Народни скуп у Београду против ГМО, Codexa Alimentariusa, запрашивања са неба, 5-ог јуна 2011-те, Дођимо! Сви!!


Београд, 5-ог јун 2011-те дођимо сви! Или нас неће бити!!

Одлука је пала, Народни Скуп против ГМО, Codexa Alimentariusa, запрашивања са неба отровним хемијским материјама (Chemtrailsi) из необележених авиона, одржаће се у Београду 5-ог јуна 2011-те, у минут до 12 на платоу испред Народне Скупштине Србије. Обавезно погледајте  ово», ово», ово» и ово».

Дођимо сви! Потребни сте нам и ви из дијаспоре! Сви! Сложно!!

Извор: Еколошки Покрет Новог Сада.
Преузми народни проглас и шири га даље

********

Проглас грађанима Србије!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.
Ширите овај прилог по интернету, скидајте га и показујте својим комшијама, пријатељима.

На захтев многобројних забринутих грађана Србије, посебно мајки забринутих за будућност своје деце, Еколошки покрет је прихватио одговорност да организује народни скуп у Београду који ће бити одржан у Београду 5. јуна, на Светски дан заштите животне средине, са почетком у минут до 12.00 часова на платоу испред Народне скупштине.

Какав ће то бити народни скуп, зависиће од власти којој је упућен јавни захтев којим се захтева:

-тренутни престанак тровања становништва запрашивањем са неба непознатим хемијским једињењима која се избацују из необележених авиона непознатог порекла и нама непознате сврхе и циљева,

-доношење одлука којом се Србија проглашава за територију без генетски модификованих организама (ГМО), о забрани извођења експеримената са ГМО, о забрани увоза ГМО и производа од ГМ,

-поништавање потписа којим је Србија приступила Codexu Alimentariusu,
-поништавање свих стандарда проистеклих из Codexа Alimentariusа,
-одустајање од намере приступања Светској трговинској организацији,
-утврђивање одговорности лица која су продала сопствени народ и небо изнад Србије ради извођења експеримената над становништвом Србије in vivo,
-тврђивање одговорности лица која су и поред забране узгоја ГМО увозила ГМ семена и пуштала их у комерцијалну производњу.

Уколико до тог времена поднети захтеви не буду прихваћени, од свих одговорних државних функционера затражиће се оставке и утврђивање одговорности пред народом Србије уз свакодневне протесте.
Еколошки покрет позива грађане Србије не да се руши Уставом утврђени друштвени систем, нити да се пали Народна скупштина, него да се брани Устав и важећи закони, да се одбрани Србија од покушаја брисања са географске карте.

Зато Еколошки покрет позива све свесне и одговорне грађане Србије, свесних пред собом и својом децом, да се са породицом придруже позиву на свеопшти народни скуп ради одбране свог природног и уставног права на живот и здравље, на очување природе и на одбрану свог права на опстанак.
Ношење страначких застава и иконографије сматраће се злоупотребом народне воље и организатор ће се тако и односити према носиоцима.

Грађани Србије који су и до сада подржавали активности Еколошког покрета и његово програмско опредељење на заштити животне средине и духовног наслеђа, имају обавезу да овај проглас проследе свим својим истомишљеницима и пријатељима у свету да би сви грађани схватили размере опасности која се надвила над Србијом и њеним становништвом.

Позивају се добронамерни и свесни добротвори да пруже материјалну помоћ организатору ради испуњења техничких и законских обавеза оргаизације свеопштег народног скупа у Београду. Помоћ могу да уплате на жиро рачун Еколошког покрета Новог Сада (базе Еколошког покрета Србије):

335-1856-19

Грађани Србије, у борби за опстанак Србија нема никог другог осим вас!

Председник Организационог одбора
општенародног скупа
Никола Алексић, с.р.

********

Да кажем коју реч и ја…

Пала је одлука када ће се сви грађани Србије окупити у Београду, у борби за очување свога живота и здравља, здравља и живота своје деце и својих породица, кога угрожавају генетски модификовани организми (ГМО) стандарди Codex Alimentarius и Chemtrailsi, отровне хемијске материје, са којим нас запрашују необележени авиони који лете нашим небом!

Ово народно окупљање и протест одржаће се у Београду, у минут до 12 на платоу испред Народне Скупштине Србије.

Ово је пресудна и судбински најважнија борба свих грађана Србије за очување свога здравља и живота, јер боримо са за наше елементарно и уставно право да једемо органски здраву и безбедну храну, не токсичну и генетски модификовану која ће уништити наше здравље и животе, здравље и ЖИВОТЕ наше деце, ако се не одупремо! Ако ову битку изгубимо, све касније „победе“ за неке друге неправде биће наши ПОРАЗИ, јер нећемо више бити људска бића, већ франкејнштајнска издегенерисана ГМО чудовишта, чудовишта Codexa Alimentariusa!

Зато, наведеног дана дођимо у Београд што масовније са својим пријатељима и породицама, са својом децом и рођацима, јер ми нећемо доћи да рушимо ову власт, већ да се изборимо за наше природно и уставом загарантовано право на наше здравље, за очување својих живота, за очување наше природне животне средине, ради свог опстанка и будућности, свих нас, наше деце, и будућих покољења! Дођите и ви људи из ДИЈАСПОРЕ, потребни сте нам, дођимо сви! СЛОЖНО!!

Немојте да понесете страначка обележја, ни једне једине странке, јер су нас све странке издале!! То показује и ко нас организује, организује нас Еколошки Покрет Новог Сада на челу са Николом Алексићем! Никола и његов покрет једини су стали иза нас, у најсудбоноснијем тренутку!

Ова борба мора бити чиста као суза, борба нас обичних грађана, покажимо своју снагу свим страначким шибицарима, како позиције тако и „опозиције“, и:

Дођимо што масовније у Београд 5-ог Јуна 2011-те!!

П.С.

Обавештење

Ми, грађани Србије који се боримо против ГМО, Codexa Alimentariusa и запрашивања са неба отровним хемијским материјама из необележених авиона, жив смо организам, и као такви се организујемо да се на што бољи начин са овим проблемима од животне важности упознају што више грађана Србије. У ту сврху се и формира организациони одбор општенародног скупа

У тај одбор може ући сваки грађанин који жели да се укључи својим активистичким радом, да да допринос неким корисним предлогом, саветом, идејом како да обавестимо што већи број грађана да дођу на овај општенародни скуп, посебно оне који немају компјутер и приступ интернету. Исто тако било би јако драгоцено ако би неко могао да нам обезбеди неког спонзора, у матерјалним и новчаним средствима, или да нас упути ка неком од њих. Матерјална средства подразумевају штампање одређеног броја летака, флајера или плаката, а новчана у покрићу трошкова припреме и организације општенародног скупа.

Мени је припала част да будем део тог организационог одбора, на конту свог несебичног залагања, односно обавештавања путем интернета о овом најважнијем догађају за све грађане Србије. Свако ко је креативан и радан и жели да помогне биће уврштен у овај доњи списак организационог одбора, или као део руководства, или као члан, имам одобрење да проширујем тај списак. Јавите се са неком идејом, предлогом, саветом….

Организациони одбор општенародног бунта против ГМО, Codexa Alimentariusa и извођења експеримената in vivo над становништвом Србије

-Председник Никола Алексић
-Заменик председника Остоја Дражић
-Помоћник председника Небојша Јовановић
-Помоћник председника Зоран Ковачевић
-Помоћник председника Добривој Коврлија, Канада
-Помоћник председника Вид Видовић
-Секретар Данијела Томчић

Чланови Организационог Одбора

-Петар Вукић

48 реаговања to “Народни скуп у Београду против ГМО, Codexa Alimentariusa, запрашивања са неба, 5-ог јуна 2011-те, Дођимо! Сви!!”

 1. nedodjija Says:

  okacila i ja…
  🙂

 2. Maki Says:

  Nebojša… može li još nekako da se pomogne sem dolaskom? Mislim… treba li deliti flajere ili tako nešto? Mislim da bi ovo trebalo omasoviti što više, pa ako nešto treba…. javi, tu sam!!! 🙂

  • Небојша Says:

   Да, на информативном плану требамо свакако деловати максимално. Делити овај проглас, и у виду текста и као видео клип, затим могу се наравно правити и флајери. Битно је да се што шира маса људи информише о датуму народног окупљања и који је циљ, а у тексту и видео клипу то лепо пише. Дакле, гледај да информативно ову вест омасовиш што више можеш, у оквиру својих могућности, сви ми, ја сам нарезао све ово на флеш, и већ сам поделио комшијама, а поделићу и познаницима, пријатељима, кад изађем у шетњу градом. Свима којима сам дао матерјал, реко сам да га и они шире, то му дође као обрнута пирамида, ако подразумевамо да је информација о овом окупљању у почетку била једна тачка, која се шири у виду линије у свим могућим правцима и димензијама, путем константног преноса информација.

   Свако од нас у овом информисњу је једна иста тачка, али која шири своју властиту линију информисања

   У овој акцији требамо бити један организам.

   Путем интернета ову вест требамо ширити на разним форумина, но то ће ићи брже, и значајније је ширење ове вести људима који немају компјутер.

 3. Maki Says:

  Ok, napraviću flajere i podeliti koliko god mogu, napokon je vreme lepo i dušu dalo za boravak na otvorenom! Po Zemunskom keju šeta mnogo ljudi, posebno sa decom… pa, ko shvata da smo u problemu, doći će na skup!

 4. Kasius Says:

  Treba napraviti model informativnog flajera ne vezanog za ovaj skup i postaviti ga na internet bilo gde gde je dostupan svima pa svako ko zeli i moze da potrosi nesto tonera i papira i moze da sam izvrsi podelu na javnim mestima, da sa te lokacije preuzme taj flajer stampa ga i deli kad god je voljan i u mogucnosti. To ce pomoci sledecim skupovima koji ce se odrzati sigurno vrlo brzo da svaki sledeci skup bude sve masovniji. Malo pricam zbrda zdola i sam sebe ne razumem, ali nadam se da ce te razumeti sta zelim reci. Isto sto i nebojsa kaze iz tacke u koncentricnim krugovima oko sebe svako moze da obavesti puno ljudi a masa njih jos uvek nema pojma o tome svemu i vec planiraju kako ce na leto, u Grcku na more. Kako bi na flajeru bilo dovoljno informacija da vec iz njega shvate o cemu se radi pa da se dalje sami potrude da se informisu on bi trebao da bude formata A 4. Molim dobrovoljce da odvoje nesto tonera, papira i vremena za sve dobre ljude i decu narocito jer bez dece nece biti ljudi.

  Model predlazem da se napravi tojest vise modela iz tog razloga da ne bi svako pravio svoj jer ja mogu da napravim neki a da ne vredi pet para a ako ima par modela biracemo onaj naj bolji i svaki koji je dobar moze se koristiti.
  Definitivno je neophodno ljude informisati i van interneta na razne nacine jer ovde je jako malo nas i svi vi znate da svugde oko vas ima citava vojska njih koji jos pojma nemaju o ovim temama i ako ih ostavimo same, kada saznaju bice kasno. Neki momak je pre mesec i nesto dana komentarisao ne mogu se setiti dali ovde kod Nebojse ili gde drugde kako Nikola Aleksic sada prica o tome svemu i to je sada a posle mesec dva ce to da se zaboravi i kao da se nije ni drao, nisam imao vremena da mu napisem da ne moze Nikola da se dere a meni ili tom da cupaju uvo a mi se ne deremo svako koga boli mora da se dere sam a ne da se Nikola dere umesto njega i da ga pitam sta ce on da uradi a ne da gleda i cuti. Nikoli ne sme niko nista da zameri kazem to jer neki zvocaju on je uradio jako puno i Nebojsa i puno drugih.

  To nisu nikakve licne stvari i nema smisla da zvocaju nego neka i oni urade makar 10% od bilo koliko, bice to jako korisno.
  Ne uzbudjujte se mozda sam namcorasto raspolozen pa kritikujem ne mislim nista lose.

  Pozdrav svima ajmo na ulicu.

 5. Vesna1 Says:

  Наравно, надам се да сви раде на томе, што кроз дељење на све познате е-адресе пријатељима, што кроз штампан проглас, у згради где станује, пријатељима, на послу, у школи итд, колико може и биће довољно. Само да не прегази време, што каже Касиус, али се надам да људи тако нешто важно не могу да сметну с ума.

  • Небојша Says:

   Дајем један предлог, а то је, да се одштампа овај Алексићев проглас у А4 формату, то би захватило два папира, па да се ставља на улазима стамбених зграда по градовима, тако да би грађани то видели свакако. А не би било лоше да се остави и контакт телефон за детаљнија образложења, па кад вам се људи јаве, ви дођете са нарезаним видео клиповима о ГМО, Codexu Alimentariusu, Chemtrailsima, као и са текстовима о томе, и то им после дате на увид, да проучавају матерјал. Тако би се ширила информација и свест о значају ове наше борбе, што би допринело да на протестном окупљању дође што више грађана.

 6. Kasius Says:

  Namerno sam preskocio podelu po postanskim sanducicima jer ljudi zbog reklamnih materijala kojima ih stalno zasipaju sve sto nije posta bacaju odmah u smece direktno iz sanduceta to znaju svi koji zive u velikim gradovima pored svih sanducica postoji sada korpa za smece kao dzelat svemu sto nije posta.

  Nisam protiv te podele samo podsecam,
  Ako se takva podela vrsi po porodicnim kucama moguce da bi tu prezivela bez automatskog bacanja posto te kuce nisu prioritet deliocima reklamnih materijala.
  Kada nekome damo letak u ruke mi smo tada mali informativni punkt i mozemo da mu damo jos informacija na licu mesta slazem se da letak treba da sadrzi rubriku za broj telefona za kontakt radi prosirivanja znanja tog ko je letak uzeo od nekog od nas.
  Ove nakaze na vlasti o svemu tome cute ljudi koji koriste internet imaju lazni utisak da se to pomocu interneta na siroko zna to nije tacno, setite se samo koliko ljudi kao i ja poznajete koji ne znaju gde stoji dugme za ukljucivanje racunara.
  Cak i vec upoznati sa svim tim mnogi nisu svesni vaznosti faktora vreme u ovome i koliko je podmuklo sve to, kad neka od ovih frankestajn semenki nikne u Srbiji i da plod ne vredi da uzmete automatsku pusku i idete u bastu da upucate paradajz.
  Dok stoka koja je na vlasti cuti ovi odozgo zaprasuju non stop a na TV-u su vazne vesti kako sutra od 14,00h do 15,30h nece biti vode u Barajevu.
  Gomila ljudi pored kojih prodjemo na ulici u toku dana vozimo se gradskim i medjugradskim prevozom itd. nema pojma o ovome.

  Posto sam pomenuo javni prevoz sinu i to lepiti letak po raznim autobusima more ljudi nima putuje u toku samo jednog dana skidace ih kidati bacati ali ih treba uporno obnavljati i na taj nacin razbiti medijsku blokadu vlastodrzaca i poremetiti njihov miran san.
  Na svaki nacin treba vlastodrscima i „opoziciji“ koja je ista kao i oni svi rade za satanase doci im glave i ometati ih u sprovodjenju zadataka koje im dele njihovi poslodavci.
  A time dovesti do osvescenja zabludelog uspavanog naroda koji pre svega nije informisan a zestoko ga dezinformisu.

 7. Vesna1 Says:

  Ја сам данас дала и мојој лекарки, одушевила се информацијом, каже приметила је те штрафте на небу само није знала шта је. Дала сам јој за кодекс и хемтрејлс све од Еколошког покрета Нови сад, показала Печат и Треће око са чланцима. Узела је све, и рекла да ће проследити даље и да ће доћи на протест са супругом који је такође лекар. Значи много људи је необавештено и заиста треба ширити даље. Што би се рекло “стараћемо се даље“. Да буде успешно за добро свих нас.
  Што се тиче сандучића, знам да људи бацају све у канту, то радим и ја, али прво ипак малко погледам. Надам се и други. Па нек сваки десети узме, и то је добро. Све су идеје добродошле.

 8. Kasius Says:

  Lepiti na javnim mestima, oglasnim tablama, banderama, autobuskim stanicama, ogradama gradilista i svugde gde se i inace lepe oglasi i plakati kad svi gradovi osvanu tako okiceni medijska blokada je pukla zauvek gde god se ljudi skupljaju i provode neko vreme cekajuci nesto to je pravo mesto za lepljenje.
  Sve sto kvislinski radnici u vladi skrivaju na papir pa na zid ako u novinama pisu samo lazi na zidovima da pise samo istina.
  I to je nacin da je svi i svugde vide.
  Ajmo da se beli sve samo slova crna da budu.

 9. Ivana Says:

  Meni se svidja ova ideja za sanducice, ja polazim od sebe obavezno pogledam svaki flajer a imam dva meseca fore i dok sam u setnji sa detetom svaki dan po par zgrada sa tim a4 formatom i mali flajeri pred skup taman da se overi jos jednom, ko shvati shvati.

 10. nada Says:

  ima li facebooku?

 11. nada Says:

  i ja sam…

 12. Александра Says:

  Обавезно потпишите петицију!
  http://www.ekopokret.org.rs

 13. Rendzy Says:

  E kako mogu da pomognem!!! Hocu i ja da delim flajere!!! Mislim da ljudi koji ne koriste internet treba malo bolje da se informisu!!! Imamo li univerzalne flaјere ili da ih sama napravim???

  • Небојша Says:

   Rendzy,

   Мој вам је савет да сами направите флајере, не чекајте ништа, а можете и да одштампате упозоравајуће текстове Еколошког Покрета Новог Сада и да то делите људима, као и овај позив на протест, да схвате опасност од ГМО, Codexa Alimentariusa и Chemtrailsa.

 14. Danijela Says:

  Napasti lokalne televzije. Na primer u Nišu Belami i TV5 pružaju gostoprimstvo onima koji misle drugačije.

  • Небојша Says:

   Не, напасти 🙂 већ потражити локалне телевизије које пружају гостопримство.

 15. Valentina Says:

  A šta mislite da li je moguće u ovu borbu uključiti i Srpsku pravoslavnu crkvu?

  • Небојша Says:

   На овај протест треба да дођу сви, грађани, верници, свештеници, атеисти. Међутим, протест организује Еколошки Покрет Новог Сада и његов организациони одбор. Мени је припала част да будем део тог организационог одбора, на конту свог несебичног залагања, односно обавештавања путем интернета о овом најважнијем догађају за све грађане Србије. Део тог организационог одбора, као и члан, може да буде сваки грађанин активиста. Ускоро ћу, на крају текста овог прогласа, објавити састав организационог одбора и чланове, а добио сам и оввлашћења, да могу тај списак да допуњавам именима, и међу руководством организационог одбора, и међу члановима, свим оним људима, обичним грађанима, који желе да се укључе у рад, да помогну својим активистичким радом, идејама, саветима.

 16. Danijela Says:

  Napasti televiziju ne znači rušiti. Šalim se. Imam prijatelja na mreži koji može da odštampa podlistak za neki dnevni list i sve svoje usluge, rabat daje za dzabe a imam druge koji bi i da finansiraju materijal i objavljivanje u novinama. Pitanje je samo sadržine a novine pa nije bitno, samo da su čitane. List treba da ima jasnu i efektnu poruku i tekstualno i likovno i da bude prepoznatljivo. Imaju li ovi iz NS neki predlog. Probaću da ih kontaktiram.

  • Небојша Says:

   Danijela,
   Ма знам, шалим се и ја 😉

   Одлично Данијела! Ступили сте одмах у акцију и лепо сте то осмислили. Осмислите сами ту поруку, можете користити и овај текст протеста, разна саопштења Еколошког Покрета и уобличите све то, да буде јасно и ефектно. Лепо све ово простудирајте и саставите јасан, ефектан и концизан текст са прикладном визуелном поруком, да грађани могу саму суштину да схвате, и крените у акцију обавештавања у граду где живите.

   Желим вам пун успех!
   Хвала Вам!
   Поздрав!

 17. Vesna1 Says:

  Да небисмо заборавили на скуп 5. јуна, овај клип са јутјуба у прилог НЕЗАБОРАВУ теме хемтрејлс.

 18. Sebastian Hartig Says:

  Ideja o protestu je u redu, ali da nije malo kasno? Koliko sam čuo, MK Group je otvorila predstavništvo Monsanta u BG, Mišković otkupljuje propale zemljoradničke zadruge po srbiji, a HACCP standardi koji se uvode stvoreni su upravo od strane Codexa i monsanta…

  • Небојша Says:

   Зашто касно?

   Ништа не може да буде касно ако се маса грађана побуни против свега тога, све ће после да буде другачије. Какав Мишковић, какви бакрачи, HACCP и остало, у питању су наши животи и здравље. Ово време до протеста треба искористити да се што више људи упозна са протестом, и да дођу у Београд 5-ог јуна, зато о томе обавестите своје познанике, рођаке и пријатеље.

   Поздрав.

 19. Zoran Says:

  Postavio sam poziv na biciklističkim sajtovima Ciklonaut i Cikloberza. Biciklisti već čine napor da žive zdravo i ostanu normalni i slobodni. Odlična prilika da ne daju da im se to oduzme.
  Pozdrav svim istomišljenicima i budućim istomišljenicima.
  Hvala, Nebojša!
  Pozz

 20. Милош Says:

  Хтео сам нешто да кажем по питању хемијских трагова! Ево још мало и ја ћу постати дипломирани инжењер машинства, па као такав сматрам се бар мало релевантним да тумачим физичке процесе у природи. Пре неколико дана над небом мога града уочио сам мнооштво трагова млазњака, и сетих се приче о кемтраилсима. Идеална прилика, рекох себи, да покушам неки закључак да донесем. На небу је било авиона чији су се трагови повлачили тј нестајали највише за минут времена, међутим било је и оних који су остављали трагове који су се распростирали небом сатима, 3- 4 сата! Бели трагови који остају иза млазних мотора настају када млаз врелих гасова из мотора авиона загреје, делимично кондензовану воду у вишим слојевима атмосфере што се манифестује испаравањем кондензоване воде односно појавом белих трагова водене паре. ТРАГ ВОДЕНЕ ПАРЕ НЕ МОГЕ НИ ТЕОРИЈСКИ ДА СЕ ЗАДРЖИ ДУЖЕ ОД ПАР МИНУТА! Горе су ниже температуре, јаче ваздушне струје… ЧИМЕ НАС ОНДА ТО ЗАПРАШУЈУ????

 21. Pančevac Says:

  Bio sam na jučerašnjem protestu u Beogradu ispred Narodne skupštine, protiv GMO,Codexa Alimentariusa, запрашивања са неба отровним хемијским материјама (Chemtrailsi) из необележених авиона . Ekološki pokret je lepo i uspešno sve organizovao i uloži dosta truda i ja im se ovim putem puno zahvaljujem na tome. Međutim, medijski mrak vlada ovom zemljom što se da zaključiti s obzirom na broj prisutnih ljudi, javnih ličnosti(osim legendarnog Ducija, njemu svaka čast) i na način kako su ili nisu mediji izveštavali pre ili posle protesta. Kažu,svaki početak je težak ,sledeći put biće još bolje. Siguran sam u to!

  • Небојша Says:

   Био сам и ја на том протесту, није ту толико проблем у медијима колико у људима. Већ више од 2 месеца се преко интернета обавештавало о протесту, па од уста до уста, мислим да је барем 500.000 људи знало за дан одржавања протеста, и поражавајуће је да је дошло само 500-700 људи на протесту. У Бору знам лично 15-естак људи који су знали за протест, а нису дошли, већ само ја, задњи динар сам дао да дођем.

   Дакле, проблем је у људима, робовски су се предали систему који их уништава, помирили су се са тим, и фигуративно речено, гледајући „Фарму“ чекају смрт.

   Они мисли да ће неко други за њих да се избори да не једу затровану храну.

   Е, па неће, то тако не иде, нити је икада ишло.

 22. Tијана Says:

  Изненађена сам у којој мери се мало света одазвало једној оваквој акцији! Имало је шта да се каже и да се чује. Велико поштовање за припаднике старије генерације којима није сметало јако сунце и висока температура. Поздрав.

 23. Gagana Says:

  Boze, gde sam ja bila protekla dva meseca kad sad saznajem za ovo?! Jako mi je zao sto pre nisam znala, dala bih svoj doprinos na bilo koji nacin. Ja sam veliki protivnik GMO, ucinila bih sve sto bi bilo u mojoj moci da sto veci broj ljudi sazna za ovo.

 24. Vesna1 Says:

  Да, срамота просто како је био мали одазив људи. У петак су људи из организације скупа делили плакате по центру Београда. Ја сам узела део и убацила у поштанске сандучиће и излепила по улазима у центру града, али ништа. Очигледно је да су људи заспали у личном бедаку и да чекају да неко други реши проблеме који нас све заједно притискају. Невероватно заиста, јер толико мало треба да погледају изнад сопствених глава и виде све што би и ћорав видео, или да прочитају пар налепница на дечијем кексу, маргарину или виршлама. Ужас.

 25. Milos Says:

  Како смо ми јадан народ, добијамо оно што смо заслужили. Па да се свако ко је у том тренутку пролазио задржао, било би више људи. СРАМОТА!!! Еј, у граду од 2000 000 људи да се окупи толики број????

 26. Горан Says:

  Пре свега, медијски мрак (можда и страх), а потом и недовољно искоришћавање интернета као моћног медијума, навели су ме да се у суботу забринем за број оних који ће доћи. Нејасно ми је зашто су овде коментари били закључани од 26.маја, а и на сајту еколошког покрета НС, осим плаката није било никаквог другог садржаја који би анимирао. А приликом организовања оваквих догађаја, последњих неколико дана пред догађај, активности треба да кулминирају. Обрадовао сам се када сам видео летке дељене у суботу. Међутим, и поред свега, био сам запањен малим бројем окупљених, када сам дошао негде око 11.45. Изгледа да дугогодишња режимска пропаганда испирања мозга (вођена и потпомогунута споља) даје резултате. Силе против којих се боримо су велике и јаке, па и ми, свако своју активност требамо да мултипликујемо и квантитативно и квалитативно и да побољшамо организованост, ако желимо нешто да постигнемо.

  • Небојша Says:

   Горане,

   Дубоко сам уверен да је проблем у људским главама, а не у недовољној искоришћености интернета који је заправо одлично искоришћен да до људи допре сазнање о значају и погубности ГМО, Кодекса Алиментаријуса и Кемтраилса, као и о заказаном датуму општенародног протеста. Већ 23.03.2011. почело је по интернету обавештавање народа о 5-ом јуну као дану протеста, што преко форума, разних блогова, сајтова, путем мејлова, а да не причам о фејсбуку. Дакле, више од 70 дана су се овим путем обавештавали грађани, а и не само преко нета. Разни активисти су у својим градовима преносили ову вест комшијама пријатељима који немају интернет, уз кафицу, од уста до уста. Ја сам само на тај начин обавестио једно 100 људи у Бору. Некима, који су то хтели, нарезао сам потребне видео клипове са пропратним документационим матерјалом. Нешто слично су радили и остали активисти.

   Зато, не може нико да ме убеди да није тако, али апсолутно сам сигуран да је само путем интернета барем 500.000 грађана Србије знало за 5-ти јун и сву погубнмост ових пошасти против којих се боримо. Само Београд и Нови Сад имају близу 2,5 милиона људи и сигуран сам да је само у тим градовима, да не узмем у обзир све остале градове заједно у Србији, 500.000 људи знало за све ово, за протест. Када се све ово узме у обзир, права је катастрофа да је дошло само 500-700 људи.

   Обавештавање путем интернета било је континуирано и кумулативно, и не треба сад ту тражити длаку у јајету, можда је и могло боље, јер главни проблем је у ових 500.000 обавештених глава.

   Од самог старта се знало да неће бити бесплатних аутобуса да се иде на протест, и да сваки грађанин ван Београда треба на време да обезбеди потребна новчана средства да дође за Беград, а оправдање попут:“ нисам имао пара“ не пију воду. Сам значај овог протеста и пошасти против којих се боримо је толико велики и немерљиво огроман, да је сума од 2000 до 5000 динара прави ситниш, у односу на цену недоласка на скуп, јер свима нама је улог наш живот, здравље, биолошки опстанак.

   Зато немојмо сад да пребацујемо лопту ван своје одговорности на мрачне медије, јер смо знали да су такви, и да се ту ништа неће променити. Исто то немојмо радити према Еколошком Покрету Новог Сада и Николи Алексићу, „зашто нису ово, зашто нису оно урадили“, свако од нас који је знао за протест био је дужан да обавештава остале који нису знали за протест, сви смо ми не само примаоци, већ и носиоци ширења вести.

   Никола Алексић и његов Еко Покрет су учинили и више од могућег организовањем скупа и вишемесечним обавештавањем путем интернета и трибина, једним делом. Никола је жртвовао све, свој живот је ставио на коцку да би упозорио грађане Србије шта им се ради и шта им се спрема. А сада има још и тужбу на врат од Костићевог МК Комерца.

   Зар није довољна свест и сазнање о свој погубности и монструозности ГМО, Кодекса Алиментаријуса и Кемтреилса да би људи дошли на протестр? Или грађанима треба да се титрају му*а и подгрејавају емоције, попут фудбалских дербија, па да све клулминира на неколико дана пред протест „гоооооооллл….“?

   Било је и тога, али то није одлучујуће, јер главни покретач за акцију (долазак на протест) је наша свест и значај онога зашта се боримо, јер шта ћемо већи улог од наших живота, не само наших, већ и живота наше деце и будућих још нерођених покољења.

   Зато немојмо околишати и упирати прст на маргиналне ствари, које нису ни тачне, јер на овом сајту коментари нису били закључани од 26-ог маја, ко жели може се лако уверити у то пратећи датуме коментара на следећим чланцима:

   „Умро је велики човек, г. Стојан Ненадовић“
   „Флуор – највећа научна превара 20-ог века!“
   „Ухапшен Ратко Младић, још једно понижавање, још једна издаја!“

   Коментаре сам затворио увече, 3-ћег јуна, већ 6-ог су поново били отворени. Два дана сам био у Београду, 4-ог и 5-ог јуна и зато сам и затворио коментаре, јер нисам био кући да би их пропуштао, а већ је познато да све радим сам, то сам више пута понављао, да немам админа који би одржавао блог и пуштао коментаре кад нисам у Бору. Да нисам затворио коментаре, вероватно би их било, али не би били пуштени јер није било мене, а тада би можда биле примедбе, од оних којима коментар није у том року пуштен, да можда забрањујем коментаре, или шта већ. То је био разлог.

   Што се тиче мене, максимално сам колико се могло путем овог сајта, обавештавао људе о протесту, било је довољно текстова и прилога.

   Док на интернету не буде постављен цео снимак са протеста, погледајте ове делове:

   Снимци са протеста 5-ог јуна против ГМО, Кодекса Алиментаријуса и Кемтраилса (1)

   Снимци са протеста 5-ог јуна против ГМО, Кодекса Алиментаријуса и Кемтраилса (2)

   Снимци са протеста 5-ог јуна против ГМО, Кодекса Алиментаријуса и Кемтраилса (3)

 27. Милош Says:

  Уважени господин Никола Алексић је поменуо да Еколошки покрет Новог Сада броји 10 000 чланова. Када они нису нашли за сходно да присуствују протесту, немамо више о чему да расправљамо!!

  • Небојша Says:

   По мени не може то тако да се гледа, јер ово је борба свих грађана Србије, не само чланова Еко Покрета, јер ГМО и остало трује све грађане, не само чланове Еколошког Покрета Новог Сада. Одговорност је на свим грађанима Србије који су знали за протест, по мени тих 500.000 за које мислим да су преко интернета сазнали за протест, не може се избећи та одговорност и сад све свалити на чланове Еко покрета.
   Чак и да су дошли тих 10.000 чланова то не би променило ништа, само цифра од 100.000 грађана па навише може донети резултате, неке промене.

   Шта би било да није Еколошког Покрета и Николе Алексића, нико не би ни организовао протест, па макар дошло и тих 500 људи, ништа се не би чуло.

   Одговорност је на сваком оном ко је знао за протест, а није дошо, јер није само тих 10.000 чланова Еко покрета знало за протест, већ много шира маса, барем 500.000 људи.

 28. Милош Says:

  Чему онда њихова активност у Еколошком Покрету ако нису нашли за сходно ни на протест да дођу! Они су били, бар би требало да буду, најсвеснији значаја таквог протеста и да дају пример другима. Елем, ја не кривим Еко Покрет и госпогина Алексића, имају сво моје поштовање, али управо је та чињеница да ни чланови Покрета нису били на скупу говори о томе колики је проблем у главама људи генерално.

  • Небојша Says:

   Милоше,

   Били су на протесту чланови Еко Покрета, они су све ово и организовали, само нису били у пуном броју, било их је преко 100, а где су били остали грађани? Да ли сте ви били на протесту?

   Ви имплицитно, хтели то или не, опет све сваљујете на њих, јер они као треба да буду пример осталима и тиме на неки начин оправдавате недолазак великог броја грађана, где су били тих 500.000, где?

   Значи, по вама испада да су сем чланова Еко покрета остали грађани ретарди који нису били свесни значаја тог протеста, па због тога чланови Еко покрета треба да дођу као пример осталима.

   Добро, да су дошли тих 10.000 чланова на протест као пример најсвеснијих људи, где би би то грађани Србије видели да су они дошли? Па тек кад то виде, да дођу и они као полусвсни људи, да следе пример најсвеснијих, када је била медијска блокада и нико жив није на медијима ни видео да ли се 5-ог јуна одржава скуп или не.

   Немојмо да се играмо жмурки, сваки нормалан човек је сам могао да схвати огроман значај тог протеста, где народу прети биолошки опстанак, нико није толико глуп да то не схвати, то је толико пута наглашавано, и најблесавији повек може да схвати просту чињеницу да га затрована храна разбољева и убија.

   Ствар је у томе што се човек у потпуности робовски препустио систуму уништења, у томе је суштина, тих 500.000 људи су знали на протест, али нису дошли, јер је лакше бити роб, него слободан човек.

 29. Милош Says:

  Драги Небојша,

  Не оправдавам ја никог ко је могао да дође а није дошао побогу. А поготово не оправдавам чланове Еко Покрета. Сви су били подједнако свесни значаја протеста јер није потребна нека памет схватити опасност која нам прети, сви су тога свесни, али неко као члан Еко Покрета мора за еколошка питања да се бири више него члан удружења љубитеља Фолксваген Буба аутомобила. Поред свесности потребна је и воља!! Видело би се тих 10 000 људи много више него што се видело тих неколико стотина и ствар би била мање црна по том питању и били би смо ближи тој цифри од 100 000 коју помињете. Ја конкретно нисам био из оправданих разлога али слободно могу рећи да је искључиво мојом заслугом на протесту било двоје људи, Београђана, а анимирао сам их до словце овим речима- људи прошетајте се до скупа молим вас, Београђанима је то шетња буквално и на анимирање њих треба ставити акценат. Још сам приде пропагирао скуп свакодневно путем интернета како сам год могао. На следећем скупу ћу присуствовати и ја (ако се баш не деси неки малер) и још двоје поменутих људи минимално, сигурно! Проблем је менталитет просечног грађанина Србије и апатија у коју је запао због специјалног рата који се води против нас!

 30. Zitko Says:

  Evo i ja sam kasno saznala za ovaj skup… Citajuci razne clanke na internetu malo sam se vise zainteresovala za ovu temu i ostala u soku!!!! Stavila sam par linkova konkretno na facebook i nazalost porazavajuce je to da niko nije odragovao (verujem ni video o cemu se radi) jer im je bitnije da klikcu linkove za kojekave igrice. Cak i u razgovoru sa ljudima na ovu temu komentari su bili vise nego uzasni – generalno njih to ne zanima imaju vecih briga i problema od tamo neke genetski modifikovane hrane (a ni ne znaju o cemu se radi niti zele da cuju!!). Crnjak svakome od njih je umrlo par bliskih ljudi od raka, pa i dalje im je to nebitno niti ih zanima da to sto kupuju svojim klincima npr. direktno vodi do toga. Jako sam razocarana ljudima jer ako nama nije stalo do nas samih, nase porodice, prijatelja, dece i ne mozemo da odvojimo 10 min da se informisemo o ovako bitnoj temi NARAVNO da mogu da nam rade sta hoce! A da ne pricam o ljudima koji ne koriste internet i imaju 1-2 kanala na tv-u odalke oni da saznaju sta se krije od nas i sta nam spremaju ljudi koji treba da brinu o svima nama 😦


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: