Саопштење за јавност поводом одржаних протеста у Београду 25.07.2011. испред Европске банке за реконструкцију и канадске амбасаде


Извор: Еколошки Покрет Новог Сада

Еколошки покрет Новог Сада је у име Еколошког покрета Србије-Савеза еколошких организација Србије одржао јуче, 25. јула, два јавна протеста у Београду, један пред Европском банком за реконструкцију и развој због намере режима да добије кредит од 140 милиона евра за Пројекат унапређења животне средине у Колубарском басену, а заправо да би био злоупотребљен за предизборну кампању.

Трочлану делегацију Еколошког покрета Србије примила је г-ђа Hildegard Gacek, директорка Европске банке за реконструкцију и развој којој су предочени еколошки проблеми Колубарског басена који би се траженим кредитом само појачали и продужили, а средства кредита била злоупотребљена. Делегацији Еколошког покрета г-ђа Gacek је обећала да ће експерти Европске банке посетити Вреоце и контактирати локалну самоуправу да би стекли непосредан увид у еколошке проблеме Вреоца, где се тренутно прекопава месно гробље старо шест векова на један незаконит и нецивилизацијски начин раван терористичком чину.

Други протест је одржан испред амбасаде Канаде два сата касније, на коме су окупљени грађани изразили протест због отимачине 6 годишњег Марка Бореновића, алијас Андреја Барета од стране Агенције за заштиту деце мимо закона и без иједног ваљаног доказа који би оправдао његово киднаповање.

Пред амбасадом је прочитано протестно писмо упућено председнику Владе Канаде које је потом уручено представнику амбасаде Канаде ради даље доставе и надлежност.

Из тог писма се недвосмислено може стећи слика о правој позадини отимачине Марка Бореновића, а то је да се пред судом издејствује незаконита пресуда одузимања детета без правних аргумената, да би се створио правни преседан и стандард за све судове англосаксонског правног система на који би се позивали у будућности.

Описаним правним преседаном нови светски поредак би добио најмонструозније оружје за дисциплиновање непослушних грађана и слободно мислећих људи, јер не би постојала нити једна породица на свету, где би се уградио тај преседан у правни систем, којој се не би могло одузети дете под било којим изговором. То је разлог више да се цео свет мобилише за одбрану малог Марка Бореновића, алијас Андреја Барета, да се спречи овај монструозни план, посебно грађани Србије, јер је Марко ипак српски држављнин и не можемо мирно гледати отимачину детета од једне самохране мајке.

Еколошки покрет Србије најискреније захваљује полицији Београда на испољеној сарадњи и пружању помоћи у циљу да протести протекну без и најмање сенке или инцидента, чиме је показано да јавни протести могу протећи у цивилизованој атмосфери ако изостану провокације са једне или друге стране.

Упутство за мобилизацију чланова, симпатизера и грађана у циљу вршења притиска на канадске и српске државне органе ради ослобађања Марка Бореновића и његовог враћања у Србију, Еколошки покрет ће издати у посебном саопштењу.

Директор
Никола Алексић, с.р.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: