Петиција за одбрану српског народа на Космету


До мене је стигла ова петиција и зато вас молим да је потпишете и проширите даља. Жалосна је ова ситуација кад практично нашу владу петицијом морамо да молимо да ради оно што јој Устав Србије налаже и тренутно најмеродавнији међународни документ, Резолиција УН-а 1244.

Преузми резолуцију:
Резолуција УН-а 1244

Што више људи буде потписало петицију то ће се више вршити притисак на политичаре да озбиљно, по први пут учине прави и одлучан потез, да међународној заједници упути одлучну дипломатску поруку да се ситуација на КиМ-у врати као што је и била пре новонастале ситуације.

Петиција за одбрану српског народа на Космету:

http://www.peticije24.com/za_odbranu_srpskog_naroda_na_kosmetu

Тадићу, наступи већ једном одлучно према међународној заједници, дипломатским средствима коко ти то волиш да причаш, нема ту никаквог рата, већ чврста реч која се базира на тренутно најмеродавнијем документу по питању КиМ-а, а то је Резолуција УН-а 1244, која каже ово, а као Председник Србије кажи то и ти, да међународна заједница испуни следеће уговорене обавезе из Резолуције 1244 које још није испунила а обавезна је да то испуни!

10. Овлашћује генералног секретара да уз помоћ одговарајућих међународних организација, успостави међународно цивилно присуство на Косову, како би се обезбедила привремена управа на Косову, при чему це народ Косова моћи да ужива суштинску аутономију у оквиру СР Југославије, и које ће обезбедити прелазну управу при чему ће успостављати и надгледати развој привремених демократских институција самоуправе, како би се обезбедили услови за миран и нормалан живот свих становника Косова;

Дакле, Председниче Тадићу, нема никаквог независног Косова, већ само аутонмија у оквиру Републике Србије. У доњем тексту јасно пише да одређен број Југословенског, сада Српског особља, треба да се постави на главним граничним прелазиме, што сада није тако.

11. Одлучује да ће главне одговорности цивилног присуства укључивати:

1. унапређење успостављања, до коначног решења, суштинске аутономије и самоуправе на Косову, узимајући у потпуности у обзир анекс 2 и споразуме из Рамбујеа (С/1999/648);

6. Након повлачења, договореном броју југословенског и српског особља ће бити дозвољено да се врати и обавља следеће функције:

1. везу са међународном цивилном мисијом и међународним безбедносним присуством;

2. обележавање/чишћење минских поља;

3. одржавање присуства на местима српске културне баштине;

4. одржавање присуства на главним граничним прелазима.

7. Безбедан и слободан повратак свих избеглица и расељених лица уз надзор УНХЦР (Високог комесара УН за избеглице) и неометан приступ хуманитарних организација Косову.

8. Политички процес у циљу успостављања споразума о привременом политичком оквиру који ће обезбедити суштинску самоуправу за Косово, узимајући у потпуности у обзир споразуме из Рамбујеа и принципе суверенитета и територијалног интегритета СР Југославије и других земаља региона, као и демилитаризацију ОВК. Преговори између страна у правцу постизања решења не треба да одлажу или ометају успостављање демократских самоуправних институција.

9. Свеобухватни приступ економском развоју и стабилизацији кризног региона. Ово ће укљуцити спроводјење Пакта стабилности за југоисточну Европу, уз широко међународно уцешће како би се даље подстицало унапређење демократије, економског просперитета, стабилности и регионалне сарадње.

10. Суспензија војних активности ће захтевати прихватање горе наведених принципа, уз сагласност за друге већ идентификоване тражене елементе, који су садржани у доле наведеним напоменама 1. Затим ће бити хитно закљуцен војно-технички споразум који ће, између осталог, прецизирати дадатне модалитете укључујући улоге и функције југословенског-српског особља на Косову:

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: