Саопштење за јавност поводом појаве радиоактивне кише у Србији


Извор: Еколошки Покрет Новог Сада
Преузми саопштење и шири га даље

Швајцарске власти су издале следеће упозорење својим грађанима:

 • не излазити из кућа без преке потребе, посебно важи за децу,
 • избегавати свеже воће и поврће у исхрани због радиоактивних падавина,
 • хранити се замрзнутим залихама или раније конзервираном храном,

 • после излазака ван куће дуже се туширати, ципеле обрисати мокром крпом коју потом треба бацити.

Ове би препоруке швајцарци требали да следе наредних десетак дана колико ће се радиоактивни облак задржати у Европи, уколико не дође до нових зрачења у Фукушими, по издатом упозорењу швајцарских власти.

У исто време јавност Србије је обавештена од стручњака са Департмана за физику Природно математичког факултета Универзитета у Новом Саду да је прошле седмице у Војводини, а потом и у целој Србији падала радиоактивна киша.

На овој опасности која се надвила над Србијом, грађани се, нажалост, поново могу уверити да су Влада Србије и ресорна министарства потпуно недорасли тренутку у ком се Србија нашла и на месту на коме се налазе.

Нови министар здравља се овим поводом не оглашава, а требао би. Ако ни због чега другог, морао би бар да обавести становништво како да сачува своје здравље. Морао би да објасни јавности и зашто се већ дуже време у апотекама не може наћи калијум јодид, једино средство које може смањити убитачно деловање радиоактивног јода из ваздуха кога је киша оборила на поврће које се и даље несметано продаје по зеленим пијацама. Ако га није било у апотекама пре трагедије у Јапану, морао се наћи одмах после експлозије нуклеарне централе Фукушима.

Можда актуелни министар здравља, као патолог који обрађује мртве, нема обзира према живима док му не дођу на обдукциони сто, али ми смо још увек живи, нама је потребна помоћ. Актуелни министар се није ни огласио тим поводом у јавности. Уместо њега се јављају тзв. стручњаци који износе глупости како ,,радиоактивна киша није опасна“, како ,,радиоактивност на зеленој салати није здравствено опасна“, док и мала деца знају да је свака доза радиоактивности опасна по човеково здравље. Тога су највише биле свесне оне десетине хиљада људи који су оболели и после умрли од малигних обољења због првомајске кише 1986. године која нам је донела радиоактивни јод из Чернобиља.

Зато је понашање актуелног министра здравља данас срамно да срамније скоро да не може бити, јер је ипак још срамније било његово понашање док је као министар војни прогласио стрељане војнике у Словенији живима. Можда је том обманом хтео да пружи свој допринос прослави Ускрса васкрсавајући мртве војнике, али је ипак цео свет видео снимак стрељања војника на граничном прелазу Холмец и до које мере се људско биће може спустити, све само да би по политичком налогу заштитио словеначке злочинце Јаншу, Кучана и Дрновшека од кривичне одговорности за тероризам.
Господине министре, стид ме је као грађанина Србије што Србија има тако недостојног министра здравља. Још више ме је стид што потичемо из истог народа. Као хумани човек и еколог тражим да поднесете оставку у току данашњег дана, 4. априла 2011, да би тиме омогућили очување здравља и живота на десетине хиљада људи које ће ваша небрига у супротном изазвати.
Тим часним чином, који вам у име грађана Србије нудим, бар ћете мало спрати љагу српском здравству коју сте својим понашањем нанели.

Грађани Србије, огласите се, пишите захтеве Влади Србије, председнику Демократске странке и Народној скупштини, шаљите телеграме, захтевајте смену овог недостојног министра, захтевајте тренутни увоз и снабдевеност апотека калијумовим јодидом да би бар покушали сачувати здравље своје деце, ако вам већ до вашег здравља није стало. Док се апотеке не обезбеде јодом, користите природан пут уноса јода преко морске соли, морске рибе или воде Минакве која такође садржи јод.

Док наша Влада и ресорни министар не обезбеде калијум јодид по апотекама или се не огласе поводом ове реалне опасности, било би пожељно поступити по упозорењу швајцарских власти својим грађанима наредних десетак дана.
Зато слике родитеља који су своју децу извели у шетњу на априлском сунцу, услед недостатка информација о степену опасности, изгледају стравично, јер се зна шта их очекује.

Такође, у наставку се даје на увид дејство и употреба калијум јодида који се могу наћи на интернету кад већ не могу у нашим тзв. средствима информисања.

Директор Еколошког покрета Новог Сада
Никола Алексић, с.р.

52 реаговања to “Саопштење за јавност поводом појаве радиоактивне кише у Србији”

 1. Aleksandar Says:

  Slazem se

 2. Ivan Says:

  Može li link na neki inostrani izvor, recimo saopštenje vlade ili ministarstva zdravlja Švajcarske ili neke druge evropske zemlje? Hvala.

  • Небојша Says:

   Покушајте да га нађете ви преко интернета, па га поставите овде, ја сам презаузет. Битно је да постоји упозорење и како да се људи заштите.

   Поздрав.

 3. Ivan Says:

  Nije baš tako, našao sam na netu!

  „The Federal Health Office of Switzerland has reported that its radiation sensor equipped plane had detected a small amount of radiation attributed to the Japanese nuclear fallout, and determined it to be Iodine-131. However, the office also reported that the radiation detected is so little that it will not harm the nation’s citizens.

  • Небојша Says:

   Важно је, важно је да људи знају како да се заштите од радијације и те како, посебно ово» јер то са Јапаном још није завршено, а и због евентуално неких биудућих загађења, ако их буде. Боље да их не буде, али светом владају идиоти. Немате линк ка ка извору тог текста.

 4. Ivan Says:

  Pokušavam da ubacim sliku:

 5. Ivan Says:

  Low Levels of Fukushima Radiation Fallout Detected Worldwide

  http://yhoo.it/h4ebxO

  China Contaminated
  South Korea Contaminated
  Iceland Contaminated
  Canada Contaminated
  Switzerland Contaminated
  United States Contaminated

  Nijedna zemlja nije pozvala građane da rade ovo što je predložio Ekološki pokret Novog Sada, a to im čak i ne piše na zvaničnom saju.

  • Небојша Says:

   То је онда похвала за Еколошки Покрет, јер ево ја идем данас за Зајечар да купим калијум јодид илити „Луголов раствор“ јер га овде нема ни у приватним ни у државним апотекама, а објашњење је исто:“

   „Немамо одобрење да га правимо, немамо лабораторију да га правимо.“

   А некада се Луголов раствор мого наћи у свакој апотеци. Требаће људима тај раствор у садашњим и будућим временима.

 6. Ivan Says:

  Dakle, još jednom, link je
  http://yhoo.it/h4ebxO
  , a onda skrolovati do Švajcarske.

  Ekolozi iz NS-a su preterali.

  • Небојша Says:

   Лично не верујем да је Еколошки Покррет Новог Сада ишта претерао, јер попут мене, многи више ништа не верују званичним саопштењима влада. Сетимо се Чернобилске катастрофе кад су нас наши званичници уверавали да нема радијације, Али то није било баш тако, о томе најбоље говори» часни научни радник Нада Ајдачић. Сетимо како су нас научници света и разне владе говорили да је неклеарна енергија под контролом, као и нуклеарне електране, а сад ти исти академици и нобеловци не умеју да угасе реактор, чак се види да нису имали никакав план у случају оваквих хаварија. Уосзталом, што се тиче Јапана, само идиоти могу да направе нуклеарку не трусном подручју подложном земљотресима, јер кад тад, земљотреси се десе.

   Имате сајт Еколошког Покрета, па их питајте одакле им та информација.

 7. galacmladen Says:

  Зеолит дво процентни раствор и натријум аскорбат( витамин ц али прави) 6-10 г дневно.
  Ово је препорука

 8. Ivan Says:

  „Časni naučni radnik Nada Ajdačić“, kažeš? Na žalost, malo sam pogledao ovaj poral više, i shvatam da se ne ukapam ovde. Nada je dala intevju za Pečat, što je kao Glas Koncila ili glasilo SPC. Vrlo je bitno KO objavljuje, Pečat nema nikakav kredibilitet. Vidim da je ovde više puta prenošen, tako da nam se osnovna ravan ne uklapa.

  Nada Ajdačić u tekstu kaže „1. maja 1986, pet dana nakon Černobiljske katastrofe, nivo radioaktivnosti atmosfere u Beogradu bio je povećan preko 10.000.000 puta, u odnosu na predčernobiljski period.“ Kasnije navodi da je jedina dozvoljena koncentracija joda 0, što je onda beskonačno više. Tada, a i mnogo godina kasnije, nije postojala „dozvoljena vrednost joda“.

  Ekološki pokret: Na njihovoj naslovnici ni u saopštenjima NEMA infomacije koju plasirate.

  Otišao sam na levo-orijentisane sajtove: Green Peace, nema upozorenja. Nijedna država, pa ni Nemačka, koja je besmisleno pogasila svoje reaktore, NIJE izdala saopštenje građanima. Ja verujem nemačkoj vladi.

  Činjenice: nestabilni, slabo radioaktivni izotop joda 131 ima poluživot od 8 dana i ispupten je 15. marta tokom ekplozije u Fukošimi. On je u vreme kad ovo pišem izgubio preko 80% svog fisionog potencijala. U SRBIJI NISU PADALE RADIOAKTIVNE KIŠE ovih dana. Nema nikakve potrebe za jodom. Stay cool! 😉

 9. Ivan Says:

  Taj „Ekološki pokret“ je jedna vrlo sumnjiva organizacija koja objavljuje poluistine (da ne kažem neverovatne gluposti). Ja sam čuo za njih kada su pokrenuli kampanju protiv Codex Alimentarius standarda. Ko je bar malo prelistao taj stadard video je da njihovi tekstovi mogu slobodno da idu u Treće oko ili eventualno Kurir.

  Kalijum jodid ne vezuje radioaktivni jod, nego se jednostavno zbog velike količine joda (tih 130mg je 500 puta više joda nego što je organizmu potrebno u toku dana) radioaktivni jod ne apsorbuje u organizmu i vrlo brzo ga napusti.

  Tablete kalijum jodida se uzimaju isključivo ako je neko izložen velikim količinama radioaktivnog joda (u okolini NE recimo), i koliko se ja sećam ABH zaštite to je jednostavno manje od dva zla – bolje uneti 1000 puta više običnog joda nego absorbovati malo radioaktivnog. Ali ako radioaktivnog joda nema, ne treba se trovati bez razloga. U svakom slučaju ne treba se igrati sa svojim zdravljem na taj način. Ako neko već hoće preventivno da pije jod neka ode kod nekog endokrinologa po savet.

  • Небојша Says:

   Ivane,

   Морам да ти кажем да ТИ причаш ФАНТАСТИЧНЕ глупости. Еко покрет Новог Сада има 200 факултетски образованих људи, научних радника и академика, а сумњиуви су типови попут тебе који без икаквог знања о раду Еко Покрета дезинформишу јавност и допринпосе све већем медијском мраку. Ту си добар, битно ти је да попуњаваш простор дезинформацијама што ти ревносно и чиниш.

   Еколошки покрет Новог Сада

   То је веома цењено и респектабилно удружење грађана. Има око 10.000 чланова ,  међу њима њих 200 су професори универзитета најразличитијих струка. До сада су одржали 14 међународних научних еко конференција о заштити животне средине градова и приградских насеља. До сада су објавили 1600 научних радова. Четри пута су имали покровитељство Уједињених Нација у организовању тих конференција

   Четри универзитета, од којих су 3 државна, су им суорганизатори у организовању еко конференција. Новосадски, Београдски и 2 из Москве, међу њима је најјачи на свету Руски Државни Пољопривредни Универзитет. Затим Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада и Институт за прехрамбене технологије, такође из Новог Сада.

   Немачки зелени су по постигнутим резултатима у раду, прогласили Еколошки Покрет Новог Сада најјачим у Европи.

   Да није Николе Алексића и Еколошког покрета Фрушка Гора би одавно постала складиште нуклеарног отпада, јер су 2 покушаја спречена са њихове стране. Исто тако Никола и Еко Покрет су први обвјавили увоз радиоактовне пшенице из Украјине 2004-те, обавестили све надлежне, увоз је затим прекинут, али увозник није кажњен, без обзира што је Никола поднео кривичну пријаву са прецизним подацима, шта, ко, како. О употеби луголовог раствора у корист заштит од радиоактивног јода управо говоре лекари, а ти изиграваш овде безидентитетног доктора и неког инспектора, а да није еко покрета и Николе не би се ни организовао бунт грађана против ГМО, Codedxa Alimentariusa и запрашивања отровним материјама са неба.

   Што се тиче употребе луголовог раствора Еко Покрет је упутсртво пренео са других сајтова.

 10. Ivan Says:

  Ekološki pokret NS-a je smešan i fabrikuje laži sa početka njihovog sajta koji si objavio. Švajcarska vlada NIKAD NIJE IZADALA NEVDENE MERE ZAŠTITE ZA SVOJE STANOVNIŠTVO. Ergo, Ekološkom pokretu ne može se verovati. Tačka. Srbiji trenutno ne preti niti je pretila opasnost od Fukušime — to je jedina istina.

  Ko hoće da se truje jodom — široko mu polje.

  Ja sam samo inženjer i ne sežem za populizmom i fabrikovanjem lažnih saopštenja koja unose paniku.

  Čitaoci neka ocene kome će verovati posle jasnih dokaza da Ekolški pokret svesno laže, što sam dokumentovao, kako se i radi u nauci a ne pijačnim raspravama.

  • Небојша Says:

   Ivane,

   Нема смешнијег и циркузантскијег човека од тебе, који на тако смешан и јадан начин фабрикује грубе лажи!

   Еко Покрет је пренео упозорења швајсцарских власти, и како да се грађани понашају, а не мере заштите, ало. Скини ту маску, диши мало, угушићеш се. Кад већ волиш да лажеш, ради то перфидније. Упозорења нису обавезујуће мере заштите. У тим мерама упозорења нема упутства за употребу луголовог раствора, а у даљем тексту констатује се да по апотекама нема лугловог раствора и препорука да га грађани требају имати јер фукушимска нуклеарна катастрофа још није завршена.
   Ја сам одмах схватио да ти ниси за овде, и да припадаш естаблишменту дезинформисања, али прозиран си.

   Такву вест да грађанима Србије нити је претила нити прети опасност од Фукушиме може да изјави само тежак и неодговоран аматер који грађанима мисли само лоше, јер трагедија у Јапану још није завршена, јер поостоји могућношћу још веће ескалације. Ти си главна претња грађанима Србије са таквим лаичким ставом.

 11. Ivan Says:

  Zanimljivo da si počeo kometar sa „Ivane“, umesto sa „Nebojša“.

  „Нема смешнијег и циркузантскијег човека од тебе, који на тако смешан и јадан начин фабрикује грубе лажи!“ = Nebojša = Eko pokret ;-). Sem za slepe. I neobrazovane.

  Pružio sam ti priliku, Nisi me demantovao. Nema nikakvog upozorenja. Eko pokret je sve izmislio. Pošto ne možeš da dokažeš a istina je samo na jednoj strani, u ovom slučaju — mojoj, niko te ne sprečava da obmanjuješ ljude kataklizmom. Zanimljivo je da, za raliku od mene, nisi ukazao ni na jednu moju tzv. „laž“. Uvek imaš prilike.

  Th. 130mg kalijum jodida i uživaj! Malo je to! Oblak kapitalizma nad Srbijom, utrostruči dozu, spasi ili sprži tiroidu. Svako svoju sudb’u bira, ne? Čak i oni koji pišu i prenose izmišljena saopštenja iz razloga lične promocije ili viška slobodnog vremena ili manjka nečeg drugog.

  Cheers, mate! 😉

 12. Ivan Says:

  Nebojša, demantovaćeš me vrlo jednostavno — pronađi link koji vodi do švajcarske vlade sa ovim saopštenjem. Sinoć nisi imao vremena, a sada?

  Швајцарске власти су издале следеће упозорење својим грађанима:

  * не излазити из кућа без преке потребе, посебно важи за децу,
  * избегавати свеже воће и поврће у исхрани због радиоактивних падавина,
  * хранити се замрзнутим залихама или раније конзервираном храном,
  * после излазака ван куће дуже се туширати, ципеле обрисати мокром крпом коју потом треба бацити.

  Ako takvog linka nema, moja teorija je sasvim tačna. (Već sam proverio, linka nema, kao ni takvog saopštenja švajcarske vlade.)

 13. Marko Says:

  Bravo Ivke, naucna istina je uvek jedna i samo jedna, a sarlatanstvo i novi svetski poredak i sve ostalo ovde pusti bre niz vodu i bavi se pametnijim stvarima kad ne umaju da te saslusaju. Sve sto si napisao tako je. A neverne tome nek se krkaju jodom, samo tako!!!

  • Небојша Says:

   Ivane,

   Ако ти бунцаш и говориш сам са собом ја то не радим, тако да се необразованима, дезинформаторима и лажовима обраћим како се представе, Ivan, Marko itd… јер и ти и овај твој пришипетља Marko накркани сте гомилом глупости, лажима и дезинформацијама. Поента свега је, да у том упозорењу нама упутства да се крка нити конзумира јод, само обневиделе и злонамерне болесне особе, пуне мржње, које желе да напакосте некоме, то раде, али тако показују своје право лице, болесно лице, лице блаћења и етикетирања људи и организација које отварају народу очи.

   Наравно, ово неће дотаћи никога, јер ове мере предострожности:

   •не излазити из кућа без преке потребе, посебно важи за децу,
   •избегавати свеже воће и поврће у исхрани због радиоактивних падавина,
   •хранити се замрзнутим залихама или раније конзервираном храном,
   •после излазака ван куће дуже се туширати, ципеле обрисати мокром крпом коју потом треба бацити.

   које важе за тих десетак дана. Не могу нашкодити никоме, у те 4 ставке, нема никакве препоруке кркања или конзумирања луголовог раствора. Само злонамерни фанатици безумља, лажи и дезинформација који виде оно чега нема, то раде! Чак, чак и да је то грешка, да то упозорење није издала швајцарска власт, људи који прате активности Еко покрета из Новог Сада знају да је то грешка, а не лаж, јер суштина је у тим предложеним упозорењима, а не линку, јер те 4 мере предострожности апсолутно не могу никоме нашкодити, чак шта више, могу само помоћи, јер у тексту постоји и ова вест:

   „У исто време јавност Србије је обавештена од стручњака са Департмана за физику Природно математичког факултета Универзитета у Новом Саду да је прошле седмице у Војводини, а потом и у целој Србији падала радиоактивна киша.“

   Ево једног линка који указује на то:

   „Tačno je da su iznad Vojvodine, kao posledica skorašnjeg nuklearnog incidenta u Japanu, detektovane koncentracije radionuklida joda, koji je posle katastrofe u Černobilju doveo do masovne pojave oboljenja štitaste žlezde. Na svu sreću, trenutne koncentracije su minimalne i ne ugrožavaju zdravlje ljudi – kaže Milojko Kovačević, direktor laboratorije za zaštitu od zračenja i zaštitu životne sredine u Institutu za nuklearne nauke „Vinča“.

   On ističe da se radioaktivnost tokom godina akumulira, a posle nekoliko decenija može se ispoljiti u vidu kancerogenih oboljenja. On podseća da se nekoliko godina posle nuklearne katastrofe u Černobilju broj obolelih od raka štitaste žlezde drastično povećao.

   – Tada smo dobijali vrlo malo informacija koje se tiču zaštite i koncentracije radioaktivnosti u vazduhu. Čak su neke informacije bile skrivene kako ne bi propala letnja sezona na Hrvatskom primorju – priseća se Kovačević.

   On ističe da se štetan jod u velikim količinama koncentriše na zelenoj salati, spanaću i sličnom širokolisnom povrću.

   Kao jednu od mera zaštite direktor Kovačević preporučuje tablete joda, ali napominje da one našem stanovništvu zasad nisu potrebne.

   Radioaktivan osam dana

   Jod-131 je radioaktivni izotop joda čiji je period poluraspada nešto više od nedelju dana. Udahnut ili progutan jod-131 koncentriše se u štitastoj žlezdi, pa povećava rizik od raka tog organa.

   Izloženost većoj dozi radioaktivnosti može da izazove muku, povraćanje, gubitak kose, dijareju, krvarenje, uništenje sluzokože creva, oštećenje centralnog nervnog sistema i smrt. Takođe dolazi do oštećenja DNK, što povećava rizik od kancera, naročito kod mlađe dece i fetusa. Nakon osamdeset dana, jod-131 se potpuno dezintegriše.!

   Као што се види, твоја обмањивања и лажи могу само шкодити грађанима, јер им скрећеш пажњу са тих мера предострожности, које никакои не могу шкодити никоме, већ им само могу помоћи.

   Дакле, те 4 мере предострожноси само могу помоћи, јер је ипак било радиоактивних киша, али пошто си ти Иване озрачен болесном злонамерношћу и лажима, јасно је да то свесно и радосно прикриваш, да би јефтиним триковима пренео терен на другу страну, на неки линк, али то је тако провидно и посетиоцима лако схватљиво, као што схватају твоју болесну злонамерност и манипулацију, блисташ од среће, јер у злурадсости мислиш да си нешто сад разоткрио, „ето, ови лажу“, а у ствари на видело је изашла твоја лаж и болесна злонамерност, изразито радиоактивна, вероватно од ових радиоактивних киша.

   Као што сам ти реко Иване, у ове 4 ставке стављаш чега нема, дакле лажеш и обмањујеш, и тако се показујеш као примитивни лажов и дезинформатор што је свима јасно. И ти и овај твој пришипетља радујете се ко мала деца мислећи да сте нешто постигли, да сте нарушили углед Еко Покрета, али од тога наравно за паметне који размишљају својом главом нема ништа, већ се само види твоја лажна подметачина, онога чега нема, а сви сем вас двоје, који сте обневидели од болесне злонамерности, виде да у те 4 ставке има нечега што не постоји, нема никаквог упуства у конзумирању нити кркању јода, али да сте вас двоје неотесани типови, накркани лажима, злонамерношћу, бунцањем, фатаморганама, то се види, тиме сте дебело контаминирани и озрачени, па ни кркање јода вам не може помоћи.

 14. Biljana Says:

  Potražićemo objašnjenje od Ekološkog pokreta. Dotle bi gospoda mogla da se suzdrže od nipodaštavanja i uvreda tuđih ličnosti pa i čitavog jednog pokreta. Pročitajte intervju koji je Mara Kern napravila sa Nadom Ajdačić u prošlom broju Pečata. Ukoliko niste na vreme navabili taj broj možete da pročitate intervju na sajtu Pečata. U tom intervjuu videćete kako smo i koliko bili obmanjivani u pogledu stepena radijacije nakon Černobila. Ajdačićka je bila sprečena da iznese poražavajuće činjenice i uvede mere zaštite i bila je izbačena sa posla zbog toga (Institut Vinča). Upozoravala je i na uvoz radioaktiuvne hrane iz Poljske, i niko nije želeo ni da je čuje. Sada, kada je sve veći broj obolelih od kancera osobito štitne žlezde – ko je kriv i odgovoran.
  Neko mora da bude već jednom odgovoran. Vi želite da dezavuišete Aleksića i EKO pokret. Privatate li da budete odgovorni za povećan broj obolelih od kancera u budućnosti? Dosta nam je takvih insinuatora koji smatraju da je dovoljno da kažu: Verujte nam, mi smo eksperti, mi smo naučnici. Prvo, vi i niste nikakvi naučnici i drugo: sve i da jeste, dosta nam je naučnika pa bili oni i dobitnici Nobelove nagrade. Smrtonosna je njihova nauka i do god nisu odgovorni za ovakve nesreće kakva je Fukušima, ne prihvatamo ni jedno njihovo usrećiteljsko rešenje.
  A, da niste vi iz lobija za atomsku energiju?

 15. Vesna1 Says:

  Ко је овај Иван? Има фотографију супермена из млађих дана. Види се из авиона да је мондијалиста и мамониста. Због таквих смо ми сада овде. Он верује Немачкој, па што не иде да живи тамо када им толико верује, него овде прави од нас будале. Научник из Винче не зна, али он зна, па да. И како нису падале кише када јесу. Не разумем, о чему он говори?
  А порука за ГалацМладена, натријум аскорбата нема нигде у Србији, нема га ни у Европи, има у Канади и Америци. Ми пијемо овај дивљак, аскорбинску киселину, што нема никакву искористљивост у организму, а неће бити ни њега, ставља се на листу лекова преко 300 мг. Содијум аскорбат или натријум аскорбат не дају трећем свету (а то смо ми за њих), али нам зато дају маргарин “добро јутро“ са Е330 који изазива рак, па кока-колу (која по реклами значи више него мајчино млеко) итд… Нећу да се нервирам…. Може да се нађе још увек витамин ц алфасорб, произвођача НОВВ од 500 који је мешавина минералних аскорбата и солидан је.

 16. Лазар Панић Says:

  Свако има право да глуми ноја ако му је тако угодно. Али ако неко каже да су еколози из Новог Сада „претерали“ у овом или у било којем другом случају, онда он или ради за „другу“ страну (подржава Кодекс, ГМО, вакцине…) или је ментално ретардиран. Не да Никола Алексић и друштво еколога нису ни у чему претерали већ напротив, и они и цело друштво, драматично касне јер је противничка страна у иницијативи, дала је гас до даске! Кријући од народа (схватате ли КРИЈУЋИ!) су увели фамозни и фатални Кодекс Алиментаријус. Кријући од народа бивша министарка Дулић-Марковић је увезла генетски модификовано семе соје и то признала тек пре неки дан! Кријући од народа фирма МК Комерц на мала врата уводи у србију злогласну корпорацију Монсанто и све оно што уз ту мрачну сатанску фирму иде (ко ишта зна о теми, не треба му појашњење).
  Зато господо, капу доле и дубоки наклон часном човеку, великом борцу за истину који има храбрости да целом државном врху каже истину и тражи одговоре! Станимо као један уз и иза њега, не да би њему помогли већ да би смо спасили себе и своје потомке. Борба улази у сами финиш а ми се прегањамо и споримо да ли су еколози из Новог Сада претерали!?! Нису они претерали већ смо се ми, као народ успавали и спавамо тврдим предсмртним сном! Тргнимо се, пробудимо се… и међед дуго спава али се једном пробуди. Пробудимо се и ми и послушајмо Николу Алексића и помозимо му, макар ширећи истину о опасности, подмуклој и притајеној али ипак именованој и разоткривеној: зове се Кодекс Алиментаријус, Монсанто, ГМО, ХАЦЦП, ХАЛАЛ и сл. Реците пријатељима, упозоравајте, бојкотујте сумњиву робу, не давајте деци свашта само зато што је јевтино… Јевтино је управо зато што је празно од доброг а препуно ГМО отрова. Боље да дете и гладује, да једе коприву и зеље него да му упропастите здравље за навек. Сви смо у тој ситуацији, и мене исте муке муче… пара ниодакле а у излогу лепо дизајнирана виршла, јевтина, примамљива, миришљава, али од јужноамеричког меса од говеда храњених ГМО кукурузом и сојом и вештачким хормоном раста. Како ће се то одразити на млади организам кроз одређени низ година. Смемо ли да преузмемо одговорност и занемаримо опасност? Свако нека себе преиспита али ми се одговор чини више него јасан. Можда сам мало отишао од теме (радијација) али у основи ствар се своди на то да НАШИМ ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА НИ У ЈЕДНОЈ СИТУАЦИЈИ НЕ СМЕМО ВЕРОВАТИ јер су доказали да их здравље и добробит народа не интересује. Наша држава ради у корист страних корпорација и ту је крај… Крај и мог поста.

 17. Никола Алексић Says:

  Поштовани господине Ivane,

  пошто нисте председник швајцарске Владе, Вама се још мање може веровати. Еколошки покрет због Ваше неверице не жели да открива своје изворе информација, још мање да убеђује појединце. Ваша реакција је нама савршено позната, до јуче сте по налогу свог лидера цепали плакате са најавом мог предавања, а данас сте добили налог да износите „једину истину“. Та истина нам је добро позната, осећамо је на својој кожи. Свим читаоцима ове преписке препоручујемо да прочитају интервју мр Надежде Ајдачић из листа „Печат“ од петка 1. априла која говори о геноциду над становништвом који су извели политичари који су нудили „једину истину“.

  Нада Ајдачић: Фукушима после Чернобила:
  http://bit.ly/hip1xk

  • Небојша Says:

   Ма какав госодин он је контанимиран необразовани провокарор, који боље зна од Наде Ајдачић која је магистар заштите од зрачења и некада стручни сарадник Винче. Он је најобичнији неописмени примитивац, који савесне стручне раднке проглашава „гласом концила“, значи једна обична провокаторска бараба којој је једини циљ провокација и вређање. Ухватио се за линк ко мува на лепак, а не види да та упозорења могу само користити.

 18. Лазар Панић Says:

  Поштована Весна1, у праву сте када кажете да се натријум аскорбат не може купити у Србији али се веома једноставно може направити (док не забране продају сировина). На аскорбат је као што знамо со аскорбинске киселине. Ако вам је ово потребно, обратите ми се на мејл па ћу вам радо дати детаљну рецептуру.

 19. Vesna1 Says:

  Хвала Лазаре, радо бих вам се јавила на мејл, али не знам како то да учиним, јер немам ваш мејл, они се на овом сајту не објављују. Ако знате неку варијанту, а да га јавно не напишете, реците ми, и ја ћу се јавити одмах. Волела бих да имам тај рецепт, јер ово што сада узимам је прилично скупо за наше услове, а мени је неопходан. Хвала унапред.

  • Небојша Says:

   Ако Лазар не жели да у коментару упише Весни мејл, могу јој ја то проследити, нека се изјасни Лазар.

 20. Лазар Панић Says:

  Небојша, можете слободно дати Весни моју мејл адресу. Хвала на посредовању.

 21. galacmladen Says:

  Ма Весна 1 ево ја ћу сад попити једну чашу витамина ц,ал правог у ваше име. Ује што прија.
  Иначе имам сировине ѕа то

 22. Ivana Says:

  Ih sto ste neki a mi da ostanemo bez vitamina C. Uzivajte u svom vitaminu C, nama ostadosu suve pomorandze kad boljih nema…

 23. Стефан Says:

  Обавештење за оне који желе да набаве Луголов раствор (раствор калијум-јодида за унутрашњу употребу):
  Овај раствор могуће је купити у Новом Саду, у државној апотеци на Трифковићевом тргу. Добија се без рецепта, цена је око 260 динара за 50 мл, а препоручујем вам да се не обазирете уколико наиђете на жену која ће вас гледати као наркомана и објашњавати како вам то заправо не треба и како код нас нема радијације.

 24. galacmladen Says:

  Бог нам је дао да направимо ал нас је и доста намучио док нисмо формирали тачну рецептуру.
  РЕкао сам да имам сировине,немогу више о томе,ово је довољно ѕа онога ко хоће

  • Небојша Says:

   „Ivan“ и „Marko“ је једна те иста особа, што значи да је Иван само прорежимски орјентисани провокатор са задатком да макар покуша да дискредитује Еко Покрет и Николу Алексиућа. Као доказ томе је „ИП (IP)“ адреса ова два имена, што је мени доступно да видим када људи дају коментаре на блогу. Мејлови су им различити, али ИП адреса која потврђује идентитет компјутера одакле је послат коментар је иста. Као доказ томе је доњи приказ. Кликните на слику да је увеличате.

   provok

   Тако да немојте више да обраћате пажњу на тог небитног лика, јер је само дошо да покуша да направи конфузију. После задњег коментара дао је још око 100 увредљивих и дрских, са пуно инфатилних глупости, наравно то нисам пустио, са задовољством сам тренирао систем за спам, једним кликом све оде у ђубре.

   Ето „Ivke“ 🙂 прича сам са собом, бунца, мучи се јадан да глупости прикаже као „научне истине“, али слаба му је вајда, јер је овај блог луголов раствор за радиоактивне дезинформаторе и мутиводе.

 25. Miloš Simonović Says:

  Бејах у НС и купих раствор. Да ли да га конзумирам одмах сада и колико дуго и у којој количини? Ону апотекарку нисам ништа смео да питам.

  • Небојша Says:

   Стефане и Miloše Simonoviću,

   Тај луголов раствор који се купује по апотекама без рецепта није за унутрашњу оралну употребу, већ само за спољну, за мазање по кожи. И ја сам јуче купио тај луголопв раствор у Зајечарској апотеци, без рецепта, и на боци пише да је само за спољну употребу, тако да то треба да знате, тај луголов раствор што сте ви купили искључиво је за спољну употребу. За оралну употребу купује се луголов раствор искључиво по рецепту лекара, и по његовом упутству за употребу.

  • Небојша Says:

   Miloše Simonoviću,

   Апотекарка је ту да вам објасни шта и како око тог луголовог раствора, којег сте купили без рецепта, она је задужена за то, зато је и плаћена, да купцу објасни све око употребе тог луголовог раствора.

  • Небојша Says:

   Оно што још треба знати око тог луголовог раствора који се купује без рецепта, је да му је рок употребе месец дана, и то пише на бочици.

 26. Стефан Says:

  Небојша,

  Знам за тај раствор за спољну употребу, он може да се купи у свакој апотеци. Ово је државна апотека у којој се праве креме и раствори, и то је једина апотека у Новом Саду у којој може да се купи луголов раствор за унутрашњу употребу. У питању је 5-постотни раствор. И апотекарка је споменула да се раствор који сам добио користи орално, за терапију штитне жлезде.

  • Небојша Says:

   Стефане,

   Уреду, онда је то друго ако вам је апотекарка рекла да је тај 5-постотни луголов раствор за оралну терапију. Међутим, ја сам чуо од једне особе да се тај луголов раствор за оралну употребу добија само преко рецепта и уз препоруку лекара како да се узима, да се људи не би предозирали.

   Већ сам реко, али није на одмет да поновим, овај луголов раствор за спољну употребу нисам могао да нађем у Бору ни у једној приватној и државној апотеци, а свуда су ми објаснили исто:

   „Ми немамо лабораторију да то правимо, нити одобрење“

   Али су ме упутили у Зајечар, јер је једна тамошња државна апотека „Лек“ имала лабораторију и прави луголов раствор за спољну употребу и купује се без рецепта. Вероватно праве и тај луголов раствор за унутрашљу употребу, али то нисам питао.

   Дакле, да резимирамо, постоје две врсте луголовог раствора, један је за унутрашну, а један за спољну употребу и око употреба овог за унутрашеу, треба се консултовати са лекаром.

  • Небојша Says:

   Наш контаминирани „ivke“ је постао трострука личност. Појавио се сад у лику „Miloša Simonovića“. По начину како је давао коментаре које нисам објавио, схватио сам коју игру игра радиоактивни Ивке, и шта му је циљ, том провокатору. Но, игре жмурки играо сам се још у обданишту и брзо сам прозро Ивкета, шта жели постићи. Нека га, нек се игра клинац. Толико је контаминиран после ових радиоактивних киша, да му ни тегла јода не може помоћи 🙂

   Кликните на слику да вам ствар буде јасна:

   ivke

 27. dragan.jakovljevic Says:

  Dobar dan Nebojsa,sve najbolje u radu

 28. Bojka91 Says:

  Veoma mi se svidja Vas sajt.Zelim Vam sve najbolje

 29. galacmladen Says:

  Ja volim ivketa i ako ima staticku IP onda je vrlo glup.
  A inace sa dinamickom IP ovo se nedesava ,da u dva javljanja sa razlicitih e mail adrress bude ista IP.
  Moze da se desi ali veoma retko,jer prilikom preuzimanja druge email adrese jedna se odjavljuje a druga prijavljuje i usput se napusta jedna IP i uzima druga u okviru staticke IP group

 30. galacmladen Says:

  Ali Neso oba komentara i Bojka91 i dragan.jakovljevic83 su od mene. A ja imam Dinamicku IP
  Evo to znaci da je Ivke strasno gluup,jer ima staticku IP

  • Небојша Says:

   galacmladen,

   Да приметио сам, то стално пратим у овим коментарима, и „Bojka91“ и „dragan.jakovljevic83“ имају потпуно исти ИП, а то си ти, значи иако имаш динамички ИП.
   Ма паметан је Ivke, него много је озрачем, као да је био усред реактора у Фукушими. Но добро, пола тегле јода се накркао, остаје му још пола, па да се очисти, а дотле, можда се он опет јави, ред је да се јави сад са женским ником, рецимо:

   „Јодида382“ 🙂

 31. galacmladen Says:

  Срећом Небојша да имаш искрене саборце бар у делу Истине,у неким стварима те немогу подржати и ти то знаш.
  Ево Ивкета јавио се и на мој блог пошто сам ја нежно погледао његово дело блог“Гола истина“ и верујте ми да ми је много жао што је и он један од оних са четвртастом ТВ главом.
  Коментар са мог блога од Ивкета
  „Аутор : Ivan (IP: 178.148.38.196 , cable-178-148-38-196.dynamic.sbb.rs)
  Е-пошта : solaris@sbb.rs
  УРИ : http://owim1.wordpress.com
  Whois : http://whois.arin.net/rest/ip/178.148.38.196
  Коментар:
  Voliš Ivketa? Nebojša očigledno ne misli tako, ako nastavlja da danima vodi „polemiku“ sa mnom a uskraćuje mi mogućnost da odgovorim, pri tome izmišljajući da se javljam sa drugih adresa i javljno objavljujući moju adresu.

  Pažljivi čitalac će proći kroz njegove lične diskvalifikacije, razumevši da je to jedino što preostaje kada neko ostane bez argumenata.

  Gola isina, ili kao što kaže naziv mog bloga — Brave Truth — je da je tzv. Ekološki pokret NS-a izmislio vest, a Neboša je, kao pravi sledbenik usijanih ideja nepodržanih naučnim činjenicama — bespogovorno sledi.

  Koliko je to „hrišćanski“

  Ивкетов блог,кога интересује
  http://owim1.wordpress.com/

 32. galacmladen Says:

  Од Ивкета на мом блогу,прочитаћете да каже да његов блог има назив Гола истина а не рече да је истина да му се блог зове Гола технолошка истина. Што је претпостављам велика разлика.

  Аутор : Ivan (IP: 178.148.38.196 , cable-178-148-38-196.dynamic.sbb.rs)
  Е-пошта : solaris@sbb.rs
  УРИ : http://owim1.wordpress.com
  Whois : http://whois.arin.net/rest/ip/178.148.38.196
  Коментар:
  Voliš Ivketa? Nebojša očigledno ne misli tako, ako nastavlja da danima vodi „polemiku“ sa mnom a uskraćuje mi mogućnost da odgovorim, pri tome izmišljajući da se javljam sa drugih adresa i javljno objavljujući moju adresu.

  Pažljivi čitalac će proći kroz njegove lične diskvalifikacije, razumevši da je to jedino što preostaje kada neko ostane bez argumenata.

  Gola isina, ili kao što kaže naziv mog bloga — Brave Truth — je da je tzv. Ekološki pokret NS-a izmislio vest, a Neboša je, kao pravi sledbenik usijanih ideja nepodržanih naučnim činjenicama — bespogovorno sledi.

  Koliko je to „hrišćanski“?

  • Небојша Says:

   Пре бих реко да Ивке полемише сам са собом, има три имена, но не треба више губити време са њим, довољно се показао, а не губити време на беспотребне ствари, у данашња времена је нешто најдрагоценије.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: