правила понашања. Зашто храбрити сепаратизам?

У Шпанији људи неће да живе у оквирима једне државе, хајде подржите их тамо! 400 година Велика Британија не даје своју територијалну целовитост Северној Ирској, и шта… зашто Ирску не подржавате? Исти принципи треба да постоје. Ако ми будемо поступали по такозваним политичким подобностима, опслужујући политичке интересе појединих држава, срушићемо међународно право и општи поредак, Ево, и трка у наоружању се подгрева само зато, што се мале државе не осећају безбеднима данас. Међународно право не штити интересе малих држава. И наравно, они су принуђени да траже, или обезбеђују своју сигурност на путевима достизања неког новог нивоа са тачке зрења, опремања себе најновијим наоружањем.

Ако би био тврд поредак, не би било толико страха и такве неопходности. И наравно, ми ћемо поставити то питање у СБ ОУН, Наравно, ми ћемо га поставити.“

Једина обећања које Тадић ревносно и наравно послушно испуњава су обећања страним налогодавцима, којима је циљ разбијање и уништење Србије. За сво време његовог председничког мандата Србија само рапидно пропада, влада беда и сиромаштво, док наша „опозиција“ само глуми фиктивну опозицију, иначе је саучесник свега, па и пуштања КиМ-а низ воду, јер да жели, могу Тадића потпуно легално и ненасилно да смене са власти, и да онда повуку конкретне потезе у одбрани Ким-а.

Ево како…

Тадић крши Устав Србије, будући да је на парламентарним изборима 2008-ме био носилац предизборних листи („За европску Србију – Борис Тадић“) а то није мого да буде као председник Републике и председник ДС-а, јер је то противуставно, што се види из следећег…
********
Ево шта каже Члан 6 Устава Србије:

„Нико не може вршити државну или јавну функцију која је у сукобу са његовим другим функцијама, пословима или приватним интересима.
Постојање сукоба интереса и одговорност при његовом решавању одређују се Уставом и законом.“

Неспојивост функција

Члан 115.

Председник Републике не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност.
********

Дакле, Тадић као председник Србије и председник ДС-а крши устав, дошао је под удар „сукоба интереса“. О томе сам писао овде», али у другом деле текста (ту можете и да скинете нека документа), све је то доказао Др Љубомир Т. Грујић у комуникацији и преписци са Уставним судом Србије, али наравно, уставни суд је одбио да се изјасни о уставности тога да ли је Тадић прекршио Устав или не, на захтев доктора Грујића, јер је он „неовлашћено лице“ за подношење захтева, што није тачно. Наравно, да се уставни суд изјашњавао морао би да донесе одлуку да је Тадић прекршио Устав, јер је то тако очигледно када се чита Устав. Тадић би законски тада морао да одговара, а све одлуке на штету Србије које је донео он и ДС, биле би невалидне и неважне, противзаконите и противуставне, будући да се све то заснива на незаконитом владању Тадића као председника Србије и ДС-а као странке, која нелегитимно влада, пошто се овајдила Тадићевом кршењу Устава. Све ово зна „опозиција“ и нико још од „опозиционих“ странака не подноси захтев за одговорност и смену Тадића, а пуна су им уста у скупштини када причају против Тадића. Када би то „опозиција“ покренула широм Србије грађани би такве петиције потписивали.

Из овога је тако јасно закључити да су нас сви продали, и позиција и „опозиција“, јер испразна реторика неће помоћи Србији, већ конкретна дела. Наш је једини излаз у патриотским снагама, али сад, постава се питање, пошто „Двери Покрет за живот Србије“ фигурирају као најјача патриотска организација:

Зашто Дверии не покрену по градовима, и пред Уставним судом Србије, захтев за смењивање Тадића и покретање његове одговорности?

Зашто њихови чланови не врше притисак на Двери да то учине?
Све је потпуно легално, без икаквог насиља, а грађани широм Србије би ту петицију врло радо потписали, Уставни суд би морао под тим притиском да се изјасни, цела акција би била легална и законита.

Зашто то не ураде: СНС, ДСС, РС…?

Зашто њихови чланови не врше притисак да њихове странке то ураде?

Тадићев репресивни режим је пре неки дан донео анемичну и неконкретну, тобоже „патриотску“ декларацију поводом новонастале кризе на КиМ-у коју су изазвали шиптари. Нема ништа од тога, то је само још једна обмана, пред предстојећом камнпањом за следеће изборе где ће се они који су издали Косово овом декларацијом приказати као тобоже „патриоте“, да би се поново учврстили на власт и да у следећем мандату заврше причу са Косовом.

Много има фолиранаста у Србији који раде за себе и своје интересе, много, но и поред свега требамо се борити за боље сутра, имамо ми снаге…!

Ево још једног текста о овоме што причам:
Захтев за оставку Бориса Тадића»

Све су ДОС-овци и њихови „привесци“ упропастили, немају више шта народу да обећају, јер ни једно обећање нису испунили, упропастивши Србију привредно, економски, финансијски, ставили су нас у дужничко ропство… и једина карта у кампањама пред предстојеће изборе, поред ове тобоже „патриотске“ да су „одбранили Косово“ биће им упоредо „кандидатура за ЕУ“. Знају и они да је то фарса, али немају више где.

Да је ЕУ пропала ствар, да је то над супер корпоративна држава у којој капиталисти стварају нови колонијализам, говори и овај словенац, обичан грађанин, Митја из Нове Горице…

Словенац о Европској Унији, Митја из Нове Горице:

„… кад смо ушли у Европску Унију животни стандард нам се погоршао 40 % … изгубили смо радна места… све су нам покупили странци, више ништа није словенско, задње што имамо је „Меркатор“ који ће ускоро купит (ту нисам разумео о којој страни фирми је реч). Кад смо узели еуро, све је поскупело 2 пута… људи су на рубу егзистенције… сви иду ван… још је 100 пута било горе него прије, нико за ништа није одговарао…“

Улазак у Европску Унији је план за разбијање Србије: „још само да Слободан Милошевић оде у Хаг, па ћемо ући у ЕУ“ говорили су нам наше „демократе“ и светски моћници, па онда опет још, још, још… „још само генерал Павковић, Лазаревић, па Милутиновић, Шаиновић, па Караџић, Младић, Хаџић.. још само Косово да дате па ћете ући у ЕУ.. па после „још само Војводина“ … „још само Рашка област“ .. још само … још само… и… нема више Србије, а нигде нисмо ни ушли, нити ћемо икада ући у ЕУ.

Имамо ми алтернативу, Европска Унија се распада, можемо ући у Евроазијске Интеграције … затим група БРИК (Бразил, Русија, Индија, Кина), то нам одговара, ту су наши пријатељи: Русија, Индија, Кина. Ништа није касно, па ни референдум о уласаку у ЕУ, да или не.

Наравно, и то је очигледно, као што је дан, дан, а ноћ, ноћ, тако ће српски народ и сви грађани Србије рећи уласку у Европској Унији своје одлучно не…!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: