Велимир Абрамовић: Укратко шта мислим и шта ћу и зашто да радим


Свака цивилизација има свој корен:

 1. Староегипатску, Вавилонску и Античку Грчку цивилизацију почели су Сумери.

 2. Западну, Јудео-хришћанску (укључујући протестанте), милитантну, технолошку, трговачку цивилизацију крунисану високоразвијеним Сједињеним Државама Америке, почели су Јевреји Старог завета. Напустивши Египат, Јевреји су прекинули Сумерску нит у суштини основали Нову цивилизацију, коју данас зовемо Западна.

 3. У току израстања САД у супер силу, у самом језгру хипериндустријализације, појавила се духовност најпре информатичког, а потом и сцијентистичког друштва, која је истакла супротну тенденцију: хармонизовање са природним појавама, енергијама и циклусима, инаугуришући тежњу ка космичкој мудрости и схватање најдубљег природног поретка као основни циљ наступајуће научне ере. Научно име и презиме ове врсте природне философије и технологије свакако је Никола Тесла.

У каквој је вези Тесла са савременим Србима?

У најдубљој. Историјски И религијски. И као што је Мојсије важнији од сваког Јеврејина појединачно, па чак и од самог Исуса, исто тако је и Тесла важнији не само од сваког Србина понаособ, већ и од српског народа узетог у целини. Зашто? Сваки народ преживљава своје велике појединце, али дух тих великих појединаца преживљава сам народ, јер је идеја вечна, али ствари према њој обликоване су пролазне.

Савремени Срби у потпуности одбијају да прихвате своју историјску улогу, баш као што су то одбилиеи јеврејске масе на Синају глорификујући Златно Теле. Разумљиво је да Срби ову своју улогу новоизабраног народа не могу да прихвате, јер не могу да је схвате. Ипак, хасидски мистик и кабалиста Енрико Јосиф врло је јасно видео овај убрзани пренос религијско-историјске улоге изабраног народа са Јевреја на Србе, отворено на телевизији називајући Србе небеским народом, због чега су се многи окорели српски националиости и сами чудили, а европско-западњачка српска струја сматрала га је неморалним човеком, који за рачун страних сила охрабрује рат и подстиче наивни, примитивни и надасве бесперспективни српки национализам, који народ води у сиромаштво и политичку катастрофу. У том тренутку су се најбројнији народи света, око 800 милиона људи, ујединили да сломе 7 милиона романтично заблуделих Срба. Војног победника ни једног тренутка није било тешко предвидети.

Али, анализирајмо све то дубље: убрзаном ратном кампањом убрзано су освешћени носиоци тада још нејасне идеје нове научне религије математичког карактера на којој ће се заснивати теслијанска технологија нове цивилизације. Бомбардовањем самог Београда, убрзано су прекинуте све везе освешћених српских појединаца и западне науке и културе, обрисано је поверење у Запад. Високосвесни људи , којих више није било тако мало, почели су да успостављају појединачне, личне везе са космичким континуумом и да се спонтано баве мистичном сумерско-питагорејском генерчком математиком, оном која производи стварност. Ослобадјајући високосвесне појединце сваке друштвене улоге, малигно корумпирано и такође самоиздајничко пост-милошевићевско српско друштво је не само омогућило, већ у суштини подстакло образовање неформалних братстава српских космичких истраживача , ослоњених само на Космос и на себе саме, ослобођених сваког робовања истинитост западњачког образовања као и потребе за каријером у новој строго материјалистичкој СРБИЈИ, у којој се по авангардном плану Светске владе врши социјални експеримент ИЗГРАДЊЕ ДРУШТВА БЕЗ ДРЖАВЕ, о ком процесу српски такозвани интелектуалци појма немају. Новоосвојена слобода коју им је пружио спољни пораз, политички, економски и војни – отворила им је највиши ниво индетерминизма, а то је ниво основне бесконачности света, светског континуума – индетерминистичког царства свемогућности, царства дате и ничим ограничене божанске слободе избора. И као што бесконачно претходи коначном, тако и слобода избора дела континуума претходи свим другим везама са свим другим изабраним деловима, и још једанпут, индетерминизам бескраја претходи детерминизму коначних делова.

Којим космичким механизмом српски појединци предодређени да се освесте – задобијају идеје?

Да би ово како треба разјаснили, претходно дефинишимо свест. За мене је Свест исто што и Време, има временску физичку природу. И према томе разликујем свест целине или континуитет и свесност делова или синхроницитет. Временска веза делова и целине је је континуитет, а веза делова међусобно је синхроницитет. Без синхроницитета нема интеракције, то јест нема стварности; ово је суштина појма опажање.
Јасно је да је синхроницитет веза нижег реда која нас везује за чулну датост, за оно што називамо свет ствари, стварност, конкретно Београд, Србија, Европа, Азија, Америка, наш сопствени хабитус.

У једном период (кулминација је била 1999) стварност је за сваког духовно развијеног Србина постала неприхватљива и аутоматски је прорадила дубља веза, континуални спој делова и целине. Са тог нивоа освешћени појединци почели су да примају идеје универзалне свести која је заменила појединачну свесност засновану на обичној перцепцији. Ово даље овде нећу разрадјивати, јер би то већ било шире излагање мог рада Основи науке и технологије времена.

И све је више тих нових монаха у Србији чија вера је сам Дух и чија црква је сам Континуум. Научно гледано, Дух је Време физичке реалности, нула и тачка у математици.

Закључак:

Београд, односно Србија, ИЗУЗЕТНО ЈЕ ИСТОРИЈСКИ НУЖНО ГЕОМАГНЕТСКО ПОДРУЧЈЕ НА КОМЕ СЕ МОРА ОСНОВАТИ ЦЕНТАР ЗА ПРОУЧАВАЊЕ ТЕСЛИНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ БУДУЋНОСТИ, КОЈА ОБЕЗБЕЂУЈЕ ФИЛОСОФИЈУ И НАУКУ УСАГЛАШЕНУ СА ПРИРОДНИМ РЕДОМ СТВАРИ, НАУКУ КОЈА РАЗУМЕ КОСМОС, ВОЛИ ГА, ОСЛАЊА СЕ НА КОСМОС, ЊЕГОВЕ СЛОБОДНЕ И БЕСКРАЈНЕ ИЗВОРЕ.

Лична одлука:

ЗАВРШАВАМ СВАКУ СВОЈУ АКТИВНОСТ, ПРЕПИСКУ, МЕДИЈСКУ ПРОМОЦИЈУ у смислу друштвено-економског убеђивања НЕОПХОДНОСТИ ХИТНОГ ОСНИВАЊА ЦЕНТРА ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ ТЕСЛИНОГ НАУЧНОГ НАСЛЕЂА ОВДЕ У БЕОГРАДУ.

ПОДСЕЋАМ ДА САМ ОД часописа ТЕСЛИАНА 1993 ГОДИНЕ ДО ДАНАС, А ТО ЈЕ 17 ГОДИНА, ПРЕКО СВИХ ЈАВНИХ СРЕДСТАВА ИНФОРМИСАЊА ЗАХТЕВАО ДА СЕ ОЗБИЉНО, ТИМСКИ И ИНТЕНЗИВНО ПРОУЧАВАЈУ ТЕСЛИНА ТЕХНОЛОГИЈА И КОНЦЕПТ ВРЕМЕНА.
ОД САДА СЕ БАВИМ ИСКЉУЧИВО ЛИЧНИМ УЖИВАЊЕМ, ОНТОЛОГИЈОМ ВРЕМЕНА И ФИЗИКОМ ВРЕМЕНА ЗАСНОВАНОМ НА МОЈИМ МАТЕМАТИЧКИМ МОДЕЛИМА ОЧИГЛЕДНО КОНСТАНТНЕ САДАШЊОСТИ, ТАЧКИ И НУЛИ.

ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ, О МОМ НАУЧНОМ РАДУ ЋЕТЕ БИТИ ПРАВОВРЕМЕНО ОБАВЕШТАВАНИ, АЛИ НЕМАМ НАМЕРУ ДА ДАЉЕ ЗАГОВАРАМ ТАЧНОСТ И МОЋ СВОЈИХ ИДЕЈА… ЗАШТО БИХ ЉУДЕ МИМО ЊИХОВЕ ЛОКАЛНЕ ВОЉЕ И СВЕСТИ СИЛОМ НАВОДИО НА ИСТИНУ ТРОШЕЋИ УЛУДО СВОЈЕ ЕГЗИСТЕНЦИЈАЛНО ВРЕМЕ? НЕКА ТРАЖЕ БОЖЈУ ЧЕСТИЦУ У ЦЕРН-У, НЕКА РАДЕ ДАН И НОЋ ДА БИ СЕ ПРЕХРАНИЛИ, И АКО ЋЕ И ТАКО НАЈЕДЕНИ УМРЕТИ, СВЕЈЕДНО.
РАДИМ ПОТПУНО САМ ИЗ УНУТРАШЊЕГ ПОРИВА, ШТО ПРАКТИЧНО ЗНАЧИ ИЗ КОСМИЧКИХ РАЗЛОГА, БЕЗ СУШТИНСКЕ ДУХОВНЕ И МАТЕРИЈАЛНЕ ПОДРШКЕ С ЉУДСКЕ СТРАНЕ.АЛИ, ВЕРУЈТЕ МИ, ОСЕЋАМ СЕ ОДЛИЧНО, ШТО ЗА МЕНЕ ЗНАЧИ ДА ИМАМ ДУШЕВНИ МИР И ДА САМ САЗНАО ОНО ШТО САМ ЖЕЛЕО, САЗНАО САМ ШТА ЈЕ ВРЕМЕ .

ДА ЛИ ЋЕ МОЈЕ ЗНАЊЕ НЕКО ИСКОРИСТИТИ, ТО ВИШЕ НИЈЕ МОЈА СТВАР И НЕЋУ СЕ УБЕЂИВАТИ СА ПОЛИТИЧАРИМА И БАНКАРИМА КОЈИ У СУШТИНИ НЕ ВОДЕ У ПРОПАСТ ПЛАНЕТУ ЗЕМЉУ, ВЕЋ НЕСВЕСНО ВРШЕ САМОУБИСТВО.

Политика и економија, као ни црквене организације ослоњене на своје, хипнотисане, утишане и обогаљене свеце не решавају баш ништа, ни у оквиру Србије, а ни у оквиру планете Земље. Зато на те нивое живота не треба уопште обраћати пажњу.

ИЗ ПОЛИТИКЕ И ЕКОНОМИЈЕ НЕМА СПАСА ЧОВЕЧАНСТВУ, НЕМА НОВЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ, САМО ИЗ НАУКЕ И ТО ОДУХОВЉЕНЕ ФИЗИКЕ, ШТО ДОСЛОВНО ЗНАЧИ – ФИЗИКЕ У КОЈОЈ ЈЕ ДОСТИГНУТА КОНТРОЛА ВРЕМЕНА У ФИЗИЧКИМ И БИОЛОШКИМ СИСТЕМИМА.

КАКО ТО ПОСТИЋИ?

ТАКО ШТО ЋЕ СЕ У МАТЕМАТИКУ УВЕСТИ ПРИРОДНИ МОДЕЛИ ВРЕМЕНА,ТАЧКА И НУЛА И ЗАТИМ ЧИТАВА ФИЗИКА ПРЕРАДИТИ ТАКО ДА СЕ МИСТИЧНИ ПОЈМОВИ СИЛЕ И ЕНЕРГИЈЕ ЗАМЕНЕ ВРЕМЕНОМ КАО ОСНОВНИМ ПРИРОДНИМ ЗАКОНОМ КОЈИ РЕГУЛИШЕ ФИЗИЧКУ РЕАЛНОСТ, ОДНОСНО ПРОИЗВОДИ СТВАРНОСТ. ТО ЈЕ ОНО ШТО ОД НАС ЗАХТЕВА ТВОРАЦ ДА БИ НАША ЦИВИЛИЗАЦИЈА ПРЕЖИВЕЛА.

6 реаговања to “Велимир Абрамовић: Укратко шта мислим и шта ћу и зашто да радим”

 1. nenad Says:

  bez vas postovani Velimire svetionik bi ostao bez svetla i brodovima bi ostao ostar hrid za svoj poslednji usud…

 2. Светозар Радишић Says:

  Потпуно разумем побуду, реакцију и одлику мог драгог пријатеља и сарадника. Свет ће кад-тад прогледати, а за то ће се неко неминовно обратити Велимиру Абрамовићу, који и треба да снатри своје визије без узалудних напора да нагло измени непросвећене.

 3. Mirjana Pavlovic Says:

  Ne propustam priliku da slusam vase price,ili procitam vase clanke.Steta sto toga nema vise ,za siru javnost.Ali ko treba doci ce do dragocenih informacija kojje nam darujeta.Hvala Vam sto postojite i radite najvazniju stvar za nas narod,za osvescenje ko smo i sta nam je raditi za ovaj ~Vrli novi svet..Mirjana Pavlovic

 4. Petar Says:

  Uvaženi Profesor Velimir je ispravno uočio i odlučno zauzeo stav da se u ovoj „Nauci“ mora nešto da učini za boljitak opšte misli o saznanju naše stvarnosti. Dosta je bilo izanđalih, otrcanih i prividnih, paušalnih znanja. Pojmovi o Prostoru i Vremenu, Materiji i Energiji, Mislima i Duši, traže svoje logično mestu u toj Nauci. Dosta je bilo brkanja pojmova i pojava. Jer to su dva značenja jedne te iste pretstave. Jedno je teorija, apstrakcija, a drugo praksa, realnost. Ja verujem da Profesor smatra pod izrazom Vreme – TRAJANJE. A ne samo funkciju iz brzine kretanja (čega?) po ili u nečemu što tek treba da se definiše – Prostor. Postor je i vrlo jako i Fizička i Metafizička pojava. Ne samo pojam. Postaviti pitanje da li postoji NIŠTA je i jeste i nije „normalno“. Mnogi i neznaju da je pojava Prostora kao praznine ili rastojanja opšte prožimajuća pojava. Neko to naivno podrazumeva kao nekakvu realnost. A ona je u isti mah i nerealna koliko je i realna. Ne bi mogli živeti i ne bi se mogli kretati, a ne bi mogli ni pisati ova slova, ni retke, da nije među odnosa i rastojanja. I Slavni Ajnštajn je to uočio ali je sa druge strane primenio svoje teorije pa napravio Opštu i Specijalnu, da bi se koliko toliko unelo svetlo u opštu pometnju koja je nastala. Svedoci smo dramatičnih promena koje se najavljuju na svim nivoima života. Civilizacija hrabro čini svoje pokrete i korake. Nadam se u dobrom, pozitivnom smeru. Poštovanje, Petar

 5. Gordon Flash* Says:

  Samo u sadašnjosti naše materije UMa,Kosmička i naša svest=čulo logike,prepoznaje tragove Kosmičke i naše transformacije konstelacije totalno logičkog fizičkog kontinuuma beskonačnosti svih kretanja Etra :

  …iz prošlosti »—k-r-o-z—s-a-d-a-š-nj-o-s-t—> u budućnost…

  ! U NAŠA ČULA UVEK DOPIRU FIZIČKE INFORMACIJE O SPOLJNJEM SVETU IZ PROŠLOSTI !
  *JEDINO SVEST O APSOLUTNIM NEPROMENLJIVIM PRINCIPIMA [LO]GIKE PROMENA SVEGA PROMENLJIVOGA JE KONAČNI RAZLOG NASTANKU POTENCIJALA UMa I NJEGOVOG RAZVOJA SPASONOSNE SVESTI ZA NAŠ ŽIVOT U UNIVERZ-UM-U*
  ..Poštovani profesore Abramoviću,ono što ste na istorijski važnom predavanju definisali u NAUCI O VREMENU kao realno postojanje fizičkog sveta jedino u jedinom VREMENU SADAŠNJOSTI i ako najbliže fizičkoj realnosti takođe je i van konteksta ekstraktovan ostatak iz logičke celine UMnog poimanja VREMENA.UMno LOGIČKI proizvod,kompleksni pojam VREME,za opis fizičkog realiteta je stoga terminološki nezgrapan pa je mnogo zahvalnije umesto VREME uneti 100% tačan pojam opisa fizičke realnosti,KRETANJE sa realnom dimenzijom i definisanim etalonom JEDINIČNE BRZINE KOJOM VODENI TALAS PREĐE PUT OD JEDNOG METRA DUŽINE izražene u metrima.
  t-vreme,objektivno u fizičkom svetu inače predstavlja odnos veličina dužina pređenih puteva dvaju tela u kretanju različitim brzinam,od kojih je jedna JEDINIČNA BRZINA (na satu predstavljena kao jedinična ugaona brzina kretanja sekundare koja napravi otklon veličine 1/60*360°=6°

  Pozz
  Nebojša Stojković

  ps…etar je kolosalna super mašina u kojoj je nepromenljivost tragova puta sudbine, proizvod apsolutnih principa i sinergičnih kretanja njegovih sastavnih elemenata u svim mogućim dozvoljenim kombinacijama koje će se verovatno ponavljati…kako reče Bora čorba:..niko od nas pojima nema da smo davno u mašini…ali ovoj etarskoj!gike,prepoznaje tragove Kosmičke i naše transformacije konstelacije totalno logičkog fizičkog kontinuuma beskonačnosti svih kretanja Etra :

 6. Gordon Flash* Says:

  ..evo šta sam komentarisao prilog na sajtu VOA glasa amerike na temu
  >Volt:Sumrak američke ere<
  kao:Logika Srbije
  *Problem kataklizmatične krize kapitalizma je što njegova najbolja osobina: KONKURENCIJA,KOJA STIMULIŠE RAZVOJ KVANTITETA I KVALITETA ŽIVOTNOG STANDSRDA U SVETU,sve više služi ODRŽANJU KVANTITETA MOĆI NA ŠTETU KVALITETA ŽIVOTA !
  Draga gospodo vaše investiranje i u politički kvantitet kao"demokratsku"=demografsku većinu je iscrpljujuće promašena investicija jer NE OBAVEZUJE NA NEZAOBILAZNU POTREBU PROIZIŠLU VAN KONKURENCIJE IZ SVE PRIMETNIJEG IMPERATIVA PRIRODE,NA RAZVOJ KVALITETA ŽIVOTA I NJEGOVOG KVALITETA ŽIVOTNIH USLOVA !*..i samo održanje samog kvantiteta moći je bezperspektivno..*


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: