Еколошки Покрет Новог Сада: Захтев Скупшти града Новог Сада


Узнемирени грађани Новог Сада и околине траже одговоре од власти, траже заштиту од запрашивања токсичним гасовима из необележених авиона који лете изнад њих!
Извор: Еколошки Покрет Новог сада

Преузми захтев и шири га даље

СКУПШТИНА ГРАДА НОВОГ САДА

Н/Р ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ
И СВИХ ОДБОРНИКА СКУПШТИНЕ
ГРАДА НОВОГ САДА

На захтев великог броја грађана Новог Сада, а на основу Устава Републике Србије и Закона о локалној самоуправи, подносимо Наслову следећи

З А Х Т Е В

Којим се од Наслова захтева доношење Одлуке о забрани запрашивања грађана Новог Сада хемијским једињењима непознатог садржаја који се избацујe из необележених авиона са неба изнад града Новог Сада, упућивање донете Одлуке председнику Републике Србије, Влади Републике Србије, генералштабу Војске Србије и средствима јавног информисања.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Еколошком покрету се обратио већи број узнемирених грађана Новог Сада и околине тражећи одговор на честе појаве густих белих трагова проласка већег броја авиона који се простиру преко целог хоризонта, видљивих са територије града Новог Сада, који остају на небу сатима, шире се претварајући се у белу измаглицу и на крају падају са неба.

У петак, 11. марта ове године, по изјавама грађана, после разилажења описаних трагова са неба и њиховог претварања у белу измаглицу на небу, у сваком делу Новог Сада осећао се специфичан мирис, како су рекли, на лекове.

Пошто се описани трагови на небу виде у свим правцима у последње време, што упућује на намерно премреживање неба, постоји основана сумња да се ради о намерном тровању становништва Републике Србије из необележених авиона са хемијским једињењима непознатог састава и из непознатих разлога.

Пошто грађани Новог Сада и целе Србије имају природно, уставно и законско право на здраву животну средину, на основу Устава Републике Србије и Закона о локалној самоуправи, по коме је једина ингеренција локалне самоуправе заштита животне средине, захтевамо да се на првој наредној седници Скупштине града Новог Сада донесе Одлука о забрани даљег угрожавања живота и здравља грађана Новог Сада и да се о донетој Одлуци упознају председник Републике Србије, Влада Републике Србије, начелник генералштаба Војске Србије и средства јавног информисања ради благовременог информисања јавности о степену опасности по животе и здравље становника Републике Србије.

Недвосмислено је да описани авиони не припадају авијацији Републике Србије, због чега се с правом поставља питање који државни орган, које лице је и коме је дозволило, да запрашивањем из необележених авиона трује грађане и спроводи монструозне експерименте уживо над становницима Републике Србије, у које сврхе и са каквим последицама по њихове животе и здравље.

У нади прихватања горњег Захтева, остајемо с поштовањем.

Директор
Никола Алексић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: