Главни и одговорни урдник Радио Београда 2, поново је укинуо АТЛАНТИС!!


Грађани Србије,
На сцени је брутална медијска одмазда!

Главни и одговорни уредник Радио Београда 2, поново је својом самовољом укинуо нашу омиљену емисију АТЛАНТИС, по други пут. Молим вас све да му и овога пута то никако не допустимо!!!

Одбранимо својим потписима бриљантну водитељицу Атлантиса, Биљану Ђоровић, одбранимо Атлантис, одбранимо слободу истраживачког новинарства и медија!

Натерајмо јавни сервис, РТС, да поштује свој главни слоган у информисању, којег поново тако бескрупулозно крши главни и одговорни уредник Радио Београда 2, Ђорђе Малавразић, а то је:

„ваше је право да знате све“

********

Петиција против укидања Атлантиса
Линк ка сајту за потписивање петиције:
http://www.gopetition.com/petition/44202.html

Поштовани господине Тијанићу,

Ми грађани Србије, који смо потписници ове петиције, обавештавамо Вас о поновном нападу на изванредну радио емисију другог програма Радио Београда 2, АТЛАНТИС, која је поново укинута, чистом самовољом главног и одговорног уредника радио Београда 2, Ђорђа Малавразића.

Ово је страшно!!! Све је попримило политичко-стаљинистичке моделе диктатуре! Нема слободе информисања!!
Сада је јасно да је све ово замислио главни и одговорни уредник Малавразић. Приликом првог покушаја да укине Атлантис, био је спречен, побуном слушаоца Атлантиса путем тадашње петиције, путем коментара на сајту радио Београда 2 и апелима Стефана Каргановића код челника РТС-а. Малавразић је морао то да прихвати, али изгледа да је сада нахушкао Драгољуба Мићуновића, да би остварио свој план.

На фејсбуку је пуштена вест о укидању Атлантиса:

„Danas je saopšteno da emisija Atlantis neće više postojati. Da bi to bilo realizovano ovoga puta su aktivirani mehanizmi sistema pa je tako na sednici upravnog odbora RTS-a Dragoljub Mićunović izgovorio, po rečima Đorđa Malavrazića, nepreglednu paljbu po Atlantisu u smislu da ne odgovara koncepciji javnog servisa, nema zastupljenu drugu stranu, predstavlja smetnju dobrom informisanju javnosti, ugrožava manjine itd, itsl.“

Каква друга страна се помиње?! Цео медијски простор у Србији, је управо ЈЕДНОУМНА ИНФОРМАТИВНА СТРАНА, без те друге стране, која МИСЛИ ДРУГАЧИЈЕ. То је једно такво неподношљиво ментално загађење, за нас грађане!!! Та ЈЕДНОУМНА страна не допушта другачија размишања, ту другу страну, коју свима нама грађанима пружа АТЛАНТИС!!

Овим се види МОЋ ИСТИНЕ коју је презентовао Атлантис, са бриљантном водитељицом Биљаном Ђоровић!! Ово је атак и на њену личност!! На њен независтан истраживачки рад, на слободно истраживачко новинарство!! То је недопустиво!!!

Једна једина емисија на радију, АТЛАНТИС, и поред свих софистицираних метода испирања мозгова и дезинформисања, скидала је паучину са медијсог мрака у Србији, где друга страна уоште нема приступа, СЕМ У АТЛАНТИСУ!!!

Ово је медијски гиљотинизам, разних самовољника, попут Малавразића!!

Радио емисијаје АТЛАНТИС, заправо је једина била та друга страна, страна СВЕТЛОСТИ ИСТИНЕ, наспрам комплетне медијска сфере у Србији, која нам без Атлантиса нуди – ПОТПУНИ МЕДИЈСКИ МРАК, НИШТАВИЛО!!! Тај мрак је нестајао после сваке емисије Атлантиса, и Малавразић, уместо да буде поносан на Биљану Ђоровић и њен Атлантис, он га самовољно, попут неког диктатора, укида!!!

Ко је тај господин Малавразић, кога он представља???
Нас грађане Србије, сигурно НЕ!!!
Он директно угрожава главни мото РТС-а:

„ваше је право да знате све“

Господине Тијанићу, ми грађани Србије, који редовно слушамо слободоумни АТЛАНТИС, имамо право на увид са стенограма тог састанке где се одлучивало о укидању Атлантиса. А руководство РТС-а, на челу са Вама господине Тијанићу, ако хоће да нам обезбеди свој главни слоган:

„ваше је право да знате све“

Нека поново укине Малавразићеву самовољу, ако хоће да буде доследно свом слогану.

********

Веома је битно, поред ове петиције, да своје протестне коментаре напишете на сајту РТС-а за други програм Радио Београда 2, у рубрици:

Данас на програму:
http://bit.ly/g9yiSi

Ка о и на тексту који је о укидању Атлантиса већ објавио магазин Стандард:

Цензура: после напада Драгољуба Мићуновића, укинут „атлантис“, култна емисија радио београда 2:
http://bit.ly/gMzb9y

Спасимо АТЛАНТИС поново, ако не желимо да нас прогута медијски мрак у Србији!!!

4 реаговања to “Главни и одговорни урдник Радио Београда 2, поново је укинуо АТЛАНТИС!!”

 1. Vesna1 Says:

  Малочас сам оставила коментар на радио београд 2, са питањем коме и зашто смета емисија Атлантис. И прочитала још нешто ВЕОМА ЗАНИМЉИВО., што сам ископирала и преносим овде да прочитате
  Укључите се у акцију

  „ТРАЖИМО ЗАГАЂИВАЧА ГОДИНЕ И ЗАШТИТНИКЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ“

  за 2010. годину

  Еколошки магазин „Чекајући ветар“ Радио Београда 2 и Покрет горана Војводине, организују акцију „ТРАЖИМО ЗАГАЂИВАЧА ГОДИНЕ И ЗАШТИТНИКЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ“ за 2010. годину.

  Циљ акције је унапређење животне средине и одрживог развоја, као и подизање нивоа свести о потреби заштите животне срeдине као услову опстанка. Ово је највећа и најстарија еколошка акција и традиционално се организује већ 28 година. Реализује се континуирано током целе године, док се завршна манифестација уз доделу ЦРНОГ и ЗЕЛЕНОГ ЛИСТА, одржава једном годишње.

  Акција „Тражимо загађивача године и заштитнике животне средине“ за 2010. годину ће се завршити доделом ЦРНОГ и ЗЕЛЕНОГ ЛИСТА, 13. маја са почетком симболично у пет до 12, у свечаној сали Гимназије у Сремским Карловцима.

  Завршна манифестација доделе ЦРНОГ и ЗЕЛЕНОГ ЛИСТА организује се у Сремским Карловцима, културном и духовном средишту српског народа. Oкупиће све ентузијасте, професионалце и волонтере који се баве овом проблематиком.

  У акцији могу учествовати сви заинтересовани грађани – појединци, удружења, организације, институције… тако што ће попунити АПЛИКАЦИОНИ ФОРМУЛАР, који је доступан на сајтовима Покрета горана (www.pokretgorana.org.rs, http://www.pgv.org.rs ) и Радио Београда (www.radiobeograd.rs клик на АКЦИЈЕ – Црни и зелени лист). Попуњени апликациони фомулари се примају на мејл адресу office@pokretgorana.org.rsОва адреса је заштићена од робота. Потребна вам је Јава-скрипта да би сте је видели. и cekajucivetar@hotmail.com Ова адреса је заштићена од робота. Потребна вам је Јава-скрипта да би сте је видели. закључно са 1. мајем 2011. године.

  Молимо представнике медија који су заинтересовани да нам дају подршку да, такође, на својим сајтовима понуде овај формулар (који вам прилажемо уз ово обавештење), како бисмо имали што већи броj предлога из целе земље.

  ПА ЖЕЛИМ ДА КОМЕТАРИШЕМ: Да ли је ово провокација или шта. Господин Алексић им је кроз емисије Атлантис указао на сто загађивача, а мислим да мешу њима воде НЕОБЕЛЕЖЕНИ НАТО АВИОНИ КОЈИ НАС ЗАПРАШУЈУ ХЕМТРЕЈЛСОМ, КАО И УВОЂЕЊЕ КОДЕКСА. Да не набрајам остале случајеве са којима се Еколошки покрет Новог сада борио, и са већином изборио, а бори се и дан данас. Која доза лицемерја, да не могу да верујем. Прочитајте и буните се против укидања емисије Атлантис. А “демократе“ од стотину лета, старе патворене комуњаре, боље да се склоне, јер су и они у Србији постали загађивачи бр. 1.

  • Небојша Says:

   Слушао сам некад Еколошки магазин „Чекајући ветар“ , чак сам 1998-ме добио и једну награду, 7 дана у Пролом бањи. Међутим, кад је режим почео да сеје панику око свињског грипа, они су подржавали као емисија ту акцију. А за то је био задужен епидемиолог Ђерговић, мислим да се тако зове, он је редовни гост те емисије. Он је био у том епидемиолошком тиму Томице Милосављевића који је пропагирао масовну вакцинацију. Тако да је Еколошки магазин „Чекајући ветар“ фалш, не износе пуну истину, јер да је изноисе, причали би о Chemtrailsima и тим авионима који нас запрашују разним токсичним материјама, то је нама сада главни загађивач.

 2. nenad Says:

  svi prolaze samo tijanic ostaje (krajnje interesantno) …i sto bi nam on nadmeno rekao:vase jedino pravo je da ne znate nista,jer vase znanje ugrozava Nas (mi smo nama jeino vazni,vi ste tu zbog nas,nije dovoljno da vas samo pokrademo,moramo vas drzati u svim aspektima mraka). Ali tocak srece se okrece…

 3. Srpstvo Says:

  Čiji je Srpski nacionalni servis RTS? Čija je nacija tu kadrovski naj zastupljenija? Da li se finansira iz nacionalnog budžeta preko poreza kao javno preduzeće?

  Ko ima akcije RTS-a,čija je on imovina?Kome je namenjeno njegovo postojanje a kome služi u koje svrhe,političarima da oni pred medijima misle umesto javnosti,upošljenim kadrovima da imaju gde da rade ili demokratskoj javnosti Srbije da ona misli svojom glavom o svojem državnom i nacionalnom interesu kod kuće i u svetu? Da li Srbija ima pravo na demokratsku slobodu kao i ogromna većina slobodnih nacionalnih država da s pravom a ne samo u deklarativnom smislu parole ima svoj nacionalni javni servis pre svega u svojem nacionalnom interesu ?

  Da li postoji međunacionalni kadrovski reciprocitet građanske slobode,koja se proteže čak u suverenom vladanju nad nacionalnom kadrovskom strukturom zapošljenih i njihovim kriterijuma programa rada, sa susednim nacionalnim državama?
  Da li Mićunović i Tijanić mogu politički i kadrovski ostvarivati svoje tutorske ovakve građanske interese samo u Srbiji čijim nacionalnim nešovinističkim interesima ne odgovara informacija o eskalaciji katastrofičara kao što su nesposobni svetski zapadni političari,naučnici i tehnolozi prljavih tehnologija nam koji se sami od sebe nemogu zaustaviti u pravljenju u krajnjoj liniji katastrofa po svetu globalno po opštu i na našu lokalnu štetu?
  Da li Atlantis njima nije poželjan jer u njemu ne govore isključivo eksponenti u skladu sa interesima vladajućih strukrura zapadnih administracija u svetu?
  Da li oni misle da javnost srbije uz pomoć Atlantisa netreba da istražuje i pronalazi uzroke opasnih trendova koji sistematski vode prirodni život u planetarnu ekološku bezperspektivnost?
  Dali se osećaju odgovornim za ukidanje takvih potreba najšire javnosti kao što to pruža Atlantis?
  Da li Srbija ima svoj javni servis u kome javnost može da dobije svoju javnu reč svojeg mišljenja o svim pojavama u zajedničkom svetu koje se dotiču sa uslovima i našeg života?
  Da li nas belosvetski mediokriteti ukidanjem Atlantisa autiziraju van iz demokratske participacije u odlučivanju o oblikovanju našeg zajedničkog sveta? Kada će njihovo ekskluzivno samovoljno tutorstvo postati zakonom kažnjivo?

  Da li je rad Atlantisa u suprotnosti sa zakonom zbog čega jedino može biti ukinut? Ako nije onda oni koji ga ukidaju moraju da odu a ovoga puta peticija treba da bude protiv ostanka onih koji ometaju Atlantisov regularni rad!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: