Техничке новине око коментара на блогу


Обавештавам вас да сам увео техничку новину око коментара на блогу. Наиме, ако на неком чланку, попут „Забрањена историја Срба»„, где до сада има 211 пристиглих коментара, има доста коментара, преко 100 и више, одлучио сам да их поделим по странама, тако да на свакој страници има по 80 коментара, што значи да се на сваком осамдесетом коментару страница прелама. Тако ће се лакше учитавати страница текста где има преко 80 и више коментара.

Детаљно објашњење следи на доњим сликовитим приказима коментара на чланку: „Забрањена историја Срба“. На сваку слику кликните још једном да је видите увећано.

Дакле, пошто се на сваких 80 коментара страница са коментарима прелама и прелази у следећу, у нашем примеру горе поменутог чланка имамо 3 стране са коментарима, прва је од првог до 80-тог коментара, друга страница је од 81-ог до 160-тог комемтара и трећа од 161-ог до 2011-тог коментара. Распоред страница са коментарима је такав да је увек, на сваком чланку са више од 80 коментара, прва задња страница, са најмање коментара, дакле у нашем примеру то је страна од 161-ог до 2011-ог коментара, а како то изгледа погледајте у приказу број 1.

Приказ број 1


Испод тог задњег 2011-ог коментара имате са леве стране линк са натписом: „« Старији коментари“ на којег ћете кликнути да погледате старије коментаре, у нашем примеру од 81 до 160-тог коментара, што ћете видети на приказу број 2.

Приказ број 2


Пошто је ово страница између прве и последње, сада испод задњег коментара поред линкованог натписа са леве стране на коме пише „« Старији коментари“, са супротне десне стране имате линковани натпис на коме пише „Новији коментари »“ да би кликом на њега могли да поново погледате новије коментаре, од 161 до 2011-ог, а када кликнете на леви линк са натписом „« Старији коментари“ тада вам се отвара у нашем примеру прва страница са најстаријим коментарима, односно почетним од првог до 80-тог. Како то изгледа погледајте на приказу број 3.

Приказ број 3


Сада када погледате приказ број три, долазите на првој страни са коментарима, где испод задњег коментара сада са десне стране стоји само линковани натпис „Новији коментари »“ јер старијих коментара и не може бити. 🙂

Ето, то би било то.
Поздрав

Објављено у Инфо. Ознаке: , , . 1 Comment »

Једно реаговање to “Техничке новине око коментара на блогу”

  1. agroekonomija Says:

    Odlicna ideja i informacije.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: