Лубенице у Кини експлодирале под утицајем хормона раста


Преносим са једног нашег сајта овај користан текст.
Извор: Васељенска Телевизија»

********

Пекинг – У кинеској источној провинцији Јиангсу, лубенице које експлодирају претварају иначе мирна газдинства у минска поља, наводи се у извештају из Кине.

Лубенице бомбе су већ дуго популарне у САД, где рецимо дечаци извиђачи налазе пуцање плода веома забавним. Али, њихово присуство на кинеском тржишту изазива приличан страх. Разлог: кинеске лубенице експлодирају због хемијске реакције до које су довели хормони раста које кинески сељаци користе за бржи раст њиховог воћа.

Према ЦЦТВ-у, лубенице под утицајем ових хемијских препарата почну да пуцају на врху и за пар минута се отвори лубеница испуњена материјом жућкаство-розе боје. У једном граду у Јиангсу провинцији, лубеница је експлодирала док је старица покушала да је исече.
Сељаци су се понадали да ће прскањем усева успети да удвоструче своје приносе који ће им донети више новца.

Уместо тога, десило се управо супротно. Потрошачи из страха не желе да купе лубенице пошто исте могу да пукну у током транспорта. Ако се једе, воће може да нашкоди људском систему за варење, ЦЦТВ наводе изјаву гастроентеролога у Шангају у Рењи болници.

Кинеска влада покреће тиху медијску кампању пошто дозвољава медијима да истражују и извештавају о потенцијалним проблемима везаним за безбедност хране. Неки су то протумачили као признање владе да стари начин тихог решавања проблема и ван очију јавности више није прихватљив.
(ЦЦТВ)

Watermelons explode in China

********

Оно што је у овом лудилу потрошачке цивилизације најгоре, је све већа атрофија ума код обичног човека, који није способан ни најједноставније ствари да разуме, а то је да није здраво и нормално да нешто „брже расте“ и развија се него што је то сама природа одредила и зацртала, јер она је створила како је створила све облике живота и организама у природи, зато они и постоје као такви.

Замислимо сад монструме који воде овај свет да пожеле, што не би било ни мало чудно за те идиоте, и остваре да се неким хемијско-генетским средством „убрза“ процес порођаја код жена и да се беба рецимо роди после 4 месеца?

Кој би то хорор био не може се ни замислити.

Намерно сам одабрао овај екстремни пример, да би се схватила суштина истих процеса бржерастућег воћа, поврћа и меса које једемо од животиња под утицајем хормона раста, јер то неприметније пролази, тако да мутација човека од природног здравог и интелигентног бића ка заглупљеном и константно болешљивом фармаколошком заморчету које једе индустријску храну натопљену хемикалијама, хормонима и разним отровима, иде неприметно. Из дана у дан, он миц по миц постаје све глупљи, роботизованији, безвољнији, болешљивији, безосећајнији, а то и не примећује јер живи у заједници са истим фармако-заморчићима… сви се понашају исто: рефлексно, роботизовано, глупо, по утабаном шаблону, замара их било какво размишљање, јер атрофираном фармако-уму то је тако тешко, „замара га“, и стога је лакше стопити се са масом роботизованих фармако-заморчића где свака површност, затупљеност, глупост, морбидност, абнормалност, аморалност постаје „нормална ствар“, сви се понашају исто, ретке су здраворазумске, интелигентне и природне индивидуе на позорници „фармако-логора-градова“ које би створиле приметну разлику, као провокацију.

А и кад се појаве, средина фармако-заморчића их брзо одбаци као крпеља, као „страно тело“, прогласе их „лудацима“, „теоретичарима завере“, „чудацима“….

Да ли је све тако црно?

Није, јер ипак фармако-заморчићи крајичком свести схватају замку у којој су упали, али им је лакше да живе „безбрижним сном“ добровољног робства роботизоване фармако-творевине, са јако укорењеним механизмом навика и понашања, јер то не захтева никакву одговорност, вољу, хтење, напор, већ само је потребно да зинеш и убациш у контејнер индустријску храну и безбрижно клизиш по умртвљеном роботизованом животу.

Лекови су ту да те као таквог одржавају што дуже у употребљивом стању.

Наравно, биће и оних који ће се одупрети и повратити себи, природном, интелигентном и здраворазумском бићу. Природа и Бог су све предвидели, сваки затровани фармако организам може се очистити и регенерисати, потребно је имати воље и почети конзумирати органски здраву храну». Биће тешко некима, јер укорењене навике исхране вући че их на доле, само истрајни, упорни, одговорни и вољни ће успети.

Пређите да живите у природи, по напуштеним селима, оснујте еко комуне, еко села, или без обзира што живите у граду, можда имате неки плац  у природи где ћете гајити здраву органску храну и вратити се себи, природном, здравом, самосвесно-одговорном и мислећем бићу.

Паралелно са тим треба се грађанским петицијама и протестима борити против производње и употребе хране натопљене хемикалијама, пестицидима, разним вештачким адитивима који разбољевају организам, затим против ГМО, Кодекса Алиментаријуса и запрашивања са неба отровним материјама» (погледајте и ово»).

Шанса за протест пружа нам се 5-ог јуна 2011-те у Берограду».

Експлодирајмо попут ових лубеница, али у позитивном смислу, под дејством хормона самосвести и одговорности за наше животе, животе наше деце и наших будућих покољења. Дођимо на протест мирно и сталожено, не да рушимо државу, већ да се боримо за свој биолошки опстанак, да се боримо за своје уставно и загарантовано право да једемо здраву органску храну, то је наше природно право!

Дођите…!

2 реаговања to “Лубенице у Кини експлодирале под утицајем хормона раста”

  1. zdravko Says:

    Lubenice u Kini su mi jos najmanje zlo, popucacemo svi mi sa cim nas zlotvori sve pumpaju, puca na sve strane, od lubenica do citavih drzava.

  2. Vesna1 Says:

    Хвала Вам Небојша за овај одличан текст који сте пренели. Управо је тако како је написано, то сам временом увидела када причам људима у свом окружењу, мрзи их чак и да мисле, а о промени навика и да не говорим. Наша тужна стварност. Искрено се надам да ће на скуп 5 јуна доћи довољно људи и даћемо бар успети да скренемо пажњу на јако важне проблеме које имамо као што су ГМО, хемтрејсл и још што-шта.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: